Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου, 2023
ΑρχικήΥγείαΝάξος - Νοσοκομείο: Συμβουλές και προληπτικά μέτρα ελέω Κορωνοϊού ( COVID-19)

Νάξος – Νοσοκομείο: Συμβουλές και προληπτικά μέτρα ελέω Κορωνοϊού ( COVID-19)

|

Ανακοίνωση εξέδωσε η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του ΓΝ – ΚΥ Νάξου, με την οποία ενημερώνει τους πολίτες (μόνιμους και επισκέπτες) για τα μέτρα πρόληψης που λαμβάνονται με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού COVID-19 – Τι ισχύει για τις επισκέψεις στο Νοσοκομείο  

Μισή ντουζίνα μέτρα…. προσέλευση στο Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου μόνο σε περίπτωση που εμφανίσετε δύσπνοια ενώ καλό θα είναι πριν την προσέλευση να κάνετε ένα τηλεφώνημα… Ααα και τέλος το επισκεπτήριο… Αυτά είναι μερικά από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο δελτίο ενημέρωσης ή ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το βράδυ η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων (ΕΝΛ) του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου και έχουν καθαρά προληπτικό χαρακτήρα.. Βλέπετε ο Κορωνοϊός είναι πλέον μέρος της ζωής μας και οφείλουμε να προστατευόμαστε. Καλό θα είναι πάντως κάποια εξ αυτών να τα κρατήσουμε και στο μέλλον γιατί είναι από τις σταθερές που οφείλουμε να ακολουθούμε στη ζωή μας… 

Αναλυτικά το δελτίο ενημέρωσης από την Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων (ΕΝΛ) του Γενικού Νοσοκομείου – ΚΥ Νάξου αναφέρει:

Η Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του ΓΝ-ΚΥ Νάξου, ενημερώνει τους πολίτες, ότι στα πλαίσια της λήψης μέτρων που λαμβάνονται με στόχο τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορωνοϊού COVID-19 σας συστήνει τα εξής:

  1. Αποφύγετε τα μέρη όπου συνωστίζονται πολλά άτομα και δεν αερίζονται επαρκώς.
  2. Σε περίπτωση που εμφανίσετε ήπια συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης (π.χ. πυρετό, βήχα, πονόλαιμο), παραμείνετε στο σπίτι και  απευθυνθείτε στο γιατρό σας.
  3. Για όσο διάστημα διαρκούν τα συμπτώματα, παραμείνετε απομονωμένοι από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας και τηρείτε αυστηρά τους κανόνες υγιεινής (τακτικό πλύσιμο χεριών, απολύμανση όλων των επιφανειών του χώρου που χρησιμοποιείτε με αλκοολούχο διάλυμα 70% ή διάλυμα υγρής χλωρίνης και νερού σε αναλογία 1/10 και τακτικό αερισμό των χώρων).
  4. Η προσέλευσή σας στο Νοσοκομείο, συστήνεται μόνο σε περίπτωση που εμφανίσετε δύσπνοια και γενικότερη επιδείνωση των συμπτωμάτων. Πριν την προσέλευσή σας στα επείγοντα επικοινωνήστε με τον εφημερεύοντα ιατρό στα τηλέφωνα 22853-60659, ή 22853-60516, ή 22853-60652, ή στο 166 από σταθερό τηλέφωνο.
  5. Αν έχετε ταξιδέψει σε περιοχή με επιδημία από το νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) ή έχετε έρθει σε επαφή με ύποπτο ή επιβεβαιωμένο κρούσμα του SARS-CoV-2 παραμείνετε απομονωμένοι σε καραντίνα για δεκατέσσερις ημέρες. Αν στο διάστημα αυτό εμφανίσετε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή, επικοινωνήστε με το γιατρό σας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 210 5212054)
  6. Για τη θωράκιση του νοσοκομείου και την προστασία των νοσηλευομένων ασθενών, η ΕΝΛ, κατόπιν οδηγίας του Υπουργείου Υγείας, αποφάσισε την κατάργηση του επισκεπτηρίου στην κλινική. Για κάθε ασθενή θα επιτρέπεται να παραμένει ένας συνοδός, ενώ απαγορεύεται να εισέρχονται επισκέπτες των νοσηλευομένων με οποιαδήποτε συμπτώματα από το αναπνευστικό τους. 

Λεπτομερείς και επικαιροποιημένες οδηγίες με βάση τα τρέχοντα επιδημιολογικά και κλινικά δεδομένα για το κοινό, τους ταξιδιώτες, τους επαγγελματίες υγείας, τις σχολικές μονάδες και τις επιχειρήσεις καθώς και ενημερωτικά μηνύματα για το νέο κορωνοϊό 2019-nCov αναρτώνται στη ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ (https://eody.gov.gr/neos-koronaios-covid-19/)

Τηλέφωνα ΕΟΔΥ: 210-5212054

Τηλέφωνα ΓΝ-ΚΥ Νάξου: 22853-60500, 22853-60516, 22853-60659, 166


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΠΟΞ – Κυκλάδες: Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο οι Κατσαράς, Ηλιόπουλος

Δύο εκπρόσωποι των Κυκλάδων, ο Βαγγέλης Κατσαράς (Νάξος) και ο Αντώνης Ηλιόπουλος (Σαντορίνη) στη μάχη για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΞ ..

Γιάννης Αγγέλου – υποψήφιος Περιφερειάρχης Ν.Αι.: Τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας είναι αδιαπραγμάτευτα!

Συνεχώς η Λαϊκή Συσπείρωση και από την πρώτη στιγμή, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα παζάρια στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μετά την απόφαση του αμερικανικού Κογκρέσου να εγκαταστήσει ΝΑΤΟϊκές βάσεις σε ελληνικά νησιά.

Σαντορίνη: Αφιερωμένη στα ζώα η 4η Οκτώβρη από τα παιδιά του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Φηρών

Η ημέρα σήμερα υπενθυμίζει σε όλους μας την σημαντική Διεθνή Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων (1978)

Εφυγε ο “ξανθός” του Ελληνικού μπάσκετ, αντίο στον Γιάννη Ιωαννίδη

Στο πένθος βυθίστηκε ο χώρος του ελληνικού μπάσκετ. “Έφυγε” σε ηλικία 78 ετών ο “Ξανθός” της προπονητικής -αλλά και της πολιτικής- Γιάννης Ιωαννίδης.

Cycladic Identity – Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Προστατεύει και αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά

Ηδη υλοποιούνται εννέα προγράμματα σε οκτώ νησιά των Κυκλάδων (την Αμοργό, την Ανδρο, την Δονούσα, την Ιο, την Κέα, τη Μύκονο, την Πάρο και τη Σίκινο)

Διανομή ακριβών φαρμάκων κατ’ οίκον για 120.000 ασθενείς

Πρόκειται για σκευάσματα που αφορούν καρκινοπαθείς και άλλους ασθενείς

Aegean Airlines: «Aνοίγει φτερά» για το χειμερινό πρόγραμμα με νέους προορισμούς

Aegean Airlines Εννέα (9) νέα δρομολόγια και τρεις (3) νέες χώρες προστίθενται - Επτά (7) θερινά δρομολόγια συνεχίζουν να εκτελούνται για πρώτη φορά και το φετινό χειμώνα

Η Νίσυρος είναι πολλά παραπάνω από το ηφαίστειό της

Νίσυρος – όπως λένε όσοι γνωρίζουν – είναι ένα υπέροχο “εργαστήρι” γεωλογίας και προσφέρει εικόνες και γνώσεις που επιβεβαιώνουν το μεγαλείο της φύσης. Το νησί έχει και ενδιαφέρουσα μυθολογική… διάσταση, λίγο κλισέ, αλλά μας αρέσει!

Κέα – Δήμος: Παραδόθηκαν είδη που συγκεντρώηκαν για τους πληγέντες

Παραδόθηκαν τα είδη που συγκέντρωσαν οι κάτοικοι Κέας για τους πληγέντες της κακοκαιρίας «Daniel»

ΠΝΑι: Ακλόνητο φαβορί ο Χατζημάρκος

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θεωρείται από αυτές όπου η επικράτηση του υποψηφίου που στηρίζεται από τη Ν.Δ., εν προκειμένω του νυν περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου, πολύ δύσκολα θα αμφισβητηθεί

Κλιματική κρίση: Το πράσινο Κοινωνικό Σχέδιο Δράσης για τη Σίφνο

To ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ για τη Σίφνο διαμορφώθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος GRAPE – COSME στο οποίο συμμετέχουν ο ΑΝΕΜΟΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ και ο Δήμος Σίφνου

Πυροσβεστική – Αργοκοιλιώτισσα: Υπό έλεγχο η φωτιά (photos)

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή της Αργοκοιλιώτισσας στην Κόρωνο (photos)

Εκλογές 2023 – Δύναμη Αλλαγής: Την Τετάρτη (04/10) η κεντρική ομιλία στη Νάξο

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου η κεντρική ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Λεονάρδου Χατζηανδρέου στη πόλη της Νάξου

Κακοκαιρία Elias: Εφτασε από χθες (27/09) το απόγευμα και στη Νάξο

Εντονη βροχόπτωση χθες το απόγευμα στην Ορεινή Νάξο - Από νωρίς το πρωί σήμερα βροχή και τα πεδινά

Γαστρονομικό ταξίδι στα εξωτικά Κουφονήσια

Η παραδοσιακή κουζίνα των Μικρών Κυκλάδων περιλαμβάνει όλα τα μαγειρευτά, σε αρκετές περιπτώσεις “λευκά” και όχι τόσο κοκκινιστά το καλοκαίρι λόγω της πολλής ζέστης, συν άφθονα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.

SEAJETS – Διαγωνισμός:Ταξίδεψε και κάνε δικό σου ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο!

Μεγάλος διαγωνισμός: Ταξίδεψε με τη SEAJETS και κάνε δικό σου ένα ολοκαίνουριο αυτοκίνητο!

Η ομάδα Clean-Respect-Preserve ανέλαβε εθελοντική δράση στον περιβάλλοντα χώρο του αεροδρομίου (εικόνες)

Η εθελοντική ομάδα Clean-Respect-Preserve βρέθηκε πρόσφατα στο αεροδρόμιο της Νάξου και καθάρισε τον περιβάλλοντα χώρο (εικόνες)

Νάξος – Βίβλος: Τελετή αποκαλυπτηρίων στη μνήμη Αργύρη Σοφικίτη

Τελετή αποκαλυπτηρίων στη Βίβλο Νάξου - Πότε και στη μνήμη ποιου η όλη δράση από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας – Δικηγόροι: Ημέρα Αγιασμού για τη νέα …σεζόν

Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κκ Καλλίνικος, προς Δικαστικούς Λειτουργούς: Η υψηλή σας αποστολή στηρίζεται από την συμπαράσταση της Αγίας μας Εκκλησία

Νάξος – Σύλλογος Γυναικών: Δράση (01/10) αφιερωμένη στη πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού

Το μεσημέρι της Κυριακής 1η Οκτωβρίου στη πόλη της Νάξου, δράση αφιερωμένη στη πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού - Ποιοι συμμετέχουν