Σάββατο, 12 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΚυκλάδες - Σίφνος: "Φτάσαμε" τα επτά κρούσματα, έκκληση για τήρηση των μέτρων...

Κυκλάδες – Σίφνος: “Φτάσαμε” τα επτά κρούσματα, έκκληση για τήρηση των μέτρων προστασίας

|

Η ανακοίνωση που εξέρωσε ο Δήμος Σϊφνου για ύπαρξη κρουσμάτων με βάση την ενημέρωση της 7ης Δεκεμβρίου και η έλευση δύο μονάδων ΚΟΜΥ για δειγματοληψία την προσεχή Κυριακή 13 Δεκεμβρίου

Να πούμε την αλήθεια δεν ζηλεύουμε πλέον την θέση του Δημάρχου – ειδικά στα μικρά νησιά – όπου καλείται να κάνει τα πάντα… Από οδηγό ασθενοφόρου ή απορριμματοφόρου έως τον γιατρό, τον ψυχολόγο, τον .. .μπαμπούλα ή και τον πολιτικό… Και το αναφέρουμε αυτό γιατί αυτές τις ημέρες – παρά την ενημέρωση από την Κυβέρνηση ότι θα υπάρχει αναλυτική κίνηση όσον αφορά τα κρούσματα – οι ανακοινώσεις συνεχίζουν να έρχονται με πολλές γενικότητες. Αποτέλεσμα; Εδώ και ημέρες η ΠΕ Μήλου είναι στο επίκεντρο. Και έρχονται οι δήμαρχοι να δώσουν διευκρινήσεις.

Η Μαρία Ναδάλη ως Δήμαρχος Σίφνου για μία ακόμη φορά μέσα από την επίσημη σελίδα του Δήμου αναφέρει ότι με την ενημέρωση της 7ης Δεκεμβρίου στο νησί έχουμε επτά κρούσματα κορωνοϊού. Κι έχουμε την αίσθηση ότι ανατρέχοντας στην ανακοίνωση της 5ης Δεκεμβρίου (σ.σ. μιλούσε για τέσσερα κρούσματα) ότι τα χθεσινά είναι τρία… Και συστήνει στους κατοίκους για μία ακόμη φορά πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι τα μικρότερα νησιά στις Κυκλάδες έχουν πρόβλημα υποστελέχωσης τόσο στο ιατρικό προσωπικό όσο και στο αστυνομικό….

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Σύμφωνα με ενημέρωση που λάβαμε, σήμερα 7.12.2020, από το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σίφνου, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στο νησί μας ανέρχεται πλέον στα επτά (7).

Ο Δήμος Σίφνου, το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σίφνου, ο Σύλλογος Επαγγελματιών, Εμπόρων & Επισιτισμού Σίφνου απευθύνουμε για μια ακόμα φορά αυστηρότατη προειδοποίηση για την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας και προστασίας του κοινωνικού συνόλου.

Λυπούμαστε που είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε για πολλοστή φορά ότι:

@ είναι αναγκαίο να περιοριστούν οι μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες,

@ δεν επιτρέπονται οι κοινωνικές συναθροίσεις οπουδήποτε,

@ είναι υποχρεωτική η χρήση της ΜΑΣΚΑΣ, η τήρηση των αποστάσεων και η εφαρμογή όλων των μέτρων ατομικής προστασίας.

Η παρουσία του Covid_19 στο νησί μας πρέπει να ανακοπεί!

Και αν το καλοκαίρι με τόσες χιλιάδες επισκέπτες  τα καταφέραμε, πρέπει να τα καταφέρουμε και ΤΩΡΑ!  Ελπίζουμε η κοινή λογική και η συνείδηση του κινδύνου που όλοι διατρέχουμε αλλά και η πραγματικότητα που ζούμε να πείσουν και τους πλέον δύσπιστους να συμμορφωθούν.

Πιστεύουμε ότι όλοι μας θα ακολουθήσουμε ακόμα πιο υπεύθυνα τις οδηγίες για να μπορέσουμε αυτά τα, έτσι κι αλλιώς, «δύσκολα Χριστούγεννα» να τα γιορτάσουμε τουλάχιστον ήσυχα!

@ Έλευση Κινητής Μονάδας ελέγχου

Παράλληλα, γίνεται γνωστό ότι την προσεχή Κυριακή (13/12) θα μεταβούν στην Σίφνο δύο κλιμάκια του ΕΟΔΥ για δειγματοληπτικές εξετάσεις με την μέθοδο του drive through… Και ο Δήμος δίνει τις σχετικές οδηγίες για το χρόνο και το τόπο των εξετάσεων

«Σας γνωρίζουμε ότι  την Κυριακή 13.12.2020, από τις 12:00  έως τις 16:00, δύο Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, θα πραγματοποιήσουν, σε συνεργασία με το Δήμο Σίφνου, δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), στο χώρο του δημοτικού πάρκινγκ στην Απολλωνία (ΜΑΡΟΥΣΑ).

Οι πολίτες που θα προσέλθουν θα πρέπει να γνωρίζουν τον Α.Μ.Κ.Α. τους (Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλειας) και να έχουν απαραίτητα μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους.

Προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, η δειγματοληψία θα γίνεται μέσα από το όχημα του κάθε πολίτη. Επισημαίνουμε ότι με τη μέθοδο αυτή δεν υπάρχει καθυστέρηση και αναμονή.

Για τη μετακίνησή σας στο χώρο διεξαγωγής των δειγματοληπτικών ελέγχων  θα πρέπει να αποστείλετε  sms με τον αριθμό 1 στο 13033. Παρακαλούμε για την ανταπόκρισή σας & για την τήρηση όλων των οδηγιών.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Έργα συντήρησης και βελτίωσης στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης

Έργα συντήρησης και βελτίωσης στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης στη πόλη της Νάξου - Τι αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος

Blue Star Ferries: Εκτακτο δρομολόγιο απόψε (22:00) του Paros με προορισμό την Πάρο

Εκτακτο δρομολόγιο σήμερα (11/04. 22:00) από τον Blue Star Paros στη γραμμή Πειραιάς - Πάρος και επιστροφή

Καθολική Εκκλησία – Επισκοπή Σύρου: Δεκτή παραίτηση του Σεβασμιώτατου Πέτρου, ποιος είναι ο διάδοχος

Εγινε δεκτή από τον Πάπα η παραίτηση που υπέβαλε ο Σεβασμιώτατος Πέτρος Στεφάνου - Νέος Επίσκοπος, ο Σεβασμιώτατος Σεβαστιανός Ροσσολάτος.

Λεονταρίτης – Φολέγανδρος: Σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή αθλητικού πάρκου

Ο Γιώργος Λεονταρίτης - χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων - έδωσε στη δημοσιότητα πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη των εργασιών στο αθλητικό πάρκο στην Φολέγανδρο

Πάρος: Διπλή διεθνής διάκριση από την American Express Travel και τo Forbes

Η Πάρος επιλέγεται ως μοναδικός Ελληνικός προορισμός για το 2025 από την American Express Travel και προβάλλεται από το “Forbes”

Φάρος του Αλυκού: Προετοιμάζεται, ανοίγει αύριο (12/04) τις πόρτες του και μας περιμένει

Σάββατο 12 Απριλίου και ο "Φάρος του Αλυκού" ανοίγει τις πύλες του... Πως μπορείτε να κάνετε κράτηση

Σαντορίνη: Έγινε το 1ο σεμινάριο «Γνωριμία με τη Σαντορίνη: ο Τόπος, ο Χρόνος, οι Άνθρωποι». Στις 7 Μαΐου το επόμενο

Περισσότεροι από εκατό ενδιαφερόμενοι ανταποκρίθηκαν στη πρόσκληση του Δήμου Θήρας και παρακολούθησαν σχεδιασμένες εισηγήσεις.

Γιάννης Βασαλάκης: “1896 – Το παρασκήνιο γύρω από τη νίκη του Σπύρου Λούη”

H νίκη του Σπύρου Λούη, o πρώτος μαραθωνοδρόμος που τερμάτισε ποτέ στο Καλλιμάρμαρο Χαρίλαος Βασιλάκος και το παρασκήνιο γύρω από αυτόν τον Μαραθώνιο

Κικίλιας: Ερχεται διαγωνισμός άγονων γραμμών 4ετους διάρκειας

Βασίλης Κικίλιας: Κλειστός διαγωνισμός 4 χρόνων για τις άγονες γραμμές - Τι είπε για λιμενικά Τέλη και υποδομές

Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί: Εκπτώσεις έως 50% σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για μετακινήσεις

Πάσχα: Εκπτώσεις έως 50% σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – Σε ποιες εταιρείες

Νάξος: Νεκρός εντοπίστηκε 62χρονος, έπεσε σε χαράδρα

Νάξος: 62χρονος εντοπίστηκε νεκρός μετά από πτώση σε χαράδρα

Πάσχα – Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια: Κι όμως για τη Νάξο η μείωση αγγίζει το -13% (πίνακες)

Στο τραπέζι βρίσκεται η πιθανή αύξηση τη θερινή περίοδο, με φόντο τις αλλαγές στη χρήση καυσίμων και τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας και των ακτοπλοϊκών εταιριών.

Βασ. Φλεριανός: “Περισσότερες από 150 γυναίκες κυρίως στην ορεινή Νάξο έκαναν δωρεάν μαστογραφίες” (video)

Ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας Βασίλης Φλεριανός σε έναν μίνι απολογισμό για την πορεία της Κινητής Μονάδας Μαστογραφίας που βρέθηκε στη Νάξο (video)

Δωδεκάνησα – Αρκιοί: Διώχνουν τους κατοίκους επικαλούμενοι το … Οθωμανικό Δίκαιο

Έγγραφο-ντροπή του Υπουργείου Οικονομικών προς κάτοικο των Αρκιών Δωδεκανήσου αμφισβητεί το 2025 την νομιμότητα αγοραπωλησίας που έγινε το 1991 με αναφορές στον ...Σουλειμάν τον Μεγαλοπρεπή

Aegean Air: Προσφέρει δυνατότητα αλλαγής ή ακύρωσης εισιτηρίων λόγω της απεργίας την 9η Απριλίου

Ευελιξία για τα ταξίδια στις 9/4 μέχρι να οριστικοποιηθεί η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Seajets: Εκτακτη δρομολόγηση Μεγάλη Πέμπτη του “Champion Jet 1”

Με βάση την σχετική ενημέρωση από το ταξιδιωτικό πρακτορείο Passenger στη Νάξο, θα υπάρξει έκτακτη δρομολόγηση του Champion Jet 1 - Πότε;

Σεισμική ακολουθία – Κυκλάδες: “Το επίπεδο των κρατήσεων χειρότερα και από τον κορωνοϊό”

Πάσχα: Πώς επηρεάζουν σεισμοί και πλημμύρες τις κρατήσεις στα τουριστικά νησιά με επίκεντρο τις Κυκλάδες

Κικίλιας: Μείωση 50% των λιμενικών τελών σε προσπάθεια συγκράτησης των τιμών στα ακτοπλοϊκά

Β. Κικίλιας: «Η μείωση κατά 50% των λιμενικών τελών, συνεισφέρει στην προσπάθεια συγκράτησης των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια»

Express Skopelitis: Παράταση στη .. παράταση και έλευση την Μεγάλη Εβδομάδα

Παρατείνεται η .. παράταση ακινησίας του Express Skopelitis - Την Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται να επιστρέψει στην ρουτίνα του

Νάξος – Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή η Ειρήνη Μαστοροπούλου – Ναυπλιώτη

Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Σύλλογο Φιλωτιτών Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία