Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΠΝΑΙ: Επιδοτούνται 14 θέσεις γιατρών στις Κυκλάδες

ΠΝΑΙ: Επιδοτούνται 14 θέσεις γιατρών στις Κυκλάδες

|

Κίνητρα σε 32 ακόμη ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, παρέχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για την στελέχωση των υγειονομικών μονάδων των νησιών προσφέροντας 450 ευρώ ως μηνιαία αποζημίωση – Οι δεκατέσσερις θέσεις στις Κυκλάδες, εκτός η Νάξος και οι Μικρές Κυκλάδες 

Και η προσπάθεια για την στελέχωση των Περιφερειακών Ιατρείων, Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων και Κέντρων Υγείας στο Νότιο Αιγαίο καλά κρατεί… Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για μία ακόμη φορά προχωρεί σε ενημέρωση των δράσεων που έχει κάνει ώστε να μπορέσει να βρει γιατρούς και να στελεχωθούν αυτά τα ιατρεία ώστε οι κάτοικοι των νησιών να αισθανθούν μεγαλύτερη ασφάλεια. Και όπως μας ενημερώνει μέσω δελτίου Τύπου προσφέρει κίνητρα για τριάντα δύο (32)  ακόμη θέσεις ιατρών ειδικότητας. Αυτό όμως που μας κάνει εντύπωση είναι ότι στον σχετικό πίνακα με τα ιατρεία δεν υπάρχει η Νάξος (όπως άλλωστε η Σύρος, η Σαντορίνη ή η Ρόδος και η Κως) και κυρίως τα νησιά των Μικρών Κυκλάδων που αν μη τι άλλο έχουν ανάγκες. Αντίθετα διακρίνουμε 14 θέσεις γιατρών σε οκτώ νησιά των Κυκλάδων ήτοι Αμοργός, Ιός, Μήλος, Κίμωλος, Πάρος, Μύκονος, Τήνος και Ανδρος…

Τι αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου;

Όπως είναι γνωστό, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας, η οποία, λαμβάνοντας υπόψιν την συνεχή και κλιμακούμενη υποστελέχωση των δομών υγείας στα νησιά, αποφάσισε, στο τέλος του 2014, την παροχή κινήτρων σε γιατρούς αγροτικούς και επικουρικούς, που δέχονται να υπηρετήσουν σε κενές θέσεις ΠΙ, ΠΠΙ, ΚΥ και Νοσοκομείων της Περιφέρειας.

Το ύψος της αποζημίωσης ανά μήνα ανέρχεται σε 450 ευρώ (επιπλέον της μισθοδοσίας του Υπουργείου Υγείας)  για όλη τη διάρκεια της θητείας τους. Το σύνολο των ιατρών που θα αποζημιώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ανέρχεται σε 85, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ήδη υπηρετούν 20 αγροτικοί ιατροί, οι οποίοι εισπράττουν την αποζημίωση των 450 ευρώ.

Σημειώνεται ότι,  προκειμένου να καλυφθούν οι θέσεις των γιατρών στα νησιά, στην περίπτωση που δεν υπάρχει εγγεγραμμένος στον κατάλογο ιατρός, ο οποίος κατέχει την αιτούμενη ειδικότητα (Παθολόγος ή γενικής Ιατρικής), πλέον  δίδεται η δυνατότητα μετατροπής της ειδικότητας σε άλλη, για την οποία υπάρχει υποψήφιος στον πίνακα των ενδιαφερομένων, σύμφωνα με την σχετική Υπουργική Απόφαση. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δεν υφίσταται περιορισμός στην ειδικότητα των ιατρών που επιθυμούν να στελεχώσουν τις δομές υγείας των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ότι η αποζημίωση θα χορηγηθεί σε όλες τις κλινικές και εργαστηριακές ειδικότητες,  (Παθολογικές και Χειρουργικές) που θα εργαστούν ως επικουρικοί, σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Για την πλήρωση των 32 θέσεων επικουρικών γιατρών στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Εντεταλμένος για Θέματα Υγείας, κ. Νίκος Καραμαρίτης, έχει ήδη αποστείλει έγγραφο με την μορφή του επείγοντος, σε όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας, για να ενημερώσουν τα μέλη τους που επιθυμούν να υπηρετήσουν στις υγειονομικές μονάδες των νησιών.

Επισυνάπτεται ο πίνακας των 32 θέσεων επικουρικών γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, όπως συντάχθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, για τις οποίες μπορούν να γίνουν άμεσα αιτήσεις στην 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σκοπελίτης: Αλλαγές δρομολογίων 19–21/09/2025 λόγω κακοκαιρίας

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο Zas Travel Νάξου ενημερώνει: το δρομολόγιο της Παρασκευής μεταφέρεται για Σάββατο και του Σαββάτου για Κυριακή — δείτε αναλυτικά τις ώρες.

Σύρος–Ερμούπολη: Συνάντηση Δήμου με Πολιτιστικούς Συλλόγους για τα 200 χρόνια της Ερμούπολης

Συντονισμός δράσεων για την ιστορική επέτειο — ενότητα, συνέργειες και προτάσεις για διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.

Πανναξιακός AOK: Ο Νίκος Αρτσάνος συνεχίζει για ακόμη μία χρονιά και ενεργός ρόλος στις ακαδημίες

Ο γηγενής γκαρντ μένει πιστός στην ομάδα της Νάξου και συνεχίζει να προσφέρει μέσα στο παρκέ και ως προπονητής στην ακαδημία.

Ανεκτέλεστα δρομολόγια για Supercat Jet, Superjet και Superjet 2 λόγω κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία που πλήττει το Αιγαίο φέρνει σημαντικές ακυρώσεις στην ακτοπλοΐα – Αναλυτικά ποιες γραμμές επηρεάζονται

Iron Maiden: Επιστρέφουν στην Αθήνα το 2026 για τα 50 χρόνια τους

Στις 23 Μαΐου οι θρυλικοί Iron Maiden ξεκινούν το ευρωπαϊκό σκέλος της «Run For Your Lives World Tour» από το ΟΑΚΑ – Μια μοναδική συναυλία που υπόσχεται το πιο εντυπωσιακό show της καριέρας τους.

Ντιμπέιτ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Παλαιά Βουλή: «Σε ποιον ανήκει η τέχνη;»

Στις 29 Σεπτεμβρίου το Debate House διοργανώνει μια συζήτηση υψηλού επιπέδου χωρίς πολιτικούς, αλλά με ακαδημαϊκούς και ειδικούς που θα εκθέσουν τα επιχειρήματα υπέρ και κατά της επιστροφής των Γλυπτών.

Λήμνος – Μητσοτάκης: “Διορθώσαμε μία μεγάλη αδικία σχετικά με το ΦΠΑ στο Βόρειο και Νότιο Αιγαίο”

Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με κατοίκους στην Ατσική για τις φοροελαφρύνσεις που θα ισχύσουν από τον Ιανουάριο, καθώς και για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

ΠΝΑΙ: 65 νέα έργα σε μικρά νησιά των Κυκλάδων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (πίνακας)

Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Νοτίου Αιγαίου, έργα ύψους άνω των 20 εκατ. ευρώ αλλάζουν την καθημερινότητα σε 16 μικρά νησιά με λιγότερους από 3.100 κατοίκους.

Fast Ferries: Αλλαγές στα δρομολόγια του «Διονύσιος Σολωμός» λόγω κακοκαιρίας

Το προγραμματισμένο δρομολόγιο της Παρασκευής 19/9 μεταφέρεται για το Σάββατο 20/9 με νέα ώρα αναχώρησης από τον Πειραιά

Κατ. Γιαννακά: “Οι Μικρές Κυκλάδες και τα «χρυσά» τιμολόγια νερού!”

Έως και εξαπλάσιες αυξήσεις στους λογαριασμούς – αντιδράσεις από κατοίκους, επιχειρηματίες και το Κίνημα Δημοκρατίας

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Χώρα Νάξου: «Πάγωσε» το αίτημα κατοίκων για αλλαγή κυκλοφοριακού στη Μικρασιατών Προσφύγων

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για επικίνδυνες συνθήκες, ο Δήμος Νάξου απάντησε αρνητικά στο αίτημα αλλαγής κατεύθυνσης της ημικεντρικής οδού.

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

Με την Ιωάννα Συνοδινού από την Αμοργό, η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Βρούτση, ανανεώθηκε η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Φ., με συμμετοχή του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Σταύρου Ελληνιάδη και της φοιτήτριας Μαρούσας Σιδέρη.

Ηρακλειά: Με έναν μαθητή ξεκίνησε το Δημοτικό Σχολείο, δύο στο νηπιαγωγείο, τη Δευτέρα (15/09) ο αγιασμός (video)

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τη μικρή Ηρακλειά με μόλις τρία παιδιά σε σχολική τάξη – Ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Γαβαλάς μιλά για τη μοναξιά του ενός μαθητή και τις προκλήσεις της νησιωτικότητας (video)