Τρίτη, 8 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΝότιο Αιγαίο: Ενίσχυση δομών υγείας, αναβάθμιση νοσοκομείου Ρόδου

Νότιο Αιγαίο: Ενίσχυση δομών υγείας, αναβάθμιση νοσοκομείου Ρόδου

|

Λύσεις για τις δομές υγείας των νησιών του Αιγαίου – Τι σημαίνει η αναβάθμιση του Νοσοκομείου Ρόδου σε Περιφερειακό 

Με τον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, κ. Χρήστο Ροϊλό, συναντήθηκε ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας. Σε πνεύμα συνεργασίας και συναντίληψης, συζητήθηκαν τα θέματα στις δομές υγείας των τουριστικών προορισμών του Αιγαίου.

Τα προβλήματα υγείας των νησιωτών θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν συνολικά, εφόσον αναβαθμιστεί το Νοσοκομείο της Ρόδου και μετατραπεί σε Περιφερειακό Νοσοκομείο. Με αυτόν τον τρόπο, θα υπάρξει σημαντική βοήθεια και στην ευρύτερη νησιωτική περιφέρεια, καθώς θα μειωθούν σημαντικά οι κοστοβόρες αεροδιακομιδές ασθενών στην Αθήνα και τον Πειραιά δεδομένου ότι πολύ περισσότερα περιστατικά θα μπορούν να διακομίζονται στο νοσοκομείο Ρόδου.

Ειδική αναφορά έγινε, στη στελέχωση των ιατρείων στα μεγάλα αεροδρόμια του Νοτίου και Βορείου Αιγαίου πριν την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου. Έμφαση δόθηκε στη στελέχωση και ενίσχυση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, που υπάρχει στα Νοσοκομεία της Κω και της Ρόδου, καθώς και στα Κέντρα Υγείας Κω, Ρόδου και των νησιών του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, ζήτησε από τον διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, κ. Χρήστο Ροϊλό, να μπορεί να καλύπτεται 24ωρη εφημερία στο Αγροτικό Ιατρείο Γενναδίου στη Νότια Ρόδο, το οποίο εξυπηρετεί τους κατοίκους της περιοχής που τη θερινή περίοδο φθάνουν στις 25.000 και πλέον. Η προοπτική αυτή, εξετάζεται με ποιο τρόπο θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί.

Επίσης, συζητήθηκε η μετεγκατάσταση του Κέντρου Υγείας Ρόδου σε δημόσιο κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ κοντά στο Νοσοκομείο της Ρόδου (είναι μικρότερο σε τετραγωνικά αλλά έχει λειτουργικότερη διαρρύθμιση) και είναι ανακαινισμένο από όπου θα εξυπηρετείται μεγαλύτερος αριθμός ασθενών. Η εξοικονόμηση δαπανών που θα προκύψει για το δημόσιο από αυτή την μετεγκατάσταση υπολογίζεται γύρω στις 120.000 ευρώ το χρόνο.

Μετά τη συνάντηση με τον διοικητή της 2ης ΥΠΕ, ο Υφυπουργός Τουρισμού δήλωσε: «Με τον διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου συζητήσαμε διεξοδικά τα θέματα υγείας που απασχολούν τα νησιά μας και σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δρομολογούμε λύσεις για την αντιμετώπισή τους και την ενίσχυση των παροχών υγείας για τους πολίτες και τους επισκέπτες της χώρας μας. Για το συντονισμό των παραπάνω ζητημάτων προγραμματίζουμε συνάντηση στη Ρόδο με όλους τους εμπλεκομένους για τα θέματα υγείας, στις αρχές Νοεμβρίου»

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου: Βαρύτατες κατηγορίες για τρεις παιδοκτονίες και απόπειρα δολοφονίας ενήλικης

Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση της Αμαλιάδας – Η 25χρονη κατηγορείται για ανθρωποκτονία κατά συρροή με δόλο και απόπειρα πνιγμού ενήλικης φίλης της

Σεισμός 5 Ρίχτερ ανατολικά της Κρήτης – Αισθητός στο Λασίθι

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 20:46 το βράδυ της Δευτέρας στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ζάκρου – Χωρίς αναφορές για ζημιές

“Αιώνιοι” Φοιτητές: Τελευταία ευκαιρία για χιλιάδες παλιούς φοιτητές, έρχεται νέα ρύθμιση

Νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης δίνει τη δυνατότητα σε ενεργούς φοιτητές που δεν ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους να πάρουν το πτυχίο τους έως και σε 3 εξάμηνα – Εκκαθάριση καταλόγων με ανενεργούς φοιτητές

Ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος… Άνθρωπος-Ορχήστρα στο Santorini Summer Camp!

Μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία για τα παιδιά, με τον πολυτάλαντο δάσκαλο της Χορωδίας και Φιλαρμονικής του Δήμου Θήρας, γεμάτη μελωδία, ρυθμό και χαμόγελα!

Τραγουδώντας την Αγάπη: Μια μαγική μουσική βραδιά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου με την Τατιάνα Ζωγράφου

Ο Δήμος Τήνου, το 1ο Δημοτικό και ο Σύλλογος Γονέων συνδιοργάνωσαν μια αξέχαστη εκδήλωση με τραγούδι, συμμετοχή και συγκίνηση, γεμίζοντας το νησί με μουσική και χαμόγελα.

Η Προέδρος του Δ.Σ. Νάξου, Μ. Μάρκου μιλά για τη νέα σύμβαση στέγασης του Πρωτοδικείου (video)

Αναλύει τις λεπτομέρειες της νέας μίσθωσης, τις προκλήσεις της δικαστικής στέγασης και τις προοπτικές για νέο δικαστικό μέγαρο

Ίος SOS: Αντιδράσεις για τη μεγάλη τουριστική επένδυση σε προστατευόμενη ακτή

Περιβαλλοντικές οργανώσεις, κινήσεις πολιτών και το Δίκτυο για Βιώσιμες Κυκλάδες προειδοποιούν για τον οριστικό κίνδυνο αλλοίωσης της ταυτότητας του νησιού, καλώντας σε ανατροπή του σημερινού αναπτυξιακού μοντέλου

Ίδρυση Λιμενικού Φυλακίου στην Ανάφη: Ένα πάγιο αίτημα που έγινε πραγματικότητα

Εγκαινιάστηκε το νέο Λιμενικό Φυλάκιο Ανάφης, υπό τη διοίκηση του Λιμεναρχείου Θήρας. Παρόντες εκπρόσωποι τοπικών αρχών και της κυβέρνησης. Σημαντικό βήμα για την ασφάλεια στο Αιγαίο.

Νάξος – Δημοτικό Συμβούλιο: Το θέμα των Κούρων έρχεται (11/07) προς συζήτηση

Σημαντικά θέματα στην ατζέντα: Κούροι, εγκαταλελειμμένα οχήματα, Σχολή Ουρσουλινών, γεωτρήσεις, οικονομικός απολογισμός και άλλα

Νάξος – Δανακός: “Το μυστήριο της γύρης”, μία θεατρική γιορτή για τις μέλισσες

Η παιδική περιβαλλοντική παράσταση της ομάδας The Bee Camp ζωντανεύει τη μαγεία της φύσης και αποκαλύπτει γιατί τα αμύγδαλα… εξαφανίστηκαν, τη Δευτέρα 29 Ιουλίου στη βρύση του Δανακού.

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

Νάξος: Ο 11χρονος Παναγιώτης ξεναγεί τουρίστες στα σοκάκια του Φασολά (video)

Ένα παιδί μεγαλώνει μέσα στον πολιτισμό και μεταφέρει με αγάπη και γνώσεις την ιστορία του Φιλοτίου και της γειτονιάς του, σε ξένους επισκέπτες.

Μενδώνη για Κούρους Μελάνων: “Θα γίνει πιλοτική μεταφορά του ενός κούρου”

Οι κάτοικοι της Νάξου αντιστέκονται στην απομάκρυνση των αρχαίων αγαλμάτων από το Φλεριό, ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού υπερασπίζεται μια μεταφορά που δημιουργεί ερωτήματα και αντιδράσεις.

Νέοι κανόνες για τις κολυμβητικές δεξαμενές σε τουριστικά καταλύματα – Τι αλλάζει από εδώ και πέρα

Με κοινή υπουργική απόφαση καθορίζεται η διαδικασία γνωστοποίησης λειτουργίας για πισίνες εντός τουριστικών μονάδων και υποδομών. Παραβόλο 300€, διοικητικά πρόστιμα για παραβάσεις και περιθώριο 90 ημερών για συμμόρφωση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων.

Νάξος: Πρωταγωνίστρια για δεύτερη μέρα στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» (video)

Από την Απείρανθο στη σμύριδα και από το κίτρο στη νέα γενιά – Ανθρώπινες ιστορίες, μνήμες και έμπνευση σε ένα ξεχωριστό οδοιπορικό της Νάξου. (video)

Σίκινος – Β. Μαράκης: “Το λιμάνι που περιμέναμε – Ξεκινά η επέκταση τον Σεπτέμβριο” (video)

Ο Δήμαρχος Σικίνου Βασίλης Μαράκης μιλά για την πολυαναμενόμενη επέκταση του λιμανιού και τις εξελίξεις σε βασικά ζητήματα του νησιού