Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΚυκλάδες - Σίφνος: Η μάχη των γιατρών για να μείνει στη ζωή...

Κυκλάδες – Σίφνος: Η μάχη των γιατρών για να μείνει στη ζωή ο 23χρονος φοιτητής

|

Ο 23χρονος φοιτητής παρελήφθη από ασθενοφόρο και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας της Σίφνου – Η μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή 

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Λαμίας με τον θάνατο του 23χρονου φοιτητή, ο οποίος κατέρρευσε σε παραλία της Σίφνου.  Ο Θανάσης ήταν ένα παιδί μάλαμα και το λένε ανεπιφύλακτα όλοι όσοι τον γνώριζαν, καθώς επίσης για την εξαιρετική οικογένειά του, που τώρα καλείται να ανέβει έναν ατελείωτο Γολγοθά. Σπούδαζε Αρχιτέκτονας – Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamiareport.gr, από το πρωί της Τρίτης (26/7) ο 23χρονος Θανάσης δεν αισθανόταν καλά. Το μεσημέρι έκανε self test και βγήκε θετικός στον κοροναϊό, ενώ συμπτώματα είχε ακόμα ένας από την παρέα, που όμως βγήκε αρνητικός. 

Το χρονικό 

Ο Θανάσης είχε πάει διακοπές με άλλα παιδιά από τη Λαμία, που είναι φίλοι από το Γυμνάσιο. Ήταν περίπου δέκα άτομα και είχαν κατασκηνώσει σε ένα κάμπινγκ στη Σίφνο.

Όλα όσα αρχικά ακούστηκαν ότι έκανε μπάνιο και μόλις βγήκε από τη θάλασσα έπαθε ανακοπή δεν ισχύουν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport ο 23χρονος φοιτητής από το πρωί της Τρίτης δεν αισθανόταν καλά. Το μεσημέρι έκανε self test και βγήκε θετικός στον κορωνοϊό, ενώ συμπτώματα είχε ακόμα ένας από την παρέα, ωστόσο το τεστ για αυτόν ήταν αρνητικό.

Το απόγευμα της Τρίτης η παρέα πήγε στην παραλία, όχι για μπάνιο, αλλά για να καθίσουν στην σκιά των δέντρων που υπήρχαν εκεί. Ο Θανάσης είχε μείνει στη σκηνή και κατέβηκε λίγο αργότερα όταν αισθάνθηκε καλύτερα. Κάθισε μάλιστα και σε απόσταση ασφαλείας από τα άλλα παιδιά επειδή ήταν θετικός. Λίγη ώρα αργότερα έκανε εμετό και αμέσως μετά έχασε τις αισθήσεις του.

Οι φίλοι του έτρεξαν να βοηθήσουν, ταυτόχρονα κάλεσαν ασθενοφόρο και αναζήτησαν ιδιώτη γιατρό στο κάμπινγκ. Το ασθενοφόρο έκανε να φτάσει στο σημείο 25′ λεπτά περίπου, σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport. Μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο ο γιατρός που βρέθηκε στο σημείο και οι φίλοι του προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Ο 23χρονος φοιτητής παρελήφθη από το ασθενοφόρο και διακομίστηκε στο ΚΥ της Σίφνου. Εκεί τον παρέλαβαν οι γιατροί σχεδόν χωρίς σφυγμό και για 40′  περίπου λεπτά προσπάθησαν να τον επαναφέρουν, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.

Οι φίλοι του συντετριμμένοι, που είχαν ακολουθήσει το ασθενοφόρο και περίμεναν με αγωνία έξω από το Ιατρείο της Σίφνου, δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι από τη μια στιγμή στην άλλη ο Θανάσης είχε «φύγει», τόσο απρόσμενα και τόσο άδικα.

Θα “μιλήσει” η ιατροδικαστική

Η σωρός του 23χρονου έφτασε αργά το απόγευμα της Τετάρτης στο λιμάνι του Πειραιά και το πρωί της Πέμπτης θα γίνει νεκροψία – νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πειραιά, η οποία θα ρίξει φως στην αιτία θανάτου του αδικοχαμένου φοιτητή, που ξεκίνησε για διακοπές με τους φίλους του και δεν ξαναγύρισε.

Ο Θανάσης είναι γιος του γνωστού αρχιτέκτονα μηχανικού Δημήτρη Ζέρβα και της παθολόγου γιατρού Δέσποινας Κουντούρη, ενώ έχει και μια δίδυμη αδελφή την Ειρήνη. Ο 23χρονος είχε ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του, πετυχαίνοντας την εισαγωγή του στο ΕΜΠ και επιλέγοντας τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.

Την είδηση μετέφερε από τον προσωπικό του λογαριασμό και ο γνωστός καρδιολόγος Παναγιώτης Ιακωβής συντετριμμένος: 


 

Η κηδεία του 23χρονου Θανάση Ζέρβα θα γίνει στις 6:00΄ το απόγευμα της Πέμπτης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πλατείας Ελευθερίας στη Λαμία.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Στη Βουλή οι αυξήσεις νερού στη Νάξο & Μικρές Κυκλάδες — Ερώτηση από το «Κίνημα Δημοκρατίας»

Ανεξάρτητοι βουλευτές κατέθεσαν Ερώτηση & ΑΚΕ προς ΥΠΕΣ και ΥΠΟΙΚ για τις υπερβολικές αυξήσεις σε ύδρευση–αποχέτευση, ζητώντας επανεξέταση τιμολογίων και έλεγχο κόστους αφαλατώσεων.

Νάξος & Μικρές Κυκλάδες: Νέα ωράρια στα Δημοτικά Μουσεία (27/9–20/10/2025) & επισκέψεις με ραντεβού τον χειμώνα

Ο Δήμος ανακοινώνει τα ανανεωμένα ωράρια για Καμπανέλλη, Απειράνθου, Κορώνου και Σκαδού. Μετά τις ημερομηνίες, λειτουργία με ραντεβού.

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Ανοιχτή επιστολή και… «Τι θα θέλατε να δείτε σε ένα ελληνικό νησί;»

Ο ομότιμος καθηγητής Γιάννης Σπιλάνης απευθύνεται στους επισκέπτες των νησιών για έναν «αργό και λιτό» τουρισμό που σέβεται τη φέρουσα ικανότητα και την ταυτότητα των τόπων.

Express Samina – Δημήτρης Μάλαμας: ο υπολιμενάρχης που «λύγισε» στη διάσωση

Η «άλλη διάσταση» της τραγωδίας: ο Ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. και υπολιμενάρχης Πάρου, Δημήτρης Μάλαμας, έφυγε από οξύ έμφραγμα ενώ συντόνιζε την επιχείρηση διάσωσης.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Ανανεώνει ο Στράτος Πολιτόπουλος για δεύτερη σεζόν

Ο 25χρονος play maker (1.80) συνεχίζει στη Νάξο, μετά την πολύ καλή παρουσία του στη National League 2 όπου ο Πανναξιακός άγγιξε την κορυφή του ομίλου.

Κώστας Απιδόπουλος: «Ο Πανναξιακός είναι καταδικασμένος για νταμπλ – Λύστε το πρόβλημα των ακτοπλοϊκών» (video)

Ο πρόεδρος του Πανναξιακού μιλά για στόχους, ρόστερ και την ανάγκη δωρεάν ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για όλες τις αποστολές νησιωτικών συλλόγων. Κάλεσμα στον κόσμο: «Όλοι μαζί για την άνοδο».

Ακτοπλοΐα 2025: αντοχή χωρίς ρεκόρ — Η κρουαζιέρα «γράφει» +10% αλλά με φρένο στις προκρατήσεις

Συμπεράσματα από το 8ο ITC 2025: σταθερή η ακτοπλοϊκή κίνηση (δύο ταχύτητες ανά γραμμή), άνοδος στην κρουαζιέρα, αλλά ενδείξεις επιβράδυνσης μετά το 2026.

Λεονταρίτης: “Οφείλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας έναν καθαρότερο τόπο κι αυτό κάνουμε”

Με προϋπολογισμό άνω των 600 εκατ. ευρώ και δυναμικότητα 61.000 τόνων/έτος, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο ΦΟΔΣΑ θωρακίζουν περιβαλλοντικά τα νησιά, μειώνοντας δραστικά την ταφή.

Συμμαχία για τα παιδιά της Σαντορίνης: Ένωση Ξενοδόχων & Ένωση Γονέων Θήρας ενισχύουν τη συνεργασία τους

Με κοινό στόχο τη στήριξη της μαθητικής κοινότητας και την κοινωνική συνοχή, οι δύο φορείς δρομολογούν κοινές δράσεις σε πολιτισμό, εκπαίδευση και κοινωνική υποστήριξη.

«Ό,τι αξίζει» στην ΕΡΤ1: ιστορίες που φωτίζουν την Ελλάδα — αυτή την Κυριακή (28/09) στην Ίο

Η Ίνα Ταράντου συναντά τους «αφανείς πρωταγωνιστές» της καθημερινότητας. Στις 28/9, η εκπομπή ταξιδεύει στην Ίο και φιλοξενεί τον Γιάννη Πουσσαίο.

Μελάνες Νάξου: Κάτοικοι διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις στο νερό και πάνε σε .. δημοψήφισμα

Κάτοικοι ζητούν επιστροφή στις παλιές τιμές και δίκαιη τιμολόγηση· ετοιμάζεται ηλεκτρονική ψηφοφορία για συλλογική στάση

ΔΕΔΔΗΕ: Τρίωρη διακοπή ρεύματος αύριο (22/09) στα χωριά της πεδινής Νάξου

Νάξος: Προσωρινή διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 22/09 (09:00–12:00) σε Γλινάδο, Άγιο Αρσένιο, Μύλους & Αργάνι Τριπόδων

Ονοματοθεσία ανώνυμων οδών στη Νάξο: Κάλεσμα για συμμετοχή των πολιτών

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προχωρά στη διαδικασία ονοματοθεσίας και αρίθμησης οδών στη Χώρα και τα Αγγίδια, με στόχο τη διευκόλυνση κατοίκων και επισκεπτών.

Κουφονήσι: Αμερικανοί άφησαν 500€ φιλοδώρημα — «Δεν θα κλείσω μάτι!» λέει ο σερβιτόρος (video)

Παρέα 8 ατόμων κατέπλευσε με σκάφος, έφαγε αστακό και φρέσκα ψάρια· λογαριασμός 750€ και tip 500€ που θα μοιραστεί σε 22 εργαζομένους.

Νάξος: Θεατρικά εργαστήρια για παιδιά & ενήλικες — 3η χρονιά το Δημοτικό Εργαστήρι

Μαθήματα υποκριτικής, ορθοφωνίας & αυτοσχεδιασμού με τον σκηνοθέτη Θανάση Αντωνίου. Δύο τμήματα: 13–15 & 16+ με δωρεάν συμμετοχή.

Κυκλάδες: Ένα έμφραγμα, τρία νησιά, μία σωτηρία στο Ιπποκράτειο (video)

Σίφνος → Σύρος (4–5 μέρες) → Μύκονος → Αθήνα: καταγγελίες της οικογένειας για χαοτικές διακομιδές και κενά στο σύστημα υγείας των νησιών.

Κυκλάδες: Το νερό έγινε «υγρός χρυσός» — λογαριασμοί-σοκ και SOS από τα Κουφονήσια (video)

Ο αντ/ρχος Νάξου Βαγγ. Κατσάρας μιλά για «πικρό ποτήρι»· ανομβρία, τουριστική ζήτηση και κόστος αφαλάτωσης πιέζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Κουφονήσι: Ομόφωνο «ναι» σε μειώσεις και δίκαιη τιμολόγηση νερού

Έκτακτη συνεδρίαση της Τοπικής Κοινότητας (22/09) – αιτήματα για επανέκδοση λογαριασμών, δόσεις χωρίς προσαυξήσεις, έλεγχο μετρητών και ειδικό καθεστώς «νησιωτικότητας»

Νάξος: Θραύση κάβου σε φορτηγό οχηματαγωγό κατά τον κατάπλου — χωρίς τραυματισμούς

Παρασκευή 19/09/2025, μεσημβρινές ώρες: έσπασε ο δεξιός πρυμναίος κάβος στην 3η προσπάθεια πρόσδεσης στο λιμάνι της Νάξου· το πλοίο συνέχισε για Ίο.

Τραγωδία στον Πειραιά: Νεκρός 20χρονος ναυτικός στο «Blue Star Chios»

Εγκλωβίστηκε σε υδατοστεγή συρόμενη πόρτα στο γκαράζ – Προανάκριση από το Λιμενικό· μήνυμα για απόλυτη προτεραιότητα στην ασφάλεια