Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΣαντορίνη - Covid 19: Διήμερο (28-29/01) εξετάσεων και η ...πόρτα σε έκτακτο...

Σαντορίνη – Covid 19: Διήμερο (28-29/01) εξετάσεων και η …πόρτα σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο

|

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται τη Πέμπτη και τη Παρασκευή στη Σαντορίνη για δωρεάν rapid test.. Δείτε που και ποιες ώρες θα γίνουν οι εξετάσεις – Γιατί η Δημοτική Αρχή λέει “οχι” σε έκτακτο δημοτικό Συμβούλιο

Εεε αυτό που είχαμε αναφέρει και νωρίτερα είναι πλέον πραγματικότητα… Ο Δήμος Θήρας επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι αναμένεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο νησί για εξετάσεις, ενώ παράλληλα με ανακοίνωσή του ρίχνει … πόρτα στον Μανώλη Ορφανό και τη παράταξη “Τώρα!! Για τη Σαντορίνη και τη Θηρασιά” όσον αφορά τη πρότασή του για άμεση σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την πανδημία και τα κρούσμαστα…

Να θυμήσουμε ότι ο Μανώλης Ορφανός στηρίζει την παράταξη του Δημάρχου Αντώνη Σιγάλα και είναι μέλος της Δημοτικής Αρχή, ενώ ο κος Σιγάλας στην δήλωση που εξηγεί γιατί λέει “όχι” στη πρόταση του κου Ορφανού, ξεκινάει λέγοντας τα καλύτερα λόγια για την κίνηση του … ομοτράπεζού του στην Δημοτική Αρχή, ρίχνοντας βέβαια και τη σχετική σπόντα στη παράταξη του πρώην δημάρχου Νίκου Ζώρζου …. Οφείλω καταρχάς να σας επαινέσω  για την άμεση αντίδρασή σας σε μια άστοχη και ελεγχόμενης σκοπιμότητας δημόσια παρέμβαση που έγινε πρόσφατα από δημοτική παράταξη για το ευαίσθητο θέμα της πορείας της πανδημίας του κορωνοϊού στο νησί μας. Όπως εύστοχα παρατηρείτε το ζήτημα αυτό δεν προσφέρεται για κανενός είδους παιχνίδια και για μικροπολιτική εκμετάλλευση”.

Ξεκινώντας από την ενημέρωση σχετικά με τα τεστ, το δελτίο ενημέρωσης του Δήμου αναφέρει ”  Ο Δήμος Θήρας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ ενημερώνει ότι την  Πέμπτη 28 Ιανουαρίου  και ώρα από 09:00 έως 17:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Θήρας στο Εμπορείο και την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου και  ώρα από 09:00 έως 15:00 στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας,  θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test στους πολίτες. Όσοι πολίτες προσέλθουν θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους και να έχουν μαζί τους απαραίτητα την ταυτότητά τους, αποστέλλοντας SMS με τον αριθμό 1 στο 13033 για τη μετακίνηση τους”.

Σιγάλας σε Ορφανό: Εχουμε τον έλεγχο

Και η απάντηση στην ανοιχτή επιστολή του κου Ορφανού για την σύγκληση έκτακτου δημοτικού Συμβουλίου με τη παρουσία και του Διοικητή του Νοσοκομείου Βασίλη Μαλαματένιου αναφέρει: Αγαπητέ κύριε Ορφανέ, Οφείλω καταρχάς να σας επαινέσω  για την άμεση αντίδρασή σας σε μια άστοχη και ελεγχόμενης σκοπιμότητας δημόσια παρέμβαση που έγινε πρόσφατα από δημοτική παράταξη για το ευαίσθητο θέμα της πορείας της πανδημίας του κορωνοϊού στο νησί μας. Όπως εύστοχα παρατηρείτε το ζήτημα αυτό δεν προσφέρεται για κανενός είδους παιχνίδια και για μικροπολιτική εκμετάλλευση.

Έχει αναγνωριστεί από όλους ότι ως Δήμος έχουμε διαχειριστεί το θέμα της πανδημίας, από την πρώτη στιγμή, με απόλυτη υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Όχι μόνο διατηρούμε τον έλεγχο της κατάστασης αλλά κυρίως αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την προληπτική αντιμετώπιση δυσμενών εξελίξεων.

Αλλά και η ενημέρωση που τακτικά παρέχω ως Δήμαρχος βασίζεται απόλυτα σε αληθή και έγκυρα στοιχεία που λαμβάνω από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας. Στην τελευταία πρόσφατη δημόσια παρέμβασή μου και με βάση πάντα τα επίσημα στοιχεία τόνισα ότι «δεν νοείται χαλαρότητα και εφησυχασμός αλλά αντίθετα επιβάλλεται αυστηρή επιτήρηση στην εφαρμογή των μέτρων». Τόνισα δε ότι «προτεραιότητά μας είναι η προστασία της υγείας των συμπολιτών μας, η υγειονομική θωράκιση του νησιού μας και η προετοιμασία μας εν όψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου».

Έχουμε άλλωστε αποδείξει κατά την αρχική φάση της πανδημίας ότι δεν διστάζουμε, αν χρειαστεί, να πάρουμε μόνοι μας μέτρα προστασίας, αγνοώντας το πολιτικό κόστος. Σας ενημερώνω δε ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στο νησί μας και θα διενεργήσει τεστ διάγνωσης του covid-19. Επομένως κάθε περαιτέρω αναμόχλευση του θέματος, τη στιγμή μάλιστα που το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη, το μόνο που προσφέρει είναι την πρόκληση ανησυχίας στην τοπική μας κοινωνία και την ενίσχυση κλίματος κινδυνολογίας, το οποίο ορισμένοι αρέσκονται να καλλιεργούν.

Παρά ταύτα δεν έχω αντίρρηση να συζητήσουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο με τρόπο θεσμικό και συντεταγμένο όπως επιβάλει η σοβαρότητα του θέματος και το κύρος του Οργάνου. Θεωρώ όμως ότι η σύγκλιση  έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου μάλλον θα μεγενθύνει και θα τραγικοποιήσει το πρόβλημα παρά θα το τοποθετήσει στις πραγματικές του διαστάσεις.

Για το λόγο αυτό στο επόμενο τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο που πρόκειται να συγκλιθεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα υπάρξει στην ημερήσια διάταξη ως θέμα «η ενημέρωση και συζήτηση για την πορεία της πανδημίας του covid-19 στη Σαντορίνη». Με βάση και τα πρόσφατα στοιχεία από τους ελέγχους που θα πραγματοποιήσει ο ΕΟΔΥ θα μπορούμε να έχουμε μια πιο σαφή εικόνα της κατάστασης”.
 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Ζωντανά από την Πάρο για 2η μέρα στον ΣΚΑΪ (video)

Η εκπομπή με την Ευλαμπία Ρέβη και τον Γιώργο Κουρδή ταξιδεύει στην Πάρο, ανακαλύπτοντας ιστορίες ανθρώπων, γεύσεις, φυσική ομορφιά και δράσεις με κοινωνικό αποτύπωμα.

Ν. Μαρτάκης (MTC Group): «Η Ελλάδα χρειάζεται επανατοποθέτηση με επίκεντρο την ποιότητα και την ασφάλεια» (video)

Ο πρόεδρος της MTC Group προειδοποιεί για τους εξωγενείς κινδύνους στον τουρισμό και καλεί σε στρατηγική αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, με στόχο μεγαλύτερα έσοδα και ουσιαστική διαφοροποίηση από τον ανταγωνισμό.

Χωρίς πλαστικό, με αγάπη: Το Ίδρυμα Α. Λασκαρίδη στη 12η Γιορτή Φάβας Σχοινούσας

Με κεραμικά ποτήρια και υποβρύχιους καθαρισμούς, το Κοινωφελές Ίδρυμα Α. Λασκαρίδη ενισχύει για 4η χρονιά τη βιωσιμότητα στο νησί της Σχοινούσας, γιορτάζοντας τοπικά έθιμα με οικολογική συνείδηση.

Εκλογές στο ΚΑΠΗ Νάξου: Την Τρίτη 15 Ιουλίου η ανάδειξη της νέας 7μελούς επιτροπής

Μόνο τα ταμειακώς ενήμερα μέλη μπορούν να συμμετέχουν – Δικαίωμα υποψηφιότητας για όσους έχουν συμπληρώσει ένα χρόνο εγγραφής

Γερμανία – Πολωνία: Γκολ και θέαμα στο 2.32 για την πρεμιέρα του Euro Γυναικών

Με "μηχανή του γκολ" τη Γερμανία και μια φορμαρισμένη Πολωνία, η αποψινή πρεμιέρα του 3ου ομίλου προμηνύει μεγάλη μάχη και ανοιχτό σκορ!

Η “φωλιά” του Φασιανού στην Κέα: Εκεί όπου το κυκλαδικό φως γίνεται τέχνη

Το σπίτι-ατελιέ του σπουδαίου Αλέκου Φασιανού στην Ιουλίδα της Κέας ανοίγει τις πόρτες του στο κοινό και προσκαλεί μας να γνωρίσουμε την ψυχή του καλλιτέχνη μέσα από τους χώρους του.

FPT Πάρος 2025: Ο Lennart Neubauer κυρίαρχος στο Freestyle και ετοιμάζεται για το επόμενο τρόπαιο

Η Πάρος φιλοξένησε έναν αξέχαστο σταθμό του Freestyle Pro Tour με ένταση, δημιουργικότητα και ανατροπές — νικητής της διοργάνωσης ο Lennart Neubauer, αλλά ο Ιταλός Jacopo Testa επικράτησε στο εντυπωσιακό Game of Surf

Πνιγμοί στην Ελλάδα: Η σιωπηλή τραγωδία του καλοκαιριού

Κάθε καλοκαίρι, εκατοντάδες ζωές χάνονται στη θάλασσα. Ο ΕΟΔΥ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, ενώ η Ελλάδα εξακολουθεί να κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις στην Ευρώπη σε θανατηφόρους πνιγμούς

Σερίφου υπόθεση: Στο επίκεντρο Υπουργείου Ναυτιλίας οι λιμενικές ανάγκες του νησιού

Ο Δήμαρχος Σερίφου Κωνσταντίνος Ρεβίνθης έθεσε στον Β. Κικίλια το ζήτημα στέγασης του Λιμεναρχείου, τη δημιουργία κατοικιών για τους λιμενικούς και την ανακατασκευή του αναψυκτηρίου

Κατερίνα Γιαννακά: «Δεν αποχωριζόμαστε τους Κούρους, είναι η ψυχή της Νάξου»

Ηχηρή απάντηση της Κατερίνας Γιαννακά στις απόψεις του κ. Καρνέζη για τη μεταφορά των Κούρων – «Οι Ναξιώτες δεν βλέπουν τα μνημεία ως τουρίστες, αλλά ως ζωντανά κομμάτια της καθημερινότητάς τους»

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Blue Star Ferries: Ακινητοποιημένα αύριο τα πλοία στο Νότιο Αιγαίο λόγω καιρικών συνθηκών

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες φέρνουν ακυρώσεις σε όλα τα κυριακάτικα δρομολόγια των Blue Star Naxos, Myconos, Delos και Paros – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες

Ουρές για μια αλλαγή εισιτηρίου στο λιμάνι της Νάξου, η κακοκαιρία φέρνει ταξιδιωτικό… μποτιλιάρισμα

Η απαγόρευση απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων φέρνει αναστάτωση σε εκατοντάδες επισκέπτες που σχηματίζουν ουρές στα πρακτορεία της Νάξου για να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους

Ρευματοκλοπές σε τουριστικά νησιά: Ξενοδοχεία, καφέ και σούπερ μάρκετ «φούσκωσαν» το ταμείο τους σε βάρος όλων

Eκατοντάδες παραβάσεις σε Κρήτη, Ρόδο, Νάξο, Μύκονο, Σαντορίνη και άλλα νησιά – Ηλεκτρική ενέργεια αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ κλάπηκε από επιχειρήσεις υψηλής κατανάλωσης

Ακυρώνονται τα δρομολόγια των HighSpeed 3 και 4 λόγω κακοκαιρίας

Η Hellenic Seaways ενημερώνει για την αναστολή των δρομολογίων της Κυριακής 29 Ιουνίου και τις προσωρινές αλλαγές στη ροή του προγράμματος των ταχυπλόων

BLUE STAR 1: Με καθυστέρηση και αλλαγές το αποψινό δρομολόγιο, χωρίς προσέγγιση στην Ανάφη

Λόγω του απαγορευτικού απόπλου, το πλοίο αναχωρεί τελικά στις 22:00 από Πειραιά, με τροποποιημένες ώρες άφιξης και χωρίς στάση στην Ανάφη

Fast Ferries: Λόγω καιρικών συνθηκών “δεμένα” αύριο τα πλοία…

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες καθηλώνουν τα πλοία της Fast Ferries και το ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ – Αναλυτικά τα ακυρωμένα δρομολόγια για την Κυριακή 29 Ιουνίου

Ο παππούς της Σχοινούσας που δεν σταματά να χορεύει – Ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος ξανά στη Γιορτή Φάβας (video)

Με την εγγονή του στο πλευρό, ο Γιώργος Κωβαίος, 92 ετών, συγκίνησε και φέτος στη Γιορτή Φάβας της Σχοινούσας, κρατώντας ζωντανή την ψυχή της παράδοσης (video)

Η κυρία Στέλλα της Νάξου: Η ζωντανή κλωστή της μνήμης και του Μικρασιατικού πολιτισμού

Στην ήσυχη διασταύρωση Καππαδοκίας και Μικρασιατών Προσφύγων, η Στέλλα Τσουνέλλη – Φουτάκογλου κρατά ανοιχτή τη γυάλινη πόρτα της ζωής, της μνήμης και της τέχνης

Αμολήθηκαν τα θηρία να φάνε ακόμα ένα καπετάνιο

Η πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο φέρνει ξανά στο φως την επικινδυνότητα των λιμανιών και την ανάγκη για θεσμική στήριξη των πλοιάρχων – Όχι άλλο στοχοποίηση των ανθρώπων της θάλασσας