Δευτέρα, 7 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΚυκλάδες - Covid 19: Στα 95 τα νέα κρούσματα, τα 26 στη...

Κυκλάδες – Covid 19: Στα 95 τα νέα κρούσματα, τα 26 στη ΠΕ Νάξου

|

Επιστροφή στη .. κανονικότητα. Μετά από τρεις ημέρες με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων οι Κυκλάδες εμφάνισαν 95 – Πόσα είναι στις εννέα Περιφερειακές Ενότητες – Τι γίνεται στα Δωδεκάνησα 

Σταθερότητα θα λέγαμε. Κι όχι άδικα. Για δέυτερη σερί ημέρα σε πανελλαδικό επίπεδο είμαστε γύρω στα 3.500 κρούσματα. Χθες στα 3.442 χθες  ενώ σήμερα στα 3.273 και έχουμε “άγγιγμα” στις Κυκλάδες.. Κοινώς; Μείωση   

Μετά από τρεις ημέρες με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων (χθες είχαμε 117) πέσαμε σε διψήφιο, ήτοι 95. Και φτάσαμε συνολικά στα 1925 που σημαίνει 101,3 ανά ημέρα (!!!) και έχουμε κρούσμα και στις εννέα Περιφερειακές Ενότητες.   Οι Κυκλάδες έχουν περισσότερα από 65 κρούσματα σε ημερήσια βάση από την 20η Ιουλίου..   

Πως κινείται η εβδομάδα που διανύουμε; Σε έντονη φημολογία γύρω από Νάξο, Μύκονο, Πάρο και Τήνο. Ποιος όμως είναι ο μέσος όρος; Οπως βλέπετε και στο σχετικό πίνακα η ΠΕ Νάξου έχει το πρώτο λόγο με μ.ο 28,5 κρούσματα και ακολουθούν οι ΠΕ Μυκόνου (26.29), Θήρας (18,86) και Πάρου (14, 43)… Μικρή άνοδος έχουμε δηλαδή για την ΠΕ Θήρας σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα αλλά και της ΠΕ Πάρου, ενώ η Ανδρος εμφανίζεται ανεβασμένη (3.57) ενώ σταθερά ψηλά (από τις .. μονοψήφιες) η ΠΕ Σύρου (7.43) 

katagrafi0000.png

Η μόνιμη τετράδα 

Κι εδώ η μάχη Νάξος εναντίον Μυκόνου συνεχίζεται…….. μάλιστα η ΠΕ Νάξου επιστρέφει στην κορυφή μετά από μία ημέρα απουσίας την τελευταία εβδομάδα.. 

Οπως αναφέραμε επέστρεψε μετά από μία ημέρα αποσίας. Η ΠΕ Νάξου Από τα εικοσιπέντε (25) χθες, στα εικοσιέξι (26) σήμερα. Μετράει εικοσιτέσσερις (24) διαδοχικές ημέρες με διψήφιο αριθμό κρουσμάτων, σαράντα μία (41) με έστω κι ένα κρούσμα. Εφτασε στα 482 νέα κρούσματα για τον Αύγουστο. Και να επαναλάβουμε ότι όταν λέμε “Περιφερειακή Ενότητα Νάξου” εννοούμε το Δήμο Νάξου, τις Μικρές Κυκλάδες και την Αμοργό.

Η ΠΕ Μυκόνου, έπεσε στη 2η θέση… Από τα τριάντα (30) χθες, στα εικοσιδύο (22) σήμερα Συνολικά έως τώρα για τον Αύγουστο έχει 464 και μετράει πενήντα πέντε  (55) ημέρες με έστω κι κρούσμα (ποτέ άλλοτε οι Κυκλάδες δεν είχαν μία ενότητα με τόσες ημέρες)…   Διατηρεί παράλληλα, το υψηλότερο ποσοστό ανά 100.000 κατοίκους σε πανελλαδικό επίπεδο με 217 έναντι 124 της Νάξου (!!!)   

Η ΠΕ Θήρας επέστρεψε έστω και με ισοπαλίσ την 3η θέση.  Από τα εικοσιπέντε (25) χθες, στα δεκαέξι (16) σήμερα. Συνολικά εχει 300 τον Αύγουστο.  Παράλληλα, έχει σαράντα εννέα (49) ημέρες με έστω κι ένα κρούσμα. Να διευκρινίσουμε ότι όταν μιλάμε για την ΠΕ Θήρας, περιλαμβάνονται οι Δήμοι Ανάφης, Θήρας (με Θηρασιά), Σικίνου, Φολεγάνδρου και Ιητών…

Και τέλος; Η ΠΕ Πάρου επανέκαμψε. Από τα δεκατέσσερα (14) χθες, στα δεκαέξι (16) σήμερα.  Εφτασε στα 340 για τον μήνα που διανύουμε…   Μετράει δε σαρανταέξι (46) ημέρες με έστω κι ένα κρούσμα… 

Όσο για τις Περιφερειακές Ενότητες με μονοψήφιο αριθμό;

Ολες οι Περιφερειακές ενότητες για 2η σερί ημέρα με έστω ένα κρούσμα. Η ΠΕ Κέας – Κύθνου για δεύτερη σερί ημέρα έχει δύο (2) κρούσματα και έφτασε συνολικά για τον Αύγουστο στα είκοσι δύο (22). 

Η ΠΕ Σύρου δείχνει μία σταθερή πορεία προς τα μονοψήφια (6η ημέρα)… Από τα επτά (7) χθες, στα έξι (6) σήμερα . Μετράει τριάντα και τρεις (33) ημέρες με έστω ένα κρούσμα, συνολικά έφτασε στα εκατό πενήντα (150) τον Αύγουστο. 

Η ΠΕ Τήνου επίσης σε σταθερή πορεία.   Από τα έξι (6) χθες, στα τέσσερα (4) σήμερα και συνολικά έχει ογδόντα τρία (83) τον μήνα που διανύουμε. Κρατάει – όμως – τριάντα και πέντε (35) ημέρες με έστω κι ένα κρούσμα. 

Εκπληξη – αρνητική – έχουμε από την ΠΕ Ανδρου. Μετά από δύο ημέρες με οκτώ (8) κρούσματα, πέσαμε στο ένα (1). Συνολικά έχει πενήντα τέσσερα (54) για τον Αύγουστο.  

Και τέλος, η ΠΕ Μήλου έχει δύο (2) και έφτασε στα τριάντα και πέντε (35)… 

Τι γίνεται στα Δωδεκάνησα; Σταθερότητα; Θα το λέγαμε κι έτσι. Από τα 118 χθες στα 116 σήμερα. Και βέβαια κρούσμα και στις τέσσερις Ενότητες για πέμπτη σερί ημέρα, κάτι που δεν είναι και πολύ συνηθισμένο. Ενδεχομένως να είναι και η .. είδηση της ημέρας. Πρωταγωνιστικό ρόλο η ΠΕ Ρόδου (φλερτάρει έντονα με το κόκκινο) με νέα άνοδο. Από α 94 χθες, στα 100 σήμερα. Στρογγυλός ο αριθμός. Από εκεί και πέρα, η ΠΕ Καλύμνου, για δεύτερη σερί ημέρα στα δέκα (10) , η ΠΕ Κω σε εντυπωσιακή πτώση, από τα δώδεκα (12) χθες, στα τέσσερα (4) σήμερα και τέλος, η ΠΕ Καρπάθου, στα συνηθισμένα: δεύτερη σερί ημέρα με δύο (2).    

Η γεωγραφική κατανομή στο Νότιο Αιγαίο

01 κρούσματα στην Π.Ε. Ανδρου 

16 κρούσματα στην Π.Ε. Θήρας

10 κρούσματα στην Π.Ε. Καλύμνου

02 κρούσματα στην Π.Ε. Καρπάθου 

04 κρούσματα στην Π.Ε. Κω

02 κρούσματα στην Π.Ε. Κέας – Κύθνου 

02 κρούσματα στην Π.Ε. Μήλου 

22 κρούσματα στην Π.Ε. Μυκόνου

26 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου

16 κρούσματα στην Π.Ε. Πάρου

100 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου

06 κρούσματα στην Π.Ε. Σύρου

04 κρούσματα στην Π.Ε. Τήνου 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press – τώρα και στο Google News


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κίμωλος σε e-book: Το ταξίδι ξεκινά από την οθόνη σου

Το κυκλαδίτικο νησί συστήνεται με ένα σύγχρονο e-book, γεμάτο εικόνες, ιστορίες και πληροφορίες για τον επισκέπτη, στα ελληνικά και αγγλικά.

Rudu Fest 2025: Η Αμοργός γίνεται νησί-σκηνή για το απόλυτο καλοκαιρινό φεστιβάλ

Από τις 27 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου, η μουσική, ο χορός και η δημιουργικότητα κατακλύζουν κάθε γωνιά της Αμοργού με ένα φεστιβάλ που δεν μοιάζει με κανένα άλλο στο Αιγαίο.

Χρυσό GOOD TRAVELSEAL για το ELaiolithos, η Ορεινή Νάξος στην κορυφή της βιωσιμότητας

Με σχεδόν τέλειες βαθμολογίες σε όλες τις κατηγορίες, το ELaiolithos στη Νάξο αποδεικνύει ότι η πολυτέλεια και η υπευθυνότητα μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά, τιμώντας τον τόπο και τον πολιτισμό του.

Τα Κυκλαδονήσια στην κορυφή των ταξιδιωτικών προτάσεων του Travel+Leisure

Η Μήλος στην 1η θέση και η Νάξος μαζί με Τήνο, Σαντορίνη, Μύκονο, Πάρο και Σίφνο φιγουράρουν στη λίστα του διεθνούς φήμης ταξιδιωτικού μέσου ως κορυφαίοι ελληνικοί προορισμοί για το 2025.

Καύσωνας χωρίς έλεος: Στους 42°C αναμένεται αύριο ο υδράργυρος, έκτακτα μέτρα προστασίας σε ισχύ

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής η χώρα – Υποχρεωτική παύση εργασιών, κλιματιζόμενοι χώροι για το κοινό και οδηγίες προστασίας από τον καύσωνα που σαρώνει τη Νάξο και ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο Κώστας Μακεδόνας στη Νάξο: Μια νύχτα γεμάτη μουσική, συναίσθημα και αναμνήσεις

Ο σπουδαίος ερμηνευτής έρχεται την Τετάρτη 16 Ιουλίου στο Γυμνάσιο Νάξου για μια μαγευτική συναυλία στο πλαίσιο του Μουσικού Περίπλου 2025, με συνοδοιπόρο τη Χριστιάννα Γαλιάτσου.

Καταρίνα Πάβιτσιτς η 13η… ενίσχυση του Α.Ο. Θήρας – Διεθνές βάθος και ποιότητα στο ρόστερ

Με δύο ασημένια μετάλλια στην ευρωπαϊκή σκηνή, η δυναμική ακραία από την Κροατία έρχεται να ενισχύσει τις «μπλε» της Σαντορίνης με στόχο το βήμα παραπάνω.

Τυροκομείο Πιτταράς: Η Νάξος στο πιάτο σου, από το σπόρο στο ράφι, με σεβασμό στη φύση και την παράδοση

Από μία μοσχίδα το 1970 έως την πρώτη πιστοποιημένη μονάδα ευζωίας αγελάδων στην Ελλάδα – Η οικογένεια Πιτταρά μετατρέπει το γάλα της Νάξου σε διατροφικό πολιτισμό.

Τραγωδία στην Τήνο: 64χρονη ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα στον Άγιο Φωκά

Πνιγμός φέρεται να είναι η αιτία θανάτου της γυναίκας – Προανάκριση διενεργεί το Λιμεναρχείο Τήνου, νεκροψία–νεκροτομή θα ρίξει φως στα αίτια

Ο Παναγιώτης Ρέτσος στη Νάξο: Διακοπές με… άρωμα πρωταθλήματος στον Άγιο Προκόπιο

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού και πρωταθλητής Ελλάδας Παναγιώτης Ρέτσος απολαμβάνει τις ομορφιές της Νάξου, λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση του νταμπλ

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Ο Κώστας Μακεδόνας στη Νάξο, μία καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη συναίσθημα και τραγούδι

Στις 16 Ιουλίου, το Γυμνάσιο Νάξου υποδέχεται τον Κώστα Μακεδόνα και τη Χριστιάνα Γαλιάτσου σε μια συναυλία με άρωμα Ελλάδας και μελωδίες που μιλούν στην ψυχή

«Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Η Νάξος στο επίκεντρο της πρώτης εκπομπής του Ιουλίου (video)

Η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής ξεκινούν τον Ιούλιο από τη Νάξο – Τοπία, πολιτισμός, προβλήματα και πρόσωπα στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. (video)

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου σε περιοχές της Νάξου

Σύντομη διακοπή ρεύματος νωρίς το πρωί σε Άγιο Γεώργιο, Παραλία, Στελίδα και άλλες περιοχές της Χώρας – Μια απαραίτητη τεχνική παρέμβαση για την ασφάλεια του δικτύου.

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

Νέο ξενοδοχείο στο Μπατσί Άνδρου, εγκρίθηκε η προέγκριση οικοδομικής άδειας

Ένα νέο τουριστικό κατάλυμα με ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα θα ανεγερθεί σε οικόπεδο 820 τ.μ. στο Μπατσί.

Νάξος: Ο 11χρονος Παναγιώτης ξεναγεί τουρίστες στα σοκάκια του Φασολά (video)

Ένα παιδί μεγαλώνει μέσα στον πολιτισμό και μεταφέρει με αγάπη και γνώσεις την ιστορία του Φιλοτίου και της γειτονιάς του, σε ξένους επισκέπτες.

«Η Νάξος αναπνέει αλήθεια»: Η Μαρία Πολυκρέτη στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» (video)

Με βαθιά συγκίνηση και αυθεντικότητα, η Μαρία Πολυκρέτη μίλησε για την εμπειρία μαγειρικής στο κτήμα και τη δύναμη της παράδοσης που ενώνει γη, άνθρωπο και μνήμη (video)