Το συμπέρασμα της συνάντησης (02/11) μελών του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στο ΓΝ Θήρας με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κο Πολάκη είναι ότι η ΑΕΜΥ θα προχωρήσει στην προκήρυξη θέσεων ΙΔΑΧ με κριτήρια που θα θέσει η ίδια και ο ΑΣΕΠ»
Το Νοσοκομείο της Σαντορίνης έχει δώσει πνοή και αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους του νησιού εδώ και περίπου 18 μήνες που λειτουργεί αλλά αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα είναι η αλήθεια. Το βασικότερο όλων; Η υποστελέχωση. Παρά τα κίνητρα, παρά τις προσπάθειες, δεν είναι εύκολη η στελέχωσή του και έτσι τα κενά είναι αρκετά. Και πρόσφατα, την περασμένη Παρασκευή (02/11) για την ακρίβεια, μέλη του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν. Θήρας επισκέφθηκαν τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη όπου και συζήτησαν το θέμα των κριτηρίων για τις προσλήψεις αορίστου χρόνου στο νοσοκομείο.
Και όπως αναφέρεται σε ανάρτηση του Σωματείου στο Facebook: “Σχετικά με την προκήρυξη θέσεων ΙΔΑΧ για τη στελέχωση του Νοσοκομείου μας, μας ενημέρωσε ότι θα γίνει από την ΑΕΜΥ με κριτήρια που θα θέσει η ίδια και ο ΑΣΕΠ. Η μοριοδότηση θα είναι τόση ώστε να μην βγει εκτός των νομίμων πλαισίων και θα προσμετρήσει κανονικά και η εντοπιότητα.”
Πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία, το Σωματείο Εργαζομένων θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας για να συζητηθούν και οι δικές του προτάσεις, όπως καταλήγει η σχετική ανάρτηση.
Δράσεις στο Αιγαίο
Να σημειώσουμε ότι ο κος Πολάκης πρόσφατα είχε μία ακόμη αναφορά στις δράσεις του Υπουργείου Υγείας στην νησιωτική Ελλάδα με αφορμή δελτίο τύπου του βουλευτής Δωδεκανήσου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Μάνου Κόνσολα. Και στο οποίο γίνονταν λόγος για καρκινοπαθείς της Δωδεκανήσου που στέλνονται στα νοσοκομεία της Κρήτης για να κάνουν τις θεραπείες τους.
Σύμφωνα με τον κ. Πολάκη δεν τίθεται θέμα μετακίνησης των καρκινοπαθών από την Ρόδο για να υποβληθούν σε θεραπείες καθώς όπως υποστήριξε στην απάντησή του «μέχρι το Σεπτέμβριο του 2016 στο Γ.Ν. Ρόδου θεραπεύονταν 36 ασθενείς με συγκεκριμένες αιματολογικές ασθένειες, από 2 ιατρούς αιματολόγους που υπηρετούσαν στο νοσοκομείο. Σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου υπηρετούν και δύο ιατροί ογκολόγοι, λαμβάνουν θεραπεία 286 ασθενείς, ενώ παρακολουθούνται περίπου 500. Επιπλέον, έχουν προκηρυχθεί άλλες 2 θέσεις μόνιμων ιατρών ογκολόγων, των οποίων η διαδικασία της κρίσης θα ολοκληρωθεί στο επόμενο διάστημα».
Όσο αφορά στην ανέγερση του καινούριου κτιρίου, ο κ. Πολάκης ανέφερε πως ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι αρχιτεκτονικές, ηλεκτρομηχανολογικές και στατικές μελέτες, δεν δύναται να ολοκληρωθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, καθώς στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου είχαν ανεγερθεί το 2000, χωρίς πολεοδομική άδεια, μία εκκλησία και ένας παιδικός σταθμός.
Τέλος, ο κ. Πολάκης υπενθύμισε ότι βρίσκεται σε εξέλικη σχέδιο για την υγειονομική κάλυψη των νησιωτικών περιοχών, μεταξύ άλλων, με τη λειτουργία του ΓΝ Θήρας, τη βάση αεροδιακομιδών στη Σύρο και το Βόρειο Αιγαίο, την σύσταση νοσοκομείου στην Κάρπαθο, την ανανέωση του στόλου του ΕΚΑΒ, τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο ΓΝ Νάξου και τη λειτουργία Αιμοδυναμικού Τμήματος στο ΓΝ Λέσβου.
Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα atlantea.news