Τετάρτη, 2 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΚυκλάδες - Σίφνος: Η μάχη των γιατρών για να μείνει στη ζωή...

Κυκλάδες – Σίφνος: Η μάχη των γιατρών για να μείνει στη ζωή ο 23χρονος φοιτητής

|

Ο 23χρονος φοιτητής παρελήφθη από ασθενοφόρο και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας της Σίφνου – Η μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή 

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Λαμίας με τον θάνατο του 23χρονου φοιτητή, ο οποίος κατέρρευσε σε παραλία της Σίφνου.  Ο Θανάσης ήταν ένα παιδί μάλαμα και το λένε ανεπιφύλακτα όλοι όσοι τον γνώριζαν, καθώς επίσης για την εξαιρετική οικογένειά του, που τώρα καλείται να ανέβει έναν ατελείωτο Γολγοθά. Σπούδαζε Αρχιτέκτονας – Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamiareport.gr, από το πρωί της Τρίτης (26/7) ο 23χρονος Θανάσης δεν αισθανόταν καλά. Το μεσημέρι έκανε self test και βγήκε θετικός στον κοροναϊό, ενώ συμπτώματα είχε ακόμα ένας από την παρέα, που όμως βγήκε αρνητικός. 

Το χρονικό 

Ο Θανάσης είχε πάει διακοπές με άλλα παιδιά από τη Λαμία, που είναι φίλοι από το Γυμνάσιο. Ήταν περίπου δέκα άτομα και είχαν κατασκηνώσει σε ένα κάμπινγκ στη Σίφνο.

Όλα όσα αρχικά ακούστηκαν ότι έκανε μπάνιο και μόλις βγήκε από τη θάλασσα έπαθε ανακοπή δεν ισχύουν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport ο 23χρονος φοιτητής από το πρωί της Τρίτης δεν αισθανόταν καλά. Το μεσημέρι έκανε self test και βγήκε θετικός στον κορωνοϊό, ενώ συμπτώματα είχε ακόμα ένας από την παρέα, ωστόσο το τεστ για αυτόν ήταν αρνητικό.

Το απόγευμα της Τρίτης η παρέα πήγε στην παραλία, όχι για μπάνιο, αλλά για να καθίσουν στην σκιά των δέντρων που υπήρχαν εκεί. Ο Θανάσης είχε μείνει στη σκηνή και κατέβηκε λίγο αργότερα όταν αισθάνθηκε καλύτερα. Κάθισε μάλιστα και σε απόσταση ασφαλείας από τα άλλα παιδιά επειδή ήταν θετικός. Λίγη ώρα αργότερα έκανε εμετό και αμέσως μετά έχασε τις αισθήσεις του.

Οι φίλοι του έτρεξαν να βοηθήσουν, ταυτόχρονα κάλεσαν ασθενοφόρο και αναζήτησαν ιδιώτη γιατρό στο κάμπινγκ. Το ασθενοφόρο έκανε να φτάσει στο σημείο 25′ λεπτά περίπου, σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport. Μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο ο γιατρός που βρέθηκε στο σημείο και οι φίλοι του προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Ο 23χρονος φοιτητής παρελήφθη από το ασθενοφόρο και διακομίστηκε στο ΚΥ της Σίφνου. Εκεί τον παρέλαβαν οι γιατροί σχεδόν χωρίς σφυγμό και για 40′  περίπου λεπτά προσπάθησαν να τον επαναφέρουν, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.

Οι φίλοι του συντετριμμένοι, που είχαν ακολουθήσει το ασθενοφόρο και περίμεναν με αγωνία έξω από το Ιατρείο της Σίφνου, δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι από τη μια στιγμή στην άλλη ο Θανάσης είχε «φύγει», τόσο απρόσμενα και τόσο άδικα.

Θα “μιλήσει” η ιατροδικαστική

Η σωρός του 23χρονου έφτασε αργά το απόγευμα της Τετάρτης στο λιμάνι του Πειραιά και το πρωί της Πέμπτης θα γίνει νεκροψία – νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πειραιά, η οποία θα ρίξει φως στην αιτία θανάτου του αδικοχαμένου φοιτητή, που ξεκίνησε για διακοπές με τους φίλους του και δεν ξαναγύρισε.

Ο Θανάσης είναι γιος του γνωστού αρχιτέκτονα μηχανικού Δημήτρη Ζέρβα και της παθολόγου γιατρού Δέσποινας Κουντούρη, ενώ έχει και μια δίδυμη αδελφή την Ειρήνη. Ο 23χρονος είχε ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του, πετυχαίνοντας την εισαγωγή του στο ΕΜΠ και επιλέγοντας τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.

Την είδηση μετέφερε από τον προσωπικό του λογαριασμό και ο γνωστός καρδιολόγος Παναγιώτης Ιακωβής συντετριμμένος: 


 

Η κηδεία του 23χρονου Θανάση Ζέρβα θα γίνει στις 6:00΄ το απόγευμα της Πέμπτης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πλατείας Ελευθερίας στη Λαμία.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Μνήμες Αλλοτινών Εποχών» στη Σέριφο, αναβίωση παραδοσιακού γάμου με άρωμα Κρήτης

Το Σάββατο 5 Ιουλίου στις 19:00, η Κάτω Χώρα Σερίφου ταξιδεύει πίσω στον χρόνο, μέσα από τη λαογραφική αναπαράσταση ενός γνήσιου παραδοσιακού γάμου.

Στη Μήλο η πρώτη μοτοσυκλέτα ΕΚΑΒ, ταχύτητα και ζωή στα κρίσιμα περιστατικά

Μέσο άμεσης ανταπόκρισης αποκτά για πρώτη φορά το Κέντρο Υγείας Μήλου – Καθοριστική η συμβολή του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής, Μάρκου Μάλλη.

Τήνος δίνει Ζωή: 282 Εθελοντές τίμησαν την 52η Αιμοδοσία στη μνήμη του Νικολάου Κορνάρου

Σε τρεις διαφορετικές κοινότητες του νησιού, πολίτες κάθε ηλικίας ένωσαν τις δυνάμεις τους, προσφέροντας αίμα και ελπίδα, ενώ για πρώτη φορά προωθήθηκε και η δωρεά μυελού των οστών.

«Ρίζες» για μια ζωή με αγάπη: Η φωνή των παιδιών έξω από τα ιδρύματα

Ο οργανισμός Κέντρο Ερευνών Ρίζες δίνει ελπίδα σε εκατοντάδες παιδιά που ζουν σε ιδρύματα, διεκδικώντας μια κοινωνία όπου κάθε παιδί μεγαλώνει σε οικογένεια — όχι σε δομή.

Ευρωπαϊκή vs Αμερικάνικη Ρουλέτα: Ποια συμφέρει τους παίκτες

Σύγκρινε τις δύο δημοφιλέστερες παραλλαγές ρουλέτας και ανακάλυψε ποια προσφέρει τις καλύτερες πιθανότητες.

Εμίρ Κουστουρίτσα: Επίτιμος Δημότης Σίφνου, γέφυρα Πολιτισμού στις Κυκλάδες

Ο παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτης και μουσικός αναγνωρίζεται από τον Δήμο Σίφνου για το έργο του και τη βαθιά σχέση του με το νησί – Η τελετή ανακήρυξης θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Cozy Festival.

FPT Paros 2025 – Ημέρα 3: Άνεμος-έκπληξη, χαοτικές beachstarts και νικητή τον Lennart Neubauer (video)

Η 3η ημέρα του Freestyle Pro Tour στην Πάρο απογειώθηκε απρόσμενα με μια νέα καινοτόμα μορφή αγώνα – οι 9 κορυφαίοι freestylers πάλεψαν δίπλα-δίπλα με θέα τον Παριανό ορίζοντα!

Παρέμβαση Καφούρου για το Αεροδρόμιο Πάρου: «Οι καθυστερήσεις πλήττουν την εικόνα του νησιού»

Ερώτηση στη Βουλή από τον Μάρκο Καφούρο για το έργο-κλειδί του Αεροδρομίου Πάρου που μετατίθεται για Απρίλιο 2026 – Αντίδραση για την ασφυκτική κατάσταση και τον κίνδυνο απώλειας τουριστικής δυναμικής

«Η Νάξος αναπνέει αλήθεια»: Η Μαρία Πολυκρέτη στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» (video)

Με βαθιά συγκίνηση και αυθεντικότητα, η Μαρία Πολυκρέτη μίλησε για την εμπειρία μαγειρικής στο κτήμα και τη δύναμη της παράδοσης που ενώνει γη, άνθρωπο και μνήμη (video)

Επίσκεψη Δημάρχου Πάρου σε έργα υποδομής στην Αγκαιριά

Ο Κωνσταντίνος Μπιζάς επιθεώρησε τρία σημαντικά έργα της Δημοτικής Κοινότητας Αγκαιριάς, αναδεικνύοντας την έμπρακτη μέριμνα του Δήμου για την ενίσχυση της καθημερινότητας των πολιτών

Blue Star Ferries: Ακινητοποιημένα αύριο τα πλοία στο Νότιο Αιγαίο λόγω καιρικών συνθηκών

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες φέρνουν ακυρώσεις σε όλα τα κυριακάτικα δρομολόγια των Blue Star Naxos, Myconos, Delos και Paros – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες

Νάξος: Ο Νέστορας Νέστορας, ο νέος MasterChef 2025, ξεκινά μαγειρικό ταξίδι στο “Avaton 1739”

Ο μεγάλος νικητής του φετινού διαγωνισμού μαγειρικής ξεκινά συνεργασία με το εστιατόριο "Avaton 1739" στο εμβληματικό Κάστρο της Νάξου.

Ουρές για μια αλλαγή εισιτηρίου στο λιμάνι της Νάξου, η κακοκαιρία φέρνει ταξιδιωτικό… μποτιλιάρισμα

Η απαγόρευση απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων φέρνει αναστάτωση σε εκατοντάδες επισκέπτες που σχηματίζουν ουρές στα πρακτορεία της Νάξου για να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους

Ρευματοκλοπές σε τουριστικά νησιά: Ξενοδοχεία, καφέ και σούπερ μάρκετ «φούσκωσαν» το ταμείο τους σε βάρος όλων

Eκατοντάδες παραβάσεις σε Κρήτη, Ρόδο, Νάξο, Μύκονο, Σαντορίνη και άλλα νησιά – Ηλεκτρική ενέργεια αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ κλάπηκε από επιχειρήσεις υψηλής κατανάλωσης

Ακυρώνονται τα δρομολόγια των HighSpeed 3 και 4 λόγω κακοκαιρίας

Η Hellenic Seaways ενημερώνει για την αναστολή των δρομολογίων της Κυριακής 29 Ιουνίου και τις προσωρινές αλλαγές στη ροή του προγράμματος των ταχυπλόων

Πάρος: Αποχαιρετισμός με δάκρυα για την Πρεσβυτέρα Ευαγγελία Βιώνη – Ανουσάκη

Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νάουσα – Συγκλονιστικά λόγια από τον Μητροπολίτη Λεοντοπόλεως

Algérie Ferries: Καθησυχαστική ανακοίνωση για την κράτηση του “El Venizelos” στη Μασσαλία

Η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι οι θερινές διαδρομές δεν επηρεάζονται – Πρόκειται για προγραμματισμένο τεχνικό έλεγχο.

Πανελλαδικές 2025: «Γράψατε Ιστορία», οι μαθητές του Φροντιστηρίου Αντώνη Χερουβείμ στην κορυφή

Μια αληθινή γιορτή γνώσης, προσήλωσης και ονείρων – Ένα μεγάλο «μπράβο» σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς που μοιράστηκαν το ταξίδι της επιτυχίας

BLUE STAR 1: Με καθυστέρηση και αλλαγές το αποψινό δρομολόγιο, χωρίς προσέγγιση στην Ανάφη

Λόγω του απαγορευτικού απόπλου, το πλοίο αναχωρεί τελικά στις 22:00 από Πειραιά, με τροποποιημένες ώρες άφιξης και χωρίς στάση στην Ανάφη

Fast Ferries: Λόγω καιρικών συνθηκών “δεμένα” αύριο τα πλοία…

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες καθηλώνουν τα πλοία της Fast Ferries και το ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ – Αναλυτικά τα ακυρωμένα δρομολόγια για την Κυριακή 29 Ιουνίου