Η κάμερα του ΣΚΑΙ βρέθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης έξω στην ειδική ζώνη έξω από την ΜΕΘ του Νοσοκομείου “Αττικόν” και κατέγραψε τη σκηνή με τον 49χρονο Λιμενικό από τη Νάξο έχοντας νικήσει τον Κορωνοϊό να αποχωρεί – Εντυπωσιάζει η άποψη του γιατρού “δεν θα με νικήσει ένας μονοκύτταρος οργανισμός”
Εικόνες που κόβουν την ανάσα, σκηνές που μοιάζουν πρωτόγνωρες. Η νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό αποτελεί ένα από τα πιο καίρια θέματα, εάν σκεφτεί κανείς τη μάχη που δίνεται καθημερινά στα νοσοκομεία… Την χαρά, την συγκίνηση και τον ενθουσιασμό του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο “Αττικόν” την ώρα (σ.σ. το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης) που ένας ασθενής με κορωνοϊό βγήκε από την Μονάδα Εντατικής Θερεπείας κατέγραψε η κάμερα του ΣΚΑΪ.
Ο ασθενής είναι 49 ετών, ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, αποτέλεσε το πρώτο (και τελευταίο έως τώρα) κρούσμα της Νάξου και ήρθε διασωληνωμένος με αεροδιακομιδή στο Νοσοκομείο Αττικόν. Η συγκίνηση και η υπερηφάνεια εκείνα τα λεπτά ήταν μεγάλη, καθώς έδωσε τον αγώνα μαζί με τους γιατρούς και νοσηλευτές και έδωσε μία νίκη στην μάχη κατά του κορωνοϊού.
Χαρακτηριστική είναι η άποψη γιατρού ο οποίος λέει On camera “δεν θα με νικήσει ένας μονοκύτταρος οργανισμός”.. Στο νοσοκομείο αναφοράς «Αττικόν» νοσηλεύονται 19 ασθενείς από 30 έως 91 ετών όπως και μια γυναίκα τριών μηνών έγκυος. Ανάμεσα στους ασθενείς βρίσκονται και γυναίκες που έχουν μόλις γεννήσει.
Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, είναι θετικό το γεγονός ότι στη ΜΕΘ υπάρχουν 24 κλίνες. Όπως φαίνεται και στο βίντεο εντός του νοσοκομειακού χώρου υπάρχουν δύο ζώνες που έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία. Εκείνη για τα περιστατικά κορωνοϊού και η άλλη για τους υπόλοιπους που βρίσκονται στον χώρο.
Υπάρχει ειδικός χώρος όπου εξετάζονται οι ασθενείς και ανάλογα με τη σοβαρότητα της κάθε περίπτωσης κρίνεται εάν χρειάζονται νοσηλεία. Ειδική διαδικασία ακολουθεί και το προσωπικό προτού εισέλθει στα επείγοντα περιστατικά, καθώς προβλέπεται χρήση συγκεκριμένης στολής.
Συγκίνηση προκαλούν τα λεγόμενα του προϊστάμενου νοσηλευτή βραχείας νοσηλείας, Διονύση Λιβάνιου: «με έχει στενοχωρήσει ότι οι ασθενείς είναι μόνοι. Δεν έχουν κάποιον άνθρωπο να τους ενισχύσει όσο διάστημα»… Να σημειώσουμε εδώ ότι όλοι οι ασθενείς είναι απομονωμένοι από τους συγγενείς και τα αγαπημένα τους πρόσωπα (σ.σ. πχ ο Ναξιώτης λιμενικός δεν έχει δει ακόμη κανέναν συγγενή του, ίσως σήμερα …) με αποτέλεσμα να στηρίζονται αποκλειστικά στους γιατρούς και τους νοσηλευτές για να πάρουν κουράγιο.
Μάλιστα ένας από τους ασθενής με κορονοϊό που πήρε εξιτήριο υποσχέθηκε στο προσωπικό του νοσοκομείου να τους κάνει ένα μεγάλο τραπέζι για να γιορτάσουν όλοι μαζί.