Τρίτη, 26 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΥγείαΝάξος - Απείρανθος: "Αρνητικά" όλα τα τεστ που έγιναν ....

Νάξος – Απείρανθος: “Αρνητικά” όλα τα τεστ που έγιναν ….

|

Η επίσημη ανακοίνωση της Κοινότητας Απειράνθου αναφέρει ότι με βάση την ενημέρωση που έχουν δεν υπήρξε θετικό τεστ κορωνοϊού στα rapid test που έκανε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο χωριό της Ορεινής Νάξου

Ούτε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός στα καλά της χρόνια, τόσο λακωνική ανακοίνωση. Αναφερόμαστε στην Κοινότητα Απεράθου που πριν από λίγο έκανε γνωστό ότι δεν υπάρχει κανένα θετικό τεστ σε όσα έγιναν χθες (rapid test) στο χωριό της Ορεινής Νάξου από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ…

Τι αναφέρει η ανακοίνωση; ” Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως τα αποτελέσματα από τα τεστ που πραγματοποιήθηκαν για τον covid-19 στην Απειρανθο ήταν όλα αρνητικά”. 

Σε 21 λέξεις λένε τα πάντα… Βέβαια παραμένει η απορία… Πόσα ήταν τα τεστ που έγιναν; Ξέρετε ζούμε στην εποχή της παραφιλολογίας και όλοι είναι καχύποπτοι.. Οπως κι εάν έχει, καλή είναι η είδηση και την κρατάμε αυτή, ειδικά σε ένα χωριό που την τελευταία εβδομάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της φημολογίας και μάλιστα έντονης.

Από εκεί και πέρα, για το θέμα της προσέλευσης, ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει.. Αυτό που μετράει είναι η ανάγκη κυρίως η δική μας, να αφήσουμε στην άκρη την εσωστρέφεια. Δεν κάνει καλό. Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα κατά πρόσωπο και όχι να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.

Δεν θα στιγματιστούμε εάν πάμε να κάνουμε το τεστ. Οφείλουμε να προστατεύσουμε όχι τον εαυτό μας, αλλά τους συμπολίτες μας. Και την οικογένειά μας.

Στην Απείρανθο, πήγαν και έκαναν το τεστ αυτοί που ήθελαν και ένιωθαν ότι έπρεπε να το κάνουν. Μπράβο τους.

Τώρα το πόσοι πήγαν; Ο ΕΟΔΥ έχει τα στοιχεία. Μπορεί να τα δώσει. Για το εάν είναι πολλοί ή λίγοι, αυτό είναι αλλού παπά ευαγγέλιο…

Ο καθένας κάνει τη δουλειά του…  Και είναι λάθος να ασκήσουμε κριτική …

Να σημειώσουμε ότι σήμερα γίνονται εξετάσεις σε Μονή, Φιλώτι και τέλος στη πόλη της Νάξου.. Και περιμένουμε τα αποτελέσματα…

Μονή (Ιατρείο): 10:00 – 11:00

Φιλώτι (Ιατρείο): 11:30 – 14:00

Χώρα – Άγιος Νικόδημος: 17:00 – 20:00

Οπως έχει αναφέρει και ο Δήμος μέσω ανακοίνωσης: ” Όσοι Δημότες μας επιθυμούν, μπορούν να υποβληθούν σε τεστ, μεταβαίνοντας στα σημεία ελέγχου (Χώρα – Εκκλησία Αγίου Νικοδήμου, Απείρανθο, Γαλανάδο, Μονή, Φιλώτι) σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί. Για την εξέταση είναι απαραίτητος ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης ή ο Αριθμός Αστυνομικής Ταυτότητας. Άτομα που βρίσκονται σε καραντίνα απαγορεύεται να βγουν από τον περιορισμό τους”.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Διακοπή σήματος της ΕΡΤ από τις 13 Αυγούστου – Χωρίς κρατικά κανάλια και ραδιόφωνα

Στο «σκοτάδι» η κεντρική Νάξος λόγω βλάβης στις κεραίες αναμετάδοσης στο όρος Ζας. Τα ιδιωτικά κανάλια εκπέμπουν κανονικά.

24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 28 Αυγούστου – Συγκέντρωση στο Σύνταγμα και αλλαγές πτήσεων

Πανελλαδική απεργία στο Δημόσιο με αφορμή το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο. Στάση εργασίας από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας – Τι ανακοίνωσαν AEGEAN και Olympic Air.

Εκλογικός νόμος: Σενάρια αλλαγών στη Ν.Δ., ο πήχης, το μπόνους και οι …χαμένες έδρες

Παρά τις διαβεβαιώσεις Μητσοτάκη, στο εσωτερικό της Ν.Δ. φουντώνει η συζήτηση για παρεμβάσεις στον εκλογικό νόμο και την αυτοδυναμία. (παραδείγματα)

Δωρεάν μετακινήσεις για ερασιτεχνικά σωματεία Αιγαίου & Ιονίου από το 2026, τι αναφέρει ο κος Βρούτσης

650 σωματεία και 35.000 αθλητές ωφελούνται από την απόφαση για δωρεάν ακτοπλοϊκές μετακινήσεις στα νησιά. - Το σχόλιο του κου Βρούτση

200 χρόνια «Ελπίς» – Σημαντικό αρχειακό έργο για το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

18.000 έγγραφα και εκατοντάδες φάκελοι ταξινομήθηκαν, φωτίζοντας την ιστορία της δημόσιας υγείας στη Σύρο και τις Κυκλάδες.

Η πατρίδα στην καρδιά – Το ταξίδι, η ξενιτιά και η επιστροφή (video)

Μια λογοτεχνική αφήγηση από την Στέλλα Νικολάκη για τον καημό της ξενιτιάς και τη γλυκιά ελπίδα της επιστροφής (video)

Νάξος: Αγνοείται η «Κανέλλα», έκκληση από τα μέλη του ταξιδιωτικού πρακτορείου Naxos Tours

Η αγαπημένη μασκότ της παραλίας λείπει εδώ και πέντε ημέρες – Πώς μπορείτε να βοηθήσετε.

Εγκρίθηκε: Δωρεάν μετακίνηση για τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα

Μεγάλη νίκη για τον νησιωτικό αθλητισμό μετά το αίτημα του Γ. Λεονταρίτη – Τα σωματεία θα ταξιδεύουν χωρίς κόστος με τα επιδοτούμενα πλοία.

Πάρος: Σύλληψη 33χρονου για τον βιασμό 24χρονης Γαλλίδας

Συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής 33χρονος αλλοδαπός στην Πάρο, μετά από καταγγελία 24χρονης Γαλλίδας για βιασμό.

Νάξος – Κατερίνα Καμπανέλλη: «Στόχος η δημιουργία φεστιβάλ στη Νάξο με επίκεντρο το έργο του πατέρα μου» (video)

Συγκινητική συνέντευξη της κόρης του Ιάκωβου Καμπανέλλη για το Θεατρικό Μουσείο στη Νάξο και τα σχέδια για ένα ετήσιο φεστιβάλ.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Κέα: Σε ύφεση η γαστρεντερίτιδα, τι έδειξε η επίσκεψη του ΕΟΔΥ

Περίπου 30 περιστατικά ημερησίως στην κορύφωση της έξαρσης – Διερευνώνται τα αίτια, με έλεγχο νερού και περιβαλλοντικών δειγμάτων.