Τρίτη, 6 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΥγείαΚυκλάδες - Covid 19: Στα 197 τα νέα κρούσματα, τα 42 στη...

Κυκλάδες – Covid 19: Στα 197 τα νέα κρούσματα, τα 42 στη ΠΕ Νάξου, 26 στη ΠΕ Κέας – Κύθνου

|

Η εικόνα της πανδημίας σε πανελλαδικό επίπεδο: Στα 15.909 τα νέα κρούσματα, 63 οι νέοι θάνατοι και 433 οι διασωληνωμένοι ασθενείς σε ΜΕΘ – Η εικόνα στις Κυκλάδες – Τι γίνεται στην ΠΕ Κέας – Κύθνου 

Και τα καλά νέα σε επίπεδο πανδημίας και της πορείας της καλά κρατούν… Τι θέλουμε να πούμε; Στα 15.909 ανήλθαν τα νέα κρούσματα με κορωνοϊό στη χώρα τις τελευταίες 24 ώρες με βάση την ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ. Επίσης 63 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 433 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Η πρώτη “ανάγνωση”; Εχουμε αισθητή πτώση των σκληρών δεικτών καθότι έχουμε γυρίσει το χρόνο πίσω.. Σε τιμές Νοεμβρίου 2021 είμαστε όσον αφορά τους νέους θανάτους και τους διασωληνωμένους… Και τα τεστ; 356.333 συνολικά έγιναν το τελευταίο 24ωρο και η θετικότητα διαμορφώθηκε στο 4,46%. 

Σε σχέση με την περασμένη Παρασκευή; Είχαν ανακοινωθεί 18.605 κρούσματα σε σύνολο 382.391 τεστ και η θετικότητα στο 4,86%. Μία από τα ίδια σχεδόν

Στο «κόκκινο» παραμένει η Αττική καθώς από τα 15.909 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ οι 5.562 μολύνσεις εντοπίζονται στο Λεκανοπέδιο. Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 1600 νέες μολύνσεις.

Και στις Κυκλάδες;  Παραμένει ο τριψήφιος αριθμός των κρουσμάτων από την 29η Δεκεμβρίου και με έστω κι ένα κρούσμα και στις εννέα Περιφερειακές Ενότητες. Μάλιστα, συμπληρώσαμε δώδεκα (12) ημέρες με παρουσία και των εννέα ΠΕ… Και μας προβληματίζει η ΠΕ Κέας – Κύθνου καθότι εκεί εντοπίστηκαν το τελευταίο 24ωρο 26 τα περισσότερα από την αρχή της χρονιάς. Ενώ στη ΠΕ Θήρας είχαμε μόλις 13, τα λιγότερα από την 2η Ιανουαρίου.

Συνολικά είχαμε 197 (3η φορά εντός Φεβρουαρίου) και η κατανομή έχει ως εξής:  11 στην ΠΕ Ανδρου (6 ήταν χθες), 13 στην ΠΕ Θήρας (48 ήταν χθες), 26 στην ΠΕ Κέας – Κύθνου (19 ήταν χθες), 8 στη ΠΕ Μήλου (8 ήταν χθες), 26 στην ΠΕ Μυκόνου (28 ήταν χθες), 42 στην ΠΕ Νάξου (ήταν 27 χθες), 38 στην ΠΕ Πάρου (46 ήταν χθες), 22 στην ΠΕ Σύρου (ήταν 36 χθες) και τέλος 11 στην ΠΕ Τήνου (6 ήταν χθες).  

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ 

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 15.909 , εκ των οποίων 48 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.385.304 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 49.6% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 299 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.315 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 63, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 25.668 θάνατοι.

Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 433 (64.0% άνδρες).

Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 88.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 313 (72.29%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 120 (27.71%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.249 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 262 (ημερήσια μεταβολή -21.32%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 332 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Διενέργεια τεστ 

Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 23.271 μοριακά τεστ και 333.062 rapid test. Σε σύνολο 356.333 τεστ η θετικότητα υπολογίζεται σε 4,46%.

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 9.868.344 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 55.059.069 δείγματα. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 303.689 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι (Self-tests): Έως 24 Φεβρουαρίου 2022, έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά 88.011.475 δηλώσεις αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, ενώ 5.338.143 άτομα προσήλθαν για επανέλεγχο.

Mαζικές Δειγματοληψίες ΕΟΔΥ: Στις 24 Φεβρουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκαν 167 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, στις οποίες διενεργήθηκαν 26.455 έλεγχοι Rapid Ag και ανευρέθηκαν 1.419 θετικά (5,36%).


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Περιβάλλον και κοινωνία: Μία εβδομάδα δράσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ενώνει δυνάμεις με πανεπιστήμια και οργανώσεις για την περιβαλλοντική εκπαίδευση, τους καθαρισμούς ακτών και την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης.

Amorgos Trail Challenge 2025: Η καρδιά του ορεινού τρεξίματος χτυπά στην Αμοργό

Για 8η χρονιά, η Αμοργός υποδέχεται αθλητές και φίλους της φύσης σε μια μοναδική εμπειρία ορεινού τρεξίματος που αναδεικνύει τον αθλητισμό, τον εθελοντισμό και τη φιλοξενία του νησιού

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Νάξος: Αφιξη και παραμονή του “Elysium” στον Αγιο Προκόπιο

Μια μοναδική θαλάσσια εμπειρία πολυτέλειας, ευεξίας και εξερεύνησης αγκυροβολεί στη Νάξο, προσφέροντας στιγμές χαλάρωσης και περιπέτειας στο νησί.

Νάξος – Baco SeaSide: Φέρνει ρυθμό στη νύχτα, ο τόνος από τον Νικόλα Λιασκώνη

Ζωντανή μουσική δίπλα στη θάλασσα, με ξεχωριστά live και αγαπημένους καλλιτέχνες – Την Τετάρτη 7 Μαΐου ο Νικόλας Λιασκώνης με την παρέα του δίνουν ραντεβού στο baco!

ΠΝΑΙ – Επαρχείο: Δωρεάν σεμινάριο ζωγραφικής για αρχάριους στη Νάξο

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Κ.Ε.Κ. Γ. Γεννηματάς ενισχύουν τη δημιουργικότητα ενηλίκων μέσα από πρόγραμμα εκμάθησης ζωγραφικής

Στοίχημα – Champions League: Ποντάρισμα στην Μπαρτσελόνα που θέλει τη κούπα για πρώτη φορά από το 2015

Ίντερ - Μπαρτσελόνα: Το μυαλό της στο τρεμπλ και στο 2.27! - Ποια είναι η πρόταση

«Παιχνίδια στο Πέρασμα του Χρόνου»: Μια συγκινητική συνάντηση γενεών στην Αμοργό

Μαθητές και παππούδες από τις Μικρές Κυκλάδες συναντήθηκαν σε μια δράση που τίμησε την άυλη πολιτιστική κληρονομιά και ανανέωσε το ραντεβού για το μέλλον.

Αίγινα και Νάξος στους νικητές του Πάσχα 2025 – Οι τάσεις στα ακτοπλοϊκά ταξίδια

Από τις Κυκλάδες έως τα Επτάνησα, οι ταξιδιώτες φέτος επέλεξαν αυθεντικές πασχαλινές εμπειρίες, με τη Νάξο να ανεβαίνει θεαματικά στη λίστα των αγαπημένων νησιών των Ευρωπαίων.

Μικρά ήπια φράγματα στην Ορεινή Νάξο: Το παρελθόν δείχνει τη βιώσιμη λύση για το μέλλον του νερού

Έργα μικρής κλίμακας, εμπνευσμένα από την τοπική παράδοση, αποδεικνύουν εδώ και δεκαετίες τη δύναμή τους στη διαχείριση του νερού, την προστασία του περιβάλλοντος και την ανθεκτικότητα της Νάξου απέναντι στην κλιματική κρίση.

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Τάβλι – 11ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα: Ο Παναγιώτης “Βράχος” Σορώκος νέος πρωταθλητής!

Το κονκλάβιο στο Βατικανό μπορεί να περιμένει – στη Νάξο έχουμε νέο βασιλιά του τάβλι και το όνομά του γράφτηκε με ζάρια και μαεστρία!

Στ. Φουτάκογλου: Το περίπτερο της πλατείας πρώην Δημαρχείου, που φεύγει σιωπηλά (!!!)

Μνήμες, άνθρωποι, ιστορίες δεκαετιών γύρω από ένα μικρό περίπτερο που αποτέλεσε σταθερό σημείο αναφοράς για γενιές Χωραϊτών - Η τοποθέτηση του Στράτου Φουτάκογλου

Νάξος: Ο Προφήτης Ηλίας “ζητά βοήθεια” – Ένα μνημείο κινδυνεύει να σωπάσει

Ο ιστορικός ναός στην Παλιά Χώρα στέκει πληγωμένος από τον χρόνο και τη σιωπή, καθώς οι προσπάθειες αποκατάστασής του παραμένουν στάσιμες για πάνω από μία δεκαετία.

Διήμερο Πολιτισμού στη Νάξο με τα “Αξοπατήματα” και το 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης

Η μουσική, ο χορός και τα έθιμα ενώνουν Κοζάνη και Νάξο σε ένα γιορτινό διήμερο πολιτιστικών ανταμωμάτων

Δονούσα – Μια νησίδα μνήμης και ταυτότητας: Παρουσιάζεται το Ιστορικό Αρχείο του νησιού

Αφηγήσεις, φωτογραφίες, ντοπιολαλιά και γενεαλογικά ίχνη συνθέτουν το πολιτιστικό αποτύπωμα της Δονούσας, μέσα από ένα ψηφιακό αρχείο που τιμά το χθες και εμπνέει το αύριο.

Νάξος: Μία εικόνα που προκαλεί δέος, πραγματικότητα ή όχι;

Ένα βιομηχανικής κλίμακας έργο απειλεί το φυσικό, πολιτιστικό και κοινωνικό κεφάλαιο της Νάξου και των Κυκλάδων, με επιπτώσεις που ξεπερνούν την ενεργειακή "ανάπτυξη" - Δύο ομιλίες σήμερα και αύριο. Που; Πότε;

Νάξος – Λιμεναρχείο: Αλλαγές σε στάθμευση και στάση οχημάτων στην χερσαία ζώνη από την 1η Μαϊου

Έκκληση από το Λιμεναρχείο Νάξου για συνεργασία προς τους οδηγούς ενόψει της θερινής περιόδου και της αυξημένης κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης - Τι αλλάζει από την 1η Μαϊου

Καλοκαιρινή εξόρμηση Raptor Club Greece στη Νάξο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες των εντυπωσιακών pick-up επιλέγουν Κυκλάδες και ξεκινούν από τη Νάξο, με ένα τριήμερο χαλάρωσης, εξερεύνησης και απολαυστικής οδήγησης