Τα ΜΜΕ έβαλαν την Σύρο και τη Νάξο στο …κόκκινο και μάλιστα το έδειχναν με χαρά για δύο ώρες σε Πανελλαδικό επίπεδο – Ο Χαρδαλιάς είπε “Κόκκινο η Σύρος” και η “Μύκονος σε επιτήρηση, έξω από το κόκκινο”… Και η Νάξος; Εε τώρα θέλετε και απάντηση από τα ΜΜΕ….
Μία ακόμη μεγάλη επιτυχία των ΜΜΕ σε Πανελλαδικό επίπεδο. Στη προσπάθειά τους να προλάβουν το αποκλειστικό αδιαφορούν για τα προβλήματα που θα δημιουργήσουν. Για την ένταση που θα προκαλέσουν. Για την ψυχική αγωνία στην οποία θα υποβάλλουν τους τηλεθεατές, ακροατές ή αναγνώστες.. Τα like ή τα νούμερα να ανεβαίνουν…
Κι έτσι είδαμε σήμερα τον Νίκο Ευαγγελάτο να μας λέει ότι η Νάξος θα μπει σε λίγο στο κόκκινο. Εχουμε αξιόπιστες πληροφορίες. Και τα τηλέφωνα έσπασαν. Και όλοι έλεγαν «είναι αλήθεια; Το είπε ο Ευαγγελάτος»… Το είχε πει στις 5, το είπε και λίγο πριν πάρει το λόγο ο Χαρδαλιάς. Ο πλέον αρμόδιος καθότι επικεφαλής της Πολιτικής προστασίας.
Μάλιστα αναρωτήθηκε ο κος Ευαγγελάτος γιατί αργεί η ενημέρωση. Και μας έδειξε και πάλι το χάρτη: Με Νάξο και Σύρο στο κόκκινο. Κι όταν ο Χαρδαλιάς απαρίθμησε τις περιοχές που μπαίνουν στο κόκκινο, προφανώς ο κος Ευαγγελάτος θα είπε στον εαυτό του «εντάξει, πιάσαμε το 50% στις Κυκλάδες. Οπότε δικαιωθήκαμε»… Είναι όμως έτσι;
Η Σύρος .. κόκκινη
“Η Σύρος με 32 ενεργά κρούσματα παρουσιάζει ανησυχητική εικόνα πλέον και θα παραμείνει στο κόκκινο επίπεδο μέχρι τις 8/3, όπου θα υπάρξει νέα αξιολόγηση. Αντίθετα, από το κόκκινο επίπεδο βγαίνει ο Δήμος Μυκόνου, που πλέον έχει μόλις 3 ενεργά κρούσματα” Τάδε έφη Χαρδαλιάς και για τη Νάξο .. .κουβέντα. Απλά πράγματα
Την παράταση του lockdown μέχρι τις 8 Μαρτίου για την Αττική και άλλες 5 περιοχές ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, όπως αναμένονταν λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που εξακολουθεί να παρατηρείται στη χώρα. Οπως είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό, από αύριο στις 6 το πρωί, μέχρι τις 6 το πρωί της 8ης Μαρτίου παραμένουν στο επίπεδο πολύ αυξημένης επιτήρησης (βαθύ κόκκινο) οι Περιφερειακές Ενότητες
Αττικής
Αρκαδίας
Αχαΐας
Εύβοιας (πλην Σκύρου)
Παραμένουν στο βαθύ κόκκινο επίσης οι δήμοι Καλυμνίων και Κορδελιού-Ευόσμου Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα, ενημέρωσε ότι ο Δήμος Μυκόνου βγαίνει από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου και μπαίνει στο επίπεδο επιτήρησης, μιας και υπάρχει βελτίωση στην επιδημιολογική εικόνα του νησιού, όπου υπάρχουν 3 ενεργά κρούσματα, όταν στις 3 Φεβρουαρίου είχαν φτάσει τα 53.
Στο «κόκκινο» (επίπεδο αυξημένου κινδύνου) μπαίνουν από αύριο στις 6 το πρωί μέχρι τις 8 Μαρτίου:
Λευκάδα (πλην Μεγανησίου), καθώς τα ενεργά κρούσματα έχουν εξαπλασιαστεί.
Θεσπρωτία -Ιδιαίτερη αύξηση στο Δήμο Ηγουμενίτσας, Σουλίου και Φιλιατών
Σύρος
Σάμος
Δήμος Αρτας
Διδυμότειχο
Δήμος Λοκρών -Ανησυχητική η κατάσταση στη Μαλεσίνα
Αμφιλοχία
Περιφέρεια Ηρακλείου Κρήτης
Περιφέρεια Κορινθίας (ιδιαίτερη προσοχή στο Λουτράκι)
Δήμος Λάρισας
Δήμος Βόλου
Βγαίνουν από το «κόκκινο» οι δήμοι Τεμπών και Καρπάθου.
Στο «κόκκινο» παραμένουν:
Κεφαλονιά
Ηλεία (πλην των δήμων Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας)
Θεσσαλονίκη
Χαλκιδική
Ρέθυμνο
Θάσος
Δήμος Αγιάς της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας
Δήμος Πύδνας-Κολινδρού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας
Δήμος Ζίτσας Ιωαννίνων
Δήμος Ναυπλιέων
Δήμος Αργους-Μυκηνών Αργολίδας
Δήμοι Τανάγρας και Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.
Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στους δήμους Λάρισας και Βόλου τονίζοντας ότι το επιδημιολογικό φορτίο παρουσιάζει επικίνδυνα αυξητική τάση τα τελευταία 24ωρα. «Παρακαλούμε τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και συνεπείς στην τήρηση των μέτρων. Η συνεργασία όλων είναι απαραίτητη προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω έξαρση του ιικού φορτίου και να μην χρειαστεί να ληφθούν επιπλέον μέτρα», είπε ο κ. Χαρδαλιάς. Ακόμη ανακοίνωσε ότι από το «κόκκινο« βγαίνουν οι δήμοι Τεμπών και Καρπάθου, οι οποίοι μπαίνουν στο επίπεδο επιτήρησης.