Τρίτη, 26 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΥγείαΝάξος - Δημ. Λιανός: "Υπάρχει διασπορά, βάζουμε μάσκα, σώζουμε ζωές"

Νάξος – Δημ. Λιανός: “Υπάρχει διασπορά, βάζουμε μάσκα, σώζουμε ζωές”

|

Ta 742 rapid test.. τα δέκα θετικά και η έκκληση του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για να υπάρξει επικοινωνία και αντίδραση στην διασπορά…

Λοιπόν πάμε στα νέα… Από τη μία έχουμε τον μίνι απολογισμό των δράσεων που έγιναν το προηγούμενο τριήμερο (Πέμπτη – Σάββατο) στη Νάξο από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ: 742 rapid test.. δέκα θετικοί και μ.ο. ηλικίας 42 χρόνια.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα υπήρξε στη Μονή, αντίθετα Φιλώτι και Απείρανθος ήταν και είναι καθαρά… Αν και έχουμε μικρό αριθμό εθελοντών..

Πάμε στα επόμενα νέα… Ενδεχομένως αύριο να έχουμε κλειστές σχολικές μονάδες και όταν λέμε μονάδες εννοούμε τμήματα.. Οπως είναι γνωστό ότι ομάδα βόλεϊ με τμήματα υτποδομών είναι σε … καραντίνα 14 ημερών. Δεν έχει σχέση με τα τεστ… που έγιναν. Αλλωστε αυτά τα τεστ όλοι μπορούν να τα κάνουν εκ νέου μέσω μοριακού τεστ στο Νοσοκομείο ή σε ιδιώτη γιατρό.

Αυτό που πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε είναι ότι έχουμε ευθύνη απέναντί στους συνανθρώπους μας. Καλές και άγιες οι σκέψεις που έχουμε. Και οι πεποιθήσεις ή τα πιστεύω μας. Αλλά εδώ μιλάμε για κοινωνία. Και το γεγονός ότι εμείς δεν πιστεύουμε στον κορωνοϊό ή σε ένα Ανώτερο Ων που θα μας σώσει, ας το κρατήσουμε για τον εαυτό μας… .Τώρα, παίζουμε όλοι μαζί μπάλα..

Και ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων μέσα από τη προσωπική του σελίδα μας ενημερώνει για τα τεστ που έγιναν, παραδέχεται ότι έχουμε διασπορά και ζητάει για μία ακόμη φορά απ όλους μας να δείξουμε σωστή αντίδραση… Κι αυτό γιατί ο ήχος του ελικοπτέρου περνάει την … καρδιά μας κάθε φορά που ετοιμάζεται για απογείωση. Οπως έγινε σήμερα με δύο συντοπίτες μας που έπρεπε να μετακινηθούν στην Αθήνα…

Ας δούμε τι αναφέρει ο κος Λιανός μέσω της προσωπικής του σελίδας..

“Μετά την ολοκλήρωση των 742 τεστ που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ στη Νάξο, εκ των οποίων τα 10 ήταν θετικά (ποσοστό 1,35%), με μέση ηλικία τα 42 έτη, και με την ευθύνη που με διακρίνει ως Δήμαρχο και ως πατέρα, οφείλω να σας ενημερώσω ότι παρατηρείται διασπορά του Covid-19 στον Δήμο μας.

Κάνω έκκληση σε όλους τους συνδημότες μου, αν κάποιος παρουσιάζει συμπτώματα του ιού, να επικοινωνεί άμεσα με τον θεράποντα ιατρό του! Η έγκαιρη διάγνωση και η άμεση λήψη των μέτρων στην περίπτωση που κάποιος είναι θετικός είναι ο μόνος τρόπος να σταματήσουμε τη διασπορά του ιού στα νησιά μας.

Aν εμείς οι ίδιοι δεν επιδείξουμε υπευθυνότητα, δυστυχώς τότε θα ξαναακούσουμε τον ήχο του ελικοπτέρου να διακομίζει συμπολίτες μας….”


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δ. Λιανός: Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο & Τοπικά Σχέδια Δράσης για τα νησιά στις Μικρές Κυκλάδες

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοίνωσε πρωτοβουλίες για Κουφονήσι, Σχοινούσα, Δονούσα και Ηρακλειά, στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης.

Πανναξιακός Α.Ο.: Ο Victor Asamoah νέος προπονητής της ανδρικής ομάδας

Με εμπειρία άνω των 20 ετών και δίπλωμα UEFA A License, ο Victor Asamoah αναλαμβάνει τα ηνία του Πανναξιακού Α.Ο.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

ΙΑ΄ Studium Historicorum Ecclesiasticorum στη Νάξο, χίλια χρόνια από την παρακαταθήκη του Βασιλείου Β΄ (πρόγραμμα)

Από 26 έως 28 Αυγούστου 2025 η Νάξος φιλοξενεί το διεθνές συνέδριο εκκλησιαστικής ιστορίας, αφιερωμένο στον Αυτοκράτορα Βασίλειο Β΄.

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη» – Ηχηρό μήνυμα από τη Νάξο στη συγκέντρωση αλληλεγγύης (video)

Η ομιλία της προέδρου της ΕΛΜΕ Νοτίων Κυκλάδων, Μαρίας Ζευγώλη, στην πλατεία Μανδηλαρά (24/08) καταδίκασε τη γενοκτονία στη Γάζα, την υποκρισία των δυτικών κυβερνήσεων και τη συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ, καλώντας σε μαζική κινητοποίηση. (video)

Τσάμπιονς Λινγκ: Η Πάφος παίζει τα ρέστα της και γράφει ιστορία

Μετά το σπουδαίο 2-1 στο Βελιγράδι, η Πάφος διεκδικεί απόψε την πρόκριση στη League Phase του Champions League απέναντι στον έμπειρο Ερυθρό Αστέρα.

Νάξος: Πτώση «γουρούνας» στη θάλασσα στη μαρίνα

Τετράτροχο όχημα κατέληξε στη θάλασσα στη μαρίνα Νάξου – Χωρίς τραυματισμούς, χωρίς ρύπανση

Άλλοι για Νάξο τράβηξαν… κι άλλοι για Σαντορίνη

Μετά τη Νάξο, η Χορωδία του Δήμου Θήρας θα εμφανιστεί στη Σαντορίνη στο πλαίσιο του 8ου Φεστιβάλ Στρογγύλη με Γιάννη Ζουγανέλη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Νάξος: Διακοπή σήματος της ΕΡΤ από τις 13 Αυγούστου – Χωρίς κρατικά κανάλια και ραδιόφωνα

Στο «σκοτάδι» η κεντρική Νάξος λόγω βλάβης στις κεραίες αναμετάδοσης στο όρος Ζας. Τα ιδιωτικά κανάλια εκπέμπουν κανονικά.

24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 28 Αυγούστου – Συγκέντρωση στο Σύνταγμα και αλλαγές πτήσεων

Πανελλαδική απεργία στο Δημόσιο με αφορμή το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο. Στάση εργασίας από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας – Τι ανακοίνωσαν AEGEAN και Olympic Air.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.