Πέμπτη, 1 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΥγείαΚυκλάδες - Αμοργός: Σταθμός στο «Διάπλους 2022» (video)

Κυκλάδες – Αμοργός: Σταθμός στο «Διάπλους 2022» (video)

|

Η Αμοργός αποτέλεσε φέτος σταθμό στον “Διάπλους 2022” για τους γιατρούς με τα φουσκωτά – Τι αναφέρει ο Δήμαρχος Λευτέρης Καραϊσκος (video) 

Στην Αμοργό βρέθηκε το διάστημα 11-13 Μαΐου η ομάδα της Σύπλευσης. Το νησί μας αποτέλεσε σταθμό της αποστολής «Διάπλους 2022». Ο στόλος των 11 φουσκωτών σκαφών με περισσότερους από  90 εθελοντές, εκτός από την Αμοργό «έδεσε» σε  Σίκινο, Κάσο, Τήλο, Ψέριμος, Λέβιθα, Κίναρος, Αμοργός, Σχοινούσα, Ηρακλειά.

Την Τετάρτη 11 Μαΐου η ομάδα της Σύμπλευσης έδεσε για πρώτη φορά στο λιμάνι των Καταπόλων μέσα σε μια θερμή υποδοχή από τους κατοίκους, με βεγγαλικά, κεράσματα και παραδοσιακούς χορούς από τα παιδιά του νησιού!

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της  Σύμπλευσης στήθηκαν ιατρεία στην Αιγιάλη και στη Χωρα όπου πραγματοποιήθηκαν αιμοληψίες και δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες. Οι γιατροί της Σύμπλευσης, πλαισιωμένοι από την έμπειρη νοσηλευτική ομάδα, προσέφεραν 365 εξετάσεις σε πάνω από 170 κατοίκους. Αναλυτικά:

# 12 Αγγειοχειρουργική

# 57 Ακτινολογία – Υπέρηχοι

# 21 Γυναικολογία

# 42 Δερματολογία

# 13 Διατροφολογία

# 5 Νευροχειρουργική

# 15 Οδοντιατρική

# 57 Ορθοπεδική-Φυσιοθεραπεία

# 53 Οφθαλμoλογία

# 18 Παθολογία

# 10 Παιδιατρική

# 5 Ψυχολογία

# 45 Ωτορινολαρυγγολογία-Ακοολογία

# 9 Γενική Χειρουργική

Οι κάτοικοι, μέσω του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» ενημερώθηκαν ώστε να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών ενώ η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος στείρωσε 20 ζώα, περιέθαλψε γαϊδουράκια και πραγματοποίησε μικροεπεμβάσεις, συνολικά σε 28 ζώα στο Φιλοζωικό ιατρείο στα Κατάπολα.

Εκτός από τις ιατρικές εξετάσεις έλαβαν χώρα και εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και ψυχαγωγικές δράσεις που ενθουσίασαν τα παιδιά και τους έφηβους της Αμοργού.


 

Σημαντική ήταν η συμβολή της αποστολής της Σύμπλευσης στον εκσυχρονισμό του καρδιολογικού τμήματος του Κέντρου Υγείας Αμοργού. Συγκεκριμένα υπήρξε δωρεά μηχανήματος καρδιολογικού υπερήχου, μόνιτορ ζωτικών σημείων, καρδιογράφου, διαγνωστικού μηχανήματος καρδιακού εμφράγματος, εξοπλισμός του  οδοντιατρείου με σύγχρονα υλικά και εργαλεία  καθώς και  υλικά για το παιδιατρικό τμήμα του Κέντρου Υγείας.

Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς για την πολύτιμη συνεργασία και τους συλλόγους γονέων για την οργάνωση υποδοχής των μελών της Σύμπλευσης. Επίσης το Lakki village  και το  Αskas Pension για τη διάθεση χωρών στην Αιγιάλη, την Pension Chora για τη διάθεση χώρου στη Χώρα και τον οδηγό Μιχάλη Γαβαλά  για τις μετακινήσεις.

Ο Δήμαρχος Ελευθέριος Καραΐσκοςδήλωσε ,«Είναι ξεχωριστή η τιμή και η χαρά που η Αμοργός μπήκε στο χάρτη, στην πυξίδα, στην ρότα της Σύμπλευσης. Και η Σύμπλευση μπήκε στην καρδιά μας. Μια τέτοια αποστολή, όχι μόνο στο νησί, αλλά σε όλους τα νησιά της αποστολής,  γεμίζουν τους νησιώτες ελπίδα και αισιοδοξία. Νιώθουμε πως δεν είμαστε μόνοι. Αλλά πως έχουμε μια κοινή πορεία και δράση, συμπλέουμε δηλαδή, με υπέροχους ανθρώπους που αφιερώνουν μέρος της ζωής τους στον εθελοντισμό και στην προσφορά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους όλων των Αμοργιανών».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Σε εξέλιξη η 2η Λογοδοσία Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (video)

Σε εξέλιξη η ειδική συνεδρίαση της 2ης λογοδοσίας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Ποια είναι τα θέματα (video)

Περιβαλλοντικός Συναγερμός στην Πλάκα Νάξου: Αυθαίρετες Παρεμβάσεις Απειλούν το Οικοσύστημα

Καταγγελίες για σοβαρές παραβιάσεις στη ζώνη Natura 2000 φέρνει στη Βουλή η βουλευτής Σοφία Ασημακοπούλου – Απαιτούνται άμεσα μέτρα προστασίας και αποκατάστασης

30 Χρόνια μετά: Επιστρέφει το συνέδριο “Κέα – Κύθνος” τον Μάιο του 2025!

Ένα νέο διεθνές επιστημονικό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί, αναδεικνύοντας την πρόοδο στην έρευνα, ανασκαφή και ανάδειξη των αρχαιολογικών θησαυρών της Κέας και της Κύθνου.

Πάρος – Δήμος: Φώτισε «μπλε» τον Μύλο στον λόφο της Αγίας Άννας

Ο Δήμος Πάρου φώτισε «μπλε» τον Μύλο στον λόφο της Αγίας Άννας δίπλα στο Δημαρχείο για την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής

Γ. Πολυχρονάκος: Πρόταση για θέσπιση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά

Πρόταση για θέσπιση μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά και ειδικό φορολογικό καθεστώς για νησιά με πληθυσμό έως 3.000 κατοίκους από τον Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Πολυχρονάκο

Στη Βοστώνη για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου ο Φ. Φόρτωμας

Ιδιαίτερη στιγμή του ταξιδιού, αποτέλεσε η συμμετοχή στην ετήσια παρέλαση για την Ελληνική Ανεξαρτησία, στο κέντρο της Βοστώνης

Γ. Λεονταρίτης: “Ο ναυταθλητισμός θα έπρεπε να είναι από τις πρώτες προτιμήσεις της νεολαίας των νησιών μας”

Ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων συγχαίρει τα παιδιά των Ναυτικών Ομίλων Σύρου και Πάρου για τις επιτυχίες τους

Στη Βαλένθια, στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο Περιφερειάρχης

Στην διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, παρόντος του Πρωθυπουργού της χώρας Κυριάκου Μητσοτάκη, βρέθηκαν οι ευρωπαϊκές προκλήσεις, όπως συλλογική ασφάλεια και άμυνα

Αντιπυρική Περίοδος 2025: Από αύριο (01/05) ξεκινάει και οι οδηγίες που δίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κυκλάδων

Η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κυκλάδων απευθύνει ισχυρή σύσταση στους πολίτες, ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου – Η πρόληψη είναι η πρώτη μας άμυνα

Τάβλι – 11ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα: Ο Παναγιώτης “Βράχος” Σορώκος νέος πρωταθλητής!

Το κονκλάβιο στο Βατικανό μπορεί να περιμένει – στη Νάξο έχουμε νέο βασιλιά του τάβλι και το όνομά του γράφτηκε με ζάρια και μαεστρία!

Νάξος – Αστυνομία: Σύλληψη έξι ατόμων για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Συνελήφθησαν στη Νάξο από Αστυνομικούς του ΑΤ Νάξου έξι άτομα για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Αλλοίωση αποτελέσματος στο Πανναξιακός – Θύελλα (1-1): Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στο 90’!

Σε φάση εντός περιοχής, ο Μανούσος της Θύελλας έκανε ξεκάθαρο χέρι, με τον διαιτητή να υποδεικνύει φάουλ εκτός περιοχής — παρότι το σημείο της παράβασης ήταν ξεκάθαρα μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Αμοργός – Νέα Πνοή: Κίνδυνος απαξίωσης της περιουσίας από το Π.Δ. 129/2025

Ο κίνδυνος απώλειας οικοδομησιμότητας στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων προκαλεί αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις στην Αμοργό - Δελτίο Τύπου από την παράταξη "Νέα Πνοή"

Blue Star Ferries – Πρωτομαγιά: Δεμένα τα πλοία, το “Blue Star Naxos” θα ταξιδέψει λίγο πριν τα μεσάνυχτα

Απεργία των πλοίων την Πρωτομαγιά με βάση την απόφαση της ΠΝΟ - Πως θα κινηθούν τα πλοία της Blue Star Ferries;

Κυκλάδες: Κατασκευαστικά παράδοξα σε Πάρο – Σέριφο προκαλούν αντιδράσεις

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σε νησιά των Κυκλάδων οι οποίες προκάλεσαν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών

Blue Star Naxos: Ο Cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης μιλά για τη ζωή στη θάλασσα και τις δυσκολίες της ακτοπλοΐας (video)

Ο cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της ΕΡΤ3, περιγράφοντας τη μοναξιά του ναυτικού και τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών. (video)

Νάξος: “Fast & Furious” στις Αμμοθίνες της Πλάκας

Επεισόδιο με όχημα μέσα σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 στη Νάξο – Καταγγελία πολιτών και άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας

Κίνηση για τη Προστασία των Νησίδων – Νάξος: “Όχι στη θυσία της Δονούσας”, έρχονται ενημερωτικές συναντήσεις

Δύο εκδηλώσεις στη Νάξο για την απειλή που συνιστούν τα πλωτά αιολικά στη Δονούσα και οι νέες ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο - Πότε και Που ;

Blue Star Ferries: Τροποποίηση δρομολογίων σε πλοία προς Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Με την ένταξη των ανέμων να αγγίζει και τα 9 μποφόρ έχουμε τροποποίηση δρομολογίων από τον Πειραιά προς Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο