Πέμπτη, 24 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΕλλάδα - Covid 19: Παραμένουμε σε χαμηλά επίπεδα (-2000 νέα κρούσματα)

Ελλάδα – Covid 19: Παραμένουμε σε χαμηλά επίπεδα (-2000 νέα κρούσματα)

|

Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που κατεγράφησαν στη χώρα το τελευταίο 24ωρο ανέρχονται σε 1.904, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ – Kατεγράφησαν 60 θάνατοι – Διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 732 ασθενείς 

Με δεδομένο ότι μιλάμε για ελέγχους που έγιναν την Κυριακή, μάλλον καλά είναι τα νέα, έτσι δεν είναι; Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που κατεγράφησαν στη χώρα το τελευταίο 24ωρο ανέρχονται σε 1.904, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.. Το ίδιο διάστημα κατεγράφησαν 60 θάνατοι, ενώ διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας παραμένουν 732 ασθενείς.  Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 7.169 μοριακά τεστ και 20.958 rapid test. Σε σύνολο 28.127 τεστ, η θετικότητα υπολογίζεται σε 6,77%. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει: 

Σήμερα 10/5 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.904 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 το τελευταίο 24ωρο στη χώρα. Τα 10 είναι εισαγόμενα, εκ των οποίων τα 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου.

Τα σημερινά κρούσματα στις Κυκλάδες είναι 8 και έχουν ως εξής: 1 στην ΠΕ Άνδρου, 1 στην ΠΕ Θήρας, 2 στην ΠΕ Νάξου, 3 στην ΠΕ Πάρου και 1 στην ΠΕ Τήνου.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 363.904 (ημερήσια μεταβολή +0,5%), εκ των οποίων το 51,2% αφορά άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 48 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.456 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

 

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 732 (+4 από χθες).  (62.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 67 έτη, το 62,2% είναι άνδρες, ενώ το 82,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Αντίθετα, από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.199 ασθενείς (+16 από χθες).

Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 383 (ημερήσια μεταβολή +3,51%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 377 ασθενείς / ημέρα.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 60 νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19, φτάνοντας συνολικά τους 11.089 από την έναρξη της πανδημίας. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 78 έτη, ενώ το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 51, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.029 θάνατοι. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 78 έτη και το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Συνολικά από την αρχή της επιδημίας έχουν ελεγχθεί 4.768.470 κλινικά δείγματα (+7.169 σε σχέση με χθες), ενώ από τις Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 3.728.215 δείγματα (+20.958 σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση). 

Ο συνολικός αριθμός των σημερινών τεστ είναι 28.127 (+5.258 από χθες). O μέσος όρος του επταημέρου είναι 43.891 δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι (Self-tests): Έως 09 Μαΐου 2021, έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά 4.257.934 δηλώσεις αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, ενώ 89.363 άτομα προσήλθαν για επανέλεγχο.

Mαζικές Δειγματοληψίες ΕΟΔΥ: Στις 09 Μαΐου 2021, πραγματοποιήθηκαν 39 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, στις οποίες διενεργήθηκαν 8.570 έλεγχοι Rapid Ag και ανευρέθηκαν 146 θετικά (1,7%).


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ειδική Αγωγή με Καρδιά: Σε τροχιά ολοκλήρωσης τα ειδικά σχολεία στη Νάουσα Πάρου

Ένα όραμα γίνεται πράξη: Σχεδόν έτοιμα το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πάρου – Επίσκεψη Αντιδημάρχου και Προέδρου Παιδείας στον χώρο των εργασιών

Η Μήλος δείχνει τον δρόμο της προσβασιμότητας, σε λειτουργία εκ νέου τα seatrac για ΑμεΑ

Η πρόσβαση στη θάλασσα είναι δικαίωμα για όλους και ο Δήμος Μήλου το αποδεικνύει στην πράξη: πλήρης επαναλειτουργία των αυτόνομων μηχανισμών σε Πλάθιενα και Παπικινού, έπεται και των Πολλωνίων

Ανυπόφορη η “ανάσα” στις Κυκλάδες, ο καύσωνας “έγραψε” 40 βαθμούς στη Μέση της Νάξου (!!!)

Ακραίες θερμοκρασίες σάρωσαν το Αιγαίο: 40άρια σε Μέση Νάξου, Δαμαριώνα, Κουφονήσια – Πνιγηρές συνθήκες ακόμα και στις πιο δροσερές νησιωτικές ανάσες

Χρυσή η Εθνική πόλο γυναικών, παγκόσμιες πρωταθλήτριες μετά από 14 χρόνια

Μετά από μια ονειρική πορεία και έναν τελικό για την ιστορία, τα χρυσά κορίτσια της Ελλάδας θριάμβευσαν επί της Ουγγαρίας (12-9) και ανέβηκαν ξανά στην κορυφή του κόσμου

Δανακός: Θυρανοίξια με κατάνυξη και ιστορική βαρύτητα στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο

Οκτώ αιώνες ιστορίας συνάντησαν τη σύγχρονη ευλάβεια στο ανακαινισμένο κοιμητηριακό εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννου στον Δανακό, με την παρουσία του Μητροπολίτη Παροναξίας και πλήθους πιστών.

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ νοτιοανατολικά των Αντικυθήρων, αισθητός σε Κρήτη, Πελοπόννησο και Αττική

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης και προκάλεσε ανησυχία σε ευρύ γεωγραφικό φάσμα – Δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

Νάξος: “Παραμύθι, παραμύθι… στο Καλόξυλο η μαγεία παίρνει σάρκα και οστά” (αφίσα)

Το χωριό-σκηνικό της Νάξου μεταμορφώνεται για δύο μέρες σε καμβά παράδοσης τέχνης παιχνιδιού και πολιτιστικής συγκίνησης – Ελάτε να ξαναγίνουμε παιδιά!

Α.Ο. Θήρας: Με όνειρα και πάθος ξεκινά το φετινό ταξίδι στη Volley League Γυναικών (πρόγραμμα)

Η κλήρωση για το πρωτάθλημα 2025-2026 έφερε πρεμιέρα εντός έδρας με το Μαρκόπουλο – Σαντορίνη, έτοιμη για μεγάλες αναμετρήσεις και ευρωπαϊκές προκλήσεις!

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Νάξος – «Τέλος στα πρόστιμα, Δήμαρχε – Πεζοδρόμηση τώρα»: Η κραυγή μίας πόλης που πνίγεται

Αδικημένοι επαγγελματίες κρεμούν πανό αγανάκτησης στην καρδιά της Νάξου και ζητούν κάτι απλό: Ίδιους όρους για όλους.

Όταν το GPS σε οδηγεί… σε αδιέξοδο: Τουρίστας σφήνωσε όχημα σε σοκάκι της Νάξου

Αμερικανός οδηγός ακολούθησε πιστά τις οδηγίες πλοήγησης και κατέληξε… στα στενά της Φουντάνας – Η φωτογραφία που έγινε viral και η ανάγκη για καλύτερη καθοδήγηση στους τουρίστες

Έκτακτα μέτρα στη Σέριφο λόγω υπερκατανάλωσης νερού – Απαγορεύσεις και πρόστιμα

Ο Δήμος Σερίφου καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση νερού λόγω αυξημένης κατανάλωσης και περιορισμένων αποθεμάτων – Πρόστιμα έως και 1.000€ για παραβάτες.

Καμπανάκι Γιαννάκου για το Νοσοκομείο Σύρου: “Αν εφαρμοστεί το πρωτόκολλο, κλείνει”

Σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό – Η υπερπροσπάθεια των βοηθών νοσηλευτών κρατά όρθιο το νοσοκομείο αναφοράς των Κυκλάδων

Αλυκό Νάξου: Κατεδαφίζεται το φάντασμα του ξενοδοχείου – Σώζεται το κεδροδάσος

Υπεγράφη η σύμβαση κατεδάφισης των ερειπίων στο Αλυκό – Ένα διαχρονικό «τραύμα» για τη Νάξο οδεύει προς θεραπεία μετά από δεκαετίες αδράνειας

Ηρακλειά: Ειρηνική διαμαρτυρία στο λιμάνι με επίκεντρο την μη έλευση του Tera Jet 2

Μεγάλη αναστάτωση στην Ηρακλειά λόγω της αιφνίδιας διακοπής του καθημερινού δρομολογίου της SeaJets. Εκατοντάδες επισκέπτες χωρίς εισιτήρια, καταλύματα με ακυρώσεις και οι κάτοικοι σε κινητοποιήσεις για να σωθεί η τουριστική σεζόν.

Κυκλάδες – Ανατροπή στο τουριστικό χάρτη: Νάξος και Πάρος ανεβαίνουν, Μύκονος και Σαντορίνη «κατεβαίνουν»

Το καλοκαίρι του 2025 φέρνει ανακατατάξεις στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς – Η Νάξος και η Πάρος «λάμπουν» με αύξηση ζήτησης, ενώ Σαντορίνη και Μύκονος μετρούν απώλειες και ανησυχίες

Η SEAJETS εξασφαλίζει δωρεάν μετακίνηση από και προς Ηρακλειά για όλους τους επιβάτες

Πρωτοβουλία ευθύνης από την εταιρεία και το Ίδρυμα Τάκης Ηλιόπουλος για τη στήριξη της τουριστικής σύνδεσης με τις Μικρές Κυκλάδες

Θλίψη στη Σχοινούσα: Το ύστατο χαίρε στη Ρίτα Μούρτζη από τον Σύλλογο Σχοινουσιωτών

Μια αγαπημένη παρουσία του νησιού έφυγε πρόωρα – Συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού και κάλεσμα για στήριξη στη μνήμη της