Τετάρτη, 27 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΥγείαΚυκλάδες - εμβόλια: Χωρίς εμβολιασμό η Πάρος από τις 3 Μαρτίου

Κυκλάδες – εμβόλια: Χωρίς εμβολιασμό η Πάρος από τις 3 Μαρτίου

|

Μετά από περίπου δέκα ημέρες έχουμε εμβολιασμούς σε Μύκονο, Τήνο και Ανδρο – Παραμένει εκτός η Πάρος – 342 εμβολιασμοί το τελευταίο διήμερο στις Κυκλάδες – Στους 7551 οι εμβολιασμοί από τις 11 Ιανουαρίου στα εμβολιαστικά κέντρα των Κυκλάδων

Η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει επάρκεια εμβολίων και δεν χρειάζεται να προσφύγει στο ρωσικό και το κινεζικό εμβόλιο, ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Β. Κεγκέρογλου για το πρόγραμμα εμβολιασμών στην Κρήτη. Αναφερόμενος στην κοινή ευρωπαϊκή προμήθεια εμβολίων, ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι η Ελλάδα αναμένεται να παραλάβει κατ’ ελάχιστον 7 εκατομμύρια δόσεις για το δεύτερο τρίμηνο του 2021 και περισσότερα από 10 εκατομμύρια δόσεις στο δεύτερο εξάμηνο του 2021. “‘Άρα, υπάρχει επάρκεια σε εμβόλια και δεν χρειάζεται να προσφύγουμε στο ρωσικό και το κινεζικό. Δεν προσφεύγουμε σε αυτά και για έναν παραπάνω λόγο, διότι δεν είναι εγκεκριμένα από την αρμόδια ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή, που είναι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων” πρόσθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Τα εμβόλια…

Από εκεί και πέρα, περισσότερες από 11,5 εκατ. δόσεις που έχουν παραδοθεί σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχουν ακόμη χρησιμοποιηθεί, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που επικαλείται το Bloomberg.

Αυτό όμως που μας ενδιαφέρει είναι ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) έδωσε χθες το «πράσινο φως» για το εμβόλιο της Johnson & Johnson ανοίγοντας τον δρόμο και για την τυπική του έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Την ίδια ώρα, σάλος έχει προκληθεί σε παγκόσμιο επίπεδο αναφορικά με τα θρομβοεμβολικά επεισόδια που παρουσίασαν αρκετά άτομα που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της AstraZeneca, ορισμένα εκ των οποίων έχασαν τη ζωή τους, με αποτέλεσμα το ένα μετά το άλλο τα κράτη-μέλη(Δανία, Ιταλία, Νορβηγία, Αυστρία, Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία, Λουξεμβούργο και Ισλανδία)  να αποσύρουν το εμβόλιο της AstraZeneca με αριθμό παρτίδας ABV5300.

Ο ελληνικός ΕΟΦ εξέδωσε χθες ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η χώρα μας δεν έχει προβεί σε καμία απόσυρση.
Και πάμε στα τελευταία δεδομένα όσον αφορά τον εμβολιασμό σε πανελλαδικό επίπεδο.. Μέχρι χθες Πέμπτη 11 Μαρτίου είχαμε 1 1.222.393 εμβολιασμούς, εκ των οποίων 31.670 χθες… Και όσον αφορά τους εμβολιασμούς της 1ης δόσης φτάσαμε στους  831.764 εκ των οποίων 24.482 έγιναν χθες…

Τι γίνεται στις Κυκλάδες

Και στις Κυκλάδες; Αίφνης είδαμε φως… Μετά από αρκετές ημέρες είχαμε χθες εμβολιασμούς σε Μύκονο (για πρώτη φορά από τις 28 Φεβρουαρίου), Τήνο (από 2 Μαρτίου) και Άνδρο (από 2 Μαρτίου) έστω κι εάν ήταν λίγα… Έσπασε το ρόδι που λέμε… Αντίθετα, η Πάρος έμεινε εκτός για μία ακόμη ημέρα (τελευταία φορά στις 3 Μαρτίου με 6 εμβολιασμούς). Το γιατί υπήρξε τόσο μεγάλο διάστημα χωρίς εμβολιασμό, αυτό έχει να κάνει με τα ραντεβού που κλείνονται όπως μας ανέφερε αρμόδια πηγή..

Τι να πούμε; Να σημειώσουμε ότι Τετάρτη και Πέμπτη στις Κυκλάδες πραγματοποιήθηκαν συνολικά 342 εμβολιασμοί (150 την Τετάρτη και 192 την Πέμπτη) με το κύριο βάρος να πέφτει στην 1η δόση και με δεδομένο ότι έχει ανοίξει και η ηλικιακή κατηγορία +75 ετών. Έτσι είχαμε την Τετάρτη 147 εμβολιασμούς σε Σύρο – Νάξο – Σαντορίνη και Κέα (!!!) ενώ χθες Πέμπτη είχαμε 141 εμβολιασμούς με την προσθήκη και Μυκόνου, Άνδρου και Τήνου όπως αναφέραμε (συνολικά έγιναν στα τρία αυτά νησιά 36) ενώ είχαμε και επιστροφή εμβολιασμών στην Μήλο.

Συνολικά στις Κυκλάδες έχουμε φτάσει τους 7551 εμβολιασμούς (πιο αργά πεθαίνεις) εκ των οποίων οι 4597 αφορούν την α δόση…

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε την εμβολιαστική δράση την Τετάρτη (10/03) και Πέμπτη (11/03) στα κέντρα των Κυκλάδων


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γιάννης Πολυχρονάκος: «Κοροϊδία οι δωρεάν μετακινήσεις μόνο στις άγονες γραμμές – Ανάγκη κάλυψης όλων των σωματείων»

Ο πρώην πρόεδρος του Πανναξιακού ΑΟ και τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει το κυβερνητικό μέτρο ως μισή αλήθεια και προτείνει ολοκληρωμένη λύση για τη στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων.

Γ. Μαργαρίτης: “Δίνει πνοή και ελπίδα στους νέους μας, διευκολύνει τη συμμετοχή τους σε αθλητικές δραστηριότητες”

Δωρεάν μετακινήσεις για ερασιτεχνικά σωματεία – Δήλωση του Επάρχου Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων, Γιάννη Μαργαρίτη

Νάξος – Μουσικός Περίβολος 2025: Συναυλία (27/08) με τον Βασίλη Σκουλά

Ο κορυφαίος Κρητικός λυράρης και τραγουδιστής έρχεται στη Νάξο για μια μοναδική βραδιά στο Γυμνάσιο Νάξου.

Δήμος Νάξου: Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στα Αγγίδια λόγω εργασιών στο 5ο Νηπιαγωγείο

Από 27 έως 30 Αυγούστου η κυκλοφορία θα διακοπεί προσωρινά για τη σύνδεση του νέου WC ΑμεΑ με το κεντρικό δίκτυο

Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου: «Άμεση ανάγκη μετεγκατάστασης του ΚΕΔΑΣΥ Νάξου»

Σοβαρές καταγγελίες για την απαράδεκτη κατάσταση του κτηρίου – Ερωτήματα λογοδοσίας προς την Περιφέρεια

Ψέριμος: Ιδρύεται μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο για δύο παιδιά

ε απόφαση της Υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη, το μικρό ακριτικό νησί αποκτά Δημοτικό Σχολείο, εξασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά του.

Προσωπικός αριθμός: Παράταση έως τις 5 Νοεμβρίου για την έκδοσή του

Παράταση έως 5 Νοεμβρίου 2025 για την έκδοση Προσωπικού Αριθμού. Στατιστικά, οδηγίες και όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι πολίτες για τη νέα ψηφιακή ταυτότητα.

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

SKY express: Καμία ακύρωση πτήσεων στις 28 Αυγούστου

SKY express: Κανονικά οι πτήσεις την Πέμπτη — πιθανές μόνο χρονικές προσαρμογές αν γίνει η στάση εργασίας

Νάξος – Fani’s Dance Studio: Νέα χορευτική χρονιά, εγγραφές από 3 Σεπτεμβρίου

Μετά από μια πρώτη επιτυχημένη χρονιά, η σχολή χορού Fani’s Dance Studio ανοίγει ξανά τις πόρτες της και καλεί μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τη μαγεία του χορού.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.