Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΝάξος - Νοσοκομείο: Άρωμα γυναίκας και ... Καλή Φραγκίσκου σε θέση οδηγού

Νάξος – Νοσοκομείο: Άρωμα γυναίκας και … Καλή Φραγκίσκου σε θέση οδηγού

|

Η Καλή Φραγκίσκου είναι η εκλεκτή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας για τη θέση της αναπληρώτριας Διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου, διαδεχόμενη τον Κώστα Απιδόπουλο – Ο Κωνσταντίνος Παράσχος έρχεται από τη Βόρεια Ελλάδα στην Σύρο ως διοικητής του Νοσοκομείου Σύρου 

“Επιθυμώ και δεσμεύομαι να διοχετεύσω τις γνώσεις μου, την εμπειρία και την ενέργειά μου για την πρόοδο των νησιών μας και ζητώ τη στήριξή σας που θα είναι για μένα μεγάλη τιμή!!!” Με τη δήλωση αυτή είχε κλείσει την αναφορά της στο βιογραφικό που είχε καταθέσει πριν αρκετούς μήνες, η Καλή (Καλίτσα) Φραγκίσκου, ως υποψήφια με τον συνδυασμό «Ενωμένοι Μπορούμε» του Δημήτρη Λιανού, διεκδικώντας την είσοδό της στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων…

Και μπορεί οι συντοπίτες μας να μην εκτίμησαν τις ικανότητές της (σ.σ. γιατί διάβολε δεν είναι και λίγες καθότι κάτοχος μεταπτυχιακού σπουδών στην «Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων», χημικός μηχανικός βραβευμένη για την δουλειά της στον Βιολογικό της Νάξου και πετυχημένη επιχειρηματίας στον ιδιωτικό χώρο), όμως η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, έκρινε ότι έχει τα προσόντα ώστε να αναλάβει μία από τις πιο καυτές θέσεις, ως αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου… Και είναι η δεύτερη γυναίκα διοικήτρια, μετά την κα Μαργαριτίδου, η οποία είχε διατελέσει στην ίδια θέση πριν από σχεδόν είκοσι χρόνια (2000 – 2002)  

Ανακοίνωση που έγινε πριν από μερικές ώρες (σ.σ. στη θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Σύρου, ο Κωνσταντίνος Παράσχος που έρχεται από τη Βόρεια Ελλάδα) και η Καλή Φραγκίσκου αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες να αναλάβει τη θέση του Κώστα Απιδόπουλου..  Μάλιστα, η ανακοίνωση, έρχεται με τη λήξη της άδειας που είχε από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, οπότε θα συνεχίσει να βρίσκεται μακριά από το Δημαρχιακό Μέγαρο αν και ενδεχομένως οι επισκέψεις της πλέον θα είναι υπό διαφορετική ιδιότητα

Οι προκλήσεις

Όχι και η πιο εύκολη δουλειά, από τη στιγμή που ο Κώστας Απιδόπουλος, ανέβασε αρκετά ψηλά το πήχη μέσα από τις κινήσεις που έγιναν τα δύο τελευταία χρόνια, όμως η Καλή Φραγκίσκου μάθει στα δύσκολα. Το έκανε τόσο στον Δήμο όταν ανέλαβε την υπόθεση «Βιολογικός της Χώρας Νάξου), το έκανε και σε ιδιωτικό επίπεδο μέσα από την επιχείρησή της (βλ «Ναξία») και συν τοις άλλοις, όπως λέει και στο στενό οικογενειακό της κύκλο «μου αρέσουν οι προκλήσεις»…

Και βέβαια, αναλαμβάνει σε μία περίοδο, όπου η εντολή από την Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είναι «συνεχείς αξιολογήσεις με βάση τριμηνιαίους στόχους και κάλυψη δεικτών που έχει ως στόχο από το Υπουργείο να μπορέσουν τα Νοσοκομεία να είναι μεν υπό κρατική ομπρέλα αλλά να έχουν πολλά από τα στοιχεία των ιδιωτικών κλινικών»… Και στη Νάξο, το Νοσοκομείο έχει ανοιχτά μέτωπα.. Όπως τα χειρουργεία, όπως το οργανόγραμμα που κόπηκε την τελευταία στιγμή λόγω εκλογών, όπως το θέμα του διαχωρισμού από το Νοσοκομείο Σύρου και βέβαια το θέμα της στελέχωσης του ιατρικού προσωπικού, από τη στιγμή που αυτή τη στιγμή κατά βάση, η στελέχωσή του είναι με επικουρικούς γιατρούς. Οπότε; Αναμονή και βλέπουμε…

Βιογραφικό Καλή Φραγκίσκου

«Γεννήθηκα το 1973 και μεγάλωσα στη Χώρα της Νάξου. Είμαι κόρη της Ευαγγελίας Τσακωνιάτη και του Δημήτρη Φραγκίσκου και έχω δύο γιους: το Λάμπρο και το Δημήτρη Μελισσουργό.

Σπούδασα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Χημικός Μηχανικός, και εκπόνησα τη διπλωματική μου εργασία στο Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας συμμετέχοντας στο ερευνητικό πρόγραμμα «Πρότυπα διοίκησης στις ελληνικές επιχειρήσεις».

Συνέχισα τις σπουδές μου με υποτροφία στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου όπου ολοκλήρωσα μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην «Επιστήμη και Τεχνολογία Υδατικών Πόρων» και συμμετείχα στο ερευνητικό πρόγραμμα «Βιώσιμη ανάπτυξη, ανάδειξη και προστασία μικρών νησιών του Αιγαίου», στο οποίο βραβεύτηκα για την εργασία μου με τίτλο «Επαναχρησιμοποίηση της ιλύος του Βιολογικού Καθαρισμού Νάξου στη γεωργία».

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου επέλεξα ως τόπο διαμονής και επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας το νησί μου και δεν το μετάνιωσα ποτέ!!!

Εργάστηκα στο Δήμο Νάξου ως επιβλέπουσα μηχανικός για την κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού Νάξου και στη συνέχεια ως υπεύθυνη για τη λειτουργία της εγκατάστασης.

Συμμετείχα σε πλήθος συνεδρίων, σεμιναρίων και επιμορφωτικών προγραμμάτων σχετικών με την ορθή διαχείριση απορριμμάτων και υγρών αποβλήτων.

Η ανάγκη για πρόσθετη συνεισφορά στο οικογενειακό εισόδημα και το πάθος μου για δημιουργία με οδήγησαν στη σύλληψη της ιδέας, το σχεδιασμό και την ίδρυση δύο οικογενειακών επιχειρήσεων με την επωνυμία «Ναξία»: χειροποίητα κεριά αρχικά και χειροποίητες καραμέλες στη συνέχεια».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Χρήστος Σβάρνας πρώτη μεταγραφή του Πανναξιακού ΑΟΚ

Ο 31χρονος power forward, με εμπειρία σε Προμηθέα, Ραφήνα και Πεύκη, ενισχύει τη ρακέτα της ομάδας της Νάξου για τη νέα σεζόν.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, τι ανέφερε για τους νησιώτες

Από μηδενικό φόρο στους νέους έως 25 ετών και καταργήσεις ΕΝΦΙΑ στα χωριά, μέχρι μείωση ΦΠΑ 30% στα ακριτικά νησιά – Αναλυτικά οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

Διάκριση για τη Μαρία Δ. Πρασίνου από τη Δονούσα στο Συνέδριο ORCA 2025

Η νέα ερευνήτρια απέσπασε το Βραβείο Νεανίδων Επιστήμονα ORCA Nathan Cochrane στο Leeds.

«Ευγνωμοσύνη»: Έκθεση γλυπτικής & ζωγραφικής στο Κάστρο της Νάξου

Ο Νίκος Κανάκης και η Χρύσα Δημητροκάλλη παρουσιάζουν έργα με άξονα τον άνθρωπο, τη φύση και τις αξίες της ζωής.

Κατερίνα Μουστάκη: «Δεν αξίζουν αυτά τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε σάπια κοντέινερ»

Σκληρή τοποθέτηση της Κατερίνας Μουστάκη για τις συνθήκες στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάξου και αιχμές κατά του Αντιδημάρχου Παιδείας Φώτη Μαυρομμάτη.

ΑΠΑΣ Νάξου: Όλα τα παιδιά στο κλειστό – Νέο ξεκίνημα για τις Ακαδημίες

Η ομάδα μπάσκετ της Νάξου γράφει ιστορία, προσφέροντας στις Ακαδημίες της αποκλειστική πρόσβαση στο κλειστό γήπεδο «Δ. Περιστεράκης».

Μύκονος: Εξαρθρώθηκε σπείρα που «χτυπούσε» τουριστικά καταλύματα, “κέρδη” άνω των 200.000 ευρώ (!!!)

Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν για κλοπές άνω των 200.000 ευρώ – Κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες πολλά από τα κλοπιμαία.

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών

Η διακοπή ρεύματος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7, τη Δευτέρα 8 Και την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου σε αρκετές περιοχές του νησιού

Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης: «Έρχεται η εβδομάδα του Φθινοπώρου που το νησί πάλλεται στον ρυθμό της αγάπης»

Από τις 4 έως τις 12 Οκτωβρίου το νησί της Σαντορίνης ζει ξανά τη μεγάλη γιορτή της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.