Δευτέρα, 17 Μαρτίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΕλλάδα - Covid 19: Μείωση κρουσμάτων (3.076), μικρή αύξηση διασωληνωμένων (337) ασθενών

Ελλάδα – Covid 19: Μείωση κρουσμάτων (3.076), μικρή αύξηση διασωληνωμένων (337) ασθενών

|

Σε 3.076 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν το τελευταίο 24ωρο  – 22 οι νέοι θάνατοι και 337 οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ – Πόσα τεστ έγιναν 

Αυξομειώσεις εντοπίζουμε όσον αφορά την εικόνα της πανδημίας μέρα με την ημέρα.. Νέα πτώση των νέων κρουσμάτων σε σχέση με χθες (από τα 3.538 στα 3076) όπως και στους νέους θανάτους (από τους 42 πριν από δύο ημέρες, στους 22 σήμερα) τη στιγμή που οι διασωληνωμένοι ακολουθώντας το μαρτύριο της σταγόνας έχουν αυξητική τάση, έστω και κατά ένας την ημέρα (από 319 έως 337 μέσα σε πέντε ημέρες)… Και τη στιγμή που τα τεστ είναι αρκετά: Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 112.929 και η θετικότητα υπολογίζεται σε 2,72%.

Την δωρεάν διάθεση επιπλέον δύο self test από τα φαρμακεία της χώρας, από τη Δευτέρα 30 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της επιστροφής των πολιτών από τις διακοπές και της ισχυρής σύστασης για διενέργεια αυτοδιαγνωστικών ελέγχων, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ 

Στα 3.076 είναι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Κάτι που έρχεται από την σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ …

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 576.672 (ημερήσια μεταβολή +0,5%), εκ των οποίων 51,1% άνδρες. 

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 217 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.794 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Εν τω μεταξύ, οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 22, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.561 θάνατοι.

Το 95,3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 337 (60,5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη.

To 82.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.951 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 248 (ημερήσια μεταβολή -6,42%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 263 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη). 

Διενέργεια τεστ 

Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 15.196 μοριακά τεστ και 97.733 rapid test. Σε σύνολο 112.929 η θετικότητα υπολογίζεται σε 2,72%.

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 6.165.070 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 9.044.523 δείγματα.

O μέσος όρος του επταημέρου είναι 91.569 δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Συγκρίνοντας με τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας, την Παρασκευή 20/8 είχαν ανακοινωθεί 3.625 κρούσματα σε σύνολο 116.848 τεστ.

Αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι (Self-tests): Έως 26 Αυγούστου 2021, έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά 32.499.477 δηλώσεις αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, ενώ 1.107.997 άτομα προσήλθαν για επανέλεγχο.

Mαζικές Δειγματοληψίες ΕΟΔΥ: Στις 26 Αυγούστου 2021, πραγματοποιήθηκαν 144 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, στις οποίες διενεργήθηκαν 40.255 έλεγχοι Rapid Ag και ανευρέθηκαν 712 θετικά (1,77%)


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

“Cash or Trash” – Νάξος: Η Βασιλική Κατερίνη πούλησε vintage ραδιόφωνο του ’30 στα 1300 ευρώ (!!!)

Ένα vintage ραδιόφωνο του ’30 στο “Cash or Trash” από την Βασιλική Κατερίνη με καταγωγή από τη Νάξο - Πόσο το πούλησε; (video)

Υπουργείο Τουρισμού – Κεφαλογιάννη για Σαντορίνη: “Όχι απλώς επιστρέφουμε, Προχωράμε Μπροστά”

Όλγα Κεφαλογιάννη: Η Σαντορίνη είναι ασφαλής προορισμός, έτοιμος να υποδεχθεί τους επισκέπτες

Optima Lodgings – Θέση Εργασίας: Ρεσεψιονίστ σε Ξενοδοχείο

Θέση Εργασίας: Ρεσεψιονίστ σε Ξενοδοχείο - Αρμοδιότητες - Προσόντα και Προσφορά - Τρόπος επικοινωνίας

Σαντορίνη – Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής: Εναρξη επισκέψεων για μαθητές πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Αρχίζουν εκ νέου οι επισκέψεις στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Σαντορίνη - Το χρονοδιάγραμμα των δράσεων

ΑΔΕΔΥ: Ανακοίνωσε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 9 Απριλίου

Μετά την ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση - Πότε θα γίνει;

FishingRival: Η ανάπτυξη της αναψυχής με το ψάρεμα και τα παιχνίδια στον τουρισμό της Νάξου

Πολλές πλατφόρμες, όπως και το  FishingRival, αναπτύσσουν θεματικά παιχνίδια που αντλούν έμπνευση από την τοπική κουλτούρα και το φυσικό περιβάλλον

Νάξος – Φιλώτι: Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός αποκτά σφυγμό, η πρώτη συγκέντρωση εργαζομένων

Αποκτά ζωή ο 1ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Ολοκληρωμένης Φροντίδας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στο Φιλώτι - Η πρώτη παρουσία εργαζομένων

Κέα – Δήμος: Με συλλογή 113 κιλά περίπου ανά κάτοικο έκλεισε το 2024 (!!!)

Ανακύκλωση: Εντυπωσιακά αποτελέσματα στον Δήμο Κέας για το 2024 - Δείτε τους σχετικούς πίνακες

Υπουργείο Αθλητισμού – Πλατφόρμα e-Kouros: Ανοιξε για τις αιτήσεις εγγραφής των σωματείων

Γ. Βρούτσης: «Εξελίσσουμε την καθολική ψηφιοποίηση όλων των στοιχείων του ελληνικού Αθλητισμού, τη χαρτογράφηση των αθλητικών φορέων όλων των βαθμίδων, καθώς και του συνόλου των χρησιμοποιούμενων εγκαταστάσεων»

Γ. Στουρνάρας: “Όχι σε μείωση του ΦΠΑ”

Στουρνάρας: Δεν νομίζω να υπάρχει περιθώριο για 13ο και 14ο μισθό στο Δημόσιο – Όχι σε μείωση του ΦΠΑ

Blue Star Delos: Εκτακτη προσέγγιση στην Σύρο, ποιος ο λόγος;

Το Blue Star Delos θα πραγματοποιήσει σήμερα το βράδυ έκτακτη προσέγγιση στην Σύρο - Ποιος ο λόγος;

Νάξος – Υδρομετρητές: Ενεργοποιήθηκε ο “Big Brother”, έπιασε τους .. νεροκλέφτες

Οι νεροκλέφτες, τα πειραγμένα υδρόμετρα / υδρομετρητές και το άγρυπνο «μάτι» του Big Brother που «δούλεψε» καλά!

SeaJets – Κυκλάδες: Πιο νωρίς από κάθε άλλη χρονιά, το “SuperJet” ξεκινάει ταξίδια

Στις 20 Μαρτίου το SuperJet κάνει την πρώτη του εμφάνιση για το 2025 στα νερά των Κυκλάδων - Ποιο θα είναι το δρομολόγιό του

Σκαδό – Γυμνάσιο: Με μία ιστορία αγάπης και .. μίσους το ταξίδι των μαθητών στην Πάντοβα (video)

Μαθητές από το Γυμνάσιο Σκαδού ταξίδεψαν στην Πάντοβα της Ιταλίας όπου παρουσίασαν την ιστορία αγάπης και μίσους που φέρεται να διαδραματίστηκε στον Πύργο Κόκκου πριν πολλά χρόνια (video)

Νάξος: Το λουτρό της Αριάδνης και ο αρχαιολόγος Νικόλαος Κοντολέων

Που βρίσκεται το "Λουτρό της Αριάδνης" και ο ρόλος του γνωστού αρχαιολόγου Νικόλαου Κοντολέοντα

Καρυστιανού: Ποια είναι η Ναξιώτισσα δικηγόρος στο πλευρό της;

Η Μαρία Γρατσία που είναι συνεχώς στο πλευρό της Μαρίας Καρυστιανού, είχε συμμετάσχει στις εκλογές του 2023 με τα ψηφοδέλτια της «Νίκης».

Νάξος – Fast & Easy: Μία δράση που ήρθε να καλύψει κάθε μας ανάγκη

Fast & Easy.. Γρήγορα και απλά... Μία δράση στις .. δύο ρόδες που έρχεται να καλύψει άμεσα κάθε μας ανάγκη

Αμοργός: Σεισμός 4,1 R με χαμηλό εστιακό βάθος, αισθητός στο νησί του “απέραντου γαλάζιου”

Σεισμός τώρα στην Αμοργό - 4,1 Ρίχτερ ταρακούνησαν το νησί Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 5,9 χιλιόμετρα

Μύκονος – Λιμενικό Ταμείο: Ανοίγει νωρίτερα φέτος η περίοδος της Κρουαζιέρας

Ανοίγει νωρίτερα (14/03) φέτος η περίοδος Κρουαζιέρας στη Μύκονο - Η αναμονή για το ρεκόρ αφίξεων

Θύελλα Καμαρίου: Ταξίδι είκοσι (20) ωρών μέσω Ιου και Πειραιά για να αναμετρηθεί στη Μήλο με τον Παμμηλιακό

Απίστευτο και όμως Κυκλαδίτικο: Είκοσι (20) ώρες θα ταξιδέψει η Θύελλα Καμαρίου από τη Σαντορίνη στη Μήλο για να αντιμετωπίσει τον Παμμηλιακό το απόγευμα Σαββάτου (15/03)