Τρίτη, 17 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΝάξος: Το μήνυμα των Απεραθιτών μέσω της ετήσιας αιμοδοσίας (Photo)

Νάξος: Το μήνυμα των Απεραθιτών μέσω της ετήσιας αιμοδοσίας (Photo)

|

Ετήσια Αιμοδοσία Απεράθου… Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη η εθελοντική αιμοδοσία – από τρεις συλλόγους του χωριού – το παρών έδωσαν 45 κάτοικοι και επισκέπτες εκ των οποίων οι 41 κρίθηκαν ικανοί να αιμοδοτήσουν – Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Απεράθου 

” Καλούμε όλους τους Απεραθίτες και κυρίως τους συγγενείς και φίλους όλων όσων χρειάστηκαν και έλαβαν αίμα τα προηγούμενα χρόνια από την τράπεζα αίματος του συλλόγου, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα και να στηρίξουν την Εθελοντική Αιμοδοσία, ώστε να είναι δυνατή η κάλυψη των αναγκών για αίμα όλων όσων το χρειαστούν μελλοντικά”

Και το κάλεσμα βρήκε ευήκα ώτα… Η ετήσια εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώθηκε από τους τρεις φορές της Απειράνθου (Απεραθίτικος Σύλλογος Νάξου, Πολιτιστικός Σύλλογος Απειράνθου “Τα Φανάρια” και Εξωραϊστικός – Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μουτσούνας Νάξου “Τα Καπόνια”) στο δημοτικό σχολείο Απειράνθου το απόγευμα της Τετάρτης 11 Αυγούστου είχε επιτυχία. 45 κάτοκοι και επισκέπτες έδωσαν το παρών, οι 41 κρίθηκαν ικανοί να αιμοδοτήσουν και .. του χρόνου. 

Ο Σύλλογος Απεράθου με ανακοίνωσή του προχωρεί σε ευχαριστήρια ανακοίνωση για όσους βοήθησαν.. Παράλληλα μας δίνει και φωτογραφικό υλικό.. 

“Η ανάγκη για αίμα ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος τον Αύγουστο, πραγματοποιήθηκε στο χωριό μας εθελοντική αιμοδοσία, η οποία γνώρισε ικανοποιητική προσέλευση. 45 συγχωριανοί μας, αλλά και επισκέπτες ευαισθητοποιήθηκαν και προσήλθαν, εκ των οποίων οι 41 κρίθηκαν ικανοί να αιμοδοτήσουν.

Επιβάλλεται να ευχαριστήσουμε όλους όσοι έδωσαν δυναμικά το παρόν και ενίσχυσαν με την προσφορά τους την αιμοδοσία, προσφέροντας όχι μόνο το αίμα τους προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο, αλλά και ένα ζωντανό και αξιοζήλευτο ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ και ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

Οφείλουμε, αναμφίβολα, να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Κέντρο Αιμοδοσίας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τον Απεραθίτικο Σύλλογο Νάξου και στον ευγενή Χορηγό της φετινής Εθελοντικής Αιμοδοσίας τον Κώστα Μπάκαλο και τα Διαγνωστικά Εργαστήρια Meganalysis Λ. Βεΐκου 19 Γαλάτσι, για την κάλυψη των εξόδων της Αιμοδοσίας που βαρύνουν κάθε χρόνο τον Σύλλογο, δηλαδή την εκτύπωση των αφισών, τις κούπες που έλαβαν ως δώρο οι εθελοντές αιμοδότες και το κόστος του τραπεζιού που έκανε ο Σύλλογος μετά την αιμοδοσία στο συνεργείο των 8 γιατρών και νοσηλευτών του Κέντρου Αιμοδοσίας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας.

Ευχόμαστε, το παράδειγμα των αιμοδοτών να παροτρύνει και άλλους στην πράξη του εθελοντισμού, καθιστώντας το χωριό μας περήφανο, όχι μόνο για τους επιστήμονες και τους πολιτικούς του, αλλά πάνω απ’ όλα για τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ του”.


 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Porto Leone»: Η Τρούμπα των ’60s ζωντανεύει στη νέα μεγάλη σειρά εποχής του ALPHA

Μια συγκλονιστική ιστορία πάθους, εξουσίας και προδοσίας ξεδιπλώνεται στην καρδιά του λιμανιού του Πειραιά, με φόντο τη θρυλική Τρούμπα του 1965.

Τραγωδία στο Κουφονήσι: 88χρονη ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε ηλικιωμένη γυναίκα από τη θαλάσσια περιοχή «Άμμος» στο Κουφονήσι. Ο θάνατός της διαπιστώθηκε στο Ιατρείο Κουφονησίου. Προανάκριση από το Λιμεναρχείο Νάξου.

Ζητείται αρτοποιός ή βοηθός αρτοποιού για τη σεζόν στη Νάξο

Οικογενειακή επιχείρηση (βλ Artos Bakery Lagogianni) αναζητά ενίσχυση για την καλοκαιρινή περίοδο με διαμονή, καλό κλίμα και στήριξη.

Απογειώνεται η Νάξος: Άνοδος 31% στις αφίξεις του αεροδρομίου τον Μάιο, ρεκόρ και στο 5μηνο

Με αυξημένα δρομολόγια και έντονο ενδιαφέρον για το νησί, το αεροδρόμιο της Νάξου σημείωσε σημαντική αύξηση τόσο τον Μάιο όσο και συνολικά το πρώτο πεντάμηνο του 2025.

«Μειώστε Ταχύτητα»: Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις περνάει το δικό του κοινωνικό μήνυμα (video)

Μια νέα καμπάνια οδικής ασφάλειας, με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, στο πλαίσιο του φετινού ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Hellenic Seaplanes: Σε εξέλιξη η ανάπτυξη του δικτύου υδροπλάνων – Δονούσα & Οινούσσες τα νέα μέλη στο δίκτυο προορισμών

Νέες αδειοδοτήσεις για Δονούσα και Οινούσσες – Συντονισμός της ΑΠΑ και ενίσχυση του στρατηγικού σχεδίου της Hellenic Seaplanes για τη νησιωτική σύνδεση

Η Δήλος αποκαλύπτει τα υδάτινα μυστικά της: Περιβαλλοντική αποστολή του ΕΛΚΕΘΕ στο Ιερό Νησί

Από πηγάδια και υδραγωγεία έως σπάνια ασπόνδυλα – νέα δεδομένα για το οικοσύστημα και τις προκλήσεις των άνυδρων νησιών του Αιγαίου

Το λεωφορείο της Καλαμάτας που “μιλάει” για την κλιματική αλλαγή

Μια πρωτοβουλία του Νάσου Μάκιου και του Αστικού ΚΤΕΛ μετατρέπει τη δημόσια συγκοινωνία σε κινούμενο μήνυμα για την υπερθέρμανση του πλανήτη

Το Karagoutis Training Camp επιστρέφει στην Πάρο για 4η χρονιά

Με την υποστήριξη του Δήμου και της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, νέοι αθλητές προπονούνται δίπλα στον Γιώργο Καράγκουτη και κορυφαίους προπονητές

Η Κατερίνα Μονογυιού για τη γονιμότητα: «Η επιστήμη μας δίνει επιλογές, η Πολιτεία οφείλει στήριξη»

Ανοιχτή εξομολόγηση και προτάσεις της βουλευτή Κυκλάδων για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή – Παρέμβαση στην επιστημονική ημερίδα για τη γονιμότητα στην Τήνο

Κόρωνος (Λυώνας) – Αντώνης Παπακωνσταντής: Έφυγε ξαφνικά, αλλά θα μείνει για πάντα δίπλα μας

Μια συγκινητική αποχαιρετιστήρια ανάρτηση του Γιώργου Κουφόπουλου για τον αγαπημένο φίλο, συνοδοιπόρο και πρώην πρόεδρο του συλλόγου

Ν. Πιτταράς: “Το ότι χτίζουν όπου να ’ναι, το ότι βάζουν τσάπες μέσα στη θάλασσα και βγάζουν τα βράχια, είναι κατάντια για τη Νάξο”

Οι αγρότες της Νάξου πιέζονται από τον υπερτουρισμό, που απορροφάει ολοένα και περισσότερους υδάτινους πόρους και επεκτείνεται με τη δόμηση. Μπορεί να βρεθεί ισορροπία; Η «Κ» μίλησε με όλες τις πλευρές της τοπικής κοινωνίας

“O Χαρχαλιάς”: Η νέα ταβέρνα στη Μέση Ποταμιά που μαγειρεύει με καρδιά και μνήμες

Στην πράσινη καρδιά της Νάξου, μια αυθεντική ταβέρνα σερβίρει γεύσεις που μυρίζουν πατρίδα, με σεβασμό στην τοπική παράδοση και ζεστή φιλοξενία που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

Δέκα σχολεία των Κυκλάδων περιμένουν διευθυντή, θέση ευθύνης και καρδιάς (πίνακας)

Ανοιχτή η προκήρυξη για τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να στελεχώσουν τις σχολικές μονάδες νησιών όπως η Νάξος, η Σίφνος, η Κύθνος και η Μύκονος ως διευθυντές (πίνακας)

Νάξος – Βαραμέντη Στάθυ: “Ένας χρόνος χωρίς τον Κώστα μας”

Μια συγκινητική ανοιχτή επιστολή (συνάμα κάλεσμα ενόψει του ετήσιου μνημόσυνου) της συζύγου του, Βαραμέντης Στάθυ, για τον άνθρωπο που σημάδεψε με την καλοσύνη, τη γενναιοδωρία και την αγάπη του τις ζωές όλων μας

Αθήνα – Σύνταγμα: Θρήνος για τον Ανδρέα Κυριακόπουλο

Η ανακοίνωση της ProSport για τον ξαφνικό θάνατο του εκλεκτού συνεργάτη – «Το κενό του είναι δυσαναπλήρωτο, καλό ταξίδι φίλε…»

Europa Nostra: Διεθνής διάκριση για τον Πύργο “Κάμπονες 1615” στη Νάξο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ένα ζωντανό σύμβολο πολιτιστικής αναγέννησης και βιώσιμης αποκατάστασης από τις Κυκλάδες ανάμεσα στα κορυφαία παραδείγματα ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς για το 2025

Στέλλα Τσουνέλλη – Φουτάκογλου: Η τελευταία κεντήστρα της παράδοσης στη Χώρα της Νάξου

Από τη Μικρά Ασία στη Νάξο, η κυρία Στέλλα υφαίνει με βελόνα και νήμα τις μνήμες, τις ρίζες και την ψυχή ενός τόπου που δεν ξεχνά.

Συρματοπλέγματα στον Λυώνα και η επικείμενη (14/06) επίσκεψη Μενδώνη στη Νάξο

Κάτοικοι καταγγέλλουν αυθαίρετη περίφραξη αιγιαλού και προσβολή ιστορικού μνημείου – Σιωπή από τις Αρχές εν αναμονή της επίσκεψης της Υπουργού Πολιτισμού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος μεθαύριο Παρασκευή 13 Ιουνίου, ποιες περιοχές επηρεάζονται

Προγραμματισμένες εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ από τις 09:30 έως τις 12:30 – Προειδοποίηση για πρόωρη επαναφορά ρεύματος