Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΚυκλάδες: Δωρεάν θεραπείες υπογονιμότητας σε οκτώ νησιά

Κυκλάδες: Δωρεάν θεραπείες υπογονιμότητας σε οκτώ νησιά

|

Ποια είναι τα οκτώ νησιά των Κυκλάδων (24 συνολικά), στα οποία θα προσφερθούν δωρεάν θεραπείες υπογονιμότητας – Τι προβλέπει το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της μη κερδοσκοπικής εταιρίας Hopegenesis και του Πολεμικού Ναυτικού

Hopegenesis… Μία μία κερδοσκοπική εταιρεία που τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να βοηθήσει όσα ζευγάρια ζουν είτε στην νησιωτική Ελλάδα και δη στα μικρά ακριτικά νησιά, είτε στην ορεινή ηπειρωτική Ελλάδα ώστε να μπορέσουν να φέρουν στο κόσμο τον καρπό της αγάπης, του έρωτά τους…. Μέχρι τώρα δεν τα πηγαίνει άσχημα ειναι η αλήθεια με δεκάδες παιδιά που γεννήθηκαν ενώ πρόσφατα βοήθησε ώστε η Πάτμος να αποκτήσει το πρώτο Δημοτικό Παιδικό σταθμό… 

Και τώρα; Κάνει το επόμενο βήμα στη προσφορά δωρεάν θεραπείες υπογονιμότητας για το σύνολο των γυναικών που τις χρειάζονται και κατοικούν σε 24 ακριτικά νησιά. Κι αυτό γιατί την περασμένη Τετάρτη υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Πολεμικό Ναυτικό, κίνηση που έγινε στα γραφία του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Ο πρόεδρος της Hopegenesis Στέφανος Χανδακάς, ανέφερε: «Πρόκειται περί μιας κομβικής στιγμής, διότι το δημογραφικό αποτελεί το νούμερο 1 εθνικό θέμα που η χώρα καλείται να αντιμετωπίσει μακροπρόθεσμα. Η συγκεκριμένη συμφωνία σημαίνει ότι το Πολεμικό Ναυτικό αγκαλιάζει και υποστηρίζει στο ίδιο πλαίσιο φιλοσοφίας και αρωγής τις προσπάθειες επίλυσής του, ενισχύοντας έτσι το αίσθημα ασφάλειας που χρειάζονται οι γυναίκες αλλά και όλοι οι κάτοικοι των νησιών, ενώ παράλληλα βοηθά στην ενίσχυση και την ανάπτυξη του ελληνικού πληθυσμού στα ακριτικά αυτά νησιά».

Υπενθυμίζεται ότι η Hopegenesis εδώ και χρόνια συμβάλλει, επιδεικνύοντας καθημερινώς σημαντικότατο έργο, στην ανάπτυξη και τη σταδιακή αύξηση του πληθυσμού σε απομονωμένες / ακριτικές / παραμεθόριες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ των δύο πλευρών, το Πολεμικό Ναυτικό θα παράσχει, μέσω της Μονάδας Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ΜΙΥΑ) του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών υπηρεσίες θεραπειών υπογονιμότητας στις γυναίκες του προγράμματος, ενώ η εταιρία Hopegenesis θα τους παράσχει τις υπηρεσίες της, ήτοι κάλυψη εξόδων τοκετού, εξετάσεων, μεταφορικών, διαμονής και ό,τι άλλο χρειαστεί. Επιπρόσθετα, η Hopegenesis δεσμεύεται να συνεισφέρει, στο μέτρο των δυνατοτήτων της και ανάλογα με τον αριθμό των ασθενών που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, στη βελτίωση και την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής της ΜΙΥΑ/ΝΝΑ, ώστε να παρέχονται υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους δικαιούχους νοσηλείας που θα ενταχθούν στο πρόγραμμά της.

Το ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν υπάρχει κανενός είδους εισοδηματικό ή άλλο κριτήριο, πέραν της εντοπιότητας, κι έτσι όποια γυναίκα χρειάζεται θεραπεία υπογονιμότητας από αυτά τα νησιά μπορεί να την έχει.

Τα νησιά που αφορά το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι: ο Άγιος Ευστράτιος, η Γαύδος, η Κάσος, οι Λειψοί, η Σκύρος, οι Φούρνοι, η Ανάφη, η Δονούσα, το Καστελόριζο, η Νίσυρος, η Σχοινούσα, η Χάλκη, οι Αρκιοί, η Ηράκλεια, η Κίμωλος, οι Οινούσσες, η Τήλος, τα Ψαρά, η Αστυπάλαια, η Θύμαινα, τα Κουφονήσια, η Σίκινος, η Φολέγανδρος και η Ψέριμος.

Παρουσία του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη ΠΝ, του Υπαρχηγού ΓΕΝ, Υποναύαρχου Γεώργιου Καμπουράκη ΠΝ, του Διευθυντή Υγειονομικού ΓΕΝ, Υποναύαρχου (ΥΙ) Δημοσθένη Δαμιανού ΠΝ και του Πλοιάρχου (ΥΙ) Δημήτριου Τρύφου ΠΝ, Διευθυντή Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, υπογράφηκε η πρωτοπόρος συνεργασία με σκοπό την ενίσχυση των πληθυσμών είκοσι τεσσάρων ακριτικών νησιών της χώρας.

Δείτε το σχετικό μνημόνιο σε επίπεδο pdf στο τέλος του άρθρου


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων: 10 χρόνια «ελληνικού ήχου» και συναυλία στην Κέρο

Από τις 20 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2025, το φεστιβάλ γιορτάζει τη δεκαετία του με επτά συναυλίες και αποκορύφωμα τη μυσταγωγική βραδιά στην Κέρο.

Εκδήλωση Κλασικής Μουσικής στην Παναγία Εκατονταπυλιανή για τα 100 χρόνια του Συλλόγου Παρίων – Αντιπαρίων

Με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου και του κουαρτέτου εγχόρδων «Αέναο», τιμήθηκε η ιστορία και η προσφορά του Συλλόγου «Η Εκατονταπυλιανή»

ΕΕΕΕΚ Νάξου: Καταγγελίες για ακατάλληλες εγκαταστάσεις, απαντήσεις on camera από τον Φώτη Μαυρομμάτη (video)

Στο προσκήνιο οι συνθήκες φοίτησης μαθητών με αναπηρία στη Νάξο – Τι καταγγέλλει η αντιπολίτευση, τι απαντά ο αντιδήμαρχος Παιδείας. (video)

Νάξος: Πρόσκληση στους κατόχους voucher για εγγραφή στους δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς

Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Ανακοίνωση – Πρόσκληση για εγγραφές με voucher στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς και τις Δομές ΚΔΑΠ

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νάξος – Χαλκί: Συνελήφθησαν δύο άνδρες για κλοπή της Ελληνικής σημαίας από το Μνημείο Ηρώων

Σοβαρό περιστατικό προσβολής συμβόλων – Στα χέρια της Αστυνομίας οι δράστες - Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Αμοργός – Γιορτή Ξεροτήγανου: Απόψε (02/09) ένα γλυκό έθιμο που έγινε θεσμός

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου η Αιγιάλη γεμίζει με άρωμα μελιού, κανέλας και μουσικής (αφίσα)

Αρχαία Αρκεσίνη στην Αμοργό: Από την Πρωτοκυκλαδική περίοδο έως το Ενετικό Καστέλι

Από τις πρώτες ιδιότυπες πόλεις των Κυκλάδων μέχρι το μεσαιωνικό κάστρο, μια μοναδική ιστορική διαδρομή πάνω σε λείψανα αιώνων.

Τήνος: Ομόφωνο ψήφισμα για την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παναγιώτη Κροντηρά, το Δημοτικό Συμβούλιο Τήνου ζητά από την κυβέρνηση την πλήρη αξιοποίηση της ευρωπαϊκής οδηγίας 2022/542 για τη στήριξη της νησιωτικότητας.

Ιταλία – Ισπανία: Μεγάλο ντέρμπι στη Λεμεσό, προβάδισμα για τη «Ρόχα»

Η μάχη της 4ης αγωνιστικής στο Eurobasket 2025 αναμένεται συναρπαστική – Η Ισπανία δείχνει να βρίσκει ρυθμό και ποντάρει στη «βαριά φανέλα» της.

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

ΑΑΔΕ: Πρόστιμα και 48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις νησιών (Πάρος) για φοροδιαφυγή

Εντατικοί έλεγχοι σε Ρόδο, Πάρο, Χανιά, Ύδρα, Κέρκυρα και Πειραιά αποκάλυψαν περισσότερες από 400 παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων.

Νάξος: Τραυματισμός καβοδέτη στο λιμάνι, εξήλθε αυθημερόν από το Κέντρο Υγείας

εργατικό ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης κατά την πρόσδεση πλοίου στο λιμάνι της Νάξου, με 30χρονο καβοδέτη να τραυματίζεται ελαφρά.

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος – “Στου Βασιλαρακιού”: 3 γενιές, dry-aging κρέατα και «ωραιότερο επιδόρπιο του γαλαξία»

Στην καρδιά του ορεινού Κυνίδαρου, μια χασαποταβέρνα από το 1931 συνεχίζει να μαγεύει γαστρονομικά τους επισκέπτες.