Δευτέρα, 1 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΚυκλάδες - Covid 19: Στα 326 (νέα) κρούσματα, 76 στην ΠΕ Θήρας,...

Κυκλάδες – Covid 19: Στα 326 (νέα) κρούσματα, 76 στην ΠΕ Θήρας, 54 στην ΠΕ Νάξου

|

Η εικόνα της πανδημίας σε πανελλαδικό επίπεδο: 19.618 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – 87 θάνατοι και 515 διασωληνωμένοι – Τι γίνεται στις Κυκλάδες 

Μία ακόμη ημέρα όπου οι “σκληροί” δείκτες μένουν σταθερά υψηλά αν και η αλήθεια είναι ότι έχουμε κάμψη…

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου και η ανακοίνωση μέσω του ΕΟΔΥ καταγράφει 87 θανάτους (ενσωμάτωση ενός θανάτου που καταγράφηκε με καθυστέρηση στο Εθνικό Μητρώο COVID-19) από κορωνοϊό (σ.σ  μία ημέρα νωρίτερα είχαμε 108), ενώ 515 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ (σ.σ. η πτώση καλά κρατεί από την 20η Ιανουαρίου όταν και φτάσαμε στους 688). 

Παράλληλα, εντοπίστηκαν 19.618 νέα κρούσματα έπειτα από 326.246 τεστ, ενώ έγιναν 441 εισαγωγές, ενώ δόθηκαν 476 εξιτήρια.  Την ίδια ώρα η θετικότητα είναι στο 6% κι αυτό σημαίνει πολλά για την πορεία της πανδημίας.  Συγκρίνοντας με τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας, την Τετάρτη 2/2 είχαν ανακοινωθεί 18.825 κρούσματα σε σύνολο 311.547 τεστ (θετικότητα 6,04%).

Το Rt για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0.98, έναντι 1.01 την προηγούμενη εβδομάδα.

Την εβδομάδα 31 Ιανουαρίου – 6 Φεβρουαρίου, το ποσοστό θετικότητας ήταν 5.92% σε σύνολο 2.100.844 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 1.40% σε σύνολο 2.952.107 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων, ενώ στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 2.49%. 

Την εβδομάδα 31 Ιανουαρίου – 6 Φεβρουαρίου, το σύνολο των ασθενών ηλικίας 4-18 ετών ήταν 39.227, αποτελώντας το 32% στο σύνολο των κρουσμάτων. 

Από το σύνολο των 19.618 νέων κρουσμάτων, 49 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 47 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Στις Περιφερειακές Ενότητες Αττικής εντοπίστηκαν 5.101 κρούσματα, ενώ στη Θεσσαλονίκη 2.391. 

Και στις Κυκλάδες; Ε σε σχέση με το χθεσινό σοκ των 407 κρουσμάτων, η εικόνα είναι κάπως καλύτερη. Σε 326 τα νέα εγχώρια κρούσματα εντοπίζονται και στις εννέα Περιφερειακές Ενότητες. Και η Κατανομή γίνεται ως εξής: 11 στην ΠΕ Άνδρου, 76 στην ΠΕ Θήρας, 7 στην ΠΕ Κέας-Κύθνου, 20 στην ΠΕ Μήλου, 87 στην ΠΕ Μυκόνου, 54 στην ΠΕ Νάξου, 20 στην ΠΕ Πάρου, 42 στην ΠΕ Σύρου και 9 στην ΠΕ Τήνου. 

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ 

Tα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 19.618, εκ των οποίων 47 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.109.999 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 49.7% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 376 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.211 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

To Rt για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0.98 (95% ΔΕ: 0.89 – 1.07).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 87, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 24.410 θάνατοι.

Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.  

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 515 (61.7% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 84.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 395 (76.7%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 120 (23.3%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.116 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 441 (ημερήσια μεταβολή +4.01%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 451 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη). 

Διενέργεια τεστ 

Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 26.818 μοριακά τεστ και 299.428 rapid test. Σε σύνολο 326.246 η θετικότητα υπολογίζεται σε 6%.

Την εβδομάδα 31/1-6/2, το ποσοστό θετικότητας ήταν 5,92% σε σύνολο 2.100.844 εργαστηριακών ελέγχων (RT-PCR/Rapid-Ag) και 1.40% σε σύνολο 2.952.107 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 9.500.990 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 50.384.839 δείγματα. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 304.357 δειγματοληπτικοί έλεγχοι. 

Αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι (Self-tests): Έως 08 Φεβρουαρίου 2022, έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά 80.890.361 δηλώσεις αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου. Από τα 4.808.821 άτομα που προσήλθαν για επανέλεγχο, έχουν καταγραφεί 488.481 θετικά αποτελέσματα.

Mαζικές Δειγματοληψίες ΕΟΔΥ: Στις 08 Φεβρουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκαν 161 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, στις οποίες διενεργήθηκαν 28.998 έλεγχοι Rapid Ag και ανευρέθηκαν 3.482 θετικά (12.01%).


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Συνεδρίαση (02/09) με 13 θέματα και τον .. Προφήτη Ηλία στο προσκήνιο

Στις 12:00 το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα – Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

«E-Kouros»: Παράταση έως 19 Σεπτεμβρίου για τις αιτήσεις , τι ισχύει για τα ερασιτεχνικά σωματεία

Ολιγοήμερη παράταση έδωσε το Υπουργείο Αθλητισμού για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων εγγραφής και επικαιροποίησης στο Μητρώο 2025.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Ενοποιούνται φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, έρχεται το νέο πιστοποιητικό οικονομικής ενημερότητας

Μέχρι το τέλος του 2025 η νέα ψηφιακή πλατφόρμα θα εκδίδει ένα ενιαίο πιστοποιητικό που θα διευκολύνει πολίτες και επιχειρήσεις στις συναλλαγές τους.

Ο ΑΠΑΣ Νάξου ενισχύθηκε με τον Ευγένιο Σεργιένκο, όλες οι κινήσεις στο ρόστερ

Ο 31χρονος forward με εμπειρία από Ελλάδα και εξωτερικό έρχεται στα Φανάρια για να δώσει ύψος και ποιότητα στη γραμμή των ψηλών.

Διαψεύδει τις φήμες παραίτησης ο Δήμαρχος Σύρου, Αθανασίου: “Θα ολοκληρώσουμε την πενταετία”

Με επίσημη ανακοίνωση ο Αλέξανδρος Αθανασίου βάζει τέλος στα σενάρια αποχώρησης και καλεί τους δημότες σε ενότητα για την πρόοδο του νησιού.

Τμήμα Αθλητισμού Πολιτισμού Δήμου Θήρας: «Ένα σακί τραγούδια» στην Οία

Η Οία υποδέχεται το μουσικό οδοιπορικό «Ένα σακί τραγούδια» με ήχους από κάθε γωνιά του Ελληνισμού

Γιώργος Λεονταρίτης: Μια νέα σελίδα για τη δημόσια υγεία στις Κυκλάδες

Η Ογκολογική Μονάδα του Νοσοκομείου Σύρου, χάρη στη δωρεά του Αντώνη Κομνηνού, ενώνει επιστήμη και ανθρωπιά

Σεισμός 6 Ρίχτερ στο Αφγανιστάν – Τουλάχιστον 622 νεκροί και 1.500 τραυματίες

Χάος και καταστροφή στην Τζαλαλαμπάντ και την επαρχία Κουνάρ – Ολόκληρα χωριά ισοπεδώθηκαν, φόβοι για περαιτέρω αύξηση των θυμάτων.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Νάξος: Η «Αξιώτισσα» απαντά για το επεισόδιο με τους Βρετανούς τουρίστες – «Έσκισαν το αυτοκόλλητο, δεχόμαστε απειλές»

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας Γιάννης Βάσιλας δίνει τη δική του εκδοχή: οι τουρίστες αποχώρησαν αφού πρώτα προκάλεσαν, ενώ μετά το δημοσίευμα της Daily Mail η επιχείρηση καταγγέλλει μπαράζ συκοφαντιών και απειλών.

Νάξος: Συλλήψεις για παράνομη θήρα – Θανάτωσαν 5 άγρια ζώα εκτός κυνηγετικής περιόδου

Δύο άτομα, 26 και 59 ετών, συνελήφθησαν για θήρευση χωρίς άδεια και κατοχή παράνομου εξοπλισμού.

Νάξος – Δαμαριώνας: “Γιώργος Μπίλης: Ο καλλιτέχνης που τραγούδησε τη ζωή” (video)

Μια βραδιά μνήμης και αγάπης στον Δαμαριώνα για τον άνθρωπο της παρέας και της μουσικής. (video)

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

ΑΑΔΕ: Πρόστιμα και 48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις νησιών (Πάρος) για φοροδιαφυγή

Εντατικοί έλεγχοι σε Ρόδο, Πάρο, Χανιά, Ύδρα, Κέρκυρα και Πειραιά αποκάλυψαν περισσότερες από 400 παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων.