Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΕλλάδα: Η μαγκιά του γιατρού και η έξοδος του 49χρονου Ναξιώτη από...

Ελλάδα: Η μαγκιά του γιατρού και η έξοδος του 49χρονου Ναξιώτη από τη ΜΕΘ εν μέσω χειροκροτημάτων

|

Η κάμερα του ΣΚΑΙ βρέθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης έξω στην ειδική ζώνη έξω από την ΜΕΘ του Νοσοκομείου “Αττικόν” και κατέγραψε τη σκηνή με τον 49χρονο Λιμενικό από τη Νάξο έχοντας νικήσει τον Κορωνοϊό να αποχωρεί – Εντυπωσιάζει η άποψη του γιατρού “δεν θα με νικήσει ένας μονοκύτταρος οργανισμός”  

Εικόνες που κόβουν την ανάσα, σκηνές που μοιάζουν πρωτόγνωρες.  Η νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό αποτελεί ένα από τα πιο καίρια θέματα, εάν σκεφτεί κανείς τη μάχη που δίνεται καθημερινά στα νοσοκομεία… Την χαρά, την συγκίνηση και τον ενθουσιασμό του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο “Αττικόν” την ώρα (σ.σ. το μεσημέρι της Μεγάλης Τετάρτης) που ένας ασθενής με κορωνοϊό βγήκε από την Μονάδα Εντατικής Θερεπείας κατέγραψε η κάμερα του ΣΚΑΪ. 

Ο ασθενής είναι 49 ετών, ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, αποτέλεσε το πρώτο (και τελευταίο έως τώρα) κρούσμα της Νάξου και ήρθε διασωληνωμένος με αεροδιακομιδή στο Νοσοκομείο Αττικόν. Η συγκίνηση και η υπερηφάνεια εκείνα τα λεπτά ήταν μεγάλη, καθώς έδωσε τον αγώνα μαζί με τους γιατρούς και νοσηλευτές και έδωσε μία νίκη στην μάχη κατά του κορωνοϊού. 

Χαρακτηριστική είναι η άποψη γιατρού ο οποίος λέει On camera “δεν θα με νικήσει ένας μονοκύτταρος οργανισμός”..  Στο νοσοκομείο αναφοράς «Αττικόν» νοσηλεύονται 19 ασθενείς από 30 έως 91 ετών όπως και μια γυναίκα τριών μηνών έγκυος. Ανάμεσα στους ασθενείς βρίσκονται και  γυναίκες που έχουν μόλις γεννήσει.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, είναι θετικό το γεγονός ότι στη ΜΕΘ υπάρχουν 24 κλίνες. Όπως φαίνεται και στο βίντεο εντός του νοσοκομειακού χώρου υπάρχουν δύο ζώνες που έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία. Εκείνη για τα περιστατικά κορωνοϊού και η άλλη για τους υπόλοιπους που βρίσκονται στον χώρο.

Υπάρχει ειδικός χώρος όπου εξετάζονται οι ασθενείς και ανάλογα με τη σοβαρότητα της κάθε περίπτωσης κρίνεται εάν χρειάζονται  νοσηλεία.  Ειδική διαδικασία ακολουθεί και το προσωπικό προτού εισέλθει στα επείγοντα περιστατικά, καθώς προβλέπεται χρήση συγκεκριμένης στολής. 

Συγκίνηση προκαλούν τα λεγόμενα του προϊστάμενου νοσηλευτή βραχείας νοσηλείας, Διονύση Λιβάνιου: «με έχει στενοχωρήσει ότι οι ασθενείς είναι μόνοι. Δεν έχουν κάποιον άνθρωπο να τους ενισχύσει όσο διάστημα»…  Να σημειώσουμε εδώ ότι όλοι οι ασθενείς είναι απομονωμένοι από τους συγγενείς και τα αγαπημένα τους πρόσωπα (σ.σ. πχ ο Ναξιώτης λιμενικός δεν έχει δει ακόμη κανέναν συγγενή του, ίσως σήμερα …) με αποτέλεσμα να στηρίζονται αποκλειστικά στους γιατρούς και τους νοσηλευτές για να πάρουν κουράγιο.

Μάλιστα ένας από τους ασθενής με κορονοϊό που πήρε εξιτήριο υποσχέθηκε στο προσωπικό του νοσοκομείου να τους κάνει ένα μεγάλο τραπέζι για να γιορτάσουν όλοι μαζί. 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Έκτακτο δρομολόγιο του “HIGHSPEED 4” για την Αμοργό στις 15 Σεπτεμβρίου

Ενημέρωση για έκτακτο δρομολόγιο από τον δήμο Αμοργού

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

“Μια βραδιά κάτω από την ελιά 2025”: Το 4ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Νάξου συνδέει γαστρονομία, μουσική και παράδοση (αφίσα)

Το 4ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ «Μια βραδιά κάτω από την ελιά» (1–3 Οκτωβρίου 2025) στη Νάξο συνδυάζει γαστρονομία, μουσική και παράδοση με διεθνείς σεφ και τον Μανώλη Μητσιά.

Νάξος – Rugby League επιστρέφει: Ο Μανώλης Παπαντωνίου και το νέο ξεκίνημα με το Naxos Sphinx Rugby Club (video)

Στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων (101,3) ο προπονητής μίλησε για την προσπάθεια δημιουργίας νέας ομάδας με έδρα τη Μονή και όνειρο συμμετοχής στη Β’ Εθνική.

«Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος»: Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης ζωντανεύει στη σκηνή του Κηποθεάτρου Νίκαιας

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Ωδείου Τερψιθέας παρουσιάζει την κλασική σάτιρα του μεγάλου Ναξιώτη συγγραφέα, σε σκηνοθεσία Μάνου Χατζηγεωργίου.

Με την Ιωάννα Συνοδινού από την Αμοργό, η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Βρούτση, ανανεώθηκε η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Φ., με συμμετοχή του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Σταύρου Ελληνιάδη και της φοιτήτριας Μαρούσας Σιδέρη.

Νάξος – δήμος: Ορισμός νέου Προέδρου στη Δημοτική Κοινότητα Κεραμωτής

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων συνεδριάζει την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου, με πρώτο θέμα την πλήρωση της θέσης Προέδρου της Κοινότητας Κεραμωτής, μετά τον θάνατο του προκατόχου.

«Τι είναι αγάπη;» – Διαδραστικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις στη Νάξο

Η Κατερίνα Γαβαλά και η θεατρική ομάδα Φ.Α.Κ.Α. φέρνουν στη σκηνή του Ιάκωβου Καμπανέλλη μια εμπειρία καρδιάς

Big Bag: Ο απόλυτος οδηγός για τη σωστή αποθήκευση και μεταφορά υλικών

Το Big Bag αποτελεί την πιο αξιόπιστη και πρακτική λύση για αποθήκευση και μεταφορά υλικών. - Ποιοι είναι οι βασικοί λόγοι

Κέα: Η πρώτη τρισδιάστατη αποτύπωση του σπηλαίου «Τρυποσπηλιές»

Αποστολή του ΕΚΠΑ με επικεφαλής τον καθηγητή Εμμανουήλ Βασιλάκη κατέγραψε με τεχνολογία αιχμής το σπήλαιο και άνοιξε τον δρόμο για την ανάδειξη ενός μνημείου γεωλογικής κληρονομιάς.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας