Τρίτη, 24 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΕλλάδα: Το "Νιάρχος" δείχνει έμπρακτα το "ευχαριστώ" στους γιατρούς (1500 ευρώ)

Ελλάδα: Το “Νιάρχος” δείχνει έμπρακτα το “ευχαριστώ” στους γιατρούς (1500 ευρώ)

|

Έμπρακτο ευχαριστώ από το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” σε πάνω από 4.600 πρωταγωνιστές στην μάχη της πανδημίας του κορονοϊού. Θα διαθέσει συνολικά το ποσό των 6,9 εκατ. ευρώ

 

Έμπρακτο ευχαριστώ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) σε πάνω από 4.600 γιατρούς, νοσηλευτές και προσωπικό καθαρισμού στα νοσοκομεία αναφοράς για τον COVID-19, συνολικού ύψους 6,9 εκατομμυρίων ευρώ. «Όλοι αυτοί, πάνω από 4.600 στο σύνολο, αποτελούν, λόγω του πολύτιμου έργου που προσέφεραν και προσφέρουν με αυτοθυσία, ένα από τα πρώτα και βασικά μελήματα του ΙΣΝ, στην ευρύτερη προσπάθειά του να στηρίξει την Ελλάδα και τους πολίτες της, κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και μετά. Το ΙΣΝ, σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς τους, προσφέρει τιμητική ενίσχυση, σε όλους, συνολικού ύψους 6,9 εκατ. ευρώ», αναφέρει το ΙΣΝ.

O Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του ΙΣΝ, συνοψίζει στα λόγια του το σκεπτικό αυτής της κίνησης: «Για εμάς η υποστήριξη όλων των γιατρών, νοσηλευτών και του προσωπικού καθαρισμού στην πρώτη γραμμή στα νοσοκομεία αναφοράς στην Ελλάδα ήταν και είναι μέγιστη προτεραιότητα. Στο πρόσωπό τους βλέπουμε αληθινούς, καθημερινούς ήρωες που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, για να σώσουν τις ζωές άλλων. Αυτή η τιμητική ενίσχυση, που θα δοθεί ισάξια σε όλους, είναι ένα έμπρακτο ευχαριστώ από όλους εμάς. Είναι το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε, για όλους εκείνους που προσφέρουν τόσα πολλά».

Η τιμητική αυτή ενίσχυση θα διατεθεί από το ΙΣΝ, ισάξια, στους παραπάνω εργαζομένους των ΜΕΘ, των μονάδων αυξημένης φροντίδας (ΜΑΦ), καθώς και των τμημάτων και κλινικών νοσηλείας ασθενών COVID-19 στα 40 νοσοκομεία αναφοράς σε όλη την Ελλάδα. Αυτό γίνεται με το σκεπτικό ότι όλοι τους, ανεξαρτήτως θέσης, έθεσαν και θέτουν εξίσου τη ζωή τους σε κίνδυνο, για να φροντίσουν τους συνανθρώπους μας.

«Σίγουρα δεν είναι οι μοναδικοί. Πολλοί επαγγελματίες στον χώρο της υγείας -και όχι μόνο- πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στην μάχη ενάντια στην πανδημία. Είμαστε σε όλους εκείνους ιδιαίτερα ευγνώμονες και τους ευχαριστούμε για το έργο και τη σκληρή, ανεκτίμητη δουλειά τους. Ωστόσο, οι ανάγκες που έχει προκαλέσει η πανδημία ξεπερνούν κατά πολύ τις δυνατότητές μας και εκ των πραγμάτων δεν είμαστε σε θέση να πράξουμε το ίδιο σε όλους τους εμπλεκόμενους κλάδους και τα ποικίλα πεδία δράσης. O ρόλος του ΙΣΝ είναι να λειτουργεί πάντοτε υποστηρικτικά και να μην υποκαθιστά την Ελληνική Πολιτεία», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ταυτόχρονα, το ΙΣΝ συνεχίζει τη δική του συμβολή στις προσπάθειες των Υγειονομικών Αρχών για την αποτελεσματική αντιμετώπιση τυχόν μελλοντικού κύματος του COVID-19 και για την ενίσχυση της ετοιμότητας του Εθνικού Συστήματος Υγείας σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Στο Πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης του ΙΣΝ για τον COVID-19, η νέα επιμέρους δωρεά, άνω των 17.9 εκατ. δολαρίων (16,5 εκατ. ευρώ), θα συμβάλει στην ανακαίνιση χώρων σε 15 νοσοκομεία στην Ελλάδα, προκειμένου να επιτευχθεί η προσθήκη συνολικά 155 κλινών εντατικής θεραπείας και 19 κλινών αυξημένης φροντίδας, καθώς και στην πραγματοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων για προσωπικό σε ΜΕΘ. Σε στενή συνεργασία με το Ελληνικό Δημόσιο και χτίζοντας πάνω στη δύναμη και τις προοπτικές της συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όπως με την περίπτωση της Πρωτοβουλίας για την Υγεία, πραγματοποιείται, επίσης, η αναμόρφωση και ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός της δεύτερης ΜΕΘ και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, σε συνεργασία του ΙΣΝ με τον Θανάση και τη Μαρίνα Μαρτίνου και την Αλίκη Περρωτή.

Η τιμητική ενίσχυση των εργαζομένων, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της πανδημίας στην Ελλάδα, αποτέλεσε ένα από τα πρώτα βήματα μιας μεγάλης διαδρομής. Εντάσσεται στον πρώτο κύκλο, 35 συνολικά δωρεών της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης του ΙΣΝ για τον COVID-19, συνολικού ύψους 100 εκατ. δολαρίων (άνω των 91 εκατ. ευρώ). Οι δύο κύκλοι δωρεών, ύψους περίπου 59 εκατ. δολαρίων (54 εκατ. ευρώ), που έχουν ήδη ανακοινωθεί, εστιάζουν στην κάλυψη υγειονομικών αναγκών, στη διασφάλιση σίτισης και ψυχολογικής υποστήριξης, αλλά και στην έκτακτη υποστήριξη μη κερδοσκοπικών οργανισμών, στην Ελλάδα, στις ΗΠΑ αλλά και πολλές χώρες στην Ευρώπη, την Αφρική και σε όλο τον κόσμο, που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία. «Στο ΙΣΝ έχουμε δεσμευτεί πως θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ, για την αντιμετώπιση των αναμενόμενων κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης και του lockdown», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Μονή: «Στο ύψος της μουσικής», μία αυθεντική μουσική βραδιά στον ELaiolithos

Το Σάββατο 28 Ιουνίου, η καρδιά της παράδοσης χτυπά στο ELaiolithos – Ένα γλέντι όπως παλιά, με είσοδο ελεύθερη και νότες που αγγίζουν ψυχή και μνήμη (αφίσα)

SEAJETS: Σε χρόνο ρεκόρ η μεταφορά πυροσβεστικών δυνάμεων στη Χίο με το “SUPERRUNNER JET 2”

Άμεση ανταπόκριση της SEAJETS στο κάλεσμα της Πολιτείας – Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με οχήματα έφτασαν στη Χίο με το ταχύπλοο SUPERRUNNER JET 2 για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς

Ρομποτική επέμβαση από απόσταση 11.000 χλμ. ο γιατρός στις ΗΠΑ, ο ασθενής στην Αφρική (!!!)

Μια νέα εποχή στη χειρουργική ανοίγει με την πρώτη εγκεκριμένη διηπειρωτική τηλεχειρουργική επέμβαση – Με ασύλληπτη ακρίβεια και τεχνολογία, η επιστήμη γκρεμίζει τα σύνορα.

Ελλάδα: Παραβατικότητα 77% στη χρήση κοινόχρηστων χώρων από καταστήματα

Το Ελεγκτικό Συνέδριο καταγράφει σοβαρές αδυναμίες στον έλεγχο, τη διαφάνεια και την αποκατάσταση των παραβάσεων σε δήμους της χώρας

ΥΠΑ: Αυξήθηκε κατά 24,8% η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Νάξου το Μάιο

Θεαματική άνοδος της κίνησης στα μικρά περιφερειακά αεροδρόμια – Πρωτιά για Νέα Αγχίαλο, σημαντική αύξηση και στα Ιωάννινα και τον Άραξο

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος (24/06) στις Τρίποδες και την περιοχή Μπλουμάς

Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί από τις 10:00 έως τις 13:30 λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο – Ανακοίνωση του Πρακτορείου της ΔΕΔΔΗΕ στη Νάξο.

Στα πορτοκαλί φανάρια… φρενάρουμε ή περνάμε; Τι λέει ο νέος ΚΟΚ

Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας διευκρινίζει πότε ο οδηγός πρέπει να σταματά, πότε μπορεί να συνεχίσει και τι κυρώσεις προβλέπονται.

Ανεβαίνοντας… στο ποδήλατο: Η Μυτιλήνη επενδύει στον εναλλακτικό τουρισμό

Με επίσημη πιστοποίηση και στρατηγικές παρεμβάσεις, ο Δήμος Μυτιλήνης αναδεικνύει το νησί ως προορισμό φιλικό προς το ποδήλατο, επενδύοντας σε ήπιες μορφές τουρισμού και αειφορία

Ο ζωγράφος της θάλασσας: Ο Ιγκόρ Μπορίσοφ και το όνειρο της Κιμώλου

Από τις πασαρέλες της μόδας στα τιρκουάζ νερά των Κυκλάδων, ο Γάλλος καλλιτέχνης αφηγείται πώς η Ελλάδα, η μυθολογία και ένα μικρό νησί τον οδήγησαν στην απόλυτη έμπνευση και προσωπική αναγέννηση.

Ανδρος – Γαύριο: Ένα έργο πνοής για το νέο λιμάνι ξεκινά να γίνεται πραγματικότητα

Με χρηματοδότηση 700.000 ευρώ ξεκινά η μελέτη για την αναβάθμιση και επέκταση του λιμανιού – Το έργο βάζει τέλος στις δυσλειτουργίες και στηρίζει το μέλλον της Άνδρου

Συνεχής Ενημέρωση: Μεγάλη Πυρκαγιά στην Ορεινή Νάξο, επίκεντρο τη Ράχη του Προφήτη Ηλία στη Μονή (video)

Εναέρια και επίγεια μέσα μάχονται με τις φλόγες στη ράχη της Μονής – Από όχημα που πήρε φωτιά η πιθανή αιτία της πυρκαγιάς (video)

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κυνίδαρο

Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις – Συνδρομή από υδροφόρες των ΟΤΑ για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς

«Μπαμπά, τι φαΐ θα φάμε σήμερα;». Το νέο σπιτικό στέκι στη Χώρα Νάξου με καρδιά και ουσία

Όταν η καθημερινή ερώτηση του παιδιού γίνεται γευστική απάντηση για όλη την οικογένεια.

Naxos Meat: Μια νέα επιχειρηματική σελίδα για τη Νάξο, στήριγμα στην τοπική παραγωγή

Η οικογένεια Βασαλάκη επενδύει στον πρωτογενή τομέα, ενισχύοντας το ντόπιο προϊόν με ποιότητα και όραμα

“O Χαρχαλιάς”: Η νέα ταβέρνα στη Μέση Ποταμιά που μαγειρεύει με καρδιά και μνήμες

Στην πράσινη καρδιά της Νάξου, μια αυθεντική ταβέρνα σερβίρει γεύσεις που μυρίζουν πατρίδα, με σεβασμό στην τοπική παράδοση και ζεστή φιλοξενία που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

Νάξος: Όταν τα σκουπίδια… μιλούν, μήνυμα με σακούλες σε ασυνείδητο οδηγό

Παρκάρισμα "καρφί" δίπλα στους κάδους και η πιο ευφάνταστη απάντηση των κατοίκων: δύο σακούλες σκουπιδιών στο καπό αυτοκινήτου. Νάξος, έχεις ταλέντο!

Όταν τα Raptor συνάντησαν τη Νάξο – Μια τριήμερη εξόρμηση γεμάτη περιπέτεια και Κυκλαδίτικη ψυχή

Με 18 οχήματα και 70 μέλη, το Raptor Club Greece εξερεύνησε τις ομορφιές της Νάξου σε ένα μοναδικό Summer Tour γεμάτο εικόνες, προκλήσεις και φιλοξενία

Ηρώ Μουκίου: «Στη Νάξο βρήκα ξανά τη γαλήνη, όπως στη ζωγραφική και τη θάλασσα»

Η αγαπημένη ηθοποιός μιλά στον Νίκο Σκορδιαλό για τον ρόλο της στη σειρά «Άγιος Έρωτας», την επιστροφή της στην τηλεόραση, την αγάπη της για τη ζωγραφική και τη βαθιά σχέση της με την πίστη και τη νέα γενιά.

Αμοργός – Σεισμός: “Ήρεμη η εικόνα”, λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Η δόνηση σημειώθηκε νότια-νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης, με εστιακό βάθος 15,6 χλμ – Δεν αλλάζει η εικόνα ύφεσης στην περιοχή, επισημαίνουν οι σεισμολόγοι

Τραγωδία στο Κουφονήσι: 88χρονη ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε ηλικιωμένη γυναίκα από τη θαλάσσια περιοχή «Άμμος» στο Κουφονήσι. Ο θάνατός της διαπιστώθηκε στο Ιατρείο Κουφονησίου. Προανάκριση από το Λιμεναρχείο Νάξου.