Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΥγείαΝάξος: Το "ευχαριστώ" του Στέφανου Τσάφου σε όσους στάθηκαν δίπλα του στη...

Νάξος: Το “ευχαριστώ” του Στέφανου Τσάφου σε όσους στάθηκαν δίπλα του στη μάχη που δίνει

|

Η ευχαριστήρια ανοιχτή επιστολή του Στέφανου Τσάφου όπου επιθυμεί από καρδιάς να ευχαριστήσει όσους στάθηκαν στο πλευρό του μετά το ατύχημα της 8ης Ιουλίου και όπως σημειώνει ανάμεσα στα άλλα “όμως ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και ΕΥΓΝΩΜΟΝΩ το Θεό, που με τις πρεσβείες του Αγίου Προκοπίου που γιόρταζε εκείνη την ημέρα, ήταν θέλημά Του να παραταθεί η επίγεια ζωή μου” 

Οσοι έχουν τη τύχη και τη τιμή να γνωρίζουν το Στέφανο Τσάφο ξέρουν ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο που αγαπάει τη ζωή… Χορεύει, διασκεδάζει, απολαμβάνει κάθε στιγμή με χαμόγελο.. Λόγω της εργασίας του είναι άνθρωπος που επικοινωνεί και είναι πάντα πρόσχαρος έστω κι εάν σπάνια τον βλέπει κανείς να χαμογελάει. Εκτός κι όταν χορεύει με το σύλλογο των Φιλωτιτών Νάξου… Η όταν κερδίζει το Φιλώτι στο ποδόσφαιρο ή το βόλεϊ… Το Φιλώτι είναι άλλωστε στη καρδιά του… Στις αρχές Ιουλίου και δη του Αγίου Προκοπίου (8 Ιουλίου) είχε ένα τρομερό ατύχημα στην στροφή του Μανωλά, λίγο έξω από τη Νάξο. Από τότε δίνει μάχη για να μπορέσει να επιστρέψει δυναμικά στην ενεργό δράση… Και σχεδόν εβδομήντα ημέρες μετά εκείνη την ημέρα που  δεν θα την ξεχάσει, προχώρησε σε αποστολή ευχαριστήριας επιστολής προς όλους όσους τον βοήθησαν και στάθηκαν στο πλευρό του… Με τίτλο « Ζω από θαύμα και το οφείλω στο Θεό και σε εσάς» προχωρεί σε απαρίθμηση των ανθρώπων που βρέθηκαν δίπλα σ’ αυτόν και την οικογένειά του… Και τους ευχαριστεί… Εμείς; Απλά περιμένουμε να τον δούμε δυνατό, όρθιο να έχει το πρώτο λόγο στους χορούς, στις δράσεις του Φιλωτίου και του Συλλόγου και βέβαια στο πλευρό της οικογένειάς του, έστω κι εάν χαμογελάει σπάνια…

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

«Μετά την περιπέτεια της υγείας μου, από το ατύχημα που είχα στη Χώρα της Νάξου στις 8 Ιουλίου 2018,από το οποίο παρολίγον θα έχανα τη ζωή μου, επιθυμώ από καρδιάς να ευχαριστήσω όσους αφανείς- πλην πολύτιμους Ήρωες-  συνετέλεσαν ώστε αυτή τη στιγμή να μπορώ να γράφω αυτή την επιστολή.

Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ: Στο πλήρωμα του ασθενοφόρου που με μετέφερε από το σημείο του ατυχήματος, στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Νάξου, στον κύριο Ραπτάκη και στο νοσηλευτικό προσωπικό που εφημέρευε εκείνο το μεσημέρι . Ακόμη , ευχαριστώ τους  υπευθύνους και τους υπαλλήλους  της  Διαγνωστικής  Νάξου Α.Ε.

Σημαντικό ρόλο για τη θετική έκβαση της υγείας μου , διαδραμάτισε  η άμεση ανταπόκριση από το ΕΚΑΒ για την αερομεταφορά μου , από  το Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Νάξου στο Γενικό Θριάσιο Νοσοκομείο. Ευχαριστώ το πλήρωμα του ελικοπτέρου που φρόντισε ώστε η διακομιδή μου να γίνει με τον πιο ασφαλή και άμεσο τρόπο από τη Νάξο στην Αθήνα.

Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω δημόσια τους γιατρούς καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό της Ορθοπεδικής κλινικής του Θριασίου Νοσοκομείου ,οι οποίοι κινητοποιήθηκαν άμεσα από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκαν για την κατάστασή μου και τον κίνδυνο που διέτρεχα. Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω ολόψυχα τη Διευθύντρια του Γενικού Θριάσιου Νοσοκομείου κυρία Ρόκα, τους γιατρούς : κύριο  Μπέλτσιο και κύριο Ψαράκη  που με χειρούργησαν καθώς και όσους ιατρούς και μη συνετέλεσαν  στην αίσια έκβαση του χειρουργείου. Παράλληλα θα ήθελα να ευχαριστήσω την καρδιολόγο κυρία Κωστάκου.

Κατά το διάστημα της νοσηλείας μου στο Θριάσιο Νοσοκομείο επί 40 ημέρες, όλο το νοσηλευτικό προσωπικό του Ορθοπεδικού τμήματος  έδειξε αμέριστη συμπαράσταση και ενδιαφέρον δίχως ίχνος ιδιοτέλειας.Toυς ευχαριστώ για την ανθρώπινη προσπάθειά τους και τη φροντίδα που μου έδειξαν.

Επίσης, ευχαριστώ θερμά όλο ανεξαιρέτως το προσωπικό του Θριασίου Νοσοκομείου, για τη φροντίδα, αγάπη, διακριτικότητα, το χαμόγελο, την ευγένεια και το σεβασμό που επέδειξαν  προς εμένα , τη σύζυγο και την οικογένειά μου. 

Μείζονος σημασίας ήταν η συμβολή του συντοπίτη μου ,βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας , κυρίου Ιωάννη Βρούτση στο συντονισμό και την οργάνωση των ενεργειών που έπρεπε να γίνουν σε πολύ σύντομο χρόνο , από την αερομεταφορά μου μέχρι και τη νοσηλεία μου στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Σημαντική ήταν η άμεση ανταπόκριση του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου στην προσφορά μονάδων αίματος που χρειάστηκα κατά την εναέρια διακομιδή και μετέπειτα νοσηλεία μου. Ευχαριστώ όλους ανεξαιρέτως τους  Νάξιους συντοπίτες μου και όχι μόνο για την αγάπη και το ενδιαφέρον που έδειξαν προς το πρόσωπο μου. Ακόμη , συγκινητική ήταν η αμέριστη συμπαράσταση των ανθρώπων με τους οποίους συναναστρέφομαι καθημερινά στο χώρο εργασίας μου , στο υπεραστικό ΚΤΕΛ  Νάξου Α.Ε και ειδικότερα η υποστήριξη από τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας.

Πάνω απ’όλα όμως ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και ΕΥΓΝΩΜΟΝΩ τον Θεό, που με τις πρεσβείες του Αγίου Προκοπίου που γιόρταζε εκείνη την ημέρα, ήταν θέλημά Του να παραταθεί η επίγεια ζωή μου. Πόσα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ να πω στην Παναγιά μας τη Φιλωτίτισσα, την Παναγιά την Κριτόματη στο Κουρουνοχώρι Νάξου, του Βυζαντινού Ναού της οποίας τα θυρανοίξια ,τελούνταν εκείνο το απόγευμα.

         Παράλληλα, οι προσευχές και οι δεήσεις του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου μας κ.Καλλινίκου και των Σεβαστών ιερέων μας , ενίσχυαν την πίστη μου και την ελπίδα μου στον Θεό και με έκαναν να πιστεύω σε ένα θαύμα , το οποίο τελικά συνετελέσθη. Χωρίς τη βοήθεια και την παρουσία του Θεού, της Παναγιάς μας και των Αγίων στη ζωή μας ,όλοι θα ήμασταν αδύναμοι να ανταπεξέλθουμε στις δοκιμασίες.

Με εκτίμηση

Τσάφος Στέφανος”


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ζωντανεύει η ξερολιθιά στην Ηρωική Νήσο Κάσο

Με ντοκιμαντέρ, αφηγήσεις και πεζοπορία, ο Δήμος Κάσου αναδεικνύει μια παραδοσιακή τέχνη που ενώνει παρελθόν και παρόν

Αναβαθμίζεται σε τριτοβάθμια επεξεργασία ο βιολογικός καθαρισμός Νάξου

Ένα σημαντικό έργο για την αγροτική οικονομία και το περιβάλλον προχωρά από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με επίκεντρο το Λιβάδι.

Νάξος: Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στον δρόμο Χώρας – Αγίου Προκοπίου λόγω έργων

Στο πλαίσιο του έργου “Βελτίωση Αγροτικής Οδού από δρόμο Χώρας – Αγίου Προκοπίου έως όριο οικισμού Αγίας Άννας”, λόγω των εργασιών ασφαλτόστρωσης

Eurovision 2025: Προγνωστικά για την συμμετοχή της Ελλάδας στον δεύτερο ημιτελικό

Eurovision 2025: Τι λένε τα προγνωστικά για την πρόκριση της Ελλάδας στον τελικό - Ποια η σειρά συμμετοχής (πίνακας)

Πάνος Βαλαβάνης: Εφυγε από τη ζωή ο άνθρωπος που κοιμήθηκε δίπλα στη “Βασίλισσα των Απλωμάτων”

Έφυγε από τη ζωή ο διεθνώς αναγνωρισμένος αρχαιολόγος και καθηγητής Πάνος Βαλαβάνης – Στενή η σχέση του με τη Νάξο και τους Δελφούς, πλούσιο το επιστημονικό του αποτύπωμα.

Συνάντηση Φόρτωμα – Χριστόπουλου για ένα “έξυπνο” νησιωτικό μέλλον

Στο επίκεντρο της συνάντησης του Βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππου Φόρτωμα με τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης βρέθηκε η ανάγκη ενίσχυσης των ψηφιακών υπηρεσιών και υποδομών στα νησιά των Κυκλάδων.

Ιωνικός Ν – Πανναξιακός ΑΟΚ: Τελικός ανόδου κεκλεισμένων των θυρών;

Την Κυριακή 18 Μαΐου ο 5ος και τελευταίος τελικός της National League 2 στη Νίκαια, χωρίς την παρουσία φιλάθλων, μετά από απόφαση της ΔΕΑΒ για άναμμα πυρσού στον 3ο αγώνα.

Πανναξιακός ΑΟK: Κέρδισε με ψυχή και τα παίζει όλα για όλα στη Νίκαια την Κυριακή

Ο Πανναξιακός με ψυχή και συγκέντρωση έστειλε τη σειρά των τελικών σε 5ο ματς, επικρατώντας του Ιωνικού στη Νάξο με 82-74 – Όλα θα κριθούν στη Νίκαια για την άνοδο στην National League 2

Νάξος: Το Δημοτικό Σχολείο Φιλωτίου «σέρβιρε» γαλλική παράδοση με… κρέπες!

Μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Φιλωτίου Νάξου τίμησαν το γαλλικό έθιμο της Chandeleur φτιάχνοντας γλυκές και αλμυρές κρέπες – ένα μάθημα πολιτισμού και νοστιμιάς!

Νάξος – Κυρ. Σκληράκη: “Οι καθηγητές να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά” (video)

«Θα ήθελα να πω στους καθηγητές πως πρέπει να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά και να δουλεύει το μυαλό τους για το τι θα τους προσφέρουν» είναι η συμβουλή της κυρίας Κυριακής Σκληράκη προς τους νέους συναδέλφους της.

Άνδρος: 68χρονη έπεσε με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρή

Η γυναίκα από το Γαύριο έχασε τη ζωή της καθώς το όχημά της κατέληξε στη θάλασσα από ύψος 25 μέτρων ενώ προσπαθούσε να παρκάρει

Μια δεύτερη ζωή για το “Πρέβελης”; Μετατρέπεται σε πλωτό ξενοδοχείο;

Το ιστορικό πλοίο της ΑΝΕΚ ίσως μετατραπεί σε πλωτό ξενοδοχείο στη Σάμο, χαρίζοντας του έναν νέο ρόλο γεμάτο μνήμες και φιλοξενία.

Νάξος: Επιτέλους, τελειώνει της χερσαίας ζώνης, ας αναλογιστούν… «νηστεύσαντες καί μή νηστεύσαντες», τις ευθύνες που τους αναλογούν

Φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής.. Το 3Α που πέφτει και οι ..στάσεις έως να ολοκληρωθεί ένα έργο σημαντικό για τη πόλη της Νάξου

Θλίψη στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την απώλεια του Κώστα Αρτσάνου, το “αντίο” από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό

Συγκλονισμένος ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός αποχαιρετά τον ακούραστο υπάλληλο του Δήμου και αγαπητό συμπολίτη

Νότιο Αιγαίο: Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Σεισμός 6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κάσου - Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Εκτακτο: Τέλος στα σουβλάκια της θείας Τασίας, ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι

Ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι Με catering και τιμολόγιο, το κοψίδι πλέον θα έχει και ΦΠΑ...

Μ. Κατσούλης: “Οταν πάρω σύνταξη θα μετρήσω τα Κύπελλα που έχουμε πάρει”

Ο γυμναστής του ΓΕΛ Νάξου Μανώλης Κατσούλης μιλάει για την πορεία του, τον ρόλο του εκπαιδευτικού, τις αθλητικές επιτυχίες του σχολείου και την «αθλητομάνα» Νάξο

Νάξος – Νοσοκομείο: Λαπαροσκοπικός Πύργος μπαίνει σε λειτουργία μέσω δωρεάς

Με τη δωρεά του Κωνσταντίνου Μαρτίνου, το Νοσοκομείο Νάξου αποκτά σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό που αλλάζει τα δεδομένα στις χειρουργικές επεμβάσεις

Νάξος – Lennart Neubauer: Ο παγκόσμιος πρωταθλητής που έγινε το πρόσωπο του νέου windsurfing

Μια ζωή πάνω στα κύματα, ένα μέλλον γεμάτο διακρίσεις – Ο Lennart από τη Νάξο εμπνέει με ταλέντο, ήθος και διεθνή αναγνώριση