Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 ΜαΪου (19:30) στο Συνεδριακό Κέντρο της σχολής Ουρσουλινών με θέμα “Εθισμός Παιδιών και Εφήβων στο Διαδίκτυο) – Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο Δρ. Κωνστανίνος Σιώμος – Και απαντάει άμεσα στο γιατί πρέπει να δώσω το παρών στην εκδήλωση
Είναι μία φοβερή μάστιγα που αφορά κυρίως τα παιδιά και τους εφήβους στη χώρα μας… ο εθισμός στο διαδίκτυο βρίσκεται μέσα σε κάθε σπίτι και προβληματίζει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας μας.
Ο ΠΑΣ Νάξου, ένα σωματείο που απευθύνεται στις μικρές ηλικίες και είναι άκρως ευαισθητοποιημένος πάνω στα θέματα που αφορούν τα παιδιά και τους εφήβους διοργανώνει μία ξεχωριστή ημερίδα με θέμα: «Εθισμός Παιδιών και Εφήβων στο Διαδίκτυο».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 19:30 στο Συνεδριακό Κέντρο της σχολής Ουρσουλινών που βρίσκεται στο κάστρο της Νάξου, ενώ κεντρικός ομιλητής της ημερίδας θα είναι ο καταξιωμένος επιστήμονας Δρ. Κωνστανίνος Σιώμος.
Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Σιώμος;
Ο Κωνσταντίνος Σιώμος είναι Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Είναι ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο. Από την ίδρυση της Εταιρείας το Νοέμβριο του 2008 έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 400 ενημερώσεις του κοινού και σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες απευθυνόμενες σε επαγγελματίες υγείας και εκπαίδευσης στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό. Είναι συγγραφέας επιστημονικών άρθρων σε διεθνή περιοδικά και τριών βιβλίων.
Κατέχει μεγάλη εμπειρία στη διάγνωση και θεραπεία της διαταραχής εθισμού στο διαδίκτυο. Ο Δρ. Κωνσταντίνος Σιώμος σήμερα εργάζεται, ως Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων, στις πόλεις των Αθηνών και της Λάρισας όπου διατηρεί ιδιωτικά ιατρεία.
Γιατί να συμμετάσχουμε σε αυτή την ημερίδα;
Το σίγουρο είναι ότι η ενημέρωση για το καυτό αυτό θέμα δεν είναι επαρκής και τα ερωτηματικά μας ως γονείς είναι πολλά.
Σε επικοινωνία που είχαμε ο Δρ. Σιώμος τονίζει ότι η ημερίδα αυτή αφορά όλους και θα μπορούν να την παρακολουθήσουν από παιδιά ηλικίας 10 ετών. Θα δοθούν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα και θα υπάρξει πλήρης και κατατοπιστική ενημέρωση.
Αναφορικά με το τι θα αποκομίσει ένας γονέας με τη συμμετοχή του, ο κ. Σιώμος τόνισε: «Διανύουμε την αρχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις ( το διαδίκτυο των πραγμάτων, η τεχνίτη νοημοσύνη και οι εφαρμογές της, η διαχείριση των big data, η νανοτεχνολογία) αλλάζουν τις επιστήμες και πρόκειται να επηρεάσουν σημαντικά τον τρόπο ζωή των ανθρώπων τα επόμενα έτη.
Η ενίσχυση της ψηφιακής νοημοσύνης των παιδιών και των γονέων είναι σημαντική για να μπορέσει τελικά η οικογένεια να διαχειριστεί την τεχνολογία και των νέων προοπτικών που αυτή δημιουργεί, προς όφελός της».