Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΥγείαΤο νοσοκομείο Ρόδου κινείται νομικά εναντίον Βρετανού για δυσφήμιση

Το νοσοκομείο Ρόδου κινείται νομικά εναντίον Βρετανού για δυσφήμιση

|

Νομικά θα κινηθεί εναντίον του Βρετανού, που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Ρόδου, μετά από την επιτυχή -αν και υψηλού ρίσκου- επέμβαση, η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Νομικά θα κινηθεί εναντίον του Βρετανού, που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Ρόδου, μετά από την επιτυχή -αν και υψηλού ρίσκου- επέμβαση, η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

«Θα κινηθούμε εναντίον του, διεκδικώντας μεγάλη αποζημίωση, διότι μεγάλη ήταν και η δυσφήμηση που έκανε τόσο για το Νοσοκομείο, όσο και για τον τόπο», δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Ρόδου η διοικήτρια κ. Κατερίνα Χατζηστρατή.

Για προσπάθεια διεκδίκησης αποζημίωσης από την ασφαλιστική του εταιρία, μέσα από τη δυσφήμηση του Νοσοκομείου, έκανε λόγο στην ΕΡΤ Ρόδου, ο Διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής, Μιχάλης Σοκορέλος.

«Η ασφαλιστική του εταιρία, είπε, λόγω του υψηλού κόστους, τόσο της μεταφοράς του από τη Ρόδο στην Αγγλία, όσο και της επέμβασης, αρνήθηκε να τον εξυπηρετήσει, ζητώντας από εμάς να το κάνουμε. Και το κάναμε, παρ’ ότι ήταν μια δύσκολη επέμβαση, δωρεάν».

Σημειώνεται ότι η μεταφορά του ασθενή από τη Ρόδο στην Αγγλία θα κόστιζε περί τις 50.000 ευρώ, ενώ η επέμβαση πολλές χιλιάδες λίρες.

«Ευτυχώς που βρέθηκε η Ελλάδα και τον χειρούργησε δωρεάν, υποστήριξε, κάτι που δεν έκαναν οι συμπατριώτες του».

Ο Διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής, ανέφερε ότι πριν την επέμβαση, ο ασθενής έπρεπε να τρώει πολύ ελαφρά, διότι όλες οι κακώσεις της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, δημιουργούν πάρεση (παροδική παράλυση) του εντέρου.

«Μέχρι να βεβαιωθούμε, τόνισε, ότι τα έντερα έχουν επανέλθει, ο ασθενής έπρεπε να τρώει πολύ ελαφρά».

Πρόσθεσε ότι ο Βρετανός ήταν διεγερτικός, λόγω πιθανού χρόνιου προβλήματος αλκοολισμού και καθόλου συνεργάσιμος.

«Έβριζε συνεχώς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, έβριζε την Ελλάδα και τους Έλληνες και έβγαζε συνεχώς τον καθετήρα» .

Ο νευρολόγος κ. Γιάννης Λιάπης ανέφερε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ ότι στον ασθενή χορηγείτο αγωγή για πιθανή πρόληψη στερητικού συνδρόμου, λόγω της αναφερόμενης κατάχρησης αλκοόλ σε καθημερινή βάση.

Ο Διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου, Δημήτρης Μακρής, μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, ανέφερε ότι η επέμβαση λόγω της φύσεώς της (νωτιαίο μυελό) ήταν υψηλού ρίσκου και ο ασθενής ήταν υπό αντιπηκτική αγωγή.

«Η επέμβαση ήταν επιτυχής και ο 60χρονος περπάτησε από τη δεύτερη μέρα. Όσα ισχυρίζεται είναι εκ του πονηρού».

Ο Επιμελητής Α΄ της Ορθοπεδικής Κλινικής, Νίκος Άντερσεν, μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία με την ασφαλιστική εταιρία του Βρετανού, του δήλωσαν ότι δεν τον καλύπτουν και να χειρουργηθεί στη Ρόδο.

«Μάλιστα μου ανέφεραν, είπε, ότι η Ελλάδα είναι σε καλύτερη κατάταξη (16η) στις παροχές υγείας από την Αγγλία (18η) και γι’ αυτό θα ήταν καλύτερα η επέμβαση να γίνει εδώ».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γιάν. Βρούτσης: “Γιορτάζει η Μύκονος, πανηγυρίζει ο αθλητισμός των Κυκλάδων !”

Θερμή υποδοχή του Α.Ο. Μυκόνου στο Υφυπουργείο Αθλητισμού για την ιστορική άνοδο στην Basket League – Ο πρώτος Κυκλαδίτικος σύλλογος στην κορυφαία κατηγορία

Άνδρος: 68χρονη έπεσε με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρή

Η γυναίκα από το Γαύριο έχασε τη ζωή της καθώς το όχημά της κατέληξε στη θάλασσα από ύψος 25 μέτρων ενώ προσπαθούσε να παρκάρει

Υπουργείο Ναυτιλίας – Κικίλιας: “2,5 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του κεντρικού λιμανιού της Τήνου”

Βασίλης Κικίλιας από Τήνο: «Δημοπρατείται έργο (master plan) 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση του κεντρικού λιμένα της Τήνου»

Νάξος: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τους Παιδικούς Σταθμούς και τον Β.Σ.Ο.Φ. του Δήμου για το σχολικό έτος 2025-2026

Αιτήσεις εγγραφών και επανεγγραφών από τις 12 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου – Για πρώτη φορά πλήρης λειτουργία βρεφικού τμήματος στον Β.Σ.Ο.Φ.

Μάρκος Καφούρος: “Απαραίτητη η άμεση αποκατάσταση του κτιρίου της Δ.Ο.Υ Θήρας”

Σε προβληματική κατάσταση το κτίριο που στεγάζει τη Δ.Ο.Υ και το Τελωνείο Θήρας – Απαιτούνται άμεσα μέτρα και η προσωρινή μεταστέγαση των υπηρεσιών

Εθελοντική αιμοδοσία: Λίγες σταγόνες αίμα, μια θάλασσα ελπίδας

Στα μικρά νησιά γεννιούνται τα μεγάλα θαύματα της ανθρωπιάς. Ξεκινά αύριο Σάββατο η 70η εθελοντική αιμοδοσία από την τράπεζα αίματος Σαντορίνης

Δεύτερο Πανελλήνιο Βραβείο για τον Νικόλα Ρουγκάλα, με παραμύθι αφιερωμένο στον θείο του Δημήτρη Ήμελλο

Ο μαθητής από τη Νάξο διακρίθηκε στον 14ο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Λογοτεχνίας «Το Δέντρο της Σοφίας» με το παραμύθι «Σώμα και Αίμα»

ΔΕΔΔΗΕ: Πρωινή διακοπή ρεύματος σε Νότια Νάξο, Σχοινούσα, Ηρακλειά

Πότε και που θα έχουμε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος ... Η ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ

“Γιορτή Μητέρας”: 6+1 Ταινίες με την μητέρα στο επίκεντρο

Έφτασε η Γιορτή της Μητέρας και επειδή ο κινηματογράφος ξέρει να πιάνει την καρδιά της μάνας -στην τρυφερότητα, στην αφοσίωση, στη σιωπή της- διαλέξαμε 6 + 1 ταινίες όπου η μητέρα βρίσκεται στο επίκεντρο της ιστορίας. Οπότε σινεφίλ και μη, πάμε να δούμε.

Νάξος – Κυρ. Σκληράκη: “Οι καθηγητές να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά” (video)

«Θα ήθελα να πω στους καθηγητές πως πρέπει να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά και να δουλεύει το μυαλό τους για το τι θα τους προσφέρουν» είναι η συμβουλή της κυρίας Κυριακής Σκληράκη προς τους νέους συναδέλφους της.

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Καλοκαιρινή εξόρμηση Raptor Club Greece στη Νάξο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες των εντυπωσιακών pick-up επιλέγουν Κυκλάδες και ξεκινούν από τη Νάξο, με ένα τριήμερο χαλάρωσης, εξερεύνησης και απολαυστικής οδήγησης

Στ. Φουτάκογλου: Το περίπτερο της πλατείας πρώην Δημαρχείου, που φεύγει σιωπηλά (!!!)

Μνήμες, άνθρωποι, ιστορίες δεκαετιών γύρω από ένα μικρό περίπτερο που αποτέλεσε σταθερό σημείο αναφοράς για γενιές Χωραϊτών - Η τοποθέτηση του Στράτου Φουτάκογλου

Νάξος: Μία εικόνα που προκαλεί δέος, πραγματικότητα ή όχι;

Ένα βιομηχανικής κλίμακας έργο απειλεί το φυσικό, πολιτιστικό και κοινωνικό κεφάλαιο της Νάξου και των Κυκλάδων, με επιπτώσεις που ξεπερνούν την ενεργειακή "ανάπτυξη" - Δύο ομιλίες σήμερα και αύριο. Που; Πότε;

Το “Highspeed 3” αλλάζει το τοπίο στις θαλάσσιες συγκοινωνίες Κρήτης – Κυκλάδων;

Η Hellenic SeaWays ενισχύει τη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Ηράκλειο με το ταχύπλοο "Highspeed 3", φέρνοντας νέο ανταγωνισμό και πιθανές μειώσεις τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. (πίνακας δρομολογίων)

Εκτακτο: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου σήμερα Δευτέρα 5 Μαϊου

Β. Φλεριανός: Ξεκινά το έργο που περίμενε μια ολόκληρη γενιά

Με χρηματοδότηση 2,28 εκατομμυρίων ευρώ, η Νάξος αποκτά επιτέλους το ενιαίο Αθλητικό Κέντρο που αξίζει στους αθλητές, τους συλλόγους και τη νεολαία της - Η τοποθέτηση του Βασίλη Φλεριανού

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία διακρίθηκε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό φυσικής “Αρίσταρχος”

Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία κατέκτησε το 3ο βραβείο στη Β΄ Φάση του διαγωνισμού φυσικής "Αρίσταρχος" φέρνοντας περηφάνια στη σχολική μας κοινότητα

Νάξος: Επιτέλους, τελειώνει της χερσαίας ζώνης, ας αναλογιστούν… «νηστεύσαντες καί μή νηστεύσαντες», τις ευθύνες που τους αναλογούν

Φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής.. Το 3Α που πέφτει και οι ..στάσεις έως να ολοκληρωθεί ένα έργο σημαντικό για τη πόλη της Νάξου

Γιάννης Βρούτσης: “Η παραμελημένη Νάξος μπαίνει στον αθλητικό χάρτη της χώρας” (video)

Το έργο χαρακτηρίζεται κομβικής σημασίας για την αθλητική κοινότητα της Νάξου, καθώς αναμένεται να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες των τοπικών αθλητικών σωματείων