Τρίτη, 3 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΚυκλάδες - Λεονταρίτης: Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ

Κυκλάδες – Λεονταρίτης: Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ

|

Τι συζήτησαν Λεονταρίτης – Παπαευσταθίου για το ΕΚΑΒ στο Νότιο Αιγαίο 

Τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Νικόλαο Παπαευσταθίου υποδέχθηκε χθες Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου στο γραφείο του ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Παπαευσταθίου στη Σύρο για την πραγματοποίηση προγραμματισμένης άσκησης ελέγχου επιχειρησιακής ετοιμότητας του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε μια εκτενής συζήτηση σχετικά με τη λειτουργία του ΕΚΑΒ στις Κυκλάδες.

Σε εκατέρωθεν δηλώσεις που ακολούθησαν μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Παπαευσταθίου ανέφερε:

«Με τη σημερινή μου επίσκεψη επιβεβαιώνεται ακόμη μία φορά η εξαιρετική συνεργασία και υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε ό, τι αφορά τη λειτουργία του ΕΚΑΒ.

Τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τόσο την στελέχωση όσο και τις προοπτικές ανάπτυξης τομέων του ΕΚΑΒ μετά από προσλήψεις προσωπικού, καθώς επίσης και ζητήματα εξοπλισμού με νέα ασθενοφόρα και υλικό εξοπλισμού.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, όσο και τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργο Λεονταρίτη, γιατί είναι συνεχώς αρωγοί στην προσπάθειά μας να βελτιώσουμε τη λειτουργία του ΕΚΑΒ στο Νότιο Αιγαίο».

Ακολούθως, ο κ. Λεονταρίτης δήλωσε σχετικά:

«Από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, ο τομέας της υγείας ήταν στις προτεραιότητές μας.

Στο πλαίσιο αυτό έχουμε συνδράμει οικονομοτεχνικά με όλες μας τις δυνάμεις και το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Όσον αφορά το ΕΚΑΒ γνωρίζουμε ότι αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες του συστήματος υγείας και η λειτουργία του δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας σε όλους τους νησιώτες.

Η μέχρι σήμερα άριστη συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ΕΚΑΒ θα συνεχιστεί με στόχο την περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας.

Ευχαριστώ τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Νικόλαο Παπαευσταθίου για την μέχρι σήμερα προσφορά του σε αυτόν τον δύσκολο τομέα και για τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλει για την αναβάθμιση του ΕΚΑΒ στην περιοχή μας».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες μέσω τηλεϊατρικής από το Νοσοκομείο Σύρου

Νέες ειδικότητες διαθέσιμες σε συνεργασία με τη 2η Υ.ΠΕ. – Εξυπηρέτηση χωρίς μετακινήσεις για κατοίκους των Κυκλάδων

Η Νάξος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με δράσεις σε Xώρα και Απείρανθο

Εκπαιδευτικά εργαστήρια, παραμύθια, τέχνη και τεχνολογία για μικρούς και μεγάλους στη Χώρα και την Απείρανθο

2ο Αμοργιανό Φεστιβάλ: «Αμοργός και Τρίπολη συναντιούνται στη μνήμη και στον πολιτισμό»

Αμοργός και Τρίπολη ενώνουν πολιτισμό, ιστορική μνήμη και παραδοσιακή τέχνη σε ένα τριήμερο εκδηλώσεων από 7 έως 9 Ιουνίου

Μαθαίνουμε να σώζουμε ζωές: Σεμινάρια ναυαγοσωστικής για μαθητές στην Πάρο

Δράση εθελοντικής εκπαίδευσης από τον Δήμο Πάρου και την Uni–Pharma στο πλαίσιο της καμπάνιας «Ασφάλεια στο Νερό»

Σε Σίφνο και Φολέγανδρο ο Φίλιππος Φόρτωμας

Και στα δύο νησιά είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες και τις τοπικές αρχές και να συμμετέχει σε εορτασμούς και εκδηλώσεις.

«Φίλεμα 2025»: Η Αντίπαρος γιορτάζει γεύσεις, παράδοση και φιλοξενία

Το 4ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Πολιτισμού προσκαλεί επιχειρήσεις και επισκέπτες στο Κάστρο το Σάββατο 7 Ιουνίου

Η Σαντορίνη λέει «όχι» στα πλαστικά!

Το Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης και η Lidl Ελλάς ενώνουν δυνάμεις για καθαρισμούς ακτών και βυθού στο νησί

Νάξος – Καστράκι: Στις κορυφαίες παραλίες της Ευρώπης σύμφωνα με τον “The Guardian”

Οι αναγνώστες της βρετανικής εφημερίδας ενθουσιάζονται με το Καστράκι και τη λευκή του άμμο – Διεθνείς διακρίσεις για τη Νάξο ως βιώσιμο προορισμό

Δωδεκάνησα – Ρόδος: Ισχυρός Σεισμός 5.8 R τα ξημερώματα

Εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Ρόδου - Αισθητός και σε πολλές περιοχές της Τουρκίας, αλλά και στην Κρήτη - «Δεν θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην επιφάνεια, δεν θα υπάρξει τσουνάμι», δήλωσε ο Λέκκας

Νάξος: Σε κίνδυνο ο ξύλινος πεζόδρομος του Αγίου Νικολάου

Παρά τις επίσημες προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα, παραμένει ακάλυπτος ο περίπατος στην Αγία Άννα – Έκκληση κατοίκων για παρέμβαση

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος: Αναβολή στη συζήτηση για τις θερινές οικοδομικές εργασίες, παράταση διαβούλευσης έως 10 Ιουνίου

Δεν θα ισχύσει από φέτος η ρύθμιση για περιορισμούς στις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Συνάντηση διαβούλευσης με οικοδόμους και νέα προθεσμία για προτάσεις.

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος – Αεροδρόμιο: Πραγματοποιήθηκε νυχτερινή αεροδιακομιδή με τα νέα φορητά φώτα

Ένα 24ωρο μετά την τοποθέτηση του προσωρινού φωτισμού, το νησί απέκτησε ξανά τη δυνατότητα νυχτερινής αερομεταφοράς ασθενών με ελικόπτερα AW-109

«Αχ πανάθεμά σε Αθήνα»: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδά για τα νησιά και τη νοσταλγία (video)

Μια νέα νησιώτικη μελωδία-ύμνος από τον μετρ του Αιγαίου, με τη συμμετοχή της οικογένειας Κονιτοπούλου (video)

Νάξος: Δυναμική παρέμβαση εργαζομένων και αναβολή της συζήτησης για απαγόρευση οικοδομικών εργασιών το καλοκαίρι

Μετά από κινητοποίηση της Επιτροπής Εργαζομένων στις Κατασκευές, η Δημοτική Αρχή Νάξου υποχρεώθηκε να αποσύρει το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο