Τετάρτη, 9 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΜύκονος - Covid 19: Τέλος στα μέτρα, ανοίγει και πάλι τη Δευτέρα...

Μύκονος – Covid 19: Τέλος στα μέτρα, ανοίγει και πάλι τη Δευτέρα (26/07)

|

«Ανοίγει» και πάλι η Μύκονος  με βάση την προβλεπόμενη ανακοίνωση την προσεχή Δευτέρα 26 Ιουλίου – Η πρόταση του Δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά

Οπως όλα δείχνουν δεν θα ανανεωθούν οι ιδιαίτεροι περιορισμοί που επιβλήθηκαν στη Μύκονο από το μεσημέρι του Σαββάτου 17 Ιουλίου και έως την 26 Ιουλίου με βάση την έως τώρα εικόνα που έχει κυβέρνηση.

Και όπως είναι λογικό από τη Δευτέρα 26 Ιουλίου αναμένεται να επαναλειτουργήσουν οι δραστηριότητες που είχαν ανασταλεί, όπως η μουσική στα εστιατόρια και τα νυχτερινά μαγαζιά. Αναμένεται επίσης να αρθεί και το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας στη μία μετά τα μεσάνυχτα.

Σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τον δήμο της Μυκόνου αναμένεται να εντατικοποιηθούν τα μέτρα για τον έλεγχο της τήρησης των προβλεπομένων προκειμένου η κατάσταση να μην οδηγηθεί σε νέα έξαρση. Εχουμε καθημερινά rapid tests όπως κι αύριο Τετάρτη 21 Ιουλίου… 

Παράλληλα, ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, πρότεινε υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους στη Μύκονο και ιδιαίτερα όπου υπάρχει συνωστισμός όπως στη Χώρα του νησιού αλλά και την ανανέωση του Green Pass ανά 72 ώρες.

Παράλληλα ο δήμος ζητεί να μην παραταθούν επ ουδενί τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στη Μύκονο πέραν της 26ης Ιουλίου αλλά και την άμεση αναθεώρησή τους καθώς δεν αιφνιδίασαν μόνο τη δημοτική αρχή και την τοπική κοινωνία, αλλά έχουν προκαλέσει ήδη ζημιές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από τις μαζικές ακυρώσεις καθώς δόθηκε λανθασμένα η εντύπωση της επιβολής lockdown και του αποκλεισμού του νησιού, όπως επεσήμανε ο κ. Κουκάς στο πλαίσιο της ενημέρωσης της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Μείωση 

Η αλλαγή στα μέτρα και η άρση του περιορισμού που αναμένεται να αποφασιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα 26 Ιουλίου αποδίδεται εν πολλοίς στα επιδημιολογικά δεδομένα.

Επειτα από τα πρώτα 24ωρα εφαρμογής των μέτρων φαίνεται να υπάρχει σταθεροποίηση ή και υποχώρηση του αριθμού των κρουσμάτων COVID χωρίς παράλληλη αύξηση των εισαγωγών σε νοσοκομεία για νοσηλεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τρεις προηγούμενες ημέρες είχαμε 95 κρούσματα, έναντι 113 που είχαμε το τριήμερο 11-13 Ιουλίου και βέβαια υπάρχει εμφανείς πτώση…. 

Εφ’ όσον επιβεβαιωθεί και τις επόμενες ημέρες ότι η κατάσταση σταθεροποιείται, αναμένεται να ανακοινωθεί το εκ νέου άνοιγμα των δραστηριοτήτων στο νησί της Μυκόνου.

Υπενθυμίζεται ότι τα περιοριστικά μέτρα, όπως τα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στις 17 Ιουλίου, θα είχαν ισχύ μέχρι τη Δευτέρα 26/7 στις 06:00 το πρωί με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Τα μέτρα 

Και βέβαια εδώ να σημειώσουμε ότι στο νησί της Μυκόνου έχουν τεθεί αυστηροί περιορισμοί από το περασμένο Σάββατο 17 Ιουλίου λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού, με ισχύ έως τις 26 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας καθώς και η απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο. Επίσης απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των 20 ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση. 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Στασιμότητα στην επιβατική και οχηματική κίνηση στο λιμάνι Νάξου το πρώτο εξάμηνο του 2025

Οριακή πτώση στους επισκέπτες και τα οχήματα φέτος, με έντονη πτώση τον χειμώνα αλλά θετικά σημάδια από την άνοιξη και μετά (πίνακας)

Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο 40 εκατ. ευρώ στο μεταφορικό ισοδύναμο, έγκαιρη παρέμβαση Παππά έσωσε το Δημόσιο

Χάρη σε διοικητικούς ελέγχους και αποφασιστικές κινήσεις, απετράπη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ύποπτες αιτήσεις επιχειρήσεων – Η συντριπτική πλειονότητα από την Κρήτη

Χρυσές βολές και ταχύτητα πανελλήνιας εμβέλειας για τους αθλητές του Πανναξιακού ΑΟ

Εντυπωσιακές εμφανίσεις σε Τρίπολη και Θήβα από τους νέους του Πανναξιακού – Προκρίσεις, ρεκόρ και πρώτες θέσεις για τους αθλητές του συλλόγου

Ανάφη – Μ. Καφούρος: «Η παρουσία του κράτους στα μικρά νησιά είναι αναγκαία»

Σε μια ιστορική ημέρα για την Ανάφη, ο Βουλευτής Κυκλάδων Μάρκος Καφούρος παρευρέθηκε στον Αγιασμό του νέου Λιμενικού Φυλακίου, αναδεικνύοντας τη σημασία ενίσχυσης της κρατικής παρουσίας στις απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές.

Συνάντηση Φ. Φόρτωμα με τον Υπουργό Μ. Χρυσοχοΐδη: Ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στις Κυκλάδες

Ο Βουλευτής Κυκλάδων έθεσε την ανάγκη για άμεση και μακροπρόθεσμη στήριξη των αστυνομικών υπηρεσιών στα νησιά, ενόψει της τουριστικής αιχμής – «Η ασφάλεια δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα».

Τένις: Ένα άθλημα που δεν μένει ποτέ στατικό

Δεν αρκεί να είσαι γρήγορος ή δυνατός. Το τένις απαιτεί ισορροπία. Και αυτή η ισορροπία κρύβεται σε λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά

Καμίνι η Ελλάδα: Στους 41°C η Φθιώτιδα – Πάνω από 35άρια σε Πάρο και Νάξο

Ιούλιος «φωτιά» στην Ελλάδα με ακραίες θερμοκρασίες, θερμική δυσφορία και υψηλές τιμές ακόμη και στο Αιγαίο – Πάνω από 180 σταθμοί με θερμοκρασίες άνω των 37°C - Η εικόνα στη Παροναξία

Κίμωλος: Το νησί με τα καθαρότερα νερά στον κόσμο, το λένε οι Αμερικανοί

Παγκόσμια διάκριση για την Ελλάδα – Η παραλία Πράσσα στην Κίμωλο στην κορυφή της λίστας με τις καθαρότερες θάλασσες, αφήνοντας πίσω εξωτικούς προορισμούς

Καθυστερήσεις στο νέο αεροδρόμιο Πάρου λόγω έλλειψης υλικών

Το έργο «Ανάπτυξη και βελτίωση υποδομών του νέου αεροδρομίου Πάρου» αντιμετωπίζει καθυστερήσεις λόγω ελλείψεων στα απαραίτητα υλικά, όπως απαντά το Υπουργείο στον Δήμο Πάρου – Κρίσιμο για την τουριστική ανάπτυξη το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης.

Καθολική Εκκλησία αφιερώνεται στην Ιερά Καρδία του Ιησού, iστορική πράξη την Κυριακή 13 Ιουλίου στην Τήνο

Η Ιερά Σύνοδος της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα αποφάσισε την αφιέρωση της τοπικής Εκκλησίας στην Ιεροτάτη Καρδία του Ιησού, στο πλαίσιο τριπλής επετείου και του Ιωβηλαίου 2025 – Κεντρική Θεία Λειτουργία στο Προσκύνημα της Ιεράς Καρδίας στο Εξώμβουργο Τήνου

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Μενδώνη για Κούρους Μελάνων: “Θα γίνει πιλοτική μεταφορά του ενός κούρου”

Οι κάτοικοι της Νάξου αντιστέκονται στην απομάκρυνση των αρχαίων αγαλμάτων από το Φλεριό, ενώ το Υπουργείο Πολιτισμού υπερασπίζεται μια μεταφορά που δημιουργεί ερωτήματα και αντιδράσεις.

Σίκινος – Β. Μαράκης: “Το λιμάνι που περιμέναμε – Ξεκινά η επέκταση τον Σεπτέμβριο” (video)

Ο Δήμαρχος Σικίνου Βασίλης Μαράκης μιλά για την πολυαναμενόμενη επέκταση του λιμανιού και τις εξελίξεις σε βασικά ζητήματα του νησιού

Γ. Καρνέζης: “Οι σκέψεις μου για το μέλλον των Κούρων στη Χώρα της Νάξου”

Και η απάντηση στη δημοσίευση στη Naxos Press της πολιτικού του κόμματος Κίνημα Δημοκρατίας, κ. Κατερίνας Γιαννακά