Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΥγείαΣαντορίνη: Απολογισμός ενός χρόνου δράσης του Νοσοκομείου Θήρας

Σαντορίνη: Απολογισμός ενός χρόνου δράσης του Νοσοκομείου Θήρας

|

Χθες (21/11) ολοκληρώθηκε η πρώτη χειρουργική επέμβαση με τον λαπαροσκοπικό πύργο – Στοιχεία που δείχνουν την κίνηση του Νοσοκομείου Σαντορίνης εδώ κι έναν χρόνο.. 

Συμπληρώνοντας έναν χρόνο παρουσίας στη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Θήρας (ΓΝΘ), η Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΑΕΜΥ και Εντεταλμένη Σύμβουλος στο ΓΝΘ, κα Μαρία Μαυρικάκη, εκθέτει τον απολογισμό πεπραγμένων για το διάστημα από 24/10/2016 έως 24/10/2017. Όπως αναφέρει η σχετική έκθεση, κατά το πρώτο διάστημα από την ανάληψη των καθηκόντων της κας Μαυρικάκη και ενώ το νοσοκομείο λειτουργούσε ήδη για τρεις μόλις μήνες, έγινε εστίαση στην αποσυμφόρηση της έντασης που είχε δημιουργηθεί από την παράταση εκκρεμοτήτων.

Μετά τη λύση των ζητημάτων άμεσης και κομβικής προτεραιότητας, ακολούθησε ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των διαδικασιών, της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, της μηχανοργάνωσης και της ολοκλήρωσης του ιατρικού και λοιπού τεχνολογικού εξοπλισμού του Γ.Ν.Θ., ώστε να λειτουργούν με ασφάλεια τα τμήματα του νοσοκομείου, το οποίο εφημερεύει καθημερινά σε 24ωρη βάση, αλλά και να παρέχονται αξιόπιστες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες δευτεροβάθμιας υγείας.

Και οπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα atlantea.news ολοκληρώθηκε χθες (21/11) με επιτυχία η πρώτη χειρουργική επέμβαση (λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή) με το πρόσφατο σύγχρονο απόκτημα του νοσοκομείου, τον λαπαροσκοπικό πύργο. 

Σύντομα στατιστικά απολογιστικά στοιχεία

Την περίοδο 24/10/2016 έως 24/10/2017 προσήλθαν στο Γ.Ν.Θ. συνολικά 58.861 περιστατικά, από τα οποία 25.447 στα Επείγοντα και 32.408 στα Εξωτερικά Ιατρεία. Τα βαριά χειρουργεία ήταν 229, οι ημέρες νοσηλείας στις κλίνες ήταν 1.056, ενώ πραγματοποιήθηκαν και 53 τοκετοί. Οι αεροδιακομιδές που έλαβαν χώρα τους τελευταίους εννέα μήνες αποτελούν ποσοστό 0,73% επί των περιστατικών που προσήλθαν στα Επείγοντα.

Ως προς τον ιατρικό εξοπλισμό και τη λειτουργία του νοσοκομείου:

– από τις 18/7/2017 εγκαταστάθηκε και λειτούργησε ο αξονικός τομογράφος, μετά από σημαντικά έργα υποδομής και διαμόρφωσης των υπογείων χώρων του Γ.Ν.Θ.

– δρομολογήθηκε η επισκευή του ψηφιακού μαστογράφου και ο εξοπλισμός του κυτταρολογικού εργαστηρίου.

– εγκρίθηκε διαγωνισμός για την προμήθεια ορθοπαντογράφου, που θα φέρει σημαντικά έσοδα, καθώς δεν υπάρχει άλλος στο νησί.

– εγκαταστάθηκε γεννήτρια παραγωγής οξυγόνου προσφέροντας αυτονομία και ασφάλεια.

– ολοκληρώθηκαν δεκάδες διαγωνιστικές διαδικασίες για ιατρικό εξοπλισμό, εργαλεία και αναλώσιμα του Νοσοκομείου σύμφωνα με τον Ν. 4412/2016, αναρτήθηκαν 722 αποφάσεις της Εντεταλμένης στη Διαύγεια μετά από αντίστοιχες εισηγήσεις στο ΔΣ της ΑΕΜΥ και πραγματοποιήθηκαν 409 προμήθειες υλικού και εξοπλισμών, ενώ υπεγράφησαν 136 συμβάσεις.

– λειτούργησε το τμήμα Αιμοδοσίας και πραγματοποιήθηκαν 330 προμεταγγισιακοί έλεγχοι και 94 μεταγγίσεις μονάδων αίματος. Πέραν του βιοχημικού και αιματολογικού, εγκρίθηκε και η προμήθεια ανοσολογικού αναλυτή με χρησιδάνειο εντός του 2017.

– γίνεται διαχείριση επικίνδυνων αποβλήτων και πραγματοποιήθηκε προμήθεια ψυκτικού

θαλάμου προσωρινής αποθήκευσης.

– υπάρχει διαρκής επικοινωνία με το ΚΕΛΠΝΟ (εμβόλια, επιτροπή λοιμώξεων, διαχείριση νοσοκομειακών αποβλήτων).

– στη μηχανοργάνωση του Γ.Ν.Θ. λειτούργησαν: το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό

Σύστημα Νοσοκομείου, δύο συστήματα λογιστηρίου και μισθοδοσίας και ένα ισχυρό σύστημα back up.

– πραγματοποιήθηκε η προμήθεια κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης από εσωτερικές και εξωτερικές κάμερες καθώς και λογισμικού μεταφοράς και αρχειοθέτησης των ιατρικών απεικονίσεων.

– στο Γ.Ν.Θ. συγκεντρώνονται στατιστικά στοιχεία τα οποία υποβάλλονται αρμοδίως (KPIs, BI forms) και είναι διαθέσιμα εδώ.

Το ιατρικό προσωπικό του ΓΝΘ απαρτίζεται από 33 συνολικά γιατρούς 17 ειδικοτήτων ως εξής:

Το πλήρες κείμενο της ετήσιας έκθεσης της κ. Μαυρικάκη για τα πεπραγμένα στο ΓΝΘ από 24/10/2016 μέχρι 24/10/2017 είναι διαθέσιμο εδώ … 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δεν κλέβουν τα κινητά για να τα πουλήσουν

Στόχος τα προσωπικά σου δεδομένα για τους κλέφτες των κινητών τηλεφώνων

Τίτλοι τέλους για τον Ματίας Αλμέιδα στην ΑΕΚ

Το τελευταίο του παιχνίδι στον πάγκο της ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ

Τραγωδία στη Νάξο: 59χρονος εντοπίστηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία από τον ξαφνικό θάνατο του αγαπητού δημοτικού υπαλλήλου – Ερευνώνται οι συνθήκες του περιστατικού

Υπερτουρισμός: Πρόβλημα στις Κυκλάδες!

Έρευνα του βρετανικού Which? αποκαλύπτει τις περιοχές με τη μεγαλύτερη «τουριστική πίεση» — κορυφή για τη Ζάκυνθο και Κυκλάδες!

Το έργο των Προγόνων: Ένα εργόχειρο, μια ζωή, μια αλυσίδα τιμής

Μια συγκινητική αφήγηση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για τη δύναμη της μνήμης, την αξία της οικογένειας και τα ίχνη που αφήνει η θυσία στην καθημερινότητά μας

Σύρος: Βρέθηκε στο επίκεντρο της εθνικής μάχης κατά της παιδικής παχυσαρκίας (video)

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη επισκέφθηκε το νησί στο πλαίσιο της Εθνικής Πρωτοβουλίας σε συνεργασία με τη UNICEF και παρουσίασε δράσεις για τη διατροφική εκπαίδευση και πρόληψη στα παιδιά

Ηλιοβασίλεμα στη Νάξο: Μοναδική AI φωτογραφία

Ανακαλύψτε την απόλυτη ομορφιά του Κυκλαδίτικου ηλιοβασιλέματος μέσα από μια μαγευτική AI εικόνα από τη Νάξο — με φόντο την Πορτάρα, τη θάλασσα και τα παραδοσιακά λευκά σπίτια της Χώρας.

Αεροδρόμιο Νάξου: Απογειώνεται σε επιδόσεις, ρεκόρ αφίξεων για τον φετινό Απρίλιο

Με αύξηση 45% στις αφίξεις επιβατών και εκτεταμένες εργασίες αναβάθμισης, ο «Απόλλων» της Νάξου δείχνει έτοιμος να φιλοξενήσει το μέλλον του νησιωτικού τουρισμού

Ισπανία: Tοξικό νέφος έκλεισε 160.000 Ισπανούς στα σπίτια τους

Περίπου 160.000 άνθρωποι στην Καταλονία της βορειοανατολικής Ισπανίας προειδοποιήθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε σε βιομηχανική περιοχή, προκαλώντας τοξικό νέφος χλωρίου

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Ταξίδεψε στη Σύρο, μία διήμερη γιορτή γνώσης, πολιτισμού και εμπειριών

Μαθητές και εκπαιδευτικοί της Γ’ Γυμνασίου Νάξου έζησαν ένα μοναδικό διήμερο στην «αρχόντισσα» των Κυκλάδων, γεμάτο ιστορία, τέχνη και συναισθηματική φόρτιση

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Νάξος – Κυρ. Σκληράκη: “Οι καθηγητές να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά” (video)

«Θα ήθελα να πω στους καθηγητές πως πρέπει να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά και να δουλεύει το μυαλό τους για το τι θα τους προσφέρουν» είναι η συμβουλή της κυρίας Κυριακής Σκληράκη προς τους νέους συναδέλφους της.

Άνδρος: 68χρονη έπεσε με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρή

Η γυναίκα από το Γαύριο έχασε τη ζωή της καθώς το όχημά της κατέληξε στη θάλασσα από ύψος 25 μέτρων ενώ προσπαθούσε να παρκάρει

Καλοκαιρινή εξόρμηση Raptor Club Greece στη Νάξο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες των εντυπωσιακών pick-up επιλέγουν Κυκλάδες και ξεκινούν από τη Νάξο, με ένα τριήμερο χαλάρωσης, εξερεύνησης και απολαυστικής οδήγησης

Στ. Φουτάκογλου: Το περίπτερο της πλατείας πρώην Δημαρχείου, που φεύγει σιωπηλά (!!!)

Μνήμες, άνθρωποι, ιστορίες δεκαετιών γύρω από ένα μικρό περίπτερο που αποτέλεσε σταθερό σημείο αναφοράς για γενιές Χωραϊτών - Η τοποθέτηση του Στράτου Φουτάκογλου

Νάξος: Μία εικόνα που προκαλεί δέος, πραγματικότητα ή όχι;

Ένα βιομηχανικής κλίμακας έργο απειλεί το φυσικό, πολιτιστικό και κοινωνικό κεφάλαιο της Νάξου και των Κυκλάδων, με επιπτώσεις που ξεπερνούν την ενεργειακή "ανάπτυξη" - Δύο ομιλίες σήμερα και αύριο. Που; Πότε;

Νάξος: Επιτέλους, τελειώνει της χερσαίας ζώνης, ας αναλογιστούν… «νηστεύσαντες καί μή νηστεύσαντες», τις ευθύνες που τους αναλογούν

Φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής.. Το 3Α που πέφτει και οι ..στάσεις έως να ολοκληρωθεί ένα έργο σημαντικό για τη πόλη της Νάξου

Το “Highspeed 3” αλλάζει το τοπίο στις θαλάσσιες συγκοινωνίες Κρήτης – Κυκλάδων;

Η Hellenic SeaWays ενισχύει τη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Ηράκλειο με το ταχύπλοο "Highspeed 3", φέρνοντας νέο ανταγωνισμό και πιθανές μειώσεις τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. (πίνακας δρομολογίων)

Εκτακτο: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου σήμερα Δευτέρα 5 Μαϊου

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία διακρίθηκε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό φυσικής “Αρίσταρχος”

Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία κατέκτησε το 3ο βραβείο στη Β΄ Φάση του διαγωνισμού φυσικής "Αρίσταρχος" φέρνοντας περηφάνια στη σχολική μας κοινότητα