Δευτέρα, 19 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΥγείαΝάξος (Νοσοκομείο) - Γκάγκα: Αναμένεται κρίση της θέσης ιατρού Διευθυντή Αναισθησιολογίας

Νάξος (Νοσοκομείο) – Γκάγκα: Αναμένεται κρίση της θέσης ιατρού Διευθυντή Αναισθησιολογίας

|

Το Υπουργείο Υγείας σχετικά με τις μετακινήσεις ιατρών από τη Σύρο στη Νάξο –  Με καθυστέρηση μηνών η απάντηση μετά από ερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή από τον Βουλευτή, Κυριάκο Βελόπουλο – Τι αναφέρει για το Νοσοκομείο Νάξου .

Από .. σπόντα έχουμε είδηση για το Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου.  Μετά την μόνιμη θέση παιδιάτρου που έγινε γνωστή πριν από μερικές ημέρες μέσω ανακοίνωσης από την αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου, Καλλίτσας Φραγκίσκου, έχουμε μία ακόμη είδηση που φέρνει χαμόγελα στους κατοίκους του νησιού.

Κι αυτό γιατί άμεσα αναμένεται και κάλυψη της μόνιμης θέσης αναισθησιολόγου στο Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου. Η είδηση έγινε γνωστή από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Ασημίνα Γκάγκα σε ερώτηση που κατέθεσε – πριν από καιρό είναι η αλήθεια – στη Βουλή ο Κυριάκος Βελόπουλος, πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης”

Θέμα της ερώτησης που κατατέθηκε την 4η Νοεμβρίου; Τα προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου Σύρου, έτσι όπως παρουσιάστηκαν από το Σύλλογο Εργαζομένων της υγειονομικής μονάδας και ειδικά για το θέμα μετακινήσεων γιατρών. Σύμφωνα με την κ. Γκάγκα, οι μετακινήσεις γιατρών από την Σύρο προς το Νοσοκομείο Νάξου για την κάλυψη κενών που δημιουργούνται έχουν περιορισθεί. Υποστήριξε, επίσης, ότι αποκαταστάθηκε πλήρως η λειτουργία τακτικών χειρουργείων στο Νοσοκομείο Σύρου. 

Ας δούμε την σχετική ερώτηση του κου Βελόπουλου  

Σύμφωνα με ενημέρωση από κατοίκους της Σύρου και σύμφωνα με αναρτήσεις σε τοπικές ιστοσελίδες του Διαδικτύου, ο σύλλογος εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου της Σύρου, σε εκδοθείσα και δημοσιευμένη ανακοίνωσή του, αναδεικνύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το εν λόγω Νοσοκομείο. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι, από τούδε και στο εξής, από τους 4 αναισθησιολόγους που υπηρετούν στο εν λόγω, οι εφημερίες του μήνα θα καλύπτονται μόνον από δυο, ενώ, η μία από τις δυο αναισθησιολόγους που έχουν απομείνει, υπέβαλε την παραίτησή της λόγω εργασιακής εξουθένωσης.

Επιπρόσθετα, ο ένας αναισθησιολόγος του νοσοκομείου έχει τοποθετηθεί σε εμβολιαστικό κέντρο και υπηρετεί με παράταση του χρόνου απασχόλησής του, ευρισκόμενος λίγο πριν την συνταξιοδότησή του, ενώ η δεύτερη είχε ατύχημα, το οποίο για 2 τουλάχιστον μήνες θα την κρατήσει εκτός υπηρεσίας. Ως εκ τούτου, το ανωτέρω Νοσοκομείο, το οποίο καλύπτει όλες τις Κυκλάδες, θα απομείνει με 2 αναισθησιολόγους, οι οποίες, κατά καιρούς και κατ’ επανάληψη, με εντολή της Διοίκησης καλύπτουν κενά και στο Κέντρο Υγείας – Νοσοκομείο Νάξου.

Συνέπεια της κατάστασης που επικρατεί, είναι η άμεση διακοπή της λειτουργίας των τακτικών χειρουργείων στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε, προκειμένου να αντιμετωπίσετε το ως άνω ζήτημα της μη διαθεσιμότητας ιατρών αναισθησιολόγων, που ανέκυψε στο Γενικό Νοσοκομείο της Σύρου, ώστε τα τακτικά χειρουργεία του να επανέλθουν στην κανονική τους λειτουργία;

Η απάντηση του Υπουργείου Υγείας (φέρει την υπογραφή της Αναπληρώτριας Υπουργού κας Ασημίνας Γκάγκα) 

“Απαντώντας στην με αρ. 965/8-11-2021 ερώτηση, που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων από το Βουλευτή κ. Κ. Βελόπουλο, με θέμα «Ανάδειξη σοβαρών προβλημάτων του Γενικού Νοσοκομείο Σύρου μέσω ανακοίνωσης του Συλλόγου Εργαζομένων του», σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Καθ΄ όλο το 2021, σε συνέχεια παραιτήσεων Αναισθησιολόγων του ΓΝ-ΚΥ Νάξου, ιατροί Αναισθησιολόγοι του ΓΝ Σύρου μετακινήθηκαν στη Νάξο για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών του εκεί Νοσοκομείου. Ομοίως, μετακινήθηκαν Αναισθησιολόγοι και από άλλα Νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ στη Νάξο.

Στο πλαίσιο μιας τέτοιας μετακίνησης και συνεπεία τραυματισμού της μετακινημένης Αναισθησιολόγου, την 16-10-2021, στο ΓΝ Σύρου αναβλήθηκαν τα τακτικά χειρουργεία, ώστε να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια των ασθενών και της λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Σε συνέχεια, μετακινήθηκε από Νοσοκομείο της 1ης ΥΠΕ Αττικής, για ένα τρίμηνο, Αναισθησιολόγος στη Νάξο. Ανακλήθηκε, την επόμενη ημέρα της υποβολής της, η δήλωση παραίτησης της αναφερόμενης στην ερώτηση Αναισθησιολόγου. Άμεσα τα τακτικά χειρουργεία επαναλειτούργησαν.

Ήδη κατά το χρόνο της υποβολής της εν λόγω ερώτησης είχε αποκατασταθεί πλήρως η αναφερθείσα κατάσταση.

Σημειώνεται ότι τα έκτακτα χειρουργικά περιστατικά από τη Σύρο και τις Κυκλάδες εξυπηρετήθηκαν πλήρως.

Τέλος, αναμένεται η κρίση της θέσης ιατρού Διευθυντή Αναισθησιολογίας για το ΓΝ-ΚΥ Νάξου, ώστε να υπάρχει μόνιμη κάλυψη Αναισθησιολόγου στη Νάξο”.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Λειψυδρία SOS: Στην 19η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα ως προς τον κίνδυνο ανεπάρκειας νερού

Λειψυδρία SOS: Στην 19η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα ως προς τον κίνδυνο ανεπάρκειας νερού - Ο παράγοντας τουρισμός και η υπέρογκη αρδευτική δαπάνη

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Πολύωρη πρωινή (20/05) διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, που και πότε;

Πολύωρη πρωινή διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος αύριο Τρίτη 20 Μαϊου σε περιοχές της Νάξου - Που και πότε

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο λόγω μηχανικής βλάβης – Μεταφέρθηκαν οι επιβάτες

Νάξος: Παράταση διακοπής κυκλοφορίας στην περιοχή Λαμπαδά λόγω ασφαλτοστρώσεων

Εργασίες βελτίωσης αγροτικής οδού φέρνουν προσωρινή ταλαιπωρία – Για την ασφάλεια και την ποιότητα των μετακινήσεων

Μια μέρα γεμάτη φως και αναμνήσεις: Εκπαιδευτική εκδρομή του 2ου Γυμνασίου Νάξου στην Πάρο

Όταν η ιστορία, ο πολιτισμός και το παιδικό χαμόγελο γίνονται ένα αξέχαστο ταξίδι ζωής. Μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Νάξου μεταφέρουν σκέψεις και εμπειρίες από την πρόσφατη εκδρομή τους

Σαντορίνη – Τράπεζα Αίματος: Μια σταγόνα ζωής, ένας ωκεανός αγάπης

Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης: 815 μονάδες αίματος, 164 νέοι αιμοδότες και ένα νησί που συνεχίζει να δίνει… με την καρδιά του

«Πατρίδα μ’ αραεύω σε» – Η Νάξος θυμάται, σέβεται, τιμά (video)

Δύο Νάξιοι μουσικοί, ο Κώστας Κατσιούλης και ο Γιάννης Τσαγκλής, αποτίνουν φόρο τιμής ερμηνεύοντας το συγκινητικό τραγούδι «Πατρίδα μ’ αραεύω σε».

Φιλ. Φόρτωμας: Παρέμβαση στη Βουλή για εποχικούς πυροσβέστες στη Σύρο

Ο Φίλιππος Φόρτωμας φέρνει στη Βουλή τις προσλήψεις εποχικών πυροσβεστών στην νήσο Σύρο

“Γαλάζιες Σημαίες”: Ο Δήμος Ρόδου χαράζει νέο δρόμο για τις παραλίες του

Με αποχή από τη διαδικασία πιστοποίησης για το 2025, ο Δήμος Ρόδου προτάσσει τη διαφάνεια, την ισοτιμία και την ουσιαστική ποιότητα ως προτεραιότητες για τις ακτές του νησιού.

Το Νερό Στερεύει: Από τον Άρδα έως την Ευρώπη, η κρίση νερού είναι ήδη εδώ

Μια πενταετής συμφωνία Ελλάδας–Βουλγαρίας για τον ποταμό Άρδα δεν αρκεί να σταματήσει τον κατήφορο: η λειψυδρία επεκτείνεται, τα δίκτυα «αιμορραγούν», οι αγρότες αγωνιούν και η πολιτεία καλείται να δράσει

Νάξος – Αποχαιρετισμός με αγάπη: Η Ιωάννα Καραμανή – Φραγκίσκου αποχαιρετά τη μητέρα της, Κυριακή Δημητροκάλλη

Η Κυριακή Δημητροκάλλη «έφυγε» σε ηλικία 69 ετών, αφήνοντας πίσω της βαθιά αγάπη, μνήμες και αξιοπρέπεια – Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου

Νάξος: Περιπέτεια για το “SuperRunner Jet” – Απώλεσε άγκυρα και παραμένει αρόδου για ώρες

Το ταχύπλοο παρέμεινε εκτός λιμανιού της Νάξου από τις 7.30 περίπου το απόγευμα – Περιμένει ρυμουλκό για ασφαλή πρόσδεση

Νότιο Αιγαίο: Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Σεισμός 6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κάσου - Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

“Ξέφρενη σοροκάδα” σαρώνει την Παροναξία, η ένταση των ανέμων έφτασε τα 117 χιλ την ώρα (!!!)

Ριπές έως 117 km/h σε Πάρο και Νάξο – Πτώση δέντρου στον Άγιο Προκόπιο, ακυρώσεις πτήσεων και δυσκολίες πρόσδεσης πλοίων

Νάξος – Στ. Φουτάκογλου: Μια γιαγιά, μια σφαίρα, μια συγγνώμη, είναι όμως αρκετή;

Η άγρια εκτέλεση της Μαρίας Δημητροκάλλη από τους Γερμανούς στη Νάξο – Μνήμη και καθήκον απέναντι στην Ιστορία

Ο Γρηγόρης Σαμόλης στη Νάξο: Μια αυθεντική μουσική στιγμή στο πανηγύρι του Αγίου Παχωμίου (video)

Ο Κρητικός λυράρης επισκέφθηκε το νησί για ζωντανή εμφάνιση και συμμετείχε στο πανηγύρι του Τσικαλαριού, προσφέροντας συγκίνηση και παραδοσιακή μουσική.

Πάνος Βαλαβάνης: Εφυγε από τη ζωή ο άνθρωπος που κοιμήθηκε δίπλα στη “Βασίλισσα των Απλωμάτων”

Έφυγε από τη ζωή ο διεθνώς αναγνωρισμένος αρχαιολόγος και καθηγητής Πάνος Βαλαβάνης – Στενή η σχέση του με τη Νάξο και τους Δελφούς, πλούσιο το επιστημονικό του αποτύπωμα.

Ιωνικός Ν – Πανναξιακός ΑΟΚ: Τελικός ανόδου κεκλεισμένων των θυρών;

Την Κυριακή 18 Μαΐου ο 5ος και τελευταίος τελικός της National League 2 στη Νίκαια, χωρίς την παρουσία φιλάθλων, μετά από απόφαση της ΔΕΑΒ για άναμμα πυρσού στον 3ο αγώνα.

Μιχ. Πολυτάρχου: Γράφει ιστορία, νέο πρωτάθλημα, νέα άνοδος (!!!)

Ο Ναξιώτης αρχηγός οδηγεί τη Δάφνη Δαφνίου στη National League 1 με ηγετική εμφάνιση και 19 πόντους στον τελικό

Νάξος: Η ψύχραιμη προσγείωση, ο γλάρος και η μάχη για τα “Likes”

Ψύχραιμη προσγείωση και υπερβολικές αντιδράσεις: Τι πραγματικά συνέβη με τον γλάρο στην πτήση της Ολυμπιακής στη Νάξο