Σάββατο, 19 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΦύλακας άγγελος η ΠΑ

Φύλακας άγγελος η ΠΑ

|

Σε διάστημα μερικών ωρών οκτώ ασθενείς (ανάμεσά τους ένα νεογνό μόλις 10 ωρών) το Σάββατο 23 Αυγούστου μεταφέρθηκαν από τα νησιά του Αιγαίου με εναέριο μέσα της ΠΑ σε νοσοκομεία της Αθήνας 

Συνδυαστικές αεροδιακομιδές, αποτελούν τον κανόνα στο Αιγαίο, ειδικά τους θερινούς τουριστικούς μήνες, όπου ο αριθμός περιστατικών εκτινάσσεται.. Θέλετε παράδειγμα; Από τις αρχές του Ιουλίου έως και τα μέσα Αυγούστου το Τμήμα Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ είχε δεχθεί 283 κλήσεις (!!) για διακομιδές ασθενών. Τα 151 περιστατικά εξυπηρετήθηκαν με εναέρια μέσα και τα 87 με πλωτά. Σε 45 περιπτώσεις οι κλήσεις ήταν άκυρες. Τον προηγούμενο μήνα οι κλήσεις που έλαβε το ΕΚΑΒ για διακομιδές είτε με εναέρια είτε με πλωτά μέσα ήταν 253. Τριάντα πέντε ακυρώθηκαν, για 106 περιπτώσεις σηκώθηκε αεροπλάνο ή ελικόπτερο και για 112 ασθενείς χρησιμοποιήθηκαν πλοιάρια.

Μάλιστα την 31η Ιουλίου είχαμε το απόλυτο ρεκόρ μεταφορά ασθενών σε μία συνδυαστική αεροδιακομιδή, όπου με το ίδιο αεροπλάνο (αναχώρησε από Ελευσίνα) μετακινήθηκαν εννέα (!!) ασθενείς σε Ρόδο, Ηράκλειο και Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις σε Σαντορίνη και Μύκονο. Και την επόμενη ημέρα μετέφερε μόλις (!!) πέντε σε Ηράκλειο – Ελευσίνα από Σαντορίνη και Κω…. Το Σάββατο 23 Αυγούστου δεν μπόρεσε να σπάσει αυτό το ρεκόρ… Κι αυτό γιατί είχαμε τη μεταφορά συνολικά οκτώ ασθενών –  μεταξύ των οποίων έξι παιδιά και ένα νεογνό –  μεταφέρθηκαν εσπευσμένα τη νύχτα από τα νησιά σε νοσοκομεία της Αθήνας. Πρόκειται για ένα νεογνό μόλις 10 ωρών, παιδιά ηλικίας 6, 9, 10, 11, 13 και μια κοπέλα 23 ετών, που παρελήφθησαν τις μεταμεσονύκτιες ώρες από νησιά του Αιγαίου από αεροσκάφη και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας, προκειμένου να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Αρχικά, Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε αργά το βράδυ της Πέμπτης από την Πάρο στην Ελευσίνα ένα 10χρονο αγόρι με επιληπτικές τάσεις αλλά και μια 23χρονη έγκυο που απέβαλε. Στη συνέχεια, μεταφορικό αεροσκάφος τύπου C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκε στην Ελευσίνα από την Κω, μεταφέροντας έναν 11χρονο πολυτραυματία, όπως και έναν 13χρονο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Τέλος, ένα 9χρονο κοριτσάκι με νεφρική ανεπάρκεια μεταφέρθηκε τα ξημερώματα στην Αθήνα από τη Ρόδο, ενώ από την Κω διεκομίσθη στην Αθήνα ένας 6χρονος με επιληπτικές κρίσεις, αλλά και ένα νεογνό αγοράκι μόλις 10 ωρών σε θερμοκοιτίδα, λόγω αναπνευστικής ανεπάρκειας. Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μηχανοκίνητος Αθλητισμός: Η Ναξιώτισσα Αντωνία Κορρέ εντυπωσίασε στο πρωτάθλημα ταχύτητας MBU

Η 15χρονη Ναξιώτισσα - με καταγωγή από το Σκαδό - Αντωνία Κορρέ εντυπωσίασε στο πρωτάθλημα ταχύτητας MBU

Τήνος: Εξασφαλίστηκε η επιχορήγηση 2 αφαλατώσεων και για φέτος

Θετική Εξέλιξη για την υδροδότηση της Τήνου: Εξασφαλίστηκε η επιχορήγηση 2 αφαλατώσεων και για φέτος

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Νάξος – Airbnb: Εσοδα σε ετήσια βάση που αγγίζουν και τα 33.000 ευρώ (!!!)

Σύμφωνα με στοιχεία από το τελευταίο 12μηνο, νησιωτικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, προσφέρουν τα υψηλότερα έσοδα στην Ελλάδα, με ετήσιο τζίρο ανά καταχώρηση που ξεπερνά τις 43.000 ευρώ.

Υπουργείο Παιδείας: Παράταση ενός έτους για 22.000 “αιώνιους” φοιτητές

Τι προβλέπει η ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας ώστε να μη διαγραφούν αυτομάτως όλοι οι «λιμνάζοντες» φοιτητές

Naxos Vibe: Οι σεισμοί στη περιοχή της Σαντορίνης και η “απάντηση” της Νάξου

Πώς οι Σεισμοί στη Σαντορίνη Επηρέασαν τις Κρατήσεις και Πώς η Νάξος Απαντά με Μια Δυνατή Σεζόν

Νάξος – Καστράκι: Ο Εσταυρωμένος στο Καστράκι

Μεγάλη Πέμπτη και με τη δύση του ηλίου ο Εσταυρωμένος στέκεται στη παραλία του Καστρακίου

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Blue Star Ferries: Εκτακτα δρομολόγια σήμερα και αύριο για “Blue Star Paros” και “Blue Star 2” στις Κυκλάδες

Δύο έκτακτα δρομολόγια σήμερα Μεγάλη Πέμπτη και αύριο Μεγάλη Παρασκευή από πλοία της Blue Star Ferries σε νησιά των Κυκλάδων - Πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια

Aegean Air – Αγιο Φως: Μεταφορά το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στη Σαντορίνη

Με τακτικές αλλά και έκτακτες ειδικές πτήσεις Aegean και Olympic Air θα μεταφέρουν το Άγιο Φως σε Θεσσαλονίκη, Χανιά, Λάρισα, Ιωάννινα, Ζάκυνθο, Καλαμάτα, Λήμνο και Σαντορίνη.

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Νάξος – Πανναξιακό τουρνουά Τάβλι: Παν. Σορώκος ή Κοντόπουλος ο νέος πρωταθλητής;

Ο μεγάλος τελικός του 11ου Πανναξιακού Τουρνουά Τάβλι ξεκινάει: Παναγιώτης Σορώκος ή Πέτρος Κοντόπουλος ο μεγάλος νικητής; Η πορεία έως την κατάκτηση του τροπαίου

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Fast Ferries – Νάξος: Ξεκίνησαν οι προσεγγίσεις του “Andros” δύο φορές την εβδομάδα

Ξεκίνησε τις προσεγγίσεις του στην Νάξο το FAST FERRIES ANDROS - Μέχρι πότε θα έρχεται στη Νάξο, ποιο πλοίο θα το αντικαταστήσει

Νάξος: Λιανός και Ανδρουλάκης σε εθιμοτυπική συνάντηση στο Δημαρχείο (video)

Εθιμοτυπική συνάντηση με μικρές ειδήσεις στο Δημαρχείο Νάξου - Τι είπαν Ανδρουλάκης και Λιανός για θέματα υποδομών (video)

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Μέλανες – Πολιτιστικός Σύλλογος: Το “αντίο” στον Ιωάννη “Ντεκές” Βασιλάκη

Πολιτιστικός Σύλλογος Μελάνων Νάξου: Έφυγε από τη ζωή ο Ιωάννης "Ντεκές" Βασιλάκης

Νάξος: Οι Γερμανοί απολαμβάνουν την φιλοξενία και την ομορφιά του νησιού μας (video)

Ύμνοι της γερμανικής τηλεόρασης για το «ονειρεμένο» Πάσχα στη Νάξο (video) - Τι λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Κατσαράς

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group