Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΚυκλάδες - Covid 19: Στα τριάντα (30) τα νέα κρούσματα, τα δεκαπέντε...

Κυκλάδες – Covid 19: Στα τριάντα (30) τα νέα κρούσματα, τα δεκαπέντε (15) στη ΠΕ Πάρου

|

Μετά από ένα μήνα έχουμε και πάλι τριάντα (30) κρούσματα στις Κυκλάδες – Και πάλι διψήφιο αριθμό κρουσμάτων στην ΠΕ Πάρου – Εντοπισμός συνολικά σε τέσσερις Ενότητες στις Κυκλάδες 

Τα καμπανάκια των προηγούμενων ημερών έγιναν καμπάνες όσον αφορά την πορεία της πανδημίας εντός συνόρων. Και μάλιστα αγγίζουν και τις Κυκλάδες από τη στιγμή που η ΠΕ Πάρου είναι στο κόκκινο. Κακά τα ψέματα με διψήφιο αριθμό κρουσμάτων σχεδόν μια εβδομάδα και με το 50% στο σύνολο του Νομού, ε έχουμε πρόβλημα…. 

Ποια είναι η σημερινή εικόνα σε πανελλαδικό επίπεδο;   Σε 3.643 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, ενώ κατά το ίδιο διάστημα 55 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από επίπλοκές της νόσου. Στους 392 οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ της επικράτειας.  Σε σύνολο 61.485 τεστ (μοριακών και self) η θετικότητα υπολογίζεται σε 5,92%.

Και για να δείτε την διαφορά… την περασμένη Παρασκευή 22 Οκτωβρίου είχαν ανακοινωθεί 3.585 κρούσματα αλλά σε  226.946 τεστ. Τέσσερις σχεδόν φορές περισσότερα δηλαδή τεστ … 

Για ακόμη μία ημέρα, η Θεσσαλονίκη καταγράφει περισσότερες νέες μολύνσεις (661) από την Αττική (599). Τριψήφιοι αριθμοί κρουσμάτων σε Λάρισα (246),  Μαγνησία (148), Αχαΐα (107) και Πιερία (103), ενώ υψηλά νούμερα καταγράφονται σε Έβρο (85 κρούσματα) και Ημαθία (99).  

Και στις Κυκλάδες; Το είπαμε και νωρίτερα: Paros we had a problem….   Από τα δεκαεπτά χθες κρούσματα σε όλες τις Κυκλάδες ανεβήκαμε στα τριάντα (30) που είναι τα περισσότερα από τις 28 Σεπτεμβρίου. Ενα μήνα μετά δηλαδή…  Και η κατανομή τους; Μόλις σε τέσσερις περιφερειακές ενότητες. Κι αυτό επίσης προβληματίζει… Κι έτσι έχουμε: Δεκαπέντε (15) στην ΠΕ Πάρου (χθες είχαμε επτά) που είναι τα περισσότερα από τις 26 Αυγούστου. Επίσης έχουμε έξι στην ΠΕ Νάξου (δύο χθες) τα περισσότερα από τις 6 Οκτωβρίου, τέσσερα στην ΠΕ Θήρας (δύο χθες) και πέντε (!!!) στην ΠΕ Κέας – Κύθνου (δύο χθες) με τα πέντε να είναι τα περισσότερα από τις 2 Σεπτεμβρίου… Χωρίς κρούσμα οι ΠΕ Μυκόνου (δεύτερη ημέρα χωρίς), Σύρου (χθες δύο), Τήνου (ένα χθες), Μήλου (ένα χθες) και Ανδρου (χωρίς κρούσμα χθες) 

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ 

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.643 , εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 734.778 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 153 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.837 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 55, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.856 θάνατοι.

Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 392 (59.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 80.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 337 (85.97%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 55 (14.03%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.303 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 295 (ημερήσια μεταβολή +2.08%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 257 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Διενέργεια τεστ  

Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 5.482 μοριακά τεστ και 56.003 rapid test. Σε σύνολο 61.485 η θετικότητα υπολογίζεται σε 5,92%.

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 6.971.635 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 18.600.762 δείγματα. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 179.154 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι (Self-tests): Έως 28 Οκτωβρίου 2021, έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά 46.391.370 δηλώσεις αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, ενώ 2.653.878 άτομα προσήλθαν για επανέλεγχο.

Mαζικές Δειγματοληψίες ΕΟΔΥ: Στις 28 Οκτωβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 52 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, στις οποίες διενεργήθηκαν 6.321 έλεγχοι Rapid Ag και ανευρέθηκαν 339 θετικά (5,36%)


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκτάκτο – Αλλαγή απόφασης: Αύριο 11/09 κανονικά, ο αγιασμός στο ΕΕΕΕΚ Νάξου

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θα δώσουν το παρών στον προαύλιο χώρο για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

«Οι Νοσηλευτές δίνουν ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» – Κάλεσμα στους πολίτες να γίνουν εθελοντές δότες

Το ΓΝ-ΚΥ Νάξου συμμετέχει στην 4η Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Δωρεάς Μυελού των Οστών

Ενοικιάζεται Μεζονέτα στο Καστράκι Νάξου

Άνεση, λειτουργικότητα και μοναδική θέα σε προνομιακή τοποθεσία

Ενισχύεται το Κέντρο Υγείας Αμοργού – Μόνιμη χειρίστρια στο ακτινολογικό τμήμα

Με την πρόσληψη μόνιμης χειρίστριας, το ακτινολογικό τμήμα αποκτά σταθερή καθημερινή λειτουργία, προσφέροντας σημαντική ανακούφιση στους κατοίκους του νησιού.

Χατζημάρκος σε Πιερρακάκη: «Θέλουμε τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ σε όλα τα νησιά μας»

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου εξέφρασε ικανοποίηση για την επιστροφή του μέτρου, αλλά ζήτησε την καθολική εφαρμογή του σε Ρόδο, Κυκλάδες και σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα.

ΓΣΕΕ: 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την 1η Οκτωβρίου – «Όχι στο 13ωρο»

Ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής – Αντίδραση στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που «διαλύει τις συλλογικές συμβάσεις»

Επιμελητήριο Κυκλάδων: Επανεξέταση της εξαίρεσης από το μέτρο του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

Επιστολή του Γιάννη Ρούσσου προς τον Πρωθυπουργό – «Η εξαίρεση των Κυκλάδων συνιστά ιστορική αδικία και παραβιάζει την αρχή της νησιωτικότητας»

Σοβαρό τροχαίο στον Πειραιά: Τραμ προσέκρουσε σε λεωφορείο – Αναφορές για 30 τραυματίες

Το ατύχημα σημειώθηκε στη Μικράς Ασίας – Ερευνώνται οι συνθήκες της σύγκρουσης

Δημοτικό Ραδιόφωνο στην Αμοργό – Επιτυχία το συνέδριο του Δ.Σ. Ραδιοφωνικών Μέσων Ελλάδος

Η Αμοργός φιλοξένησε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ραδιοφωνικών Μέσων – Δέσμευση για ίδρυση Δημοτικού Σταθμού και ενίσχυση της τοπικής ενημέρωσης

Επιστολή Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου: «Ισότιμη εφαρμογή μειωμένου ΦΠΑ και στις Κυκλάδες»

Απορία και προβληματισμός για τον αποκλεισμό του νομού από τη ρύθμιση – Κάλεσμα σε παρέμβαση των βουλευτών Κυκλάδων

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Ι. Μητρόπολη Παροναξίας: «Η Μονή Τιμίου Σταυρού Σαγκρίου δεν είναι χώρος εκδηλώσεων αλλά ιερός τόπος λατρείας»

Με σκληρή ανακοίνωση, η Μητρόπολη Παροναξίας απαντά σε δημοσιεύματα για το Φεστιβάλ Νάξου, θέτοντας ζήτημα σεβασμού της ιστορικότητας και ιερότητας της Μονής.

Το «Τσικάλι» της Νάξου: Εκεί όπου το μαγειρείο γίνεται εμπειρία

Σπιτικά φαγητά, ντόπιες πρώτες ύλες και η τέχνη του σεφ Διομήδη Ανέστη σε ένα μαγειρείο που μυρίζει Ελλάδα και θαλασσινή αύρα Αιγαίου.

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.