Σάββατο, 19 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΜπόνους 450 ευρώ σε γιατρούς

Μπόνους 450 ευρώ σε γιατρούς

|

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επιδοτεί με 450 ευρώ μηνιαίως γιατρούς ώστε να έρθουν στα νησιά – Το «ευχαριστώ» του υπουργού Υγείας 

Ένα επιπλέον δωράκι στους γιατρούς δίνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προκειμένου να προσελκύσει ιατρικό προσωπικό και να καλυφθούν τα τεράστια κενά. Ειδικότερα το μπόνους της Περιφέρειας φθάνει τα 450 ευρώ για κάθε γιατρό τη στιγμή μάλιστα που το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται ακόμη τις λίστες με τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ αλλά και κριτήρια για τους επικουρικούς γιατρούς. Τις τραγικές ελλείψεις στα νησιά σε ιατρικό προσωπικό περιέγραψε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος σε θέματα υγείας κ. Νίκος Καραμαρίτης δεδομένης και της τεράστιας υποστελέχωσης των νησιών.

Όπως είναι γνωστό στα μικρά νησιά, εντοπίζεται μεγάλο πρόβλημα έλλειψης γιατρών, καθώς το κόστος ζωής και οι χαμηλές αποδοχές, λειτουργούν αποτρεπτικά στο να εκδηλώσει κάποιος ενδιαφέρον.

Δεν είναι τυχαίο ότι επί σειρά ετών παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του υπουργείου  προς τους γιατρούς να μεταβούν στις νησιωτικές κουκίδες και να καλύψουν τα κενά, ελάχιστοι ανταποκρίνονται. Και όσοι προσλαμβάνονται παραμένουν τελικώς για μικρό χρονικό διάστημα καθώς δεν αντέχουν με τα ελάχιστα χρήματα να τα βγάλουν πέρα σε νέες συνθήκες ζωής. Έτσι η περιφέρεια αναλαμβάνει δράση αποφασίζοντας να καλύψει με δικούς της πόρους τα έξοδα διαμονής και σίτισης των γιατρών που θα εκφράσουν ενδιαφέρον να υπηρετήσουν σε αυτά. Σύμφωνα με τον κ. Καραμαρίτη, η περιφέρεια θα δαπανά για κάθε γιατρό συνολικό το ποσό των 450 ευρώ μηνιαίως (στέγη και τροφή) υπογράφοντας μία σύμβαση διάρκειας τριών ετών. Η περιφέρεια θα αξιοποιήσει το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο και προγραμματίζει να καλύψει τις ανάγκες συνολικά 40 γιατρών γενικής ιατρικής και ειδικευόμενων που θα μετακομίσουν σε υπηρεσίες υγείας στα νησιά μας. Το κόστος της δαπάνης εκτιμάται σε 250.000 ευρώ, και θα καλυφθεί από πόρους της περιφέρειας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής εξέφρασε την ευαρέσκειά  και την έμπρακτη στήριξή του  στην προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων στον τομέα της υγείας στα μικρά νησιά. Μάλιστα, επικοινώνησε άμεσα με τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο, τον οποίο ευχαρίστησε για την απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να αναλάβει το κόστος χορήγησης επιδόματος στους γιατρούς που θα θελήσουν να έρθουν στα νησιά για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, επιδιώκοντας αυτό να λειτουργήσει ως κίνητρο. Ο κ. Κουρουμπλής ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη ότι από την τελευταία προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας για την πρόσληψη επικουρικών γιατρών, πολλές θέσεις έμειναν κενές, καθώς δεν υπήρξε ανάλογο ενδιαφέρον.  Μετά την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Υπουργός Υγείας θα επαναπροκηρύξει τις θέσεις αυτές, περιλαμβάνοντας και την χορήγηση του επιδόματος από την ΠΝΑΙ, καθώς πιστεύει ότι θα λειτουργήσει ως ισχυρό κίνητρο. Για τον λόγο αυτό, ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να αποσταλεί γραπτώς στο Υπουργείο Υγείας η πρόταση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Γ. Βρούτσης: πρωινός καφές με τους Μανωλά – Σιόβα

Ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης βρίσκεται στη Νάξο και απολαμβάνει τον πρωινό του καφέ με τους Κώστα Μανωλά και Δημήτρη Σιόβα

Άγιο Φως: H Τελετή Αφής στα Ιεροσόλυμα (video)

Το Άγιο Φως, θα μεταφερθεί με προγραμματισμένες, αλλά και έκτακτες, ειδικές πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air σε 8 προορισμούς της ελληνικής επικράτειας.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα από το NaxosPress.gr! 

Η Ανάσταση του Χριστού ας γεμίσει τα σπίτια μας με χαρά και το νησί μας με χαμόγελα και αισιοδοξία.

Νάξος: Στον Ιερό Ναό Παντανάσσης η πρώτη Ανάσταση (video)

Πρωί Μεγάλου Σαββάτου και η πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Ναό Παντανάσσης Νάξου είναι γεγονός (video)

115 αγροτικοί γιατροί θα ενισχύσουν τα νησιά ενόψει του καλοκαιριού

Θετική ανταπόκριση στην πρόσκληση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Ποια είναι τα 10 φθηνότερα νησιά σε όλο τον κόσμο; Δυο ελληνικά ανάμεσά τους

oι ειδικοί επί των ταξιδιών μοιράστηκαν μερικά βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε όταν σχεδιάζετε το ταξίδι σας

Στις 19:00 το απόγευμα αναμένεται το Άγιο Φως στην Ελλάδα

Από την Αθήνα με αεροσκάφη της AEGEAN και της Olympic Air σε όλη τη χώρα

Καθολική Εκκλησία – Τήνος: Η Μεγάλη Παρασκευή στον Καθεδρικό Ναό της Ξυνάρας

Η Μεγάλη Παρασκευή στον Καθεδρικό Ναό της Ξυνάρας στην Τήνο

Νάξος (Καστράκι) – Κ. Σαλτερής: “Φτιάξαμε έναν Επιτάφιο που αρμόζει στη περιοχή μας” (video)

Ο Κυριάκος Σαλτερής μιλάει στον Γιάννη Κοντόπουλο για τον Επιτάφιο του Καστρακίου (video)

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Νάξος – Πανναξιακό τουρνουά Τάβλι: Παν. Σορώκος ή Κοντόπουλος ο νέος πρωταθλητής;

Ο μεγάλος τελικός του 11ου Πανναξιακού Τουρνουά Τάβλι ξεκινάει: Παναγιώτης Σορώκος ή Πέτρος Κοντόπουλος ο μεγάλος νικητής; Η πορεία έως την κατάκτηση του τροπαίου

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Fast Ferries – Νάξος: Ξεκίνησαν οι προσεγγίσεις του “Andros” δύο φορές την εβδομάδα

Ξεκίνησε τις προσεγγίσεις του στην Νάξο το FAST FERRIES ANDROS - Μέχρι πότε θα έρχεται στη Νάξο, ποιο πλοίο θα το αντικαταστήσει

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Νάξος: Οι Γερμανοί απολαμβάνουν την φιλοξενία και την ομορφιά του νησιού μας (video)

Ύμνοι της γερμανικής τηλεόρασης για το «ονειρεμένο» Πάσχα στη Νάξο (video) - Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.