Τετάρτη, 20 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΥγείαΚυκλάδες - Covid 19: Στα 316 τα νέα κρούσματα, 63 στη ΠΕ...

Κυκλάδες – Covid 19: Στα 316 τα νέα κρούσματα, 63 στη ΠΕ Σύρου, 46 στη ΠΕ Νάξου

|

Η εικόνα της πανδημίας το τελευταίο 24ωρο: 32.694 νέα κρούσματα σήμερα στην Ελλάδα – 80 θάνατοι και 640 διασωληνωμένοι – Κυκλάδες: Πέντε Περιφερειακές Ενότητες με +40 κρούσματα – Ποιες είναι 

Ανοδική τάση πήραν τα κρούσματα και τη πορεία της πανδημίας… Λογικό καθότι μιλάμε για αυτά που έχουν καταγραφεί την ..Δευτέρα. Οπότε;  Σε 32.694 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Ανακοινώθηκαν 80 θάνατοι ( ένατι 85 χθες).

Διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 640 ασθενείς (ένατι 654 χθες).  Τέλος, έγιναν 497 νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία της επικράτειας, ενώ δόθηκαν 372 εξιτήρια λόγω ίασης.

Να τονίσουμε ότι πριν από μία εβδομάδα, την Τρίτη 4 Ιανουαρίου, είχαν ανακοινωθεί 50.126 κρούσματα (!!!) και 61 θάνατοι, ενώ διασωληνωμένοι νοσηλεύονταν 619 ασθενείς.

Το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν 583.206 εργαστηριακά τεστ, με τη θετικότητα να ανέρχεται σε 5,6%.

Από το σύνολο των 32.694 κρουσμάτων, 76 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 63 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.  Στις Περιφερειακές Ενότητες Αττικής εντοπίστηκαν 12.920 κρούσματα, ενώ στη Θεσσαλονίκη 3.171. Πως είναι η εικόνα στα Δωδεκάνησα; 496 νέα κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου, 61 στην Π.Ε. Καλύμνου, 7 στην Π.Ε. Kαρπάθου και 73 στην Π.Ε. Κω

Ποια όμως είναι η κατάσταση στις Κυκλάδες; Εδώ έχουμε εντυπωσιακή άνοδο. Από τα 210 χθες στα 316 σήμερα νέα κρούσματα και πέντε Περιφερειακές Ενότητες έχουν περισσότερες από 40 μολύνσεις. Εχουμε όμως και μία διαφοροποίηση. Μετά από τέσσερις σερί ημέρες έχουμε κρούσμα σε οκτώ από τις εννέα ενότητες. Κι αυτό γιατί η ΠΕ Κέας – Κύθνου είναι με .. μηδέν. Πως γίνεται η κατανομή; ΠΕ Ανδρου 17 (από 17 χθες), ΠΕ Θήρας 54 (από 58 χθες) ΠΕ Μήλου στα 9 (από έξι χθες), ΠΕ Μυκόνου στα 49 (ο μεγαλύτερος αριθμός για τον Ιανουάριο, από 33 χθες), ΠΕ Νάξου στα 46 (από 29 χθες), ΠΕ Πάρου στα 37 (από τα 21 χθες), ΠΕ Σύρου στα 63 (από 28 χθες) και Τήνου στα 41 (από 10 χθες).

Για 14η σερί ημέρα με τριψήφιο κρουσμάτων οι Κυκλάδες, νέο ρεκόρ για την ΠΕ Μυκόνου όσον αφορά τον Ιανουάριο, ενώ εντυπωσιακή άνοδος έχουμε στις ΠΕ Νάξου, Πάρου, Μυκόνου, Σύρου και Τήνου…    

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ 

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 32.694, εκ των οποίων 63 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.568.215 (ημερήσια μεταβολή +2.1%), εκ των οποίων 49.9% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 624 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.952 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 80, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 21.559 θάνατοι.

Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 640 (58.9% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 80.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 537 (83.91%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 103 (16.09%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.844 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 497 (ημερήσια μεταβολή -7.28%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 576 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Διενέργεια Τεστ 

Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 61.099 μοριακά τεστ και 522.107 rapid test. Σε σύνολο 583.206 η θετικότητα υπολογίζεται σε 5,6%.

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 8.742.467 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 42.357.581 δείγματα. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 353.474 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι (Self-tests): Έως 10 Ιανουαρίου 2022, έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά 69.332.199 δηλώσεις αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, ενώ 3.981.836 άτομα προσήλθαν για επανέλεγχο.

Mαζικές Δειγματοληψίες ΕΟΔΥ: Στις 10 Ιανουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκαν 139 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, στις οποίες διενεργήθηκαν 36.277 έλεγχοι Rapid Ag και ανευρέθηκαν 4.537 θετικά (12,51%).


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Λέσβος: 57χρονος ομολόγησε τέσσερις εμπρησμούς ανήμερα Δεκαπενταύγουστου

Ο δράστης έβαλε φωτιές σε χωράφια, σε υπαίθριους χώρους και σε νταλίκα με ζωοτροφές – Επικαλέστηκε αντεκδίκηση και «θολωμένη σκέψη».

Β. Κικίλιας: «Η ασφάλεια των επιβατών είναι αδιαπραγμάτευτη» – Αυστηροί έλεγχοι και πρόστιμα στα πλοία

Μετά από παράβαση σε πορθμειακή γραμμή, το Υπουργείο Ναυτιλίας προχωρά σε εντατικούς ελέγχους και αυστηρές κυρώσεις για τη φόρτωση οχημάτων στα πλοία.

Νάξος – Δαμαριώνας: Μουσικό αφιέρωμα (23/08) στον αξέχαστο Γιώργο Μπίλη (αφίσα)

Ο Σύλλογος Δαμαριωτών τιμά τον αξεπέραστο Γιώργο Μπίλη (Γεώργιο Τσιμπλάκη), τον στιχοπλόκο και συνθέτη της νησιώτικης σάτιρας, με μια βραδιά γεμάτη μουσική και χορό.

Νάξος: 3χρονο αγοράκι κινδύνευσε σε πισίνα ξενοδοχείου

Σώθηκε χάρη στην άμεση παρέμβαση παρευρισκόμενων – Ερωτήματα για την απουσία ναυαγοσώστη και τι προβλέπει ο νόμος.

Σύρος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη «Λευκή Νύχτα» του Σαββάτου 23 Αυγούστου (αφίσα)

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε τμήμα της οδού Σταματίου Πρωίου από τις 19:00 έως τις 24:00 – Ανακοίνωση του Δήμου Σύρου Ερμούπολης.

Σαβίνα Γιαννάτου & Σπύρος Μάνεσης στο Φεστιβάλ Νάξου, μία μουσική συνάντηση στο Πύργο Μπαζαίου

Την Πέμπτη 21 Αυγούστου, στις 21:30, η διεθνώς καταξιωμένη ερμηνεύτρια και ο ταλαντούχος πιανίστας ενώνουν φωνή και πιάνο σε ένα μοναδικό ταξίδι μελωδιών από τη Μεσόγειο και πέρα.

Επιδόματα χιλιάδων ευρώ στους υπαλλήλους της Βουλής, oι πυροσβέστες στις φλόγες, αλλά εκτός «βαρέων και ανθυγιεινών»

Η Βουλή ενέκρινε επιδόματα έως 4.000€ για τους υπαλλήλους της. Οι εποχικοί πυροσβέστες απαντούν με οργή: «Σας παραδίδουμε στη χλεύη της κοινωνίας».

Νάξος: Η Ελένη Σαλτερή – Γρατσία παρουσιάζει τα δύο νέα της βιβλία στο Δαμαριώνα

Την Κυριακή 24 Αυγούστου στο “Ανδρονίκειο” πολιτιστικό κέντρο, η συγγραφέας προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια ξεχωριστή βραδιά λογοτεχνίας και διαλόγου.

Καταγγελία για την καταστροφή στο Αλυκό Νάξου: Natura δεν σημαίνει πάρκινγκ

Το Κίνημα «Σώστε τις παραλίες της Νάξου» καταγγέλλει την καταπάτηση στο Αλυκό: αυτοκίνητα, κατασκήνωση και σκουπίδια απειλούν το μοναδικό κεδρόδασος και τις αμμοθίνες.

«Το Σκάκι της Μονής»: Ένας θεσμός που ενώνει τη Νάξο για τρίτη χρονιά (photos)

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το σκακιστικό τουρνουά του Συλλόγου Μονιατών «Η Τέχνη», με μικρούς και μεγάλους να δίνουν ραντεβού στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Μονής.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι