Σάββατο, 25 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΥγείαΠάρος - Κέντρο Υγείας: Απάντηση Τζανίδη και "το ΚΥ έχει μια μοναδική...

Πάρος – Κέντρο Υγείας: Απάντηση Τζανίδη και “το ΚΥ έχει μια μοναδική ευκαιρία να βελτιωθεί δραματικά”

|

Απάντηση του Γεωργίου Τζανίδη – Συντονιστή ΚΥ Πάρου σε αναρτήσεις που αφορούν στο Κέντρο Υγείας του νησιού – Τι αναφέρει για τις αναφορές του γιατρού και τι λέει για το παρόν και το μέλλον του Κεντρου Υγείας

“…. Οι διαδικασίες αυτή τη  στιγμή στο ΚΥ έχουν απογειωθεί, σημαντικές ιδέες που από έτη ήταν καθηλωμένες στα γρανάζια της γραφειοκρατίας λαμβάνουν σάρκα και οστά, ενώ οι εσωτερικές αλλαγές είναι ταχύτατες. Το ΚΥ της Πάρου αυτή την στιγμή έχει μια ισχυρότατη δυναμική και μια μοναδική ευκαιρία να βελτιωθεί δραματικά. Για όλους αυτούς τους λόγους νομίζω ότι οι τόνοι πρέπει να πέσουν και όλοι πρέπει να βρεθούμε στο πλευρό της καινούριας Προέδρου συμβάλλοντας ο καθένας από το πόστο του προς αυτή τη κατεύθυνση…..”

Αυτός είναι ο επίλογος της απάντησης του Γεωργίου Τζανίδη – Συντονιστή ΚΥ Πάρου – σε αναρτήσεις γιατρού που αφορούν στο Κέντρο Υγείας του νησιού και τις οποίες είχαμε δημοσιεύσει με την αρωγη του Parosnews.net νωρίς το πρωί.. Και όπως σημειώνει “ Αποτελεί συνειδητή απόφαση και επιλογή της τωρινής διοίκησης του ΚΥ Πάρου να εργάζεται σιωπηλά και να μην απαντά σε δημοσιεύματα εκτός από αυτά που απαιτούνται υπηρεσιακά”, ενώ λίγο αργότερα είχε εκφράσει τον προβληματισμό του “για το κίνητρο που τον ώθησε να κοινοποιήσει εκ νέου την «καταγγελία» και μάλιστα δημόσια στο διαδίκτυο”.

Ας δούμε συνολικά την απάντηση του κου Τζανίδη και ευχαριστούμε για την ενημέρωση:

” Αποτελεί συνειδητή απόφαση και επιλογή της τωρινής διοίκησης του ΚΥ Πάρου να εργάζεται σιωπηλά και να μην απαντά σε δημοσιεύματα εκτός από αυτά που απαιτούνται υπηρεσιακά. Το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κρίνουμε ότι δεν είναι οι κατάλληλοι χώροι να συζητά κανείς τα όποια ενδουπηρεσιακά θέματα εκθέτοντας αναπόφευκτα και τα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται. Υπάρχουν άλλα θεσμοθετημένα όργανα αρμόδια να τα εξετάσουν, σε βάθος, με αποτελεσματικότητα, αλλά και πάνω από όλα με σεβασμό στην προσωπικότητα των εργαζομένων. Μια άδικη και συκοφαντική καταγγελία από εργαζόμενο, όσο αιχμηρή και εάν είναι, δεν επιτρέπει απάντηση η οποία θίγει την προσωπικότητά του ή αποκαλύπτει προσωπικά του δεδομένα. Ακόμη και ένα φυσικό πρόσωπο το οποίο (καθαρά υποθετικά) έχει υποπέσει σε ποινικά ή πειθαρχικά αδικήματα, έχει δικαίωμα του πλήρους σεβασμού της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειάς του.Σε ότι αφορά την εν λόγω έγγραφη καταγγελία η οποία αναρτήθηκε δημόσια από τέως ιατρό του ΚΥ, παρότι ανώνυμη, έχει εξεταστεί πλήρως διοικητικά (με πολύμηνη ΕΔΕ), ποινικά (μέσω ελέγχου από την Εισαγγελία της Σύρου), αλλά και ιατρικά, έχουν βγει τα πορίσματα και σας διαβεβαιώνω ότι έχουν αποδοθεί όλες ανεξαιρέτως οι ευθύνες που προέκυψαν. Αυτό είναι γνωστό στον καταγγέλλοντα ιατρό, ο οποίος έλαβε ενεργό μέρος στη διαδικασία με ένορκη προσωπική του κατάθεση. Κατά συνέπεια, προκαλεί προβληματισμό το κίνητρο που τον ώθησε να κοινοποιήσει εκ νέου την «καταγγελία» και μάλιστα δημόσια στο διαδίκτυο.

Σε ότι αφορά τον διορισμό ιατρών, είναι γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του υπογράφοντος διορίστηκαν 5 μόνιμοι ειδικευμένοι ιατροί (συμπεριλαμβανομένου των θέσεων του Παιδιάτρου, Καρδιολόγου και Ακτινολόγου), ενώ συγχρόνως οι θέσεις των αγροτικών ιατρείων παραμένουν πλήρως καλυμμένες και ανάρπαστες. Επίσης ολοκληρώθηκαν και έχουν δρομολογηθεί σημαντικότατες εσωτερικές διοικητικές αλλαγές που κανείς δεν είχε τολμήσει ούτε καν να αποπειραθεί για πολλές δεκαετίες. Οι προετοιμασίες, αλλά και οι αλλαγές που έλαβαν χρόνο για τον κορωναϊό (εξοπλισμός, συνταγογράφηση από τηλεφώνου, ψηφιακά ραντεβού κτλ), είναι επίσης γνωστές σε όλους.

Τέλος από τριμήνου, έχει διοριστεί ως Πρόεδρος στο ΚΥ Πάρου η κ. Κουτσονικολή Μαρία, γνωστή στην Παριανή κοινωνία. Η κ. Κουτσονικολή πολύ γρήγορα αντιληφθήκαμε όλοι ότι ήταν μια άριστη επιλογή καθώς είναι ευφυής, με συναισθηματική νοημοσύνη, ικανή διοικητικά, τίμια και κυρίως αποτελεσματική στη διοίκησή της, ενώ συγχρόνως έχει άριστες σχέσεις με όλο το προσωπικό αλλά και με τον υπογράφοντα. Οι διαδικασίες αυτή τη  στιγμή στο ΚΥ έχουν απογειωθεί, σημαντικές ιδέες που από έτη ήταν καθηλωμένες στα γρανάζια της γραφειοκρατίας λαμβάνουν σάρκα και οστά, ενώ οι εσωτερικές αλλαγές είναι ταχύτατες. Το ΚΥ της Πάρου αυτή την στιγμή έχει μια ισχυρότατη δυναμική και μια μοναδική ευκαιρία να βελτιωθεί δραματικά. Για όλους αυτούς τους λόγους νομίζω ότι οι τόνοι πρέπει να πέσουν και όλοι πρέπει να βρεθούμε στο πλευρό της καινούριας Προέδρου συμβάλλοντας ο καθένας από το πόστο του προς αυτή τη κατεύθυνση. 

Ο Συντονιστής του ΚΥ Πάρου,

ΤΖΑΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  

MSc Διοίκησης Υπηρεσιών Υγείας”

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακός ΑΟ – Παλαίμαχοι: “8×8 αύριο κιόλας…”

Οι παλαίμαχοι του Πανναξιακού ΑΟ παίρνουν θέση για το υπό κατασκευή γήπεδο "8χ8" στη Νάξο

Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου: Οι “ΧοροΝάξιοι” γιορτάζουν με μία υπέροχη θεατρική παράσταση

Θεατρική παράσταση αύριο Κυριακή 26 Μαρτίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Νάξου από τους "ΧοροΝάξιους"... Τι ώρα...

Αμοργός: Σε διαβούλευση οι μελέτες για την βελτίωση του λιμανιού στα Κατάπολα

Μελέτη Αναβάθμισης λιμενικών εγκαταστάσεων στα Κατάπολα Αμοργού - ποιες είναι οι προτάσεις (Pdf)

Απόλλωνας: Η τελευταία …παράσταση για την Εφραιμίνα (video)

Σάββατο 25 Μαρτίου και η Εφραιμίνα για τελευταία φορά θα παρελάσει μπροστά σε συγγενείς και φίλους στον Απόλλωνα της Νάξου... Από τη νέα σχολική χρονιά ο Απόλλωνας θα έχει κλειστό το δημοτικό του σχολείο (video)

Νάξος – ΣΒΑΚ: Σε διαβούλευση από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Σε διαβούλευση τέθηκαν τα μέτρα για το ΣΒΑΚ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Το ερωτηματολόγιο στον αέρα

Ακαδημία Αθηνών: Βράβευσε τους τρεις νέους που βοήθησαν συνανθρώπους τους στα Τέμπη

Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε τους τρεις νέους για τον ηρωισμό τους και το αίσθημα ανθρωπιάς τους - Ανάμεσά τους και φοιτητής από τους Λειψούς

Ενδοκυκλαδικά – Caldera Vista: Με το …καλημέρα ανεκτέλεστα δρομολόγια

Ανεκτέλεστα μέχρι νεοτέρας τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια του Caldera Vista

Στοίχημα: Με στρατηγική και μεθοδολογία το ποντάρισμα

Πόσα χρήματα να ποντάρω στο στοίχημα; Σκέψεις γύρω από τον τρόπο που παίζει κάποιος τα λεφτά του

Γ. Πολυχρονάκος: “Θα δοθούν απαντήσεις για τα ερωτήματα που αφορούν το αεροδρόμιο Νάξου;”

Γιάννης Πολυχρονάκος - Υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες: "Θα απαντήσει ο αρμόδιος Υπουργός στα ερωτήματα για το αεροδρόμιο Νάξου;"

Αρκιοί: Ο μικρός Αγγελος φέτος θα κάνει παρέλαση με τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Βούλας

Ο μοναδικός μαθητής των Αρκιών δεν θα παρελάσει μόνος - Η πρωτοβουλία του 1ου Δημοτικού Βούλας που συγκινεί και που στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

Blue Star Ferries: Ερχονται βραδινά δρομολόγια προς Παροναξία – Σαντορίνη με το “Blue Star Chios”

Για την περίοδο του Πάσχα το Blue Star Chios αναλαμβάνει βραδινό δρομολόγιο με ώρα άναχώρησης 23:30 από Πειραιά ...

Γέρικα αλλά ασφαλή σκαριά στο Αιγαίο

Ο μέσος όρος ηλικίας των πλοίων της ελληνικής ακτοπλοΐας πλησιάζει τα 31 χρόνια – Που ταξιδεύει το γηραιότερο πλοίο στο Αιγαίο

Blue Star Ferries: Σε ακινησία το “Naxos”, σε βραδινό δρομολόγιο από Μεγάλη Τρίτη ο “Διαγόρας”

Νέα δεδομένα αυτές τις ημέρες στη γραμμή της Παροναξίας - To Blue Star Paros για ένα μήνα θα καλύψει το κενό του Naxos και έρχεται ο Διαγόρας στα νησια μας

Super Jet: Ξεκίνησε, το πρώτο δρομολόγιο για την φετινή χρονιά… (video)

Με τον cpt Μιχάλη Μακρή στο τιμόνι του, το ταχύπλοο Super Jet ξεκίνησε σήμερα (23/03) το πρώτο του δρομολόγιο για τη φετινή χρονιά (video)

Δονούσα: Οι επαγγελματίες του νησιού θέλουν περισσότερα δρομολόγια του “Σκοπελίτη” στο νησί τους

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι επαγγελματίες της Δονούσας με την οποία ζητούν επιπλέον προσεγγίσεις (έξι) του Express Skopelitis στο νησί τους - Εφτασαν έως το Υπουργείο Ναυτιλίας

Εκτακτο: Αλλαγή ώρας στην αναχώρηση του Blue Star Naxos από Πειραιά

Αλλάζει η ώρα αναχώρησης σήμερα του Blue Star Naxos από τον Πειραιά για Παροναξία και άγονη γραμμή

“Πρέβελης”: Δεμένο και ανεκτέλεστα δρομολόγια

Τροποποίηση δρομολογίων του Ε/Γ-Ο/Γ "Πρέβελης" λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Η Νάξος στους προορισμούς του κρουαζιερόπλοιου “Gemini” που μεταφέρει εργαζόμενους εξ αποστάσεως

Ήρθε η πρώτη 3ετής κρουαζιέρα στον κόσμο! Απευθύνεται και σε ταξιδιώτες με εργασία εξ αποστάσεως Πότε και που θα βρίσκεται στην Ελλάδα

ΑΝΕ Καλύμνου: Εκπτωτη σε δύο γραμμές του Νοτίου Αιγαίου

Κήρυξη έκπτωτης της ΑΝΕ Καλύμνου στις γραμμές Κάλυμνος-Σάμος και Κάλυμνος- Αστυπάλαια.

Εκτακτη δρομολόγηση (23/03) του “Διονύσιος Σολωμός”

Το βράδυ της Πέμπτης (23/03) το "Διονύσιος Σολωμός" θα φύγει για Σίφνο - Μήλο και επιστροφή