Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΕθισμός στο διαδίκτυο: Τι θα κερδίσω εάν συμμετάσχω στην ημερίδα;

Εθισμός στο διαδίκτυο: Τι θα κερδίσω εάν συμμετάσχω στην ημερίδα;

|

Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 ΜαΪου (19:30) στο Συνεδριακό Κέντρο της σχολής Ουρσουλινών με θέμα “Εθισμός Παιδιών και Εφήβων στο Διαδίκτυο)  – Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο  Δρ. Κωνστανίνος Σιώμος – Και απαντάει άμεσα στο γιατί πρέπει να δώσω το παρών στην εκδήλωση 

Είναι μία φοβερή μάστιγα που αφορά κυρίως τα παιδιά και τους εφήβους στη χώρα μας… ο εθισμός στο διαδίκτυο βρίσκεται μέσα σε κάθε σπίτι και προβληματίζει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας μας.

Ο ΠΑΣ Νάξου, ένα σωματείο που απευθύνεται στις μικρές ηλικίες και είναι άκρως ευαισθητοποιημένος πάνω στα θέματα που αφορούν τα παιδιά και τους εφήβους διοργανώνει μία ξεχωριστή ημερίδα με θέμα: «Εθισμός Παιδιών και Εφήβων στο Διαδίκτυο».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 19:30 στο Συνεδριακό Κέντρο της σχολής Ουρσουλινών που βρίσκεται στο κάστρο της Νάξου, ενώ κεντρικός ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο καταξιωμένος επιστήμονας Δρ. Κωνστανίνος Σιώμος.

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Σιώμος;

Ο Κωνσταντίνος Σιώμος είναι Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων και Διδάκτωρ   της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι ιδρυτικό μέλος   και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο. Από την ίδρυση της  Εταιρείας το Νοέμβριο του 2008 έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 400 ενημερώσεις του κοινού και σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες απευθυνόμενες σε επαγγελματίες υγείας και   εκπαίδευσης στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Είναι συγγραφέας   επιστημονικών άρθρων σε διεθνή περιοδικά και τριών βιβλίων.

Κατέχει  μεγάλη εμπειρία στη διάγνωση και θεραπεία της διαταραχής εθισμού στο   διαδίκτυο. Ο Δρ. Κωνσταντίνος Σιώμος σήμερα εργάζεται, ως Ψυχίατρος   παιδιών και εφήβων, στις πόλεις των Αθηνών και της Λάρισας όπου   διατηρεί ιδιωτικά ιατρεία.

Γιατί να συμμετάσχουμε σε αυτή την ημερίδα;

Το σίγουρο είναι ότι η ενημέρωση για το καυτό αυτό θέμα δεν είναι επαρκής και τα ερωτηματικά μας ως γονείς είναι πολλά.

Σε επικοινωνία που είχαμε ο  Δρ. Σιώμος τονίζει ότι η ημερίδα αυτή αφορά όλους και θα μπορούν να την παρακολουθήσουν από παιδιά ηλικίας 10 ετών. Θα δοθούν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα και θα υπάρξει πλήρης και κατατοπιστική ενημέρωση.

Αναφορικά με το τι  θα αποκομίσει ένας γονέας με τη συμμετοχή του, ο κ. Σιώμος τόνισε: «Διανύουμε την αρχή της 4ης βιομηχανικής  επανάστασης και οι ραγδαίες   τεχνολογικές εξελίξεις ( το διαδίκτυο των πραγμάτων, η τεχνίτη   νοημοσύνη και οι εφαρμογές της, η διαχείριση των big data, η  νανοτεχνολογία) αλλάζουν τις επιστήμες και πρόκειται να επηρεάσουν  σημαντικά τον τρόπο ζωή των ανθρώπων τα επόμενα έτη.

Η ενίσχυση της  ψηφιακής νοημοσύνης των παιδιών και των γονέων είναι σημαντική για να  μπορέσει τελικά η οικογένεια να διαχειριστεί την τεχνολογία και των  νέων προοπτικών που αυτή δημιουργεί, προς όφελός της».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Οι Υφάντρες και οι Αναμνήσεις τους»: Το εργοστάσιο Ζησιμάτου ξαναζωντάνεψε στην Ερμούπολη

Μια βιωματική δράση του Cycladic Identity του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και του Hermoupolis Heritage, που ζωντάνεψε τη μνήμη της κλωστοϋφαντουργίας στη Σύρο

Γ. Πολυχρονάκος: «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα νησιά σαν ενοχλητικές κουκίδες στον χάρτη»

Σφοδρή κριτική του Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Bono, The Edge και Gavin Friday στην Αντίπαρο – Ιρλανδικό «άρωμα» ροκ στο Αιγαίο

Τρεις εμβληματικές μορφές της παγκόσμιας ροκ σκηνής απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης στις Κυκλάδες

Μανιομανώλης: Ο παλικαράς ζωοκλέφτης από το Φιλώτι που έγραψε ιστορία στα Βουρλά

Απόγονος Κρητικών επαναστατών, μεγαλοβοσκός στη Νάξο και θρύλος για τα κατορθώματά του

Η ΕΑΣ Νάξου αποχαιρετά τον πρόεδρο της Κεραμωτής, Μανώλη Φακίνο

Συγκινητικό μήνυμα του Δημήτρη Καπούνη για την απώλεια ενός αγωνιστή της αυτοδιοίκησης και του αγροτικού κόσμου

Γ. Βρούτσης: «Ιστορική απόφαση η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για χωριά έως 1.500 κατοίκους – Μεγάλη ανάσα για τις Κυκλάδες»

Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για μείωση και πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε μικρούς οικισμούς αποτελεί «δικαίωση της πολιτικής μας», τονίζει ο Υπουργός Αθλητισμού και Βουλευτής Κυκλάδων

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Αλλαγή στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου – Η Ευθαλία Σπανού αντικαθιστά τον Νικόλαο Μοστράτο

Η παραίτηση του Νικολάου Μοστράτου και η ορκωμοσία της πρώτης επιλαχούσας του συνδυασμού «Πάρος, με Ευθύνη και Ενότητα»

Νάξος – Θεαματική μανούβρα του Hellenic Highspeed στο λιμάνι (video)

Το ταχύπλοο προσεγγίζει από Πάρο και Πειραιά και δένει σε μόλις 3 λεπτά με εντυπωσιακή ακρίβεια

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Τουρκία – Ισπανία, το ντέρμπι κορυφής και ποντάρουμε στα .. γκολ

Δύσκολη αποστολή για τη «Φούρια Ρόχα» στην Κωνσταντινούπολη – Στοίχημα με αξία το 2 & G/G

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.