Τετάρτη, 27 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΥγείαΚυκλάδες - Covid 19: Εκτόξευση της Νάξου (στο 9.6%) ακολουθούν Μύκονος -...

Κυκλάδες – Covid 19: Εκτόξευση της Νάξου (στο 9.6%) ακολουθούν Μύκονος – Τήνος (πίνακας)

|

Πολλές τουριστικές περιοχές «βουλιάζουν» από νέα κρούσματα – Πού καταγράφεται «έκρηξη» θετικότητας – ΠΕ Νάξου, Μυκόνου και Τήνου στο επίκεντρο της συζήτησης για τις Κυκλάδες – Δείτε τον σχετικό πίνακα 

Οι Κυκλάδες στο επίκεντρο. Οχι μόνο σε επίπεδο επισκεψιμότητας που όλοι μιλάνε για .. ημέρες 2019 αλλά και σε επίπεδο κρουσμάτων. Τρίτη ημέρα, που έχουμε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων με 117 χθες μετά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ και συνολικά δέκα ημέρες με τριψήφιο αριθμό για τον Αύγουστο. Τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες (Νάξος, Θήρα – Μύκονος και Πάρος) σταθερά με διψήφιο αριθμό.    Συνολικά για τον Αύγουστο στις Κυκλάδες έχουμε φτάσει στα 1.830, ήτοι 101,6 κρούσματα την ημέρα (!!!)

 Χαρακτηριστικό είναι ότι η ΠΕ Νάξου έχει φτάσει στα 456 κρούσματα έως την 18η Αυγούστου, η ΠΕ Μυκόνου στα 442, η ΠΕ Θήρας στα 284 και η ΠΕ Πάρου στα 324 αριθμού που σοκάρουν ενώ η ΠΕ Μυκόνου έχει το ρεκόρ με 54 ημέρες όπου μετράει έστω κι ένα κρούσμα..  Αίσθηση προκαλεί η άνοδος και σε μικρότερα (θεωρητικά) νησιά ή Περιφερειακές Ενότητες όπως η Σύρου (144) και Τήνου (79) με αποτέλεσμα να είναι μόνιμα στο επίκεντρο της Πολιτικής Προστασίας.. 

Χθες Τετάρτη όμως είχαμε και τον εβδομαδιαίο πίνακα θετικότητας που αποτελεί και την εισαγωγή για ενδεχόμενα περιοριστικά μέτρα. Ηδη στην Ελλάδα σε μίνι λοκ ντάουν είναι τρεις νομοί της Κρήτης (Ηράκλειο – Χανιά και Ρέθυμνο) και καθημερινά ακούμε για τα νησιά των Κυκλάδων. Πόσο κοντά όμως είναι; 

Η εικόνα που είδαμ χθες σε πανελλαδικό επιπεδο μας φόβισε. Σε 3,64% είναι ο μέσος όρος (αύξηση μικρή σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα ήτοι 3,05%) αλλά μοιάζει… αμελητέο συγκριτικά με το 9,60% της Νάξου, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από το 5,32% της περασμένης εβδομάδας. Το ίδιο ισχύει και για τη Μύκονο, όπου το 3,25% του προηγούμενου επταημέρου εκτοξεύθηκε στο 6,04%. Συναγερμό προκαλεί η κατάσταση, επίσης, στην Ικαρία, όπου το χαμηλό ποσοστό θετικότητας που είχε καταγραφεί στις 11 Αυγούστου (1,94%) σήμερα φτάνει στο 4,73%, αλλά και στην Τήνο που βρίσκεται πλέον στο 4,09% (από 2,85%).

Σε τέσσερα ακόμα νησιά, τρεις Περιφερειακές Ενότητες (ΠΕ) της Κρήτης και δύο ηπειρωτικές περιοχές το ποσοστό θετικότητας ξεπερνά τον μέσο όρο της επικράτειας, στοιχείο που συνδυαστικά με τη σταδιακή επιστροφή -ασυμπτωματικών και ανεμβολίαστων- εκδρομέων στις μεγάλες πόλεις μετά το τέλος των καλοκαιριών διακοπών μπορεί να δημιουργήσει ένα εκρηκτικό «κοκτέιλ» διασποράς και νέας πίεσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) . Συγκεκριμένα, στην Πάρο το ποσοστό θετικότητας ανέρχεται πλέον σε 5,78%, στη Ρόδο 4,27%, στην Χίο 3,82%, στην Κάρπαθο 3,67%, στα Χανιά 4,59%, στο Ηράκλειο 4,13%, στο Ρέθυμνο 3,96%, ενώ 4% είναι στην Καβάλα και 4,57% στη Θεσπρωτία.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ, την εβδομάδα 9-15 Αυγούστου 2021 (Iso Week 32) το ποσοστό θετικότητας ήταν 3,64% σε σύνολο 605.899 εργαστηριακών ελέγχων (RT – PCR / Rapid – Ag) και 1,31% σε σύνολο 483.918 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 2,09%. Την προηγούμενη εβδομάδα 2-8/8 (Iso Week 31) το ποσοστό θετικότητας ήταν 3,05% σε σύνολο 623.985 εργαστηριακών ελέγχων (RT – PCR / Rapid – Ag) και 0,79% σε σύνολο 709.364 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1,47%.

Οπότε; Προσοχή γιατί σήμερα ενδεχομένως να έχουμε και νέες ανακοινώσεις. Η μήπως όχι; 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γιάννης Πολυχρονάκος: «Κοροϊδία οι δωρεάν μετακινήσεις μόνο στις άγονες γραμμές – Ανάγκη κάλυψης όλων των σωματείων»

Ο πρώην πρόεδρος του Πανναξιακού ΑΟ και τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει το κυβερνητικό μέτρο ως μισή αλήθεια και προτείνει ολοκληρωμένη λύση για τη στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων.

Γ. Μαργαρίτης: “Δίνει πνοή και ελπίδα στους νέους μας, διευκολύνει τη συμμετοχή τους σε αθλητικές δραστηριότητες”

Δωρεάν μετακινήσεις για ερασιτεχνικά σωματεία – Δήλωση του Επάρχου Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων, Γιάννη Μαργαρίτη

Νάξος – Μουσικός Περίβολος 2025: Συναυλία (27/08) με τον Βασίλη Σκουλά

Ο κορυφαίος Κρητικός λυράρης και τραγουδιστής έρχεται στη Νάξο για μια μοναδική βραδιά στο Γυμνάσιο Νάξου.

Δήμος Νάξου: Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στα Αγγίδια λόγω εργασιών στο 5ο Νηπιαγωγείο

Από 27 έως 30 Αυγούστου η κυκλοφορία θα διακοπεί προσωρινά για τη σύνδεση του νέου WC ΑμεΑ με το κεντρικό δίκτυο

Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου: «Άμεση ανάγκη μετεγκατάστασης του ΚΕΔΑΣΥ Νάξου»

Σοβαρές καταγγελίες για την απαράδεκτη κατάσταση του κτηρίου – Ερωτήματα λογοδοσίας προς την Περιφέρεια

Ψέριμος: Ιδρύεται μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο για δύο παιδιά

ε απόφαση της Υπουργού Παιδείας Σοφίας Ζαχαράκη, το μικρό ακριτικό νησί αποκτά Δημοτικό Σχολείο, εξασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά του.

Προσωπικός αριθμός: Παράταση έως τις 5 Νοεμβρίου για την έκδοσή του

Παράταση έως 5 Νοεμβρίου 2025 για την έκδοση Προσωπικού Αριθμού. Στατιστικά, οδηγίες και όλα όσα πρέπει να ξέρουν οι πολίτες για τη νέα ψηφιακή ταυτότητα.

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

SKY express: Καμία ακύρωση πτήσεων στις 28 Αυγούστου

SKY express: Κανονικά οι πτήσεις την Πέμπτη — πιθανές μόνο χρονικές προσαρμογές αν γίνει η στάση εργασίας

Νάξος – Fani’s Dance Studio: Νέα χορευτική χρονιά, εγγραφές από 3 Σεπτεμβρίου

Μετά από μια πρώτη επιτυχημένη χρονιά, η σχολή χορού Fani’s Dance Studio ανοίγει ξανά τις πόρτες της και καλεί μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τη μαγεία του χορού.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί