Δευτέρα, 28 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΣαντορίνη: Δεκαοκτώ νεφροπαθείς σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Σαντορίνη: Δεκαοκτώ νεφροπαθείς σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

|

Λόγω επικείμενης έξωσης στο κτήριο που στεγάζεται η ιδιωτική νεφρολογική κλινική στη Σαντορίνη, δεκαοκτώ νεφροπαθείς είναι στον .. αέρα – Η καταγγελία από την Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας  

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται 18 νεφροπαθείς της Σαντορίνης που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση, καθώς στην ιδιωτική νεφρολογική κλινική όπου εξυπηρετούνται γίνεται έξωση από το κτήριο που στεγάζεται. Μετά από κινητοποίηση ασθενών, συγγενών και φορέων, δόθηκε μια μικρή παράταση 10 ημερών, μέχρι τις 9/12/19, μέσα στις οποίες πρέπει να βρεθεί λύση.

Αυτό αναφέρει σε ανάρτησή της, η ιστοσελίδα atlantea.news και τονίζει ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας υπάρχει εδώ και πολύ καιρό μια μικρή μονάδα αιμοκάθαρσης τεσσάρων θέσεων, η οποία δε λειτούργησε ποτέ, καθώς οι κατά καιρούς διαγωνισμοί για πρόσληψη νεφρολόγου απέβησαν άγονοι. Από τις αρχές Ιουνίου πάντως το νοσοκομείο έχει ξεκινήσει εξωτερική συνεργασία με ιδιώτη νεφρολόγο που συνεργάζεται και με την ιδιωτική νεφρολογική κλινική, ο οποίος όμως το τελευταίο διάστημα δε βρίσκεται στη Σαντορίνη.

Για να μπορέσει να εξυπηρετήσει και τους 18 ασθενείς αυτή τη στιγμή η συγκεκριμένη μονάδα με αυτή τη δυναμικότητα, θα πρέπει να λειτουργήσει σε δύο τουλάχιστον βάρδιες. Το ζητούμενο για τον Σύλλογο Νεφροπαθών και Φίλων Νεφροπαθών Θήρας “Ο Άγιος Παντελεήμων” είναι η παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας ώστε να αποσπαστεί άμεσα τουλάχιστον ένας νεφρολόγος και να ξεκινήσει η λειτουργία της μονάδας.

Και η πρώτη επίσημη τοποθέτηση για το θέμα, έρχεται από την “Λαϊκή Συσπείρωση Σαντορίνης” που με ανακοίνωσή της τονίζει ” Το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας εγκαινιάστηκε ενταγμένο στην Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ) με πολλές υποσχέσεις για μια «νέα εποχή έξω από το Εθνικό Σύστημα Υγείας» από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Με ολοκαίνουργα μηχανήματα και σύγχρονο κτήριο κατασκευασμένο από τον ελληνικό λαό και κυρίως στηριγμένο από τη θηραϊκή κοινωνία.

Σήμερα – 4 χρόνια μετά – στο Νοσοκομείο Θήρας υπάρχουν ακόμα τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και ολόκληρα τμήματα που δεν λειτουργούν και είναι αμφίβολο αν θα λειτουργήσουν στα άμεσο μέλλον.

Είναι γνωστό σε όλους τους Σαντορινιούς το πρόβλημα των νεφροπαθών. Συμπατριώτες μας που έχουν ανάγκη αιμοκάθαρσης μέχρι σήμερα εξυπηρετούνταν από το ιδιωτικό νεφρολογικό κέντρο που λειτουργούσε στο νησί μας ,έχοντας πάντα την ελπίδα της άμεσης λειτουργίας του τμήματος, του τεχνητού νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Σαντορίνης.

Αυτό εξάλλου ήταν και η προεκλογική σημαία της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της σημερινής ΝΔ.

Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι οι νεφροπαθείς του νησιού μας κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς θεραπεία με κίνδυνο την απώλεια της ζωής τους γιατί δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκινήσει η λειτουργία της μονάδας στο Νοσοκομείο και το ιδιωτικό «απειλεί» ότι θα κλείσει.

Το απαράδεκτο σε όλη αυτή την κατάσταση είναι ότι ο γιατρός που υπηρετεί στο ιδιωτικό κέντρο είναι ο ίδιος γιατρός που εδώ και μήνες έχει προσληφθεί από το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας ως νεφρολόγος και υπεύθυνος για τη λειτουργία της μονάδας τεχνητού νεφρού (!) με παχυλό μισθό και δωρεάν στέγη χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει ξεκινήσει η λειτουργία της μονάδας του τεχνητού νεφρού και οι ασθενείς να μην εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο.

Στην ταλαιπωρία των ασθενών έχει προστεθεί και ο απροκάλυπτος εμπαιγμός!

# Καλούμε το διοικητή του Νοσοκομείου να απαντήσειγια την κατάσταση που υφίσταται στο τμήμα τεχνητού νεφρού του Νοσοκομείου.

#Καλούμε τον Υπουργό Υγείας και την κυβέρνηση συνολικά, να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να λειτουργήσει ΑΜΕΣΑ η Μονάδα του Τεχνητού Νεφρού ώστε να εξασφαλιστεί όχι απλά η ποιότητα ζωής των νεφροπαθών του νησιού μας αλλά και η ίδια η επιβίωσή τους.

Καλούμε τους ασθενείς και το θηραϊκό λαό να βγάλουν τα ανάλογα συμπεράσματα για το ποιοί τελικά είναι αυτοί που τους κοροϊδεύουν και με τον κοινό μας αγώνα να επιβάλλουμε την ορθή λειτουργία του Νοσοκομείου όχι με «δημόσιο χαρακτήρα»αλλά πραγματικά ως Δημόσιο Νοσοκομείο με δωρεάν προσφορά των υπηρεσιών του σε όλους ανεξαιρέτως.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αμοργός: Όχι στον διχασμό, ναι στην παράδοση – Σαφές μήνυμα ενότητας από τον Δήμο

Καθαρό μήνυμα από τον Δήμο Αμοργού μετά την ένταση στο πανηγύρι της Ψημένης: "Δεν έχουν θέση διχαστικά φαινόμενα στον πολιτισμό μας"

Τραγωδία στη Μύκονο: 34χρονος βρέθηκε νεκρός στην παραλία “Βίδα”

Άμεση κινητοποίηση του Λιμεναρχείου – Διακομιδή στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου – Διερευνώνται τα αίτια του θανάτου

Ο Καραγκιόζης ταξιδεύει στη Νάξο, έξι μοναδικές παραστάσεις με το Θέατρο Σκιών του Πάνου Χατζηαναγνώστου

Έξι μοναδικές παραστάσεις σε ισάριθμα χωριά της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους λάτρεις της ελληνικής παράδοσης.

Ελλάδα – Ραφαήλ Παγώνης: Πρωταθλητής Ευρώπης U14

Ο 13χρονος Έλληνας τενίστας έδειξε πάθος, ωριμότητα και ψυχραιμία, νικώντας τον Ολλανδό Λόρενς Ντράιβερ στον τελικό του European Junior U14 στην Τσεχία

Τρίποδες: Μια αυθεντική βραδιά παράδοσης, ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Νέων

Με κέφι, μουσική και συγκίνηση γέμισε το χωριό, σε μια γιορτή που τίμησε την παράδοση, τη συλλογικότητα και την ελπίδα

Έλενα Ξενάκη: Από το Σαγκρί Νάξου στην κορυφή του κόσμου με την Εθνική Πόλο (video)

Η MVP του παγκόσμιου τελικού μιλά με συγκίνηση για το χρυσό μετάλλιο, τις θυσίες, την ομάδα της καρδιάς της και το αίτημα για ένα κολυμβητήριο αποκλειστικά για την Εθνική – Μια Νάξια ψυχή που εμπνέει. (video)

Κίμωλος: Όταν η Παράδοση Γίνεται Βίωμα, έκθεση για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά στο «Espera Suites»

Μια ζωντανή εμπειρία ιστορίας και μνήμης, φτιαγμένη από ανθρώπους, μνήμες και ψίχουλα παράδοσης που φωτίζουν το μέλλον του νησιού

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Μητρόπολη Παροναξίας: Με ευλάβεια και κατάνυξη ο Εσπερινός της Αγίας Παρασκευής στο Καστράκι Νάξου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στον εσπερινό της Αγίας Παρασκευής στο Καστράκι, μεταφέροντας μήνυμα πίστης, ελπίδας και ενότητας στους πιστούς της Νάξου.

Σοκ στη Σέριφο: 27 πρόβατα νεκρά σε αποθήκη, βανδαλισμοί σε εκκλησία και καταγγελίες για φρικαλεότητες

Η Γερόντισσα Ανθοδόχη καταγγέλλει εγκληματική ενέργεια με νεκρά ζώα σε φρικτές συνθήκες, καταστροφές στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας και βεβήλωση του κελιού της Μακαριστής Ανθούσας.

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Όταν το GPS σε οδηγεί… σε αδιέξοδο: Τουρίστας σφήνωσε όχημα σε σοκάκι της Νάξου

Αμερικανός οδηγός ακολούθησε πιστά τις οδηγίες πλοήγησης και κατέληξε… στα στενά της Φουντάνας – Η φωτογραφία που έγινε viral και η ανάγκη για καλύτερη καθοδήγηση στους τουρίστες

Δονούσα: Ο τραυματισμός κοπέλας από ομπρέλα (!!!) αποκαλύπτει μια τρύπα στο σύστημα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε απομονωμένη παραλία της Δονούσας και σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη ντόπιων και τουριστών — αλλά η πολιτεία έλειπε. Και την επόμενη φορά;

Κυκλάδες – Ανατροπή στο τουριστικό χάρτη: Νάξος και Πάρος ανεβαίνουν, Μύκονος και Σαντορίνη «κατεβαίνουν»

Το καλοκαίρι του 2025 φέρνει ανακατατάξεις στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς – Η Νάξος και η Πάρος «λάμπουν» με αύξηση ζήτησης, ενώ Σαντορίνη και Μύκονος μετρούν απώλειες και ανησυχίες

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Νάξος -“Ξόβορα 2025”: Μουσικά σεμινάρια, χορός και παράδοση στην καρδιά της Απειράνθου

Από 26 έως 31 Ιουλίου, η Απείρανθος φιλοξενεί για τέταρτη χρονιά τα Ξόβορα — με δασκάλους τον Γ. Ζευγόλη, Ν. Αγγελόπουλο, Δ. Παππούλη και Στ. Γανωτή — σε ένα πενθήμερο γεμάτο μουσική, χορό, παραμύθι και εξορμήσεις

Ανυπόφορη η “ανάσα” στις Κυκλάδες, ο καύσωνας “έγραψε” 40 βαθμούς στη Μέση της Νάξου (!!!)

Ακραίες θερμοκρασίες σάρωσαν το Αιγαίο: 40άρια σε Μέση Νάξου, Δαμαριώνα, Κουφονήσια – Πνιγηρές συνθήκες ακόμα και στις πιο δροσερές νησιωτικές ανάσες

Νάξος: Παραίτηση Φλεριανού από τη θέση του Αντιδημάρχου Ισότητας, ποιους λόγους επικαλείται (έγγραφο παραίτησης)

Ο Βασίλης Φλεριανός παραιτήθηκε από την προεδρία της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, επικαλούμενος αντικειμενική αδυναμία άσκησης των καθηκόντων του – Συζητείται η αντικατάστασή του στο σημερινό (23/07) Δημοτικό Συμβούλιο.

Πολεοδομική επανεκκίνηση σε Αντίπαρο και Μικρές Κυκλάδες: Νέα Ειδικά Σχέδια για Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια και Δονούσα

Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ξεκινά ένα ολιστικό πολεοδομικό σχέδιο που αλλάζει το αναπτυξιακό τοπίο σε πέντε νησιά των Κυκλάδων