Τρίτη, 6 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΥγείαΜύκονος - Covid 19: Προμήθεια 2.000 rapid test από το Δήμο

Μύκονος – Covid 19: Προμήθεια 2.000 rapid test από το Δήμο

|

Προμήθεια 2.000 rapid test για πολίτες και απολυμαντικών gel και spray για τις υπηρεσίες του Δήμου Μυκόνου – Τι δηλώνει ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς

“…. Σε λίγες ημέρες θα έχουμε 2000 rapid tests για την πραγματοποίηση των απαραίτητων δειγματοληπτικών ελέγχων στο νησί, καθώς και επιπλέον αντισηπτικά/απολυμαντικά για την προστασία των εργαζομένων, αλλά και των επισκεπτών των υπηρεσιών του Δήμου…”  Αυτό αναφέρει ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, με αφορμή την κίνηση που έγινε από τη Δημοτική Αρχή, για προμήθεια 2000 rapid test που θα αφορούν την ασφάλεια των πολιτών αλλά και απολυμαντικών gel και spray για τις υπηρεσίες του Δήμου…

Ας δούμε τι τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση από το Δήμο Μυκόνου

O Δήμος Μυκόνου σε συνέχεια των πρωτοβουλιών του για την καλύτερη δυνατή προστασία της δημόσιας υγείας,προχώρησε στην ολοκλήρωση των διαδικασιών που αφορούν στην προμήθεια 2.000 συστημάτων ταχείας διαδικασίας (RapidTest) για την ποιοτική ανίχνευση του αντιγόνου SARS-COV-2 για τους πολίτες, και απολυμαντικών/αντισηπτικών gel χεριών, καθώς και ανταλλακτικών spray εξυγίανσης αέρα για τις υπηρεσίες του Δήμου Μυκόνου.

Αναφορικά με τα συστήματα ταχείας ανίχνευσης (RapidTest), αξίζει να σημειωθεί πως το κάθε σύστημα ανίχνευσης έχει κλινική ειδικότητα 99,8%,δυνατότητα εκτέλεσης μερινοφαρυγγικά δείγματα, άμεσο αποτέλεσμα σε 15 λεπτά από την τοποθέτηση του δείγματος, εύκολη ανάγνωση του αποτελέσματος, είναι εύκολο στη χρήση χωρίς να απαιτείται επιπρόσθετος εξειδικευμένος εξοπλισμός και μπορεί να αποθηκεύεται σε θερμοκρασία 2οC ως 30οC, μέχρι την ημερομηνία λήξης.

Η συγκεκριμένη δαπάνη ανέρχεται στα 14.840,00€, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ(6%) και ο ανάδοχος είναι υποχρεωμένος να λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα, για τη μεταφορά, φορτοεκφόρτωση και παράδοση των προς προμήθεια ειδών και, επίσης,βαρύνεται για κάθε ζημιά, που πιθανόν να γίνει από υπαιτιότητα του ίδιου ή του προσωπικού του, κατά την μεταφορά των υπό προμήθεια ειδών στον χώρο που θα υποδειχθεί από τον Δήμο Μυκόνου.

Επιπρόσθετα, το ποσό της δαπάνης που αφορά στην προμήθεια των απολυμαντικών/ αντισηπτικών gelχεριών και των ανταλλακτικών spray εξυγίανσης αέρα για τις υπηρεσίες του Δήμου Μυκόνου ανέρχεται στα 9.222,00€ (συμπεριλαμβανομένου  ΦΠΑ 6%).

Σε σχετική του δήλωση ο Κ.Κουκάς τόνισε: «Η θωράκιση της δημόσιας υγείας και η καλύτερη δυνατή πρόληψη αποτελούν βασικό μέλημα της δημοτικής μας αρχής από την πρώτη ημέρα έναρξης της πανδημίας.

Σε λίγες ημέρες θα έχουμε 2000 rapid testsγια την πραγματοποίηση των απαραίτητων δειγματοληπτικών ελέγχων στο νησί, καθώς και επιπλέον αντισηπτικά/απολυμαντικάγια την προστασία των εργαζομένων, αλλά και των επισκεπτών των υπηρεσιών του Δήμου.

Η σωστή τήρηση των απαραίτητων μέτρων τις επόμενες εβδομάδες και η συμμετοχή μας στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού, αποτελεί τον μοναδικό τρόπο για την ουσιαστική προστασία της δημόσιας υγείας και την γρηγορότερη επανεκκίνηση της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας στο νησί.

Είμαστε πλέον πολύ κοντά στο να κερδίσουμε ως τοπική κοινωνία άλλο ένα μεγάλο στοίχημα, όπως έχουμε κάνει και άλλες φορές τα τελευταία χρόνια. Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Παιχνίδια στο Πέρασμα του Χρόνου»: Μια συγκινητική συνάντηση γενεών στην Αμοργό

Μαθητές και παππούδες από τις Μικρές Κυκλάδες συναντήθηκαν σε μια δράση που τίμησε την άυλη πολιτιστική κληρονομιά και ανανέωσε το ραντεβού για το μέλλον.

Αίγινα και Νάξος στους νικητές του Πάσχα 2025 – Οι τάσεις στα ακτοπλοϊκά ταξίδια

Από τις Κυκλάδες έως τα Επτάνησα, οι ταξιδιώτες φέτος επέλεξαν αυθεντικές πασχαλινές εμπειρίες, με τη Νάξο να ανεβαίνει θεαματικά στη λίστα των αγαπημένων νησιών των Ευρωπαίων.

Μικρά ήπια φράγματα στην Ορεινή Νάξο: Το παρελθόν δείχνει τη βιώσιμη λύση για το μέλλον του νερού

Έργα μικρής κλίμακας, εμπνευσμένα από την τοπική παράδοση, αποδεικνύουν εδώ και δεκαετίες τη δύναμή τους στη διαχείριση του νερού, την προστασία του περιβάλλοντος και την ανθεκτικότητα της Νάξου απέναντι στην κλιματική κρίση.

ΑΔΜΗΕ: Ολοκληρώνεται η διασύνδεση των Κυκλάδων

ΑΔΜΗΕ: Πώς προχωρούν οι διασυνδέσεις των νησιών – Τι γίνεται σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

Σαντορίνη (Οία): Νέος υπαίθριος χώρος στάθμευσης για τουριστικά οχήματα

Με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Θήρας και «ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε.», ξεκινά η δημιουργία οργανωμένου χώρου στάθμευσης στην Οία – Στόχος η αποσυμφόρηση και η αναβάθμιση της τουριστικής εμπειρίας

Νάξος – “Για το Μάθημα της Ιστορίας”: Όταν το σώμα θυμάται, και η σκηνή αφηγείται

Μια θεατρική σύνθεση που φωτίζει γυναικείες μορφές της Ιστορίας και μετατρέπει τη μνήμη σε ζωντανή πράξη – Στις 9, 10 και 11 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης»

Πρόταση Ημέρας: “Κινέζικα” κοπανάκια κοτόπουλου στον φούρνο με σόγια και μέλι

Με την αρωγή του Γαστρονόμου η Τρίτη περιλαμβάνει στο πιάτο μας κοτόπουλο στο φούρνο. Με τι συνοδεύεται;

Σαντορίνη: Κορυφαίο νησί της Ευρώπης για 12η συνεχόμενη χρονιά στα Leisure Lifestyle Awards

Διεθνής επιβεβαίωση για την τουριστική υπεροχή του νησιού στο περιοδικό Global Traveler – Ανάμεσα στους μεγάλους νικητές και η Ελλάδα για τα ιστορικά της αξιοθέατα

Isea: Καταγγελία για παράνομη αλίευση προστατευόμενου καρχαρία Mako στην Κέα

Ο Ρυγχοκαρχαρίας Isurus oxyrinchus είναι αυστηρά προστατευόμενο είδος – Το περιστατικό καταγγέλθηκε στις λιμενικές αρχές για άμεση διερεύνηση

Η Σαντορίνη πάει… Μέγαρο: Φιλαρμονική και χορωδία του Δήμου Θήρας στο 19ο Διεθνές φεστιβάλ μουσικών συνόλων

Μια σπουδαία μουσική αποστολή ταξιδεύει από τη Σαντορίνη στην καρδιά της Αθήνας, μεταφέροντας ήχο, πολιτισμό και συγκίνηση

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Τάβλι – 11ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα: Ο Παναγιώτης “Βράχος” Σορώκος νέος πρωταθλητής!

Το κονκλάβιο στο Βατικανό μπορεί να περιμένει – στη Νάξο έχουμε νέο βασιλιά του τάβλι και το όνομά του γράφτηκε με ζάρια και μαεστρία!

Νάξος: Ο Προφήτης Ηλίας “ζητά βοήθεια” – Ένα μνημείο κινδυνεύει να σωπάσει

Ο ιστορικός ναός στην Παλιά Χώρα στέκει πληγωμένος από τον χρόνο και τη σιωπή, καθώς οι προσπάθειες αποκατάστασής του παραμένουν στάσιμες για πάνω από μία δεκαετία.

Στ. Φουτάκογλου: Το περίπτερο της πλατείας πρώην Δημαρχείου, που φεύγει σιωπηλά (!!!)

Μνήμες, άνθρωποι, ιστορίες δεκαετιών γύρω από ένα μικρό περίπτερο που αποτέλεσε σταθερό σημείο αναφοράς για γενιές Χωραϊτών - Η τοποθέτηση του Στράτου Φουτάκογλου

Διήμερο Πολιτισμού στη Νάξο με τα “Αξοπατήματα” και το 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης

Η μουσική, ο χορός και τα έθιμα ενώνουν Κοζάνη και Νάξο σε ένα γιορτινό διήμερο πολιτιστικών ανταμωμάτων

Δονούσα – Μια νησίδα μνήμης και ταυτότητας: Παρουσιάζεται το Ιστορικό Αρχείο του νησιού

Αφηγήσεις, φωτογραφίες, ντοπιολαλιά και γενεαλογικά ίχνη συνθέτουν το πολιτιστικό αποτύπωμα της Δονούσας, μέσα από ένα ψηφιακό αρχείο που τιμά το χθες και εμπνέει το αύριο.

Νάξος – Λιμεναρχείο: Αλλαγές σε στάθμευση και στάση οχημάτων στην χερσαία ζώνη από την 1η Μαϊου

Έκκληση από το Λιμεναρχείο Νάξου για συνεργασία προς τους οδηγούς ενόψει της θερινής περιόδου και της αυξημένης κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης - Τι αλλάζει από την 1η Μαϊου

Νάξος: Μία εικόνα που προκαλεί δέος, πραγματικότητα ή όχι;

Ένα βιομηχανικής κλίμακας έργο απειλεί το φυσικό, πολιτιστικό και κοινωνικό κεφάλαιο της Νάξου και των Κυκλάδων, με επιπτώσεις που ξεπερνούν την ενεργειακή "ανάπτυξη" - Δύο ομιλίες σήμερα και αύριο. Που; Πότε;

Εκτακτο: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου σήμερα Δευτέρα 5 Μαϊου