Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΕλλάδα: Η Καλή Φραγκίσκου εκπαιδεύεται ....

Ελλάδα: Η Καλή Φραγκίσκου εκπαιδεύεται ….

|

Οι διοικητές και υποδιοικητές νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας εκπαιδεύονται – Που και πότε θα γίνουν τα σεμινάρια και σε ποια ¨μαθήματα” 

Στα «θρανία» οι διοικητές και οι υποδιοικητές των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας. Ανάμεσά τους και η Υποδιοικητής του Νοσοκομείου Νάξου – Μικρών Κυκλάδων, Καλή Φραγκίσκου… Σχεδόν ενάμιση μήνα μετά τον διορισμό τους, το υπουργείο Υγείας ξεκινά από την Αθήνα κύκλο σεμιναρίων στους επικεφαλής των μονάδων ΕΣΥ, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν σε θέματα, μεταξύ άλλων, οικονομικών, ποιότητας υπηρεσιών, ψηφιακών συστημάτων και διαχείρισης κρίσεων.

Στην Αθήνα το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο στο αμφιθέατρο του ΕΚΑΒ. Θα ακολουθήσουν το επόμενο 20ήμερο αντίστοιχες εκδηλώσεις σε Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Πάτρα. Η πρώτη ημέρα του σεμιναρίου θα ξεκινήσει με τις εισηγήσεις του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη και του γ.γ. του υπουργείου Γιάννη Κωτσιόπουλου, ενώ η εκπαίδευση θα συνεχιστεί από στελέχη της Υγείας για την οικονομική διαχείριση, τις προμήθειες, τους δείκτες ποιότητας, την ασφάλεια των ασθενών, τις ψηφιακές υποδομές και τα πληροφοριακά συστήματα. Τη δεύτερη ημέρα οι διοικητές θα εκπαιδευτούν στη διαχείριση έκτακτων καταστάσεων και κρίσεων, στον επιχειρησιακό σχεδιασμό και στην επικοινωνία, καθώς και σε θέματα δημόσιας Υγείας.

Οι διοικητές θα λάβουν και οδηγίες για το πώς θα καταγράψουν με ενιαίο τρόπο λειτουργικούς δείκτες των νοσοκομείων που διοικούν και με ποιον τρόπο θα τεθούν οι στόχοι που πρέπει να επιτύχουν, σύμφωνα πάντα με τις προτεραιότητες του υπουργείου. Υπενθυμίζεται ότι οι διοικητές του ΕΣΥ έχουν υπογράψει σύμβαση αποδοτικότητας (τέλος Δεκεμβρίου – αρχές Ιανουαρίου οι περισσότεροι), σύμφωνα με την οποία, εκτός από τις τυπικές υποχρεώσεις τις οποίες αναλαμβάνουν για την εύρυθμη λειτουργία και χρηστή διαχείριση των μονάδων, έχουν την ευθύνη να βελτιώσουν συγκεκριμένους δείκτες, όπως χρόνος αναμονής στα ΤΕΠ, ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, λίστα χειρουργείου, άνοιγμα ΜΕΘ κ.ά.

Για να γίνει αυτό, πρέπει να συλλέξουν δεδομένα και σε συνεργασία με την οικεία ΥΠΕ να θέσουν εξειδικευμένους τριμηνιαίους και ετήσιους στόχους βελτίωσης αυτών των δεδομένων, για την επίτευξη των οποίων θα αξιολογούνται ανά τρίμηνο. Με βάση τη σύμβαση, η συλλογή των δεδομένων θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί, αφού προβλεπόταν να γίνει εντός 30 ημερών από την υπογραφή της. Ωστόσο, η διαδικασία αυτή έλαβε παράταση και αναμένεται να γίνει εντός του Μαρτίου. 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακός ΑΟ: Μένει «στο σπίτι» ο Κώστας Μανωλάς!

Ο διεθνής αμυντικός ανανέωσε με τον Πανναξιακό για τη σεζόν 2025-26 – έμπνευση για τη νέα γενιά της Νάξου

Ελλάδα: Πρώτο κουδούνι για 1,3 εκατ. μαθητές, τα νέα μαθήματα

Πρεμιέρα και για τα 12 Ωνάσεια Σχολεία - Εισάγεται πιλοτικό μάθημα κατά των fake news - Συνεχίζει το ψηφιακό φροντιστήριο - Μπαίνουν 10.000 απινιδωτές - Πόσα σχολεία καταργούνται

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Ο τρύγος στον Καλόξυλο: Μνήμες, άνθρωποι και ευχές για «Καλά Κρασιά»

Ο εκπαιδευτικός Αντώνης Τζιώτης μοιράζεται μέσα από τη σελίδα του εικόνες και συναισθήματα από τον Σεπτέμβρη της γης και των ανθρώπων

Πανναξιακός ΑΟΚ: Νέο απόκτημα ο Σέρβος γκαρντ Νεμάνια Μιλόσεβιτς

Η τέταρτη μεταγραφή ενισχύει την περιφέρεια ενόψει της National League 2

Το πρώτο κουδούνι στην Κωμιακή Νάξου χτυπά με μία .. ντουζίνα μαθητές

Ανάρτηση-κατάθεση ψυχής από τον Γιώργο Κρητικό, κάτοικο Κωμιακής, που θυμάται το σχολείο του πριν από 50 χρόνια

ΕΕΕΕΚ Νάξου: Ζητούνται άμεσες λύσεις για το στεγαστικό πρόβλημα

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νάξου στηρίζει την εκπαιδευτική κοινότητα και καταγγέλλει τις επικίνδυνες συνθήκες λειτουργίας

Αττική: Μέσα σε λίγες ώρες τρεις μικροσεισμοί σε Κηφισιά και Χαλάνδρι

Σεισμική διπλή δόνηση στα βόρεια προάστια της Αττικής – 2,5 Ρίχτερ στην Κηφισιά

Εκτάκτο – Αλλαγή απόφασης: Αύριο 11/09 κανονικά, ο αγιασμός στο ΕΕΕΕΚ Νάξου

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί θα δώσουν το παρών στον προαύλιο χώρο για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

«Οι Νοσηλευτές δίνουν ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» – Κάλεσμα στους πολίτες να γίνουν εθελοντές δότες

Το ΓΝ-ΚΥ Νάξου συμμετέχει στην 4η Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Δωρεάς Μυελού των Οστών

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Το «Τσικάλι» της Νάξου: Εκεί όπου το μαγειρείο γίνεται εμπειρία

Σπιτικά φαγητά, ντόπιες πρώτες ύλες και η τέχνη του σεφ Διομήδη Ανέστη σε ένα μαγειρείο που μυρίζει Ελλάδα και θαλασσινή αύρα Αιγαίου.

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

6 Σεπτεμβρίου: Η Νάξος συμμετέχει στο πανελλαδικό κάλεσμα για Δικαιοσύνη στα Τέμπη

Η Μαρία Καρυστιανού καλεί πολίτες σε συγκεντρώσεις – Συμμετοχές και στις Κυκλάδες