Τετάρτη, 20 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΥγείαΚυκλάδες - εμβόλια: Περάσαμε το 35% του πληθυσμού που έχει κάνει έστω...

Κυκλάδες – εμβόλια: Περάσαμε το 35% του πληθυσμού που έχει κάνει έστω και μία δόση

|

Σχεδόν 6.500 εμβολιασμοί έγιναν το τελευταίο 48ωρο στις Κυκλάδες – Το μήνυμα του αντιδημάρχου Τουρισμού Βαγγέλη Κατσαρά – Στους 45.584 οι εμβολιασμένοι στις Κυκλάδες έστω και με τη μία δόση – Σε ποια νησιά έχουμε προβάδισμα 

«Oσο και να μας δυσκολεύουν οι καθυστερήσεις της Johnson & Johnson, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός είναι τέτοιος που  δεν ανοίγουν ραντεβού αν δεν είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε τις παραδόσεις. Για όλα τα σενάρια υπάρχει Plan B, αν δεν έρθουν. Πάντα προσαρμοζόμαστε στις παραδόσεις. Αρχές Ιουνίου θα έχουμε 69 νησιά με πολύ καλό ποσοστό συμμετοχής εμβολιασμού, μεγαλύτερο από την υπόλοιπη χώρα. Είμαστε σε ένα πολύ καλό σημείο. Πιστεύουμε ότι δε θα έχουμε πρόβλημα». Ποιος το λέει αυτό; Μα ο ισχυρός άνδρας του προγράμματος “Γαλάζια Ελευθερία”, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους όταν και βρέθηκε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ… 

Τι γίνεται όμως στις Κυκλάδες; Από την περασμένη  Δευτέρα 17 Μαϊου έχει ενεργοποιηθεί η εμβολιαστική γραμμή με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson στα μεγάλα νησιά (άνω των 10.000 κατοίκων) και εδώ έχουμε την Σύρο, Νάξο, Σαντορίνη, Μύκονο και Πάρο. Πρόσφτα είδαμε τον Επαρχο Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Αμοργού Γιάννη Μαργαρίτη να λαμβάνει το εμβόλιο , το Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανό μέσω εκπομπής στην Ελληνική Τηλεόραση να κάνει έκκληση για την ανάγκη μαζικού εμβολιασμού. Και χθες, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου (Κατσαράς, Σιδερής και Μαυρομμάτης) έκαναν το εμβόλιο με τον κο Κατσαρά να αναφέρει στην σελίδα του στα social media “ Ο εμβολιασμός ειναι ευθύνη όλων μας για σύντομη επιστροφή στην κανονικότητα!!! Ευχαριστούμε πολυ το νοσηλευτικό ιατρικό και διοικητικό προσωπικό για την άψογη εξυπηρέτηση όλων των συμπολιτών μας!!!”


 

Πόσα όμως είνα τα νησιά, στα οποία οι κάτοικοί τους έχουν κάνει και τα δύο εμβόλια. Τα τέσσερα των Μικρών Κυκλάδων (Δονούσα, Ηρακλειά, Σχοινουσα, Κουφονήσια), Ανάφη, Θηρασιά, Κίμωλος, Σίκινος, Φολέγανδρος,ενώ έως τέλος Μαΐου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί σε: Σίφνο, Κέα, Ίο, Αμοργό, Κύθνο, Σέριφο,  Αντίπαρο, Ανδρο, Τήνο, και Μήλο. Ενώ αργότερα θα δούμε τι γίνεται και με τα μεγάλα…   

Ποια είναι η εικόνα που έχουμε έως τώρα με βάση τις αναφορές από το Υπουργείο Υγείας; Το τελευταίο διήμερο πραγματοποιήθηκαν 6.453 εμβολιασμοί (με βάση τα εννέα εμβολιαστικά κέντρα που έχουμε) και είναι χαρακτηριστικό ότι όλη αυτή η εβδομάδα τρέχει με +3000 εμβολιασμούς σε ημερήσια βάση.. Συνολικά έχουμε περάσει τους 74.000 εμβολιασμούς (74.352 για την ακρίβεια) εκ των οποίων οι 45.584 ανήκουν στην 1η δόση (χθες έγιναν 1962) και οι 28.768 στη δεύτερη δόση (1.138 χθες)… Οπότε; Εχουμε κάλυψη του 26,5% όσον αφορά τη 2η δόση στον πληθυσμό των Κυκλάδων και 35% για την 1η δόση… Εντυπωσιακή βελτίωση μέσα σε μερικές ημέρες… 

Οσο για το τι είδαμε ανά Περιφερειακή Ενότητα;  Το ευχάριστο είναι ότι έχουμε τρεις ΠΕ (Θήρας – Σύρου και Πάρου) που είχαν χθες περισσότερους από 300 εμβολιασμούς (η Κέα – Κύθνος από την άλλη έμεινε στους 50)…  Από εκεί και πέρα, οι ΠΕ Θήρας και Μήλου έχουν περάσει το όριο των 11.000 εμβολιασμών, ενώ στον αντίποδα η ΠΕ Μυκόνου είναι οριακά πάνω από τους 4000 εμβολιασμούς. 

Που έγιναν οι περισσότεροι εμβολιασμοί; Οπως είπαμε σε ΠΕ Θήρας (395), Πάρου (351) και Σύρου (340), ενώ στην “ουρά” ήταν η ΠΕ Κέας – Κύθνου (μόλις 50) και η ΠΕ Τήνου (192) 

Στην 1η δόση. Οι περισσότεροι εμβολιασμοί έχουν γίνει έως τώρα έχουν γίνει στις Περιφερειακές Ενότητες Θήρας (7.653), Μήλου (7.045), Σύρου (6.750) και Νάξου (6.219) ενώ οι λιγότεροι σε Μύκονο (2.633),  Κέα – Κύθνο (2.992) και Τήνου (3.869). Στην χθεσινή ημέρα, οι περισσότεροι εμβολιασμοί 1ης δόσης έγιναν σε ΠΕ Θήρας (370), Σύρου (298), Πάρου (268) και Νάξου (254), ενώ οι λιγότεροι σε Κέα – Κύθνο (44), Μήλου (155) και Τήνου (168) 

Οσον αφορά την 2η δόση, οι περισσότεροι εμβολιασμοί ανά Περιφερειακή Ενότητα έχουν γίνει σε Θήρα (5.778), Σύρου (4.232) Μήλου (4.152) και Νάξου (3.982), ενώ τους λιγότερους σε Τήνο (1.711), Ανδρο (1.875), Κέα – Κύθνο (2.032) και Μυκόνου (2.037). Η χθεσινή ημέρα; Οι περισσότεροι σε Σύρο (277), Θήρα (245), Πάρο (242) και οι λιγότεροι σε  Κέα – Κύθνο (6), Τήνου (24) και Ανδρου (38).

Δείτε αναλυτικά τι έγινε τις τελευταίες 48 ώρες στις εννέα Περιφερειακές Ενότητες…


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Λέσβος: 57χρονος ομολόγησε τέσσερις εμπρησμούς ανήμερα Δεκαπενταύγουστου

Ο δράστης έβαλε φωτιές σε χωράφια, σε υπαίθριους χώρους και σε νταλίκα με ζωοτροφές – Επικαλέστηκε αντεκδίκηση και «θολωμένη σκέψη».

Β. Κικίλιας: «Η ασφάλεια των επιβατών είναι αδιαπραγμάτευτη» – Αυστηροί έλεγχοι και πρόστιμα στα πλοία

Μετά από παράβαση σε πορθμειακή γραμμή, το Υπουργείο Ναυτιλίας προχωρά σε εντατικούς ελέγχους και αυστηρές κυρώσεις για τη φόρτωση οχημάτων στα πλοία.

Νάξος – Δαμαριώνας: Μουσικό αφιέρωμα (23/08) στον αξέχαστο Γιώργο Μπίλη (αφίσα)

Ο Σύλλογος Δαμαριωτών τιμά τον αξεπέραστο Γιώργο Μπίλη (Γεώργιο Τσιμπλάκη), τον στιχοπλόκο και συνθέτη της νησιώτικης σάτιρας, με μια βραδιά γεμάτη μουσική και χορό.

Νάξος: 3χρονο αγοράκι κινδύνευσε σε πισίνα ξενοδοχείου

Σώθηκε χάρη στην άμεση παρέμβαση παρευρισκόμενων – Ερωτήματα για την απουσία ναυαγοσώστη και τι προβλέπει ο νόμος.

Σύρος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη «Λευκή Νύχτα» του Σαββάτου 23 Αυγούστου (αφίσα)

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού Σταματίου Πρωίου από τις 19:00 έως τις 24:00 – Ανακοίνωση του Δήμου Σύρου Ερμούπολης.

Σαβίνα Γιαννάτου & Σπύρος Μάνεσης στο Φεστιβάλ Νάξου, μία μουσική συνάντηση στο Πύργο Μπαζαίου

Την Πέμπτη 21 Αυγούστου, στις 21:30, η διεθνώς καταξιωμένη ερμηνεύτρια και ο ταλαντούχος πιανίστας ενώνουν φωνή και πιάνο σε ένα μοναδικό ταξίδι μελωδιών από τη Μεσόγειο και πέρα.

Επιδόματα χιλιάδων ευρώ στους υπαλλήλους της Βουλής, oι πυροσβέστες στις φλόγες, αλλά εκτός «βαρέων και ανθυγιεινών»

Η Βουλή ενέκρινε επιδόματα έως 4.000€ για τους υπαλλήλους της. Οι εποχικοί πυροσβέστες απαντούν με οργή: «Σας παραδίδουμε στη χλεύη της κοινωνίας».

Νάξος: Η Ελένη Σαλτερή – Γρατσία παρουσιάζει τα δύο νέα της βιβλία στο Δαμαριώνα

Την Κυριακή 24 Αυγούστου στο “Ανδρονίκειο” πολιτιστικό κέντρο, η συγγραφέας προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια ξεχωριστή βραδιά λογοτεχνίας και διαλόγου.

Καταγγελία για την καταστροφή στο Αλυκό Νάξου: Natura δεν σημαίνει πάρκινγκ

Το Κίνημα «Σώστε τις παραλίες της Νάξου» καταγγέλλει την καταπάτηση στο Αλυκό: αυτοκίνητα, κατασκήνωση και σκουπίδια απειλούν το μοναδικό κεδρόδασος και τις αμμοθίνες.

«Το Σκάκι της Μονής»: Ένας θεσμός που ενώνει τη Νάξο για τρίτη χρονιά (photos)

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το σκακιστικό τουρνουά του Συλλόγου Μονιατών «Η Τέχνη», με μικρούς και μεγάλους να δίνουν ραντεβού στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μονής.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Αγ. Προκόπιος Νάξου: Όταν οι αμμοθίνες γίνονται… πάρκινγκ και η Natura απλώς κοιτά

Η οργισμένη ανάρτηση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για την καταστροφή στον Άγιο Προκόπιο φέρνει ξανά στο φως το ετήσιο δράμα των προστατευόμενων περιοχών που γονατίζουν κάτω από τις ρόδες και την αδιαφορία.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.