Κυριακή, 6 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΙατρικές εξετάσεις στα χωριά ορεινής Νάξου και Μικρές Κυκλάδες

Ιατρικές εξετάσεις στα χωριά ορεινής Νάξου και Μικρές Κυκλάδες

|

Μία σημαντική κίνηση θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες (προς το τέλος του μήνα) από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε συνεργασία όχι μόνο με τις κοινωνικές δομές του Δήμου αλλά και την 2η ΥΠΑ και το Γενικό Νοσοκομείο Νάξου… Και αφορά τους κατοίκους της Ορεινής Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων… Και θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου με τους γιατρούς του προγράμματος να υποβάλλουν σε γυναικολογικές εξετάσεις, καρδιολογικό και ενδοκρινολογικό έλεγχο… Και βέβαια χείρα βοηθείας δίνει και οι γιατροί από το Ιπποκράτειο και το Αρεταίειο… 

Ας δούμε αναλυτικά τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: 

Το πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» θα πραγματοποιήσει Ολοκληρωμένη Ιατρική Παρέμβαση στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου – Κοινωνικό Φαρμακείο και Κέντρο Κοινότητας, την 2η Υ.ΠΕ. και το Γ.Ν./K.Y. Νάξου στις 28.3.2018 -1.4.2018. Η παρέμβαση θα απευθύνεται σε ομάδες πληθυσμού σε απομακρυσμένες περιοχές και θα λάβει χώρα στα ορεινά χωριά της Νάξου: Aπείρανθο, Κορωνίδα, Κόρωνo και Φιλώτι και στα νησιά των Μικρών Κυκλάδων: Δονούσα, Ηρακλειά, Kουφονήσια και Σχοινούσα.

Περιλαμβάνει:
• Γυναικολογική εξέταση: Λήψη κολπικού επιχρίσματος pap test, κατά «Γ. Παπανικολάου» – Διακολπικός υπέρηχος, με την Επιστημονική ευθύνη του Ε. Δεληγεώρογλου καθηγητή Μ/Γ, Δ/ντή της Β΄ Μαιευτικής Γυναικολογικής κλινικής του Π.Ν. ΕΚΠΑ «Αρεταίειο» και της Σ. Καλανταρίδου, καθηγήτριας Μ/Γ Β΄ Μαιευτική Γυναικολογική κλινική του Π.Ν. ΕΚΠΑ «Αρεταίειο». Συμμετέχουν: Ν. Βιτωράτος, καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας, Ε. Αναφορίδου, Επικουρικός Ιατρός Μαιευτικής- Γυναικολογίας στο Κ.Υ./Γ.Ν. Νάξου και Π. Φλωρίνη Μαία στο Κ.Υ./Γ.Ν. Νάξου

• Καρδιολογικός Έλεγχος – screening με τη χρήση φορητού Καρδιογράφου Υπερηχογράφου: με την Επιστημονική ευθύνη του Καρδιολογικού τμήματος του Γ. Ν.Α. «Ιπποκράτειον» και της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Συμμετέχουν: επικεφαλής Ι. Βλασερός, Δ/ντής καρδιολογίας ΕΣΥ και Γ. Παπάζογλου, Επίκουρος Ιατρός Καρδιολόγος στο Κ.Υ./Γ.Ν. Νάξου και Επιμελήτρια Β’

• Ενδοκρινολογικός έλεγχος: screening με τη χρήση φορητού υπερηχογράφου, Έλεγχος γλυκωζυλιωμένης – Σακχάρου Συμμετέχει: Ό. Δεβετζή, Ενδοκρινολόγος

Επίσης θα συμμετέχουν οι υπάλληλοι των Κοινωνικών Δομών του Δήμου (Κοινωνικό Φαρμακείο και Κέντρο Κοινότητας), νοσηλευτικό προσωπικό από το εκάστοτε Αγροτικό Ιατρείο και από το Νοσοκομείο Νάξου και προσωπικό από το Πρόγραμμα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (Κέντρο Ημερήσια Φροντίδας Ηλικιωμένων).

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού, μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα του Κέντρου Κοινότητας 22853 60174 και 22850 24844, καθώς και στο Κοινωνικό Φαρμακείο στο τηλέφωνο 22850 26543.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Η Ρίκα Μάασε ενισχύει τον Α.Ο. Θήρας, μία διεθνής μεταγραφή με βλέμμα στο μέλλον

Η ταλαντούχα Γερμανίδα διαγώνια, με πλούσια εμπειρία σε Ελλάδα και Ευρώπη, έρχεται στη Σαντορίνη για να δώσει δύναμη και ποιότητα στην επίθεση του Α.Ο. Θήρας για τη σεζόν 2025-2026.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έξι χρόνια διακυβέρνησης και το βλέμμα στο μέλλον

Από τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις και τη στεγαστική πολιτική έως τις παρεμβάσεις στην εργασία και την ασφάλεια, ο Πρωθυπουργός καταγράφει τα επόμενα βήματα διακυβέρνησης

Ο Δημήτρης Μπάκουλης ανοίγει τον Μουσικό Περίβολο στη Νάξο

Μετά τις sold out εμφανίσεις του, ο ταλαντούχος τραγουδοποιός έρχεται την Παρασκευή 11 Ιουλίου για μια μοναδική ατμοσφαιρική συναυλία στο Γυμνάσιο Νάξου – με ελεύθερη είσοδο.

Η Αμοργός καθαρίζει τα μονοπάτια της: Ολοκληρώθηκε η 14η δράση του συλλόγου “Νήσος Αμοργός”

Με τη δύναμη των εθελοντών, καθαρίστηκε πλήρως το μονοπάτι Άγιος Ιωάννης Λευκών – Κάτω Ακρωτήρι Καταπόλων. Έρχεται οργανωμένος περίπατος για την ανάδειξή του.

Απεραθίτικοι σκοποί και τραγούδια της πατινάδας: Ένα βιωματικό μουσικό δρώμενο στην αυλή της Παναγιάς

Την Κυριακή 13 Ιουλίου 2025, η Απείρανθος γεμίζει νότες και μνήμες – Τρεις γενιές μουσικής παράδοσης ζωντανεύουν σε μια βραδιά αφιερωμένη στους σκοπούς της πατινάδας.

Ευρωπαϊκό κύμα επενδύσεων 5,5 δισ. ευρώ για τα νησιά: Διασυνδέσεις, «πράσινη» ενέργεια και ανανέωση στόλου στο επίκεντρο

Από τη Νάξο μέχρι το Αγαθονήσι και από τη Σίφνο έως την Ικαρία, η νησιωτική Ελλάδα προετοιμάζεται για μια μεγάλη «πράσινη» μετάβαση με τρία νέα ευρωπαϊκά ταμεία που φέρνουν έργα 8 δισ. ευρώ – με έμφαση στις διασυνδέσεις, τις ΑΠΕ και την ακτοπλοΐα.

Γιάννης Πάριος: Το θαλασσινό του ταξίδι με 16 τραγούδια-ανάσα Ελλάδας και καρδιάς (video)

Ο αγαπημένος ερμηνευτής παρουσίασε το νέο του άλμπουμ «Τα Θαλασσινά του Πάριου» με ένα αξέχαστο νησιώτικο γλέντι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, με αναφορές στον πατέρα του, την καταγωγή του και τις ρίζες της μουσικής του πορείας.

Φινλανδία: Χάκα – Ίντερ Τούρκου, δεν… (Χ)αλιούνται στο 3.85!

Με αντίθετους στόχους αλλά κοινή διάθεση για… συμβιβασμό, η ισοπαλία «παίζει δυνατά» στο μεγάλο ματς της Veikkausliiga ανάμεσα σε Χάκα και Ίντερ Τούρκου.

Νάξος – Η Πηγή του Ακεψιμά: Το νερό που “μίλησε” στην ιστορία του νησιού

Ένα ταξίδι στο Φυλλαδάκι, στην ξεχασμένη πέτρινη πηγή του Αγίου Ακεψιμά, μέσα από τη μαρτυρία του Αντώνη Σαλτερή και την ευαισθησία του Γιώργου Καρνέζη.

Διακοπές στην Ευρώπη; Πρόσεξε τι φοράς, πού καπνίζεις και… πού πατάς!

Από το Πορτοφίνο μέχρι την Πράγα, νέοι κανόνες και τσουχτερά πρόστιμα περιμένουν τους απρόσεκτους ταξιδιώτες του καλοκαιριού.

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Ο παππούς της Σχοινούσας που δεν σταματά να χορεύει – Ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος ξανά στη Γιορτή Φάβας (video)

Με την εγγονή του στο πλευρό, ο Γιώργος Κωβαίος, 92 ετών, συγκίνησε και φέτος στη Γιορτή Φάβας της Σχοινούσας, κρατώντας ζωντανή την ψυχή της παράδοσης (video)

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

Αμολήθηκαν τα θηρία να φάνε ακόμα ένα καπετάνιο

Η πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο φέρνει ξανά στο φως την επικινδυνότητα των λιμανιών και την ανάγκη για θεσμική στήριξη των πλοιάρχων – Όχι άλλο στοχοποίηση των ανθρώπων της θάλασσας

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Ο θρυλικός Σκοπελίτης: Το πλοίο που δεν ξέχασε ποτέ τις Μικρές Κυκλάδες (video)

Από το 1956 μέχρι σήμερα, ο Σκοπελίτης συνεχίζει να συνδέει ζωές και νησιά, με κάθε καιρό και σε κάθε ανάγκη – ένα συγκινητικό αφιέρωμα στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα»

Η Σχοινούσα, η Δονούσα και η Ηρακλειά στο φως του ΣΚΑΪ – Εκεί που «υπάρχει Ελλάδα» (video)

Η εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» ταξιδεύει ξανά στις Μικρές Κυκλάδες με ζωντανές εικόνες, ιστορίες ανθρώπων και χρώματα Αιγαίου που συγκινούν.

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου σε περιοχές της Νάξου

Σύντομη διακοπή ρεύματος νωρίς το πρωί σε Άγιο Γεώργιο, Παραλία, Στελίδα και άλλες περιοχές της Χώρας – Μια απαραίτητη τεχνική παρέμβαση για την ασφάλεια του δικτύου.

«Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Η Νάξος στο επίκεντρο της πρώτης εκπομπής του Ιουλίου (video)

Η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής ξεκινούν τον Ιούλιο από τη Νάξο – Τοπία, πολιτισμός, προβλήματα και πρόσωπα στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. (video)

Ο Κώστας Μακεδόνας στη Νάξο, μία καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη συναίσθημα και τραγούδι

Στις 16 Ιουλίου, το Γυμνάσιο Νάξου υποδέχεται τον Κώστα Μακεδόνα και τη Χριστιάνα Γαλιάτσου σε μια συναυλία με άρωμα Ελλάδας και μελωδίες που μιλούν στην ψυχή