Πέμπτη, 21 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΥγείαΚυκλάδες - Covid 19: Νέα κρούσματα 34, τα 11 στην ΠΕ Μυκόνου

Κυκλάδες – Covid 19: Νέα κρούσματα 34, τα 11 στην ΠΕ Μυκόνου

|

Μετά από επτά ημέρες οι Κυκλάδες έχουν και πάλι +30 νέα κρούσματα – Διψήφιος αριθμός κρουσμάτων στην ΠΕ Μυκόνου και ρεκόρ Νοεμβρίου για την ΠΕ Νάξου – Που αλλού εντοπίζονται τα κρούσματα… 

Πάμε από την αρχή…  Αλμα νέων κρουσμάτων είχαμε σήμερα όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας  Και… σε 8.100 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού , σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 91 θάνατοι, με τον αριθμό των νεκρών από την εμφάνιση της πανδημίας να φτάνει τους 17.517. Παράλληλα, σε 597 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. 

Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 25.586 μοριακά τεστ και 618.097 rapid test. Σε σύνολο 643.683 η θετικότητα υπολογίζεται σε 1,25%. Συγκρίνοντας με τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας, την Τρίτη 16/11 είχαν ανακοινωθεί 8.129 κρούσματα σε σύνολο 662.728 τεστ (θετικότητα 1,22%). Αρα σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα είμαστγε σε καλύτερη μοίρα… 

Πάμε να δούμε όμως τι γίνεται πανελλαδικά… Για ακόμη μία ημέρα η πλειονότητα των κρουσμάτων (2.114) εντοπίζονται στην Αττική. 1.472 κρούσματα καταγράφονται στη Θεσσαλονίκη.  Από εκεί και πέρα, τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων συναντάμε σε Αχαϊα (290), Αιτωλοακαρνανια (161), Εβρο (186), Ημαθία (133), Ηράκλειο (171), Ιωάννινα (108), Καρδίτσα (100), Κιλκίς (107), Κοζάνη (167), Λάρισα (320), Μαγνησία (222), Πέλλα (157), Πιερία (110), Σέρρες (157), Τρίκαλα (115), Φθιώτιδα (162) και Χαλκιδική (101)… 

Τι γίνεται στις Κυκλάδες; Εκτίναξη… Από τα 23 χθες σε επτά Περιφερειακές Ενότητες, στα 34 σήμερα και σε οκτώ Περιφερειακές Ενότητες. Δύο είναι οι αριθμοί που ξεχωρίζουν: τα 11 κρούσματα, στην ΠΕ Μυκόνου (χθες είχε δύο) και για πρώτη φορά από τις 5η Νοεμβρίου έχουμε διψήφιο αριθμό κρουσμάτων σε μία Περιφερειακή Ενότητα (βλ ΠΕ Θήρας με 12) ενώ για την Μύκονο είναι η …χειρότερη βραδιά από την 16η Σεπτεμβρίου (13)… Και τα 9 στην ΠΕ Νάξου (το χειρότερο από την 14η Σεπτεμβρίου με δέκα), ενώ χθες είχε τρία.. Από εκεί και πέρα έχουμε: ένα στην ΠΕ Πάρου (χθες πέντε), έξι στην ΠΕ Θήρας (χθες έξι επίσης), τέσσερα στην ΠΕ Σύρου (χθες δύο), κι από ένα σε ΠΕ Τήνου (χθες δύο), Μήλου (προχθές είχε ένα) και Ανδρου (ένα πριν από τρεις ημέρες). 

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 7.371.373 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 26.409.861 δείγματα. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 372.829 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι (Self-tests): Έως 22 Νοεμβρίου 2021, έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά 54.726.328 δηλώσεις αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, ενώ 3.200.885 άτομα προσήλθαν για επανέλεγχο.

Mαζικές Δειγματοληψίες ΕΟΔΥ: Στις 22 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 170 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, στις οποίες διενεργήθηκαν 33.466 έλεγχοι Rapid Ag και ανευρέθηκαν 1.277 θετικά (3,82%).


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Γιάννης Σιδηροηλίας στη Μύκονο – Ενίσχυση στο ρόστερ ενόψει Stoiximan GBL

Ο 23χρονος γκαρντ-φόργουορντ εντάσσεται στο δυναμικό της Μυκόνου για τη σεζόν 2025/26, ενισχύοντας την ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου στην ιστορική της πρώτη παρουσία στη Stoiximan Basket League.

Από το Φιλώτι στον Ατρόμητο: Ο Μανώλης Μουστάκης κάνει το μεγάλο βήμα

Ο νεαρός τερματοφύλακας του ΑΜΣ Φιλωτίου και των Μικτών Κυκλάδων μεταγράφηκε στον Ατρόμητο Αθηνών και εντάσσεται στην ομάδα Κ16 της Super League.

Σύρος: «Οι Υφάντρες και οι Αναμνήσεις τους» έρχονται στο Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης

Μια εκδήλωση αφιερωμένη στις γυναίκες της κλωστοϋφαντουργίας της Σύρου και στη συλλογική μνήμη του νησιού, την Κυριακή 31 Αυγούστου 2025.

29 λεπτά χωρίς ανάσα, ο Vitomir Maričić έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες (video)

Ο Κροάτης δύτης άντεξε 29 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα χωρίς να αναπνεύσει, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο όριο αντοχής.

Μια ακόμη σημαντική επιτυχία για τον Δήμο Κέας – Προσβάσιμες παραλίες για άτομα με αναπηρία

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού το έργο για την προσβασιμότητα στις παραλίες της Κέας, με ράμπες, διαδρόμους, αποδυτήρια και συστήματα εισόδου στη θάλασσα για ΑμεΑ.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Νέα συνεργασία με τον προπονητή Γιάννη Κουκή στις ακαδημίες

Με εμπειρία άνω των 30 ετών στην εκπαίδευση και την προπονητική, ο Γιάννης Κουκής ενισχύει το τεχνικό επιτελείο του Πανναξιακού, αναλαμβάνοντας ρόλο στις ακαδημίες του συλλόγου.

«Τα ακανόνιστα» ζωντανεύουν στο Μεγαλοχώρι – Μια βραδιά γεμάτη ελληνική μουσική παράδοση

Η Κεντρική Πλατεία Μεγαλοχωρίου υποδέχεται την παράσταση «Τα ακανόνιστα» την Παρασκευή 22 Αυγούστου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Στρογγύλη On The Road.

Μητρόπολη Παροναξίας: Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Δημητρίου στο Καστράκι Νάξου

Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκαν την Τρίτη 19 Αυγούστου 2025 τα θυρανοίξια του Ιερού Παρεκκλησίου Αγίου Δημητρίου στο Καστράκι Νάξου.

Νάξος – Σύλλογος Φιλωτιτών: Εκδήλωση μνήμης στο Φιλώτι για τον Δημήτρη Ήμελλο

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου τιμά τον σπουδαίο ηθοποιό και συμπατριώτη Δημήτρη Ήμελλο με μια συγκινητική εκδήλωση στις 23 Αυγούστου.

ΑΜΣ Φιλωτίου: Συνεχίζει με τον Δημήτρη Τσακωνιάτη στα τμήματα βόλεϊ

Ο «δικός του άνθρωπος», Δημήτρης Τσακωνιάτης, παραμένει στην τεχνική ηγεσία, συνεχίζοντας με αφοσίωση και πάθος το έργο του στα τμήματα πετοσφαίρισης.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.