Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΚυκλάδες - Μήλος (Ο.Ε.Δι.Μ.): Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών...

Κυκλάδες – Μήλος (Ο.Ε.Δι.Μ.): Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για πολίτες

|

Ομάδα Εθελοντών Διασωστών Μήλου..5ο Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών  στην Μήλο το περασμένο Σαββατοκύριακο (26 – 27 Μαρτίου) αφιερωμένο στη μνήμη του Οδυσσέα Κυριακόπουλου 

“…. Ήταν μεγάλη η χαρά μας να έχουμε 4 μαθητές Λυκείου ανάμεσα στους εκπαιδευόμενους και ευχόμαστε στα επόμενα σεμινάρια να είναι ακόμα πιο θερμή η συμμετοχή εφήβων καθώς η νεολαία αποτελεί την συνέχεια της κοινωνίας μας και συντελεί στην ανάπτυξη της….”

Αυτό αναφέρε ανάμεσα στα άλλα, το δελτίο Ενημέρωσης από την Ομάδα Εθελοντών Διασωστών Μήλου… Αφορμή; Η ολοκλήρωση του 5ου Σεμιναρίου Πρώτων Βοηθειών που έγινε στην Μήλο το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε (26 – 27 Μαρτίου) και στο οποίο εκτός των άλλων τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμην του εκλιπόντος Οδυσσέα Κυριακόπουλου, που έφυγε από τη ζωή πρόσφατα (20/03). Μάλιστα, το 5ο σεμινάριο ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του… 

Αναλυτικά το δελτίο Ενημέρωσης (από την Ομάδα Εθελοντών Διασωστών Μήλου) αναφέρει: 

“Ολοκληρώθηκε το 5ο Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για πολίτες το Σαββατοκύριακο 26-27/03/22. Οι γνώσεις που μας παρείχαν οι απεσταλμένοι εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τμήματος Πειραιά ήταν πραγματικά πολύτιμες. 

Ήταν μεγάλη η χαρά μας να έχουμε 4 μαθητές Λυκείου ανάμεσα στους εκπαιδευόμενους και ευχόμαστε στα επόμενα σεμινάρια να είναι ακόμα πιο θερμή η συμμετοχή εφήβων καθώς η νεολαία αποτελεί την συνέχεια της κοινωνίας μας και συντελεί στην ανάπτυξη της.

Ένα θερμό ευχαριστώ στους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κα Αθανασάκη Στέλλα και κο Πανταζόπουλο Νικο. Είναι δύο εξαιρετικοί εκπαιδευτές και μας μετέδωσαν μέσα σε 12 ώρες, τις γνώσεις τους για τη διάσωση, την παροχή πρώτων βοηθειών και το αίσθημα της ανιδιοτελούς προσφοράς.

Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους συμμετείχαν στο σεμινάριο και δεσμευόμαστε να οργανώνουμε το σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για όσα χρόνια οι συμπολίτες μας θα επιθυμούν να λαμβάνουν αυτές τις πολύτιμες γνώσεις, που μπορούν να σώσουν μία ζωή.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορηγούς μας που μας στήριξαν:

– ΟΡΥΜΗΛ Α.Ε.

– Imerys S.A.

– Συνεδριακό Κέντρο Μήλου “Γ. Ηλιόπουλος”

– Seajets

– Riva travel

– Giourgas rent a car

– Ξενοδοχείο Αγνάντι

– Αρτοποιήματα και άλλα

– π-design

– Alfa Market

– Βιβλιοπωλείο “Τερέζα Μικέλη”

– Ταβέρνα “Ζυγός”

Πριν την έναρξη του σεμιναρίου, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή εις μνήμην του εκλιπόντος Οδυσσέα Κυριακόπουλου, που μας άφησε τόσο ξαφνικά στις 20/03/2022.

Τα μέλη της Ομάδας Εθελοντών Διασωστών Μήλου θέλοντας να αποδώσουμε ιδιαίτερη μνεία στον Οδυσσέα Κυριακόπουλο, αφιερώνουμε το σεμινάριο αυτό στη μνήμη του μεγάλου υποστηρικτή μας.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκλογική διαδικασία και κινηματογραφική προβολή στην Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου

Τα μέλη καλούνται να δηλώσουν υποψηφιότητα έως την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή.

SEAJETS και Δήμος Αλοννήσου ένωσαν δυνάμεις για την υγεία των νησιωτών

Παιδιά και ενήλικες εξετάστηκαν δωρεάν από 13 διαφορετικές ειδικότητες, με στόχο τη θωράκιση της υγείας στο νησί.

Από τη Μαρία Κάλλας στο ψηφιακό ευρώ – Η νέα εποχή του κοινού νομίσματος

Στα 5 ευρώ θα απεικονίζεται η «La Divina», ενώ το ευρώ θα συνεχίσει να αναγράφεται και στα ελληνικά

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο βουνό του Ζα μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα: Μήνυση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κατά της “Κίνησης Πολιτών”

Η Δημοτική Επιτροπή αποφάσισε την άσκηση μήνυσης για ψευδή καταμήνυση, δυσφήμηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων – Αντιδράσεις μετά το Δελτίο Τύπου της Κίνησης «Σώστε τις Παραλίες της Νάξου».

Στο 16ο φεστιβάλ Ελληνικού μελιού και προϊόντων μέλισσας η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Η Περιφέρεια δίνει βήμα στους παραγωγούς του Νοτίου Αιγαίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, 5–7 Δεκεμβρίου 2025.

Η Σύρος γίνεται σκηνικό δημιουργικού τουρισμού με ένα μοναδικό “κυνήγι θησαυρού”

Ένα διαδραστικό διήμερο με δώρα και εμπειρίες δημιουργικού τουρισμού, από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων και το πρόγραμμα ENERDECA.

Νάξος – Θερινά Εργαστήρια: «Από το Χάος …στη Δημιουργία του Κόσμου»

Παιδική θεατρική παράσταση στο Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης» – Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, στις 20:00.

Forbes: Η Οία της Σαντορίνης στα 50 πιο όμορφα χωριά του κόσμου

Στη λίστα με τα 50 πιο όμορφα χωριά του κόσμου ξεχωρίζουν οι ευρωπαϊκοί προορισμοί, με την Οία να εκπροσωπεί την Ελλάδα.

Naxos Medical: Πρόληψη και Ολιστική Φροντίδα με Ιατρείο Μαστού & Πλαστική Χειρουργική

Για τρίτη συνεχή χρονιά, το Naxos Medical φέρνει στη Νάξο εξειδικευμένες υπηρεσίες που ξεπερνούν τα συνηθισμένα, καλύπτοντας κρίσιμες ανάγκες υγείας και αισθητικής αποκατάστασης.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Το «Τσικάλι» της Νάξου: Εκεί όπου το μαγειρείο γίνεται εμπειρία

Σπιτικά φαγητά, ντόπιες πρώτες ύλες και η τέχνη του σεφ Διομήδη Ανέστη σε ένα μαγειρείο που μυρίζει Ελλάδα και θαλασσινή αύρα Αιγαίου.

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902