Τρίτη, 29 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΚυκλάδες - Covid19: 31 τα νέα κρούσματα, ΠΕ Μήλου 7 και αντίδραση...

Κυκλάδες – Covid19: 31 τα νέα κρούσματα, ΠΕ Μήλου 7 και αντίδραση Δήμου Μήλου

|

Για πρώτη φορά από την 28η Σεπτεμβρίου έχουμε έστω κι ένα κρούσμα και στις εννέα Περιφερειακές Ενότητες των Κυκλάδων – Πόσα είχαμε σήμερα και ποια η αντίδραση του Δήμου Μήλου 

Το κάναμε το ρεκόρ…  Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πριν από λίγο (απόγευμα Δευτέρας) ότι τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 7335. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 65 συμπολίτες μας. Στους 477 οι διασωληνωμένοι.

Με το όριο των 7000 κρουσμάτων να περνάει για πρώτη φορά σε επίπεδο πανδημίας και το 7.335 να αποτελεί το απόλυτο ρεκόρ…    Να σημειώσουμε ότι το προηγούμενο ρεκόρ ήταν την περασμένη Παρασκευή 5 Νοεμβρίου με 6.909 νέα περιστατικά COVID-19. Επίσης, κατεγράφησαν 48 θάνατοι και σε 450 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Σε πανελλαδικό επίπεδο η εικόνα;  τα 1.455 εντοπίστηκαν στην περιφέρεια της Αττικής, 1.298 καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη, 416 στη Λάρισα, ενώ ακολουθούν επίσης με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων Μαγνησίας (253), Κοζάνης (245), Αχαΐα (242), Σερρών (178), Ιωαννίνων (170), Έβρου (161), Πέλλας (159), Ημαθίας (146), Αιτωλοακαρνανία (137), Πιερίας (135), Τρικάλων (124), Φθιώτιδας (121), Ξάνθης (115), Μεσσηνίας (114) και Καβάλας (107).  

Και στις Κυκλάδες; Κι εδώ έχουμε άνοδο. Λογικό δεν είναι. Από τα 24 χθες (σε επτά Περιφερειακές Ενότητες) πήγαμε στα 31 σε εννέα Περιφερειακές Ενότητες, κάτι που είχε να συμβεί από την 28η Σεπτεμβρίου (βλ 46 κρούσματα) και για 4η φορά περνάμε το όριο των +30 κρουσμάτων. 

Ποια είναι η κατανομή; Ενα (1) στην ΠΕ Νάξου (χθες είχαμε 5), δύο (2) στην ΠΕ Πάρου (χθες είχαμε 3), πέντε (5) στην ΠΕ Θήρας (χθες είχαμε δέκα), τέσσερα (4) στην ΠΕ Μυκόνου (χθες είχαμε τρία), δύο (2) στην ΠΕ Σύρου (όσα και χθες), δύο (2) στην ΠΕ Τήνου (τα πρώτα μετά από τέσσερις ημέρες χωρίς κρούσμα), δύο (2) στην ΠΕ Ανδρου (ένα χθες) και έξι (6) στην ΠΕ Κέας – Κύθνου (χθες δεν είχε κανένα).

Αφήσαμε τελευταία την ΠΕ Μήλου, όχι μόνο γιατί είχε τα περισσότερα (7) ενώ χθες είχε ένα, αλλά γιατί ο Δήμος Μήλου ανακοίνωσε ότι κλείνει από σήμερα όλες τις Παιδικές χαρές και οι Αθλητικοί χώροι σε μία προσπάθεια να περιορίσει την πανδημία.  

Διενέργεια τεστ 

Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 7.047 μοριακά τεστ και 107.341 rapid test. Σε σύνολο 114.388 η θετικότητα υπολογίζεται σε 6,41%. Σημειώνεται ότι διενεργήθηκαν σημαντικά λιγότερα εργαστηριακά τεστ σε σύγκριση με τον μέσο όρο του επταημέρου (257.918 δειγματοληπτικοί έλεγχοι).

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 7.109.462 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 20.786.201 δείγματα. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 257.918 δειγματοληπτικοί έλεγχοι. 

Αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι (Self-tests): Έως 07 Νοεμβρίου 2021, έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά 49.580.934 δηλώσεις αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, ενώ 2.821.942 άτομα προσήλθαν για επανέλεγχο. 

Mαζικές Δειγματοληψίες ΕΟΔΥ: Στις 07 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 42 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, στις οποίες διενεργήθηκαν 12.722 έλεγχοι Rapid Ag και ανευρέθηκαν 632 θετικά (4,97%).


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Ματθαίος Γιαννούλης στον Ετήσιο Χορό του Κόρωνου, γλέντι μέχρι το πρωί! (αφίσα)

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κορώνου προσκαλεί όλο το νησί σε μια αξέχαστη μουσικοχορευτική βραδιά με τον αγαπημένο Ματθαίο Γιαννούλη και την ορχήστρα του. (αφίσα - video)

Καταγγελία του Δήμου Τήνου κατά ΔΕΔΔΗΕ για τις επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος

Ο Δήμος Τήνου καταγγέλλει επίσημα τη ΔΕΔΔΗΕ και προχωρά σε μηνύσεις – Στα όρια της κατάρρευσης η τοπική κοινωνία λόγω συνεχών βλαβών στο δίκτυο

Hellenic Seaways: Το “HIGHSPEED 4” αντικαθιστά το “HELLENIC HIGHSPEED”, ποιος ο λόγος;

Αλλαγή πλοίου στη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Κατάπολα – Επιστροφή, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Seaways

Σημαντικές παρεμβάσεις στα γήπεδα Φιλωτίου και Αγερσανίου – Έτοιμα για τη νέα σεζόν

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης στους συνθετικούς χλοοτάπητες – Έρχεται και νέα περίφραξη στο Φιλώτι

Η Σαντορινιά κυρία της μουσικής στη Μάνη: Ένα ταξίδι με τη Μαρίζα Κωχ

Μια μουσική συνάντηση καρδιάς με τη Σαντορινιά δημιουργό, γεμάτη τραγούδια, παραδόσεις και μνήμες από όλη την Ελλάδα.

Από τα πεύκα στο… τσιμέντο: Η περιβαλλοντική κατάρρευση των νησιών μας σε 30 χρόνια

Μέσα σε τρεις δεκαετίες, το Αιγαίο έχασε πάνω από 138.000 στρέμματα δάσους και απέκτησε 85.000 στρέμματα δόμησης – δραματικά ευρήματα για την αστικοποίηση, τη βιοποικιλότητα και το μέλλον του τουρισμού

Ποιος είναι ο άνθρωπος που καθαρίζει κάθε μέρα, εδώ και 20 χρόνια τη γειτονιά του

Ο “αθόρυβος ήρωας” μιας γειτονιάς στο Ηράκλειο που δίνει μάθημα πολιτισμού με τις πράξεις του.

Ορεινός Αξώτης: «Δούλες» της ξενιτιάς, η σκοτεινή πορεία των Ναξιωτισσών κοριτσιών προς την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη

Μια άγνωστη, σκληρή ιστορία: Από τις ελπίδες για δουλειά και πρόοδο, στις εξαφανίσεις, τις αρπαγές και τα δίκτυα εκμετάλλευσης – μέσα από αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του 1902.

World Travel Awards: Ποια είναι η Ευρωπαϊκή πόλη που αναδείχθηκε για 2η χρονιά κορυφαίος πολιτιστικός προορισμός

Ξεπέρασε το Παρίσι, τη Λισαβόνα και την Αθήνα, χάρη στην πολιτιστική της ενέργεια, την αρχιτεκτονική της και τα θρυλικά φεστιβάλ της.

Φορολογικές Υποχρεώσεις Ιουλίου: Η «τελευταία προθεσμία» χτυπά στις 31 του μήνα

Εισόδημα, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ρυθμίσεις και εκπτώσεις: Όλα όσα πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι μέχρι το τέλος Ιουλίου, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ.

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Δονούσα: Ο τραυματισμός κοπέλας από ομπρέλα (!!!) αποκαλύπτει μια τρύπα στο σύστημα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε απομονωμένη παραλία της Δονούσας και σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη ντόπιων και τουριστών — αλλά η πολιτεία έλειπε. Και την επόμενη φορά;

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Πολεοδομική επανεκκίνηση σε Αντίπαρο και Μικρές Κυκλάδες: Νέα Ειδικά Σχέδια για Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια και Δονούσα

Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ξεκινά ένα ολιστικό πολεοδομικό σχέδιο που αλλάζει το αναπτυξιακό τοπίο σε πέντε νησιά των Κυκλάδων

Ανυπόφορη η “ανάσα” στις Κυκλάδες, ο καύσωνας “έγραψε” 40 βαθμούς στη Μέση της Νάξου (!!!)

Ακραίες θερμοκρασίες σάρωσαν το Αιγαίο: 40άρια σε Μέση Νάξου, Δαμαριώνα, Κουφονήσια – Πνιγηρές συνθήκες ακόμα και στις πιο δροσερές νησιωτικές ανάσες

Όταν το GPS σε οδηγεί… σε αδιέξοδο: Τουρίστας σφήνωσε όχημα σε σοκάκι της Νάξου

Αμερικανός οδηγός ακολούθησε πιστά τις οδηγίες πλοήγησης και κατέληξε… στα στενά της Φουντάνας – Η φωτογραφία που έγινε viral και η ανάγκη για καλύτερη καθοδήγηση στους τουρίστες

Νάξος: Παραίτηση Φλεριανού από τη θέση του Αντιδημάρχου Ισότητας, ποιους λόγους επικαλείται (έγγραφο παραίτησης)

Ο Βασίλης Φλεριανός παραιτήθηκε από την προεδρία της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, επικαλούμενος αντικειμενική αδυναμία άσκησης των καθηκόντων του – Συζητείται η αντικατάστασή του στο σημερινό (23/07) Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι ψίθυροι της πέτρας: Η γλυπτική …ποίηση του Γιάννη Φραντζέσκου στον Καλόξυλο

Ο πολυδιάστατος Ναξιώτης δημιουργός σε μια μοναδική έκθεση γλυπτικής, ακολουθώντας το κάλεσμα των λίθων και της μνήμης – 26 και 27 Ιουλίου στην αίθουσα «Δρακούλη»