Πέμπτη, 5 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΚυκλάδες - ΠΟΕΔΗΝ: Κρούσματα και ξενοδοχεία καραντίνας, αυτή είναι η αλήθεια

Κυκλάδες – ΠΟΕΔΗΝ: Κρούσματα και ξενοδοχεία καραντίνας, αυτή είναι η αλήθεια

|

«Όπως μας ενημερώνουν οι συνάδελφοι σε αρκετά νησιά των Κυκλάδων τα θετικά περιστατικά παραμένουν με συμπτώματα στα σκαλιά των κέντρων υγείας αρκετές ώρες μέχρι να υπάρξει μέριμνα για τη φιλοξενία τους” – Η αναφορά της ΠΟΕΔΗΝ για όσα γίνεται στις Κυκλάδες 

Μία «αφάνταστη ταλαιπωρία» των ασθενών Covid-19 στα ελληνικά νησιά όπου τα κρούσματα κορονοϊού αυξάνονται σημαντικά τις τελευταίες μέρες κάνει λόγο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) σε δηλώσεις του τη Δευτέρα (19/7), λόγω της κακής κατάστασης των υγειονομικών δομών στις Κυκλάδες και όχι μόνο.

«Εξαγγέλθηκε το σχέδιο “γαλάζια ελευθερία” που σύμφωνα με τις εξαγγελίες ο εμβολιασμός των μόνιμων κατοίκων των νησιών εξασφάλιζε ως covid-19 free τα νησιά. Όμως δεν ελήφθη υπόψιν ότι τα νησιά γεμίζουν από εποχικούς εργαζόμενους και τουρίστες που είναι ανεμβολίαστοι και μεταδίδουν τον ιό. Τα επισημάναμε εγκαίρως αλλά δεν εισακουστήκαμε», λέει χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Επιπλέον, «ξεχάστηκαν τελείως βασικά μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού όπως η ιχνηλάτιση, ειδικά στην αρχή του καλοκαιριού, η τήρηση μέτρων ατομικής προστασίας, η ενίσχυση με προσωπικό – εξοπλισμό των υγειονομικών μονάδων των νησιών», ενώ οι αρμόδιοι «δεν φρόντισαν να ορίσουν ούτε καν ξενοδοχεία καραντίνας στα νησιά λόγω, της πεποίθησης που είχαν ότι επιτευχθεί η ανοσία των νησιών», καταγγέλλει.

Όσα μεταφέρει ακολούθως ο συνδικαλιστής, είναι ενδεικτικά της κρίσιμης κατάστασης, παρότι τα περιστατικά που αναφέρονται δεν είναι «βαριά», σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ: «Όπως μας ενημερώνουν οι συνάδελφοι σε αρκετά νησιά των Κυκλάδων τα θετικά περιστατικά παραμένουν με συμπτώματα στα σκαλιά των κέντρων υγείας αρκετές ώρες μέχρι να υπάρξει μέριμνα για τη φιλοξενία τους.

Τις τελευταίες ημέρες πολλαπλασιάστηκαν τα θετικά κρούσματα, ευτυχώς χωρίς να υπάρχουν βαριά περιστατικά που να χρειάζονται αεροδιακομιδή ή νοσηλεία. Συγκεκριμένα:

Μύκονος: Τα θετικά περιστατικά κορονοϊού που διαγιγνώσκονται στο κέντρο υγείας αυξήθηκαν. Την περασμένη εβδομάδα διέγνωσαν 15 κρούσματα την ημέρα. Το ξενοδοχείο καραντίνας 25 κλινών είναι γεμάτο και τα θετικά περιστατικά περιμένουν ώρες έξω από τα σκαλιά του κέντρου υγείας με συμπτώματα. Στο κέντρο είναι μόνο 7 νοσηλευτές με πολλές ακάλυπτες βάρδιες.

Πάρος: Κάθε ημέρα διαγιγνώσκονται 30 με 40 θετικά κρούσματα. Χθες 39. Το ξενοδοχείο καραντίνας 30 κλινών γέμισε. Ταλαιπωρούνται αφάνταστα οι ασθενείς με συμπτώματα μέχρι να βρεθεί χώρος να φιλοξενηθούν ή να τους παραλάβει ελικόπτερο για μεταφορά. Υπηρετούν μόνο 9 άτομα στη νοσηλευτική υπηρεσία.

Τήνος: Είναι ελεγχόμενα τα περιστατικά. Ένα με δύο την ημέρα. Ακόμη δεν υπάρχει ανάγκη για ξενοδοχείο καραντίνας. Το κέντρο υγείας δεν διαθέτει μοριακό αναλυτή.

Σαντορίνη: Σήμερα συρρέουν άτομα για τεστ κορονοϊού. Ξενοδοχεία καραντίνας υπάρχουν και στο νοσοκομείο νοσηλεύονται ένα με δύο περιστατικά. Στο νοσοκομείο εντοπίζονται κάθε ημέρα περί τα 10 θετικά κρούσματα.

Ίος: Στο κέντρο Υγείας εντοπίζονται περί τα 5 θετικά κρούσματα την ημέρα. Βρέθηκε πια ξενοδοχείο καραντίνας 60 κλινών και ομαλοποιήθηκε η κατάσταση».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πάρος – Παροικιά: Οι επιχειρηματίες Εστίασης κατεβάζουν ρολά αύριο Πέμπτη (05/06)

"Κλείνουμε γιατί αλλιώς θα μας κλείσουν" – Η απεργία ως κραυγή αγωνίας για τη νομιμοποίηση των παραλιακών χώρων και τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων

Cine Naxos Open: Το καλοκαίρι ξεκινά με… “Επικίνδυνες Αποστολές”

Η θερινή σεζόν στη Νάξο ανοίγει επίσημα την Πέμπτη 5 Ιουνίου με την ταινία περιπέτειας "Mission: Impossible – The Final Reckoning"!

Επιστροφή στη δράση για τους τελικούς της Basket League

Ολοκληρώθηκαν οι κρίσιμες συναντήσεις στο γραφείο του Αν. Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση – Στόχος η ομαλή ολοκλήρωση του πρωταθλήματος

Μύκονος: Ο Γιάννης Βρούτσης παρουσιάζει την αναβάθμιση του γηπέδου στον Κόρφο

Με την παρουσία Ολυμπιονικών και σπουδαίων αθλητών, η Μύκονος σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τις αθλητικές της υποδομές

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου

Συγκροτήθηκε σε σώμα η νέα διοίκηση – Πρόεδρος ο Κωνσταντίνος Μαστρογιαννόπουλος

Γιάννης Πολυχρονάκος: «Η κυβέρνηση εγκατέλειψε τη δημόσια υγεία στα νησιά»

‘’ Μια κυβέρνηση που διαλύει τη δημόσια υγεία στα νησιά και προκαλεί τους πολίτες - Η αλήθεια για το νοσοκομείο της Ρόδου.’’

Από το παρελθόν στο μέλλον: Το Ιστορικό Αρχείο Θήρας & Θηρασιάς στη διάθεση του κοινού

Μια σημαντική πολιτιστική πρωτοβουλία εγκαινιάζεται στις 9 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Αρχείων – Έκθεση τεκμηρίων και παρουσίαση ηλεκτρονικού καταλόγου

Φίλιππος Φόρτωμας: «Η Ελλάδα έχει ανάγκη τα παιδιά της»

Σημαντική κοινή συνεδρίαση για την επιστροφή των Ελλήνων του εξωτερικού με πρωτοβουλία του βουλευτή Κυκλάδων και προέδρου της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς

Η Ηρακλειά αποκτά το δικό της «ψηφιακό σπίτι»

Ο Φάνης Γαβαλάς παρουσιάζει την επίσημη πλατφόρμα προβολής του νησιού – Ένα εγχείρημα για τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες της Ηρακλειάς

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

«Αχ πανάθεμά σε Αθήνα»: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδά για τα νησιά και τη νοσταλγία (video)

Μια νέα νησιώτικη μελωδία-ύμνος από τον μετρ του Αιγαίου, με τη συμμετοχή της οικογένειας Κονιτοπούλου (video)

Κυκλάδες – “Μαριέττα Γιαννάκου”: Ξεκινά η ανακαίνιση 17 σχολείων μέσω του προγράμματος (πίνακας)

Υπογράφηκε η σύμβαση για την υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων σε 426 σχολικές μονάδες πανελλαδικά – Εργασίες και σε σχολεία Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Σύρου, Τήνου, Θήρας και Ίου

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

«Wellness Talk» με την Ελένη Πετρουλάκη στη Νάξο

Το Σάββατο 31 Μαΐου στις 19:00, στον πολυχώρο του ξενοδοχείου Green Village Naxos, η κορυφαία Ελληνίδα wellness coach Ελένη Πετρουλάκη παρουσιάζει τους στόχους του Central Studio Pilates & Fitlab

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας