Πέμπτη, 28 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΥγεία«Ναυμαχία» στο Αιγαίο για …γιατρούς

«Ναυμαχία» στο Αιγαίο για …γιατρούς

|

Οι περιφέρειες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου προσφέρουν κίνητρα έως 500 ευρώ  για την κάλυψη των αναγκών στα νησιά – Στο …παιχνίδι και ο στρατός 

Το Αιγαίο είναι σε διαρκή κινητικότητα… Αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η …μάχη όσον αφορά την στελέχωση των περιφερειακών ιατρείων τόσο με αγροτικούς όσο και με επικουρικούς γιατρούς από τις Περιφέρειες Νοτίου και Βορείου Αιγαίου ενώ στο παιχνίδι μπήκε και ο στρατός…

Καταρχήν, έγινε αποδεκτό από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο το αίτημα του Προέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Βλασταράκου, να εκπληρώνουν ιατροί την υπηρεσία υπαίθρου σε άγονα νησιά και δυσπρόσιτες περιοχές παράλληλα με τη στρατιωτική τους θητεία. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΙΣ έστειλε στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας μία λίστα με 17 Περιφερειακά Ιατρεία τα οποία χρήζουν άμεσης στελέχωσης. Οκτώ εξ αυτών είναι στις Κυκλάδες, τρία ακόμη στο Νότιο Αιγαίο και τα υπόλοιπα στο Βόρειο Αιγαίο εκτός από τον Εβρο…  Τα ιατρεία που έχουν ανάγκες στις Κυκλάδες είναι: Σίκινος (κενή θέση από το 2013), Θηρασιά (δύο θέσεις η μία κενή από το 2013 και η δεύτερη από τον Φεβρουάριο του 2015), Σέριφος (κενή από τον Απρίλιο του 2014), Κύθνος (κενή από τον Ιανουάριο του 2015), Σχοινούσα (κενή από το 2013), Δονούσα (κενή από τον Ιούλιο του 2012), Ηρακλειά (κενή από το 2013), Κουφονήσι (κενή από το 2014).Τα υπόλοιπα εκτός Κυκλάδων είναι: Α.Ι. Αλοννήσου (διθέσιο Αγροτικό Ιατρείο κενό επί ένα χρόνο), Α.Ι. Σταυρός (2 χρόνια κενό, 2 θέσεις), Α.Ι. Τήλου, Λειψών, Ολύμπου Καρπάθου (Πολλά χρόνια κενά), Περιφερειακό Ιατρείο Λιμεναρίων Θάσου (κενό 1,5 χρόνο, 1 θέση) και δύο Α.Ι. στο νομό Έβρου.  Να σημειωθεί εδώ ότι οι γιατροί που θα στελεχώσουν τα ιατρεία ουσιαστικά θα εκπληρώσουν τη θητεία υπαίθρου τους κατά τη στρατιωτική τους θητεία.

Και περνάμε στις δύο περιφέρειες… Στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τη πρώτη που θέσπισε κίνητρα για γιατρούς, στη τελευταία συνεδρίαση που έγινε στο Καστελόριζο την περασμένη εβδομάδα εκτός από τη θέσπιση κινήτρων για επικουρικούς γιατρούς προχώρησε σε θέσπιση κινήτρων και για αγροτικούς ιατρούς. Με βάση την απόφαση της 2ης Μαρτίου είχε αποφασιστεί η παροχή οικονομικών κινήτρων ύψους 450 ευρώ για 60 επικουρικούς γιατρούς σε μηνιαία βάση έως τη λήξη της τριετούς θητείας τους. Τώρα, στις 23 Μαιου αποφασίστηκε να δοθούν τα ίδια κίνητρα και σε 16 αγροτικούς γιατρούς, προκειμένου να καλυφθεί ο αριθμός των εξήντα  συνολικά ιατρικών θέσεων , τις οποίες επιδοτεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της. 

Η σκυτάλη πέρασε στο Βόρειο Αιγαίο.. Και πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι παρέχονται κίνητρα (δωρεάν σίτιση και στέγαση έως 500 ευρώ το μήνα) σε όσους γιατρούς επιλέξουν να εργαστούν στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Μάλιστα ανακοινώθηκαν και οι ελλείψεις που υπάρχουν… Μια θέση αγροτικού γιατρού σε κάθε ένα από τα περιφερειακά ιατρεία Συκαμνιάς Λέσβου, Αγιάσου Λέσβου, Σιγρίου Λέσβου, Κλειούς Λέσβου, Θύμαινας Ικαρίας, Χρυσομηλιάς Ικαρίας, Καρκιναγρίου Ικαρίας, Καλλιθέας Σάμου και Ψαρών Χίου και από μια θέση επικουρικού γιατρού στα περιφερειακά ιατρεία Ψαρών, Οινουσών, Φούρνων, Θύμαινας και Άη Στράτη. Η περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου ζήτησε επίσης να προκηρυχθούν τρεις θέσεις ιατρών, τις οποίες η Περιφέρεια επίσης προτίθεται να επιδοτήσει. Πρόκειται για τις θέσεις γιατρών στα περιφερειακά ιατρεία Καρδαμύλων Χίου, Βολισού Χίου και Άγρας Χίου.

Φωτο: onmed.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

9ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου «Η Σύρα του Μάρκου Βαμβακάρη» – Ένα μουσικό ταξίδι στη λαϊκή μας παράδοση

Από τον γραφικό κόλπο του Κινίου ξεκινά η φετινή διοργάνωση με αφιερώματα, εκθέσεις και συναυλίες – Είσοδος ελεύθερη.

ΚΚΕ ΤΕ Νοτίων Κυκλάδων: «Η δωρεάν μετακίνηση σωματείων περιορίζεται μόνο στις άγονες γραμμές»

Κριτική στην κυβέρνηση για το μέτρο στήριξης των ερασιτεχνικών σωματείων – «Πρόκειται για μισό μέτρο που δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες».

Λίπωμα: Πότε είναι αθώο και πότε χρειάζεται αφαίρεση

Η διάγνωση γίνεται κυρίως με κλινική εξέταση. Σε σπάνιες περιπτώσεις το λίπωμα μπορεί να εξελιχθεί σε λιποσάρκωμα, που είναι κακοήθης όγκος.

Φόρτωμας: Σύνδεση της Τήνου με την Καβάλα σε ετήσια βάση

Φόρτωμας: "Η ένταξη της Τήνου και των Κυκλάδων σε μια τόσο σημαντική ακτοπλοϊκή γραμμή δημιουργεί νέες προοπτικές για τα νησιά μας"

Κέα: Στην τελική ευθεία η αποκατάσταση του λιμανιού στο Βουρκάρι με χρηματοδότηση 359.600 €

Μετά από τέσσερα χρόνια προσπαθειών, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για το έργο που θα αναβαθμίσει τις λιμενικές υποδομές και θα ενισχύσει την ασφάλεια και την τουριστική ανάπτυξη του νησιού.

Μεγάλη φωτιά στο Λαύριο, εκκενώσεις μέσω 112, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο

Η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Παλιοκαμάριζα, καίει χαμηλή βλάστηση και κινητοποίησε επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Παρουσίαση του βιβλίου «Οδοιπορικό στη Νάξο» του Τάσου Αναστασίου

Ο Ιστορικός Όμιλος Νάξου «Αρσός» και η Πολιτιστική Εταιρεία «Αρχιπέλαγος» διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στον πολιτιστικό και περιηγητικό πλούτο της Νάξου.

Νέα ακτοπλοϊκή εποχή για την Τήνο, απευθείας σύνδεση με τη Βόρεια Ελλάδα και το Λαύριο

Μετά την Κρήτη, η Τήνος αποκτά απευθείας ακτοπλοϊκή γραμμή με τη Βόρεια Ελλάδα, ενισχύοντας την τουριστική ανάπτυξη και την προσβασιμότητα του νησιού 365 ημέρες τον χρόνο

Ηρακλειά: Μαρία Αναματερού στο Φεστιβάλ «Φάνης Γαβαλάς»

Στις 28 Αυγούστου, το φεστιβάλ «Φάνης Γαβαλάς» στην Ηρακλειά ζωντανεύει με τη μελωδική φωνή της Μαρίας Αναματερού υπό το ανοιχτό ουρανό του Αιγαίου.

Πάρος: Επιμνημόσυνη δέηση και αποκαλυπτήρια προτομής του Μεγάλου Ευεργέτη Φραγκίσκου Ι. Βελέντζα

Την Κυριακή 31 Αυγούστου, ο Δήμος Πάρου και η Κοινότητα Κώστου τιμούν τον Φραγκίσκο Ι. Βελέντζα με δέηση και αποκαλυπτήρια της προτομής του.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Νάξος: Συλλήψεις για παράνομη θήρα – Θανάτωσαν 5 άγρια ζώα εκτός κυνηγετικής περιόδου

Δύο άτομα, 26 και 59 ετών, συνελήφθησαν για θήρευση χωρίς άδεια και κατοχή παράνομου εξοπλισμού.

Νάξος: Αγνοείται η «Κανέλλα», έκκληση από τα μέλη του ταξιδιωτικού πρακτορείου Naxos Tours

Η αγαπημένη μασκότ της παραλίας λείπει εδώ και πέντε ημέρες – Πώς μπορείτε να βοηθήσετε.