Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΚυκλάδες (Αμοργός): Ελευση κλιμακίου ΕΟΔΥ για Rapid test

Κυκλάδες (Αμοργός): Ελευση κλιμακίου ΕΟΔΥ για Rapid test

|

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ φτάνει στην Αμοργό για rapid test – Αναμένεται να πραγματοποιηθούν 11 και 12 Μαϊου  – Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο Δευτέρα 10 Μαϊου τα σχολεία

Τις τελευταίες ημέρες η Αμοργός βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδαφέροντος μετά την ανακοίνωση ότι εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού. Η σχετική ανακοίνωση έγινε από το Δήμο χωρίς βέβαια και σωστά να υπάρχουν αριθμοί που αρέσουν σε όλους… Το Κέντρο Υγείας κάνει τις σχετικές δράσεις που προβλέπονται, όπως και ο Δήμος, ενώ σήμερα έχουμε την ανακοίνωση ότι αύριο Δευτέρα θα είναι στο νησί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και το διήμερο 11-12 Μαϊου θα γίνουν έλεγχοι με βάση το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί από το Κέντρο Υγείας.

Παράλληλα, τονίζεται ότι τα σχολεία αύριο θα λειτουργήσουν κανονικά, ενώ σήμερα στο χώρο του Κέντρου Υγείας Αμοργού έγινε προσπάθεια για να μπορέσουν μαθητές και εκπαιδευτικοί να πραγματοποιήσουν self test ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων . 

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Δήμο Αμοργού αναφέρει: 

Μετά την καταγραφή των πρώτων κρουσμάτων κορωνοϊού στο νησί μας, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί στην Αμοργό την Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 προκειμένου να διενεργήσει δωρεάν μαζικό έλεγχο με τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου «rapid test» στον πληθυσμό μας.

Οι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν  την Τρίτη 11 Μαΐου και την Τετάρτη 12 Μαΐου σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα ανακοινωθεί από το Κέντρο Υγείας Αμοργού.

Είναι επιτακτική ανάγκη η τήρηση των μέτρων πρόληψης από όλους τους πολίτες μας καθώς και του μέτρου του κατ’ οίκον περιορισμού από τα επιβεβαιωμένα  κρούσματα και τις στενές επαφές τους σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία τους. Η προσέλευση των μαθητών στα σχολεία θα γίνει μόνο με την επίδειξη της σχολικής κάρτας ή της υπεύθυνης δήλωσης με αρνητικό self–test ή rapid test.

Θα πρέπει όλη η σχολική κοινότητα, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί και βοηθητικό προσωπικό να δείξουν την απαραίτητη υπευθυνότητα για την ομαλή επαναλειτουργία των σχολείων και τον περιορισμό της μετάδοσης της πανδημίας.

Σας ενημερώνουμε πως ολοκληρώθηκε η  λίστα με τους κατοίκους που επιθυμούν να εμβολιαστούν καθώς τελείωσε η προθεσμία υποβολής επιθυμίας. Το συνολικό ποσοστό των κατοίκων άνω των 18 ετών που συμμετέχουν στον εμβολιασμό έφθασε το 90% του αντίστοιχου πληθυσμού μας. Ένα πολύ σημαντικό ποσοστό για την θωράκιση της υγείας και τη λειτουργία της οικονομίας.

Η πανδημία δεν αποτελεί, ακόμα, παρελθόν. Καλούμαστε να συνεχίσουμε να δείχνουμε σεβασμό προς τον εαυτό μας και το κοινωνικό σύνολο, έτσι ώστε να επιταχύνουμε την επιστροφή στην κανονικότητα.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Απαγορευτικό: Στις 9.30 το βράδυ απόψε αναχωρεί το “Blue Star Naxos” (Πίνακας)

Λόγω κακοκαιρίας αλλάζουν αναχωρήσεις/ακυρώνονται δρομολόγια. Τι ισχύει ανά πλοίο, πότε χρειάζεται αλλαγή εισιτηρίων και ποιες μεταφορές επιβατών έγιναν.

ΠΝΟ: 24ωρη απεργία την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2025 σε όλες τις κατηγορίες πλοίων

Η Διοίκηση της ΠΝΟ αποφάσισε ομόφωνα συμμετοχή στην απεργία της ΓΣΕΕ (00:01–24:00), με αιχμή το εργασιακό νομοσχέδιο και την αύξηση του ημερήσιου χρόνου εργασίας.

ΠΝΑΙ: Ζητείται άμεση καθολική εφαρμογή μειωμένου ΦΠΑ σε όλα τα νησιά

Το Περιφερειακό Συμβούλιο χαιρετίζει την επαναφορά -30% σε 19 νησιά και απαιτεί ισονομία για Κυκλάδες και Ρόδο· συνεδρίαση-μαραθώνιος με υπουργούς, βουλευτές και δημάρχους.

Αγγειοχειρουργικό Ιατρείο στο Naxos Medical — Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου με τον Γ. Σφυροέρα

Ο Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ και αγγειοχειρουργός Γεώργιος Σφυροέρας θα δέχεται κατόπιν ραντεβού για αρτηριακές & φλεβικές παθήσεις.

Ίος: Ο «ΟΜΗΡΟΣ» τιμά την Πολεμική Αεροπορία — Βράβευση της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών

Τελετή αναγνώρισης για την προσφορά σε αεροπυρόσβεση, έρευνα–διάσωση και αεροδιακομιδές — Κυριακή 21/09/2025, 12:00, αίθουσα «Παπαπέτρου».

Πάρος: Άμεση στελέχωση του Ειδικού Δημοτικού ζητούν Δήμος & ΕΔΕΠ

Με επιστολή στο ΥΠΑΙΘΑ (16/9) ο Δήμαρχος Κ. Μπιζάς και η πρόεδρος της ΕΔΕΠ Μ. Παναγάκη επισημαίνουν την υποστελέχωση και ζητούν ενίσχυση για ομαλή λειτουργία.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Σε ποιες περιοχές θα έχει αύριο το πρωί (20/09) διακοπή ρεύματος

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση «Προσωρινή Διακοπή», θα επηρεαστούν Μπαούζι Δαμαριώνα, Αυλωνίτσα, Άγιος Δημήτριος και Αγ. Ανάργυροι Σαγκρί.

Απαγορευτικό απόπλου: Ποια πλοία και σε ποια λιμάνια είναι “δεμένα”

Δυσμενείς άνεμοι στο Αιγαίο φέρνουν ακυρώσεις και αλλαγές. Δείτε αναλυτικά ποιες γραμμές δεν εκτελούνται σήμερα Παρασκευή 19/09/2025 και τι ισχύει ανά εταιρεία.

Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Λαύριο και Ραφήνα έως τις 10:00 — εξαιρούνται Αργοσαρωνικός & Μαρμάρι

Σε ισχύ προληπτικό μέτρο του Λιμενικού λόγω ισχυρών βοριάδων· επανεκτίμηση στις 10:00. Οι ταξιδιώτες να επικοινωνούν με τα πρακτορεία τους.

SEAJETS: Εγκαινιάστηκε η νέα παιδική χαρά στο Πάρκο Νεολαίας Νέας Ερυθραίας

Πλήρης ανακατασκευή με χορηγία SEAJETS & Μάριου Ηλιόπουλου· παρουσία Δημάρχου Βασίλη Ξυπολυτά και αγιασμός από τον π. Αθανάσιο Ντέτσικα.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.

Χώρα Νάξου: «Πάγωσε» το αίτημα κατοίκων για αλλαγή κυκλοφοριακού στη Μικρασιατών Προσφύγων

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για επικίνδυνες συνθήκες, ο Δήμος Νάξου απάντησε αρνητικά στο αίτημα αλλαγής κατεύθυνσης της ημικεντρικής οδού.

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

Κουφονήσια: «Νερό από χρυσάφι», λογαριασμοί έως 10€/m³, τι απαντά ο Βαγγέλης Κατσαράς (video)

Εστίαση, διαμονή και μικρά καταστήματα μιλούν για ασφυξία – Ο Δήμος Νάξου κάνει λόγο για «εξορθολογισμό» βάσει κόστους αφαλάτωσης και αποτροπή υπερκατανάλωσης (video)

Blue Star Naxos: από 19/9 αναχώρηση 11:05 από Νάξο για Πειραιά — αρχίζει το χειμερινό πρόγραμμα

Σύμφωνα με το Naxos Blue Travel, το νέο ωράριο θα ισχύει όλο τον χειμώνα. Δείτε αναλυτικά τη διαδρομή Αστυπάλαια–Κατάπολα της επόμενης ημέρας.

Σε ισχύ ο νέος ΚΟΚ – Αυστηρότερες ποινές και εισαγωγή της έννοιας της υποτροπής

Από σήμερα εφαρμόζεται ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας – Τι αλλάζει για κινητό, κράνος, ζώνη, ταχύτητα και αλκοόλ

Με την Ιωάννα Συνοδινού από την Αμοργό, η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Βρούτση, ανανεώθηκε η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Φ., με συμμετοχή του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Σταύρου Ελληνιάδη και της φοιτήτριας Μαρούσας Σιδέρη.