Παρασκευή, 27 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΥγείαΕλλάδα - Covid 19: Για 3η φορά σε πέντε ημέρες άνω των...

Ελλάδα – Covid 19: Για 3η φορά σε πέντε ημέρες άνω των 2000 νέων κρουσμάτων

|

Σε 2.065 ανέρχονται τα κρούσματα κορωνοϊού, που κατεγράφησαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα – Σε διψήφιο αριθμό οι νέοι θάνατοι (10) – Νέα μείωση στους διασωληνωμένους ασθενείς (139) – Πόσα τεστ έγιναν 

Περισσότερα από 2.000 νέα κρούσματα του κορωνοϊού καταγράφηκαν στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο και είναι ανησυχητικό γιατί μιλάμε για καταγραφή Κυριακής…  Και είναι η 3η φορά μέσα σε πέντε ημέρες που έχουμε περάσει το όριο των 2000 κρουσμάτων σε μία ημέρα. 2.065 ανέρχονται τα κρούσματα κορωνοϊού, στο ίδιο διάστημα, σημειώθηκαν 10 ακόμη θάνατοι, ενώ 139 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.. Το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν 36.790 τεστ (PCR και rapid), με τη θετικότητα να ανέρχεται σε 5,6% (3,2% χθες).

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ 

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.065, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Από αυτά, τα 892 εντοπίστηκαν στην περιφέρεια της Αττικής, 126 καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη, 114 στο Ηράκλειο και 84 στο Ρέθυμνο, ενώ 133 κρούσματα είναι υπό διερεύνηση.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 440.872 (ημερήσια μεταβολή +0,5%), εκ των οποίων το 51,2% είναι άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 156 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.874 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 10, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.802 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. 

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 139 (το 66,9% είναι άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 85,6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.736 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 85 (ημερήσια μεταβολή +30,77%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 65 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 42 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη). 

Διενέργεια Τεστ 

Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 6.008 μοριακά τεστ και 30.782 rapid test. Σε σύνολο 36.790 η θετικότητα υπολογίζεται σε 5,61%. 

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά ελεγχθεί 5.544.588 κλινικά δείγματα ενώ από Μονάδες Υγείας και Κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούν ελέγχους Rapid Ag έχουν ελεγχθεί 5.689.797 δείγματα.

O μέσος όρος του επταημέρου είναι 60.061 δειγματοληπτικοί έλεγχοι. 

Έως 11 Ιουλίου 2021, έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά 27.666.555 δηλώσεις αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, ενώ 581.062 άτομα προσήλθαν για επανέλεγχο. 

Στις 11 Ιουλίου 2021, πραγματοποιήθηκαν 45 δράσεις δειγματοληπτικών ελέγχων από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ, στις οποίες διενεργήθηκαν 9.873 έλεγχοι Rapid Ag και ανευρέθηκαν 402 θετικά (4,07%).  


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

AegeanBall Festival – Σύρος: Εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο ανοικτό γήπεδο του Αθλητικού Κέντρου

Με πρωτοβουλία της Stoiximan και την παρουσία του Γιώργου Πρίντεζη, το ανοικτό γήπεδο του Αθλητικού Κέντρου απέκτησε νέα ζωή – Η έναρξη του AegeanBall Festival συνοδεύτηκε από συγκίνηση, χαμόγελα και πολλά εύστοχα σουτ!

Τήνος – ΜΟ.Μ.ΚΑ.: Συνεχίζει δυναμικά τις παρεμβάσεις με έργα ουσίας σε επίπεδο κυρίως αγροτικής οδοποιίας

Μεγάλη κινητοποίηση μηχανημάτων και προσωπικού από τις Ένοπλες Δυνάμεις για τη βελτίωση του οδικού δικτύου του νησιού – Συγκινητική η συμβολή της ΜΟ.Μ.ΚΑ. στην καθημερινότητα των κατοίκων.

Πανελλαδικές 2025: Πτώση κάτω από τη βάση για σχεδόν τους μισούς υποψηφίους

Μεγάλο ποσοστό γραπτών κάτω από τη βάση σε Μαθηματικά, Φυσική, Ιστορία και Αρχαία. Εξαιρετικές επιδόσεις μόνο σε επιλεγμένα μαθήματα. Πού αρίστευσαν οι μαθητές και τι δείχνουν τα πρώτα δεδομένα;

Νάξος – Μέλανες: Μια βραδιά παράδοσης, βράβευσης και συγκίνησης στον Κλήδονα (photos)

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελάνων "Κούρος ο Ελλήνας" τίμησε το έθιμο του Κλήδονα, γεμίζοντας την πλατεία με μουσική, χορούς και τη δύναμη της κοινότητας

Γιατί “κόπηκαν” τα υδατοδρόμια σε Σαντορίνη και Μήλο;

Σύγκρουση προσδοκιών και πραγματικότητας στα πιο τουριστικά νησιά της χώρας – Η ασφάλεια ναυσιπλοΐας και οι καιρικές συνθήκες καθοριστικοί παράγοντες.

Πανελλαδικές 2025: «Γράψατε Ιστορία», οι μαθητές του Φροντιστηρίου Αντώνη Χερουβείμ στην κορυφή

Μια αληθινή γιορτή γνώσης, προσήλωσης και ονείρων – Ένα μεγάλο «μπράβο» σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς που μοιράστηκαν το ταξίδι της επιτυχίας

Εκτακτο: Καταστροφική πυρκαγιά στην Παλαιά Φώκαια

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά – Εντολές εκκένωσης από το 112, απεγκλωβισμοί κατοίκων και τιτάνια επιχείρηση κατάσβεσης με επίγειες και εναέριες δυνάμεις

«Εσμεράλντα»: Όταν το μπαλέτο συναντά τη μαγεία της Νάξου (video)

Μια χορευτική εμπειρία υψηλής αισθητικής από τη Σχολή Μπαλέτου της Μαρίας Κατσικάρη – Μαρκοπουλιώτη στο Δημοτικό Θέατρο "Ιάκωβος Καμπανέλλης"

Δυναμική ενίσχυση: Ο Τζέρεμι Έβανς στη Μύκονο, εν αναμονή και του Τάιρι Άπλμπι

Ο ΑΟ Μυκόνου μπαίνει δυναμικά στη Stoiximan Basket League με την απόκτηση του Τζέρεμι Έβανς και βρίσκεται κοντά στη συμφωνία με τον ταλαντούχο γκαρντ Τάιρι Άπλμπι.

Σαντορίνη – Αθηνιός: Σύλληψη οδηγού λεωφορείου για απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση

Αγνόησε λιμενικό, στάθμευσε σε επικίνδυνο σημείο και επιχείρησε ελιγμούς απειλώντας τη σωματική ακεραιότητα στελεχών – Παρουσιάστηκε αυτοβούλως στις Αρχές

«Μπαμπά, τι φαΐ θα φάμε σήμερα;». Το νέο σπιτικό στέκι στη Χώρα Νάξου με καρδιά και ουσία

Όταν η καθημερινή ερώτηση του παιδιού γίνεται γευστική απάντηση για όλη την οικογένεια.

Naxos Meat: Μια νέα επιχειρηματική σελίδα για τη Νάξο, στήριγμα στην τοπική παραγωγή

Η οικογένεια Βασαλάκη επενδύει στον πρωτογενή τομέα, ενισχύοντας το ντόπιο προϊόν με ποιότητα και όραμα

Νάξος – ΕΠΑΛ: Ο Ιορδάνης Κυριακίδης και ο Νικήτας Θεολογίτης αφήνουν πίσω τους μία τεράστια παρακαταθήκη

Μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες αφοσίωσης στην Τεχνική Εκπαίδευση, οι δύο διευθυντές συνταξιοδοτούνται, αφήνοντας πίσω τους ένα σχολείο ανοιχτό στη γνώση, στην καινοτομία και στις αξίες της τοπικής κοινωνίας.

Νάξος – Τρίποδες: “Sea Breeze”, μια νέα επιχείρηση με άρωμα καθαριότητας

Στηρίζουμε τη νέα προσπάθεια στο χωριό μας – Ένα καθαριστήριο με επαγγελματισμό, αγάπη και ρίζες στον τόπο

Όταν τα Raptor συνάντησαν τη Νάξο – Μια τριήμερη εξόρμηση γεμάτη περιπέτεια και Κυκλαδίτικη ψυχή

Με 18 οχήματα και 70 μέλη, το Raptor Club Greece εξερεύνησε τις ομορφιές της Νάξου σε ένα μοναδικό Summer Tour γεμάτο εικόνες, προκλήσεις και φιλοξενία

Αμοργός – Σεισμός: “Ήρεμη η εικόνα”, λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Η δόνηση σημειώθηκε νότια-νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης, με εστιακό βάθος 15,6 χλμ – Δεν αλλάζει η εικόνα ύφεσης στην περιοχή, επισημαίνουν οι σεισμολόγοι

Λυσιστράτη στη Νάξο: Όταν το θέατρο γίνεται υπόθεση όλων (video)

Ο σκηνοθέτης Θανάσης Αντωνίου μιλά για την τέχνη, την ελευθερία και το κοινό όραμα του θεάτρου.

Εκτακτο: Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο ρήγμα Ανύδρου

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός σημειώθηκε 13 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού

Αποχαιρετούμε την Ειρήνη Βλησίδου, το “τελευταίο αντίο” (21/06) στο Χαλκί της Νάξου

Η Ειρήνη Βλησίδου, κόρη του Ιωάννη του Μαθηματικού, υπάλληλος του ΟΤΕ, έφυγε πρόωρα από τη ζωή – Η εξόδιος ακολουθία το Σάββατο 21 Ιουνίου στην Πρωτόθρονη

Η Τοσοδούλα χορεύει στη Νάξο – Μια παραμυθένια παράσταση από καρδιάς

Η μαθητική παράσταση του AlteR riTmo «Η Τοσοδούλα» ζωντανεύει στο Δημοτικό Θέατρο Ι. Καμπανέλλη στις 24 & 25 Ιουνίου, με παιδιά και εφήβους της Νάξου να χορεύουν τη φύση, τη φαντασία και τη δύναμη του παραμυθιού