Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΚυκλάδες - Covid 19: 151 τα νέα κρούσματα, τα 31 στη ΠΕ...

Κυκλάδες – Covid 19: 151 τα νέα κρούσματα, τα 31 στη ΠΕ Νάξου

|

Η εικόνα της πανδημίας σε πανελλαδικό επίπεδο: 15.783 τα νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο – 393 οι διασωληνωμένοι ασθενείς και 63 οι νέοι θάνατοι  – Τι συμβαίνει στις Κυκλάδες 

Σταθερά πτωτική η πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα και με δεδομένο ότι από το Σάββατο 5 Μαρτίου οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους για τους εμβολιασμένους θα αποτελέσουν παρελθόν…

Ποια είναι η εικόνα της πανδημίας το τελευταίο 24ωρο;   Σε 15.783 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού (16η ημέρα κάτω από τα 20.0000 κρούσματα) στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Στο ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 63 θάνατοι (σ.σ. 23 ημέρες κάτω από τους 100 θανάτους σε ημερήσια ανφορά) , με τον αριθμό των νεκρών από την εμφάνιση της πανδημίας να φτάνει τους 26.036. 

Παράλληλα, σε 393 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς (σ.σ. από τις 20 Ιανουαρίου όταν και έφτασε τους 688 έχουμε συνεχή πτώση) στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Και το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν  268.319 τεστ η θετικότητα υπολογίζεται σε 5,88%. Ιδια εικόνα περίπου με την περασμένη Πέμπτη (24/02) όταν και είχαν ανακοινωθεί 15.829 κρούσματα σε σύνολο 290.882 τεστ και η θετικότητα ήταν στο 5,44%.

Τι γίνεται στις Κυκλάδες; Οπως θα έλεγε και γνωστός πολιτικός, έχουμε “συγκρατημένη αισιοδοξία” καθότι ο εντοπισμός των κρουσμάτων είναι σταθερά σε τριψήφιο αριθμό από την 29η Δεκεμβρίου αλλά εδώ και επτά ημέρες είναι κάτω από τα 200 κρούσματα. Παράλληλα εδώ και 18 ημέρες έχουμε έστω κι ένα κρούσμα και στις εννέα Περιφερειακές Ενότητες με αυτές της Ανδρου και Μήλου για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας για 4 διαδοχικές ημέρες να έχουν διψήφιο αριθμό μολύνσεων

Πως γίνεται η κατανομή; Χθες είχαμε 146 κρούσματα και σήμερα εντοπίζονται 151. Και πάμε: 17 στην ΠΕ Ανδρου (10 ήταν χθες), 13 στην ΠΕ Θήρας (18 ήταν χθες), 2 στην ΠΕ Κέας – Κύθνου (10 ήταν χθες), 15 στη ΠΕ Μήλου (15 ήταν χθες), 19 στην ΠΕ Μυκόνου (19 ήταν χθες), 31 στην ΠΕ Νάξου (ήταν 21 χθες), 16 στην ΠΕ Πάρου (27 ήταν χθες), 27 στην ΠΕ Σύρου (ήταν 20 χθες) και τέλος 11 στην ΠΕ Τήνου (6 ήταν χθες).  

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ 

“Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 15.783, εκ των οποίων 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.470.212 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 49.5% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 273 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.946 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 63, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 26.036 θάνατοι.

Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 393 (63.4% άνδρες). 

Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 89.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 280 (71.25%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 113 (28.75%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. 

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.289 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 292 (ημερήσια μεταβολή +3.91%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 284 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)”. 

Διενέργεια τεστ 

Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 22.256 μοριακά τεστ και 246.063 rapid test. Σε σύνολο 268.319 τεστ η θετικότητα υπολογίζεται σε 5,88%.

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 9.984.792 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 56.582.546 δείγματα. O μέσος όρος του επταημέρου είναι 285.180 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι (Self-tests): Έως 02 Μαρτίου 2022, έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά 90.422.070 δηλώσεις αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, ενώ 5.504.358 άτομα προσήλθαν για επανέλεγχο.

Mαζικές Δειγματοληψίες ΕΟΔΥ: Στις 02 Μαρτίου 2022, πραγματοποιήθηκαν 164 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, στις οποίες διενεργήθηκαν 25.338 έλεγχοι Rapid Ag και ανευρέθηκαν 3.010 θετικά (11,88%).


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Δύσκολος Φλεβάρης» στο Αιγαίο: τι λέει η Εύη Νομικού για Κολούμπο, σεισμούς και το να είμαστε tsunami ready

Η καθηγήτρια Γεωλογικής Ωκεανογραφίας του ΕΚΠΑ ξεδιαλύνει τι συνέβη στη Σαντορίνη, γιατί το Κολούμπο παραμένει το πιο «ζωντανό» ηφαίστειο της χώρας, ποιες περιοχές χρειάζονται σχέδιο τσουνάμι.

Αθηνιός σε φόρμα, Νάξος σε… προσπέραση: ο Αύγουστος γύρισε το παιχνίδι στη Σαντορίνη

Μετά από μήνες πτώσης, ο Αύγουστος ’25 έφερε άνοδο στην κίνηση του λιμανιού της Σαντορίνης (+6% συνολικά)· Ηράκλειο Νο1 προορισμός και η Νάξος… πάνω από τη Σαντορίνη σε Ιούλιο & Αύγουστο!

Κυκλάδες: «Η παιδεία δεν είναι κόστος» — Κοινή παρέμβαση συλλόγων εκπαιδευτικών και κάλεσμα σε απεργία 1/10

Δεκάδες κενά σε δασκάλους/νηπιαγωγούς, ελλείψεις στην Παράλληλη Στήριξη, στέγαση–μετακίνηση στα νησιά: τι ζητούν οι Σύλλογοι ΠΕ Άνδρου, Νάξου–Αμοργού, Πάρου–Αντιπάρου, Σύρου–Τήνου–Μυκόνου.

Αμοργός (Ενωση Ξενοδόχων και Ενοικιαζομένων δωματίων) στο πλευρό του Πάνου Ρούτσι: «Είμαστε με τον Άνθρωπο»

Συγγενείς θυμάτων Τεμπών δηλώνουν στήριξη στον απεργό πείνας (7η μέρα) και καλούν σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Η Ένωση Ξενοδόχων & Ενοικιαζόμενων Δωματίων Αμοργού συνυπογράφει: «Δεν μας στερούν την ψυχή και την αξιοπρέπεια».

Ρευματοκλοπές στα νησιά: Έκρηξη 67% – πρόστιμα-μαμούθ και βάρος στους συνεπείς

Ιαν–Αυγ 2025: 15.554 περιστατικά, ζημιά 58,5 εκατ. €. Στο «κόκκινο» τουριστικοί προορισμοί – από ξενοδοχεία μέχρι σούπερ μάρκετ. Νέα αυστηρότερα μέτρα.

Κέα: Αναβάθμιση του δρόμου Κορρησίας–Ξύλων με χρηματοδότηση από το ΕΠΑ (1,45 εκατ. €)

Έργο βελτίωσης 4,78 χλμ. με ασφαλτόστρωση 6,5 μ., έργα απορροής και διορθώσεις καμπυλών — έναρξη 1/10/2025, ολοκλήρωση 30/09/2027.

Βοιωτία: 62χρονη φέρεται να έθαψε τη μητέρα της για να παίρνει τη σύνταξη (!!!)

Η γυναίκα, στέλεχος σε ΚΕΠ, φέρεται να ομολόγησε ότι έκρυψε τον θάνατο το καλοκαίρι του 2023 και έθαψε τη μητέρα της σε χώρο δίπλα στο σπίτι· οδηγείται στον Εισαγγελέα Θηβών.

Κυκλάδες: Ένα έμφραγμα, τρία νησιά, μία σωτηρία στο Ιπποκράτειο (video)

Σίφνος → Σύρος (4–5 μέρες) → Μύκονος → Αθήνα: καταγγελίες της οικογένειας για χαοτικές διακομιδές και κενά στο σύστημα υγείας των νησιών.

Φθινοπωρινό reset στη Νάξο: Κλινική Διατροφή με επίκεντρο το Naxos Medical

Ο Κλινικός Διατροφολόγος Εμμανουήλ Νιάος επιστρέφει για συνεδρίες δύο ημερών — ιδανική ευκαιρία να «μεταφράσουμε» τις καλοκαιρινές συνήθειες σε ισορροπημένη καθημερινότητα.

Σαντορίνη: Η 5η Μαΐου καθιερώνεται επίσημη αργία προς τιμήν της Αγίας Ειρήνης

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 160/Α/18-9-2025. Από το 2026 και κάθε χρόνο, οι υπηρεσίες του Δήμου Θήρας θα παραμένουν κλειστές την 5η Μαΐου.

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Blue Star Naxos: από 19/9 αναχώρηση 11:05 από Νάξο για Πειραιά — αρχίζει το χειμερινό πρόγραμμα

Σύμφωνα με το Naxos Blue Travel, το νέο ωράριο θα ισχύει όλο τον χειμώνα. Δείτε αναλυτικά τη διαδρομή Αστυπάλαια–Κατάπολα της επόμενης ημέρας.

Κουφονήσια: «Νερό από χρυσάφι», λογαριασμοί έως 10€/m³, τι απαντά ο Βαγγέλης Κατσαράς (video)

Εστίαση, διαμονή και μικρά καταστήματα μιλούν για ασφυξία – Ο Δήμος Νάξου κάνει λόγο για «εξορθολογισμό» βάσει κόστους αφαλάτωσης και αποτροπή υπερκατανάλωσης (video)

Ηρακλειά: Αντίδραση επαγγελματιών για τις αυξήσεις στο νερό, τι αναφέρουν, ποια απάντηση πήραν

Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ηρακλειάς εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις αυξήσεις στο κόστος ύδρευσης και ζήτησε δίκαιο επιμερισμό δαπανών ανά νησί.

Σκοπελίτης: Αλλαγές δρομολογίων 19–21/09/2025 λόγω κακοκαιρίας

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο Zas Travel Νάξου ενημερώνει: το δρομολόγιο της Παρασκευής μεταφέρεται για Σάββατο και του Σαββάτου για Κυριακή — δείτε αναλυτικά τις ώρες.

Υπόθεση …Νερό: Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δονούσας ζητά επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής και δίκαιες χρεώσεις

Μετά την Ηρακλειά και τα Κουφονήσια, διαμαρτύρεται και η Δονούσα για τις αυξήσεις - Τι ζητούν οι επαγγελματίες

Απαγορευτικό: Στις 9.30 το βράδυ απόψε αναχωρεί το “Blue Star Naxos” (Πίνακας)

Λόγω κακοκαιρίας αλλάζουν αναχωρήσεις/ακυρώνονται δρομολόγια. Τι ισχύει ανά πλοίο, πότε χρειάζεται αλλαγή εισιτηρίων και ποιες μεταφορές επιβατών έγιναν.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Σε ποιες περιοχές θα έχει αύριο το πρωί (20/09) διακοπή ρεύματος

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση «Προσωρινή Διακοπή», θα επηρεαστούν Μπαούζι Δαμαριώνα, Αυλωνίτσα, Άγιος Δημήτριος και Αγ. Ανάργυροι Σαγκρί.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.