Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΕλλάδα - Θεμιστοκλέους: Στα μικρά νησιά θα εμβολιαστούν όλοι την ίδια ημέρα...

Ελλάδα – Θεμιστοκλέους: Στα μικρά νησιά θα εμβολιαστούν όλοι την ίδια ημέρα (!!!)

|

Ταυτόχρονοι εμβολιασμοί στα νησιά κάτω των 1000 κατοίκων – Εννέα νησιά στις Κυκλάδες κάτω του ..ορίου – «Ούτε μια δόση χαμένη»

Σε μικρά νησιά (με μόνιμους κάτοικους κάτω των 1.000 ατόμων), ο εμβολιασμός θα γίνει ταυτόχρονα σε όλον τον πληθυσμό του νησιού, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι οι μόνιμοι κάτοικοι μικρών νησιών (έως 1.000 κατοίκους) θα μπορούν να εμβολιαστούν όλοι την ίδια στιγμή του εφοδιασμού των εμβολίων, χωρίς να αναμένουν να εμβολιαστούν πρώτα οι άνω των 85 ετών κ.ο.κ.

Να θυμίσουμε ότι κάτω από 1000 κατοίκους (με βάση την απογραφή του 2011) στις Κυκλάδες είναι τα νησιά Ηρακλειά (150), Δονούσα (176), Σχοινούσα (225), Σίκινος (238), Ανάφη (271), Θηρασιά (322), Κουφονήσι (412) , Φολέγανδρος (787) και Κίμωλος (899)

Ο ίδιος επισήμανε ότι το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού των νησιών τηρείται κανονικά και έως το τέλος του μήνα θα έχουν εφοδιαστεί 31 μεγάλα νησιά με εμβόλια. Μάλιστα, εντός του Φεβρουαρίου θα έχουν λάβει εμβόλια όλα τα νησιά της Ελλάδας….

“Από τις 27 Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί 84.831 πολίτες, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 0,77% του πληθυσμού. Πάνω από 6.000 συμπολίτες μας ανώ των 85 χρόνων εμβολιάστηκαν σήμερα”, είπε ο κ. Θεμιστοκλέους.

“Μέχρι σήμερα έχουν κλειστεί 372.243 ραντεβού και για την πρώτη και για τη δεύτερη” ανέφερε και πρόσθεσε ότι υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Τα ραντεβού της πρώτης δόσης αφορούν 126.975 πολίτες άνω των 85 ετών και 18.483 ραντεβού για υγειονομικούς.

Συνολικά, έως τώρα έχουμε 144 εμβολιαστικά κέντρα σε δημόσιες δομές, ωστόσο θα αναπτύσσονται περισσότερα, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των εμβολίων, μέχρι να ξεπεράσουν τα 1000 και σε κέντρα υγείας.

Το νωρίτερο που μπορεί να κλείσει κάποιος ραντεβού, είναι μετά από πέντε μέρες και αυτό γίνεται για λόγους προγραμματισμού, σημείωσε. Ακόμη, τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση όταν κάποιος εμβολιαστεί με την πρώτη δόση να μην υπάρχει διαθέσιμη η δεύτερη.

Δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες για τους πολίτες είπε:

– Αν ο πολίτης είναι γραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση και πάρει sms πρέπει να επιβεβαιώσει το ραντεβού. Αν δεν το επιβεβαιώσει δεν χάνει την σειρά του και μπορεί να κλείσει ραντεβού μέσω της πλατφόρμας είτε μέσω φαρμακείο, είτε μέσω ΚΕΠ.

– Αν κάποιος θέλει να επιλέξει εμβολιαστικό κέντρο κοντά στην εργασία του μπορεί να αλλάξει τον ταχυδρομικό κώδικα.

– Αν κάποιος κλείσει ραντεβού και δεν προσέλθει θα μπορεί να ξανακλείσει ραντεβού μετά από έναν μήνα.

Σήμερα, ανέφερε επίσης, η χώρα μας παρέλαβε από την Pfizer 49.160 δόσεις οι οποίες ήταν μειωμένες σε σχέση με την αναμενόμενη ποσότητα αλλά αυτό δεν αφορά μόνο τη χώρα μα αλλά όλες τις χώρες της ΕΕ. Η εταιρία διαβεβαίωσε ότι οι παραδόσεις θα αποκατασταθούν από την ερχόμενη εβδομάδα.

Όπως επεσήμανε ο κ. Θεμιστοκλέους η χώρα μας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης με τις λιγότερες χαμένες δόσεις. Για να αντιμετωπιστεί, όμως, ριζικά το θέμα της απώλειας δόσεων, αποφασίστηκε η δημιουργία μηχανισμού, έτσι ώστε στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας να μεταβαίνουν άμεσα στα εμβολιαστικά κέντρα. Σύνθημα, «καμία δόση χαμένη».

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press – τώρα και στο Google News


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Δήμος: Παράταση έως 31 Οκτωβρίου για τις εργασίες στο αεροδρόμιο

Καθυστερήσεις στις πληρωμές οδήγησαν σε διακοπή εργασιών – Ζητήματα με αγωγούς και κτηριακές υποδομές επισημάνθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το «ζήτημα της Σίφνου» στη χαρτογραφία του Πτολεμαίου

Η υπερβολική απεικόνιση του μεγέθους του νησιού στον χάρτη της Οικουμένης και η ιστορική της σημασία λόγω των ορυχείων αργύρου και μολύβδου.

Ξεκινά η μεγάλη επένδυση των 30 εκατ. ευρώ για την αναβίωση του Ξενία Κύθνου

Με άδεια οικοδομής και σε διαβούλευση η ΜΠΕ, δρομολογείται η ανακαίνιση του ιστορικού συγκροτήματος στα Λουτρά Κύθνου με ορίζοντα ολοκλήρωσης 2-3 ετών.

Iσχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ στα Νέα Στύρα – Έγινε αισθητός σε Αττική και Κυκλάδες

Αναστάτωση προκάλεσε η νυχτερινή δόνηση, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται σοβαρές ζημιές – Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι και οι τοπικές αρχές.

Γιατί οι παίκτες επενδύουν σε ακριβές καρέκλες παιχνιδιού;

Εργονομία καρέκλας: Γιατί οι παίκτες ηλεκτρονικών σπορ κάθονται σε θρόνους των 1500 δολαρίων

Ανησυχία στο Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου για το μέλλον της κρουαζιέρας λόγω αυξημένων τελών

Ο Πρόεδρος Αθ. Κουσαθανάς – Μέγας προειδοποιεί πως τα 20€ ανά επιβάτη σε Μύκονο και Σαντορίνη απειλούν να μειώσουν τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων το 2026.

Ενίσχυση του ιατρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου

Νέος Επικουρικός Μαιευτήρας-Γυναικολόγος και τρεις ειδικευόμενοι γιατροί ανέλαβαν καθήκοντα, συμβάλλοντας στην εύρυθμη λειτουργία της Κλινικής.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Νέα μεταγραφή με τον γκαρντ Χρήστο Μαραβέγια

Ο 25χρονος Μαραβέγιας, με πλούσια εμπειρία στις εθνικές κατηγορίες και δυνατό μακρινό σουτ, ενισχύει το ρόστερ του Πανναξιακού ενόψει της National League 2.

Νάξος: Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή στις 10 Σεπτεμβρίου, ο ΒΙΟΚΑ Απόλλωνα έρχεται στο προσκήνιο

Την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2025, στις 12:00 το μεσημέρι, συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων στο Δημοτικό Κατάστημα.

Καταργείται το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης από τον Ιανουάριο 2026

Τερματισμός μίας αδικίας – Ελάφρυνση για πάνω από 1 εκατ. συνδρομητές

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Σίφνος: Το νησί αποχαιρέτησε με δάκρυα και τραγούδια τον Λευτέρη Λουκατάρη (video)

Μια εξόδιος ακολουθία που έμοιαζε με γάμο – με λευκά ρούχα, βιολιά και λαούτα – για τον αρχηγό της Κ14 του Πανσιφναϊκού, που έφυγε πρόωρα.