Κυριακή, 1 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΝάξος & Μικρές ΚυκλάδεςΗρακλειά: Χωρίς γιατρό, με σεισμικές δονήσεις και ασθενή που περιμένει το πλοίο...

Ηρακλειά: Χωρίς γιατρό, με σεισμικές δονήσεις και ασθενή που περιμένει το πλοίο για εξετάσεις στην Αθήνα

|

Πως είναι να ζεις στην Ηρακλειά, το μικρότερο νησί των Μικρών Κυκλάδων το χειμώνα; Κάποιοι ρομαντικοί θα μιλήσουν για την εμπειρία της μοναξιάς και της επαφής με τη φύση. Κάποιοι άλλοι θα αναρωτηθούν εάν υπάρχει ασφάλεια και δη υγειονομική καθότι ζούμε στην Ελλάδα… Ομως, οι άνθρωποι που βιώνουν σήμερα, Φεβρουάριο του 2025 την παραμονή τους στην όμορφη Ηρακλειά θα πρέπει να είναι οπλισμένοι με δύναμη ψυχής…

Ο λόγος; Μα το γεγονός ότι λόγω γειτνίασης με την Ανυδρο, οι σεισμοί είναι συνεχόμενοι, γιατρός δεν υπάρχει και λόγω απαγορευτικού απόπλου πλοίου δεν υπάρχει επικοινωνία με τον .. έξω κόσμο. Αποτέλεσμα; Ασθενής να έχει υποστεί καρδιακό επεισόδιο και να περιμένει αυτός και οι συγγενείς του, πότε θα πέσει ο καιρός για να έρθει πλοίο και να γίνει διακομιδή αρχικά στο Νοσοκομείο της Νάξου και μετά;…

Η σχετική ανάρτηση που προσκάλεσε αρκετά σχόλια έρχεται μέσα από τη σελίδα “Iraklia – Small Cyclades” στα social media και μας λέει…

“Το ρήγμα της Ανύδρου απέχει μόλις 17 ναυτικά μίλια από την Ηρακλειά, δεν δονείται εδώ και 5 μέρες μόνο η Σαντορίνη, η Αμοργός, η Ίος και η Ανάφη. Πάνω από 50 σεισμοί έχουν γίνει αισθητοί και στο νησί μας.

Αποκλεισμένοι από το πρωί λόγω ισχυρών ανέμων, χωρίς γιατρό και ασθενοφόρο προσωρινά, και με έναν συντοπίτη μας να παθαίνει αιφνίδια καρδιακή ανακοπή, που αυτή την στιγμή αναρρώνει στο σπίτι του, και περιμένει αύριο, καιρού επιτρέποντος, να μεταβεί με το πλοίο της γραμμής στην Αθήνα για εξετάσεις, με δικά του έξοδα φυσικά.

Υπουργείο Υγείας και Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας το επικοινωνιακό σας θέατρο καλά κρατάει για άλλη μια φορά.

Είμαστε όλοι ίσοι και κανένας δεν είναι λιγότερο σημαντικός από κάποιον άλλον!”

Και επειδή η μοναξιά θέλει και αρκετή μεγάλη δόση αυτοσαρκασμού και χιούμορ, ο γνωστός σεφ Γιάννης Γαβαλάς που ζει στην Ηρακλειά σχολιάζει ” Προφανώς και δεν δονείται μόνο η Σαντορίνη, η Ανάφη και η Αμοργός αλλά απο αυτά τα ΜΜΕ που διαθέτουμε με τον τρόπο που διαχειρίζονται το γεγονός καλύτερα να μην μας αναφέρουν.

Στην Αμοργό προσπαθούσαν να βάλουν στο στόμα των κατοίκων γεγονότα που δεν έχουν συμβεί (ότι λόγω φόβου κοιμήθηκαν σε σκηνές), στην Σαντορίνη έχουν εξαντλήσει την φαντασία τους σε σημείο να δημιουργούν τριγμούς για την σεζόν που ακολουθεί. Μιλάμε για παρακμή.

Όσον αφορά το θέμα υγείας που είναι το μείζον αυτήν την εποχή για την Ηρακλειά, εκεί υπάρχει η απόλυτη παρακμή στον διορισμό Ιατρού. Έχουν περάσει σε τρεις μήνες τουλάχιστον 10 Ιατροί με απόσπαση για να εξυπηρετήσουν κυρίως από το κέντρο υγείας Μυκόνου μέχρι και την Σαλαμίνα, προφανώς το επόμενο νησί που θα επιλεγεί λόγω υψηλής προτεραιότητας θα είναι το Καρπενήσι!

Πρότεινα σήμερα στο Ιατρείο μας, να φτιάξουμε άλπμουμ σαν αυτά που μικροί κολλάγαμε αυτοκόλλητα ποδοσφαιριστών και να κολλάμε την φωτογραφία των Ιατρών και ημερομηνία αφενός γιατί δεν αξίζει να τους λησμονήσουμε αφού μας τίμησαν και αφετέρου για να δούμε στους πόσους πρέπει να φτάσουμε για να διοριστεί επιτέλους κάποιος στο νησί! Το χιούμορ μας έμεινε και με αυτό θα πορετούμε γιατί απο επαέ ΔΕΝ το κουνούμε…όσο και να μας δοκιμάζουν”.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κτικάδος Τήνου: Συγκίνηση στην ανάληψη καθηκόντων του νέου Εφημέριου π. Γεωργίου Παλαμάρη

Με βαθιά ανθρώπινη συγκίνηση, η ενορία του Τιμίου Σταυρού αποχαιρέτησε τον π. Γεώργιο Ανδριώτη και υποδέχτηκε τον νέο της εφημέριο, π. Γεώργιο Παλαμάρη, με τιμή, δάκρυα και ελπίδα.

Πανελλαδικές 2025: Συνεχίζονται τη Δευτέρα με μαθήματα προσανατολισμού

Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία εξετάζονται αύριο στα ΓΕΛ – Με αισιοδοξία ξεκίνησε η φετινή εξεταστική περίοδος, σύμφωνα με τη Σοφία Ζαχαράκη

Σαντορίνη: Έκτακτη διαφημιστική καμπάνια στο Sky TV για την αποκατάσταση της εικόνας του νησιού

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επενδύει 30.000 ευρώ σε καμπάνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, εν μέσω προκλήσεων λόγω των σεισμικών φαινομένων

Σύρος: Μπαράζ δικών για τα αιολικά με επίκεντρο κατοίκους και αιρετούς της Τήνου

Περί τους 130 πολίτες, ανάμεσά τους ο δήμαρχος κι η έπαρχος, θα καθίσουν στο εδώλιο, αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα, επειδή αντιστάθηκαν με ειρηνικές διαμαρτυρίες στην ετσιθελική εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί και αντιμετωπίστηκαν με ξυλοδαρμούς από τα ΜΑΤ και μαζική αγωγή SLAPP

Φολέγανδρος: Αναβαθμισμένο και 24ωρης λειτουργίας το ελικοδρόμιο του νησιού

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναβάθμισης – Ένα από τα καλύτερα ελικοδρόμια στη νησιωτική Ελλάδα, σύμφωνα με τους πιλότους

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Κέικ με Συκάμινα και Μύρτιλα: Γεύση καλοκαιριού σε κάθε μπουκιά!

Μια γλυκιά πρόταση από τη Μαριέττα Γαλάνη και το NaxosPress που ενώνει παράδοση, εποχικά φρούτα και απλότητα σε μια μοναδική συνταγή.

“Μην αφήσετε ούτε μια σταγόνα να πάει χαμένη”: Η Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος μέσα από τα μάτια του Νικόλα Πιτταρά

Με σεβασμό στα ζώα και τους ανθρώπους της παραγωγής, η τοπική κτηνοτροφική οικογένεια Πιτταρά τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος με λόγια που συγκινούν και διδάσκουν

Κουφονήσια – “Γιορτή Ψαρά”: Μια νύχτα αφιερωμένη στους ανθρώπους της θάλασσας (video)

Παράδοση, διάλογος και κοινότητα ενώθηκαν στη Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, με την παρουσία τοπικών αρχών και ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το νησιωτικό μας πνεύμα.

Μικρής έκτασης πρόσκρουση του “Αικατερίνη Π.” στο λιμάνι της Τήνου

Ασφαλής η αποβίβαση των 40 επιβατών – Σε εξέλιξη η έρευνα του Λιμενικού για τα αίτια του περιστατικού

Νάξος – Χείμαρρος: Αποχαιρετισμός στον Γιάννη Ψαρρά, έναν άνθρωπο της προσφοράς

Η εξόδιος ακολουθία του 72χρονου θα τελεστεί σήμερα Δευτέρα 26 Μαΐου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στον Χείμαρρο – Θλίψη στο Τσικαλαριό

Νάξος: «Πώς ένα δημόσιο ακίνητο έγινε ιδιωτική “πλατεία”, η αλήθεια πίσω από την περίφραξη στον Λυώνα»

Σαφές μήνυμα από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την περίφραξη στον Λυώνα: παράνομη αυθαίρετη χρήση του χώρου, περίφραξη για λόγους ασφάλειας και αποκατάσταση της νομιμότητας

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Παροναξία: “Ηλεκτρική” νύχτα με βροχόπτωση και …λάσπη (πίνακας)

Έντονα φαινόμενα, αστραπές και «λασποβροχές» χτύπησαν τα νησιά των Κυκλάδων – Τα ύψη υετού από το NaxosWeather (πίνακας)

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος – Λυώνας: Όταν ο φράχτης γίνεται σύμβολο απομόνωσης και αντίστασης

Η περίφραξη στην παραλία του Λυώνα της Κορώνου και η οργισμένη αντίδραση των κατοίκων – Ένα πανό που φωνάζει πιο δυνατά από τις λέξεις.

Νάξος: Αναβολή στη συζήτηση για τις θερινές οικοδομικές εργασίες, παράταση διαβούλευσης έως 10 Ιουνίου

Δεν θα ισχύσει από φέτος η ρύθμιση για περιορισμούς στις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Συνάντηση διαβούλευσης με οικοδόμους και νέα προθεσμία για προτάσεις.

Greek Islands Trail: Η Νάξος στην καρδιά του πρώτου πεζοπορικού δικτύου των Κυκλάδων

Ένα φιλόδοξο project που φέρνει πιο κοντά τον άνθρωπο, τη φύση και τον πολιτισμό – Η Νάξος ανάμεσα στους πρωταγωνιστές ενός βιώσιμου, τετράμηνου τουριστικού μοντέλου